Si tu poti construi o casa pentru o familie saraca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ade_ spune:

Buna seara!
Mi se pare excelent proiectul acesta.In alte tari sa faci voluntariat este un lucru normal,asa cum bei apa de exemplu.Nu este o modalitate de a ti se construi o statuie,nici un spectacol electoral.E pur si simplu un gest omenesc de o mare finete si sensibilitate.
La noi e destul de greu sa convingi pe cineva sa faca voluntariat si daca face e imediat banuit de scopuri ascunse.
Dupa mine sunt 4 categorii de oameni:
1- cei care au sufletul plin de dragoste si de compasiune.Oamenii care te ridica atunci cand cazi pe strada si care lacrimeaza cand aud la televizor ca un om a murit fiindca nu a avut bani pentru o operatie.
2- cei care nu misca un deget daca nu le iese nimic (decat sa fac pe gratis mai bine stau degeaba)
3- cei care din lipsa preocuparilor considera ca toti au ganduri ascunse si interese mascate.(Am fost si eu intrebata de multe ori"da de ce faci voluntariat?nu ai ce face acasa sau iti iese ceva ?)
4- cei carora nu le pasa de nimic in afara de propria persoana.
Daca am sarit ceva va rog sa ma corectati!
Multa bafta cu proiectul si imi pare rau ca nu am stiut de el in cursul verii ca as fi venit cu draga inima.Poate alta data.
Cu drag,Ade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ade, tot ce ai scris este perfect adevarat si din pacate ai surprins foarte bine si cum este vazut voluntariatul la noi. Chiar persoane apropiate mie, persoane dragi, m-au luat la rost ba ca nu am destule de facut?...ba ca ei nu vor sa munceasca iar altii sa leneveasca, ba ca si ei ar avea nevoie de ajutor...de ce nu fac voluntariat si pentru ei...si altele.. Toate discutiile de genul asta imi lasa un gust foarte amar insa nu ma fac sa abandonez. Atunci cand pot sa ajut...ajut. Si mi se pare foarte usor de facut asta, pentru toti. De cele mai multe ori nu ne costa nimic sa facem o fapta buna, sa ajutam pe un om aflat la nevoie.

Ah...mi-am mai amintit ce replica am mai primit: "dar pe mine cine ma ajuta?" Daca toti am gandi in felul asta, nu ar mai exista fapte bune in lumea asta. Foarte trist..

Revenind la subiect, din pacate in weekendul acesta nu este nici un voluntar la proiect. Dar am mari sperante pentru weekendul viitor cand va astept cu mare drag.

Chiar....vreti sa facem un weekend dedicat comunitatii DC? Cred ca ar fi foarte fain. Chiar sunt interesata sa vad parerea voastra.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ade_

Buna seara!
Mi se pare excelent proiectul acesta.In alte tari sa faci voluntariat este un lucru normal,asa cum bei apa de exemplu.Nu este o modalitate de a ti se construi o statuie,nici un spectacol electoral.E pur si simplu un gest omenesc de o mare finete si sensibilitate.
La noi e destul de greu sa convingi pe cineva sa faca voluntariat si daca face e imediat banuit de scopuri ascunse.
Dupa mine sunt 4 categorii de oameni:
1- cei care au sufletul plin de dragoste si de compasiune.Oamenii care te ridica atunci cand cazi pe strada si care lacrimeaza cand aud la televizor ca un om a murit fiindca nu a avut bani pentru o operatie.
2- cei care nu misca un deget daca nu le iese nimic (decat sa fac pe gratis mai bine stau degeaba)
3- cei care din lipsa preocuparilor considera ca toti au ganduri ascunse si interese mascate.(Am fost si eu intrebata de multe ori"da de ce faci voluntariat?nu ai ce face acasa sau iti iese ceva ?)
4- cei carora nu le pasa de nimic in afara de propria persoana.
Daca am sarit ceva va rog sa ma corectati!
Multa bafta cu proiectul si imi pare rau ca nu am stiut de el in cursul verii ca as fi venit cu draga inima.Poate alta data.
Cu drag,Ade

Hai ma lasi cu operatia?

Iti spun si categoria mea si a prietenilor , familiei si cine a mai auzit de proiectul acesta?
Sceptici. Daca omul care nu are bani sa-si plateasca acea casa (tinand cont de faptul ca nu are posibilitati sa detina o locuinta , ca sunt zilieri care n-au ce pune p masa de multe ori samd) ce se intampla cu ea ?
Pe mine asta ma intereseaza, daca familia nu are 60 de euro sa plateasca pe luna ce se intampla cu casa construita pt. ei?
De cine este luata si unde merg ei ?

Foarte buna si frumoasa initiativa dar pe mine , de fapt pe noi ne rod acele intrebari.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Mai xio mai dar multe intrebari mai pui... Zau dar devii tare enervanta cand intrebi de " beneficiar"... ( sper ca ai prins ironia
Hai cati raspund eu ce pateste... Faza este ca beneficiu insemna de fapt chirie... asa ca daca omul nu mai platreste simplu e evacuat...
Acum hai serrios ,,, mai bine ar recunoaste ca asta e afacere pentru oamneni saraci.. Nu are decat " miros" de actiune umanitara.. sau organizatie nonprofit.
1500 de ore de munca inseamna pentru o persoana 9 luni ( un an in constructii) de munca in program de 8 ore pe zi, cu weekend liber...
Salariu minim pentru un muncitor necalificat in constructii este de 800 lei ( in mana) = 7200 ron /an . Cum nu sunt anganjati ci doar voluntari nu se platesc taxe .
Materialele de constructii pentru o casa modesta pe structura de lemn compusa din 2 camere bucatarie si baie nu pot depasii 10 000 Euro. ceea ce inseamna 60 E /luna timp de 13 ani. Fiind ong nu plateste TVA
Deci practic se vand materiale de contructii neimpozabile in rate...
In principiu aceasta actiune pare a fi foarte bine gandita si organizata, este destinata pentru oameni saraci doar ca nu este actiune umanitara .
Daca tot se spune de "ajutor" si voluntariat atunci de ce naiba mai trebuie sa plateasca omul materialele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

pe mine ma mai roade ceva... Cum naiba de se aude pe proectu asta tocmai cand e criza.. ?
Sa fie oare coincidenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Alina citisem despre proiectul asta de voluntariat in ziar ...eu acum un an am participat la 2 proiecte de voluntariat , unu l dedicat cailor , altul creeat de organizatia MAIMULTVERDE trebuiau plantati puieti noi de pomi in aafra bucurestiului sub denumirea proiectului ''refaceti padurea ''

Anu asta nu am apucat sa ma implic din mai multe motive unu fiind chiar nunta mea , nu s-a terminat anu si pot participa dinou la actiuni voluntare

Si a fost O ZI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

pe mine ma mai roade ceva... Cum naiba de se aude pe proectu asta tocmai cand e criza.. ?
Sa fie oare coincidenta?

Habitat pentru Umanitate construieste case pentru saraci de 10 ani de zile. Nu este nicidecum primul lor proiect.

Aceasta organizatie este de altfel una dintre cele mai serioase, transparente, active ONG-uri de pe piata romaneasca, alaturi de Salvati Copiii, SOS Satele Copiilor, Hospice Casa Sperantei, Fundatia pentru SMURD si alte cateva.

Asa ca va rog eu frumos, daca aveti dubii, intrebati la sursa, nu aruncati pe forumuri publice intrebari tendentioase, decat eventual daca intentia voastra este chiar sa ajutati, nu sa va justificati propria inactivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Sa fie oare coincidenta?

Habitat pentru Umanitate construieste case pentru saraci de 10 ani de zile. Nu este nicidecum primul lor proiect.

Aceasta organizatie este de altfel una dintre cele mai serioase, transparente, active ONG-uri de pe piata romaneasca, alaturi de Salvati Copiii, SOS Satele Copiilor, Hospice Casa Sperantei, Fundatia pentru SMURD si alte cateva.

Asa ca va rog eu frumos, daca aveti dubii, intrebati la sursa, nu aruncati pe forumuri publice intrebari tendentioase, decat eventual daca intentia voastra este chiar sa ajutati, nu sa va justificati propria inactivitate.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Lasa-ma rogu-te cu inactivitatea mea ca eu fac voluntariat de 2 ani saptamanal cel putin .
Trebuie sa fie un topic unde doar se aplauda?
EU vreau sa tiu care sunt conditiile si ce se va intampla daca omul n-are bani sa-si plateasca acea casa.
Cum ete un topic despre actiunea asta cred ca cineva tot stie sa raspunda la intrebari.
Iar gratuitatea cu care discuti despre "inactivitatea" noastra , a celor care ne interesam cu ce se mananca ma face doar sa rad, ca asta e tot ce ai ca sa raspunzi la o simpla intrebare.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonta_bonta spune:

Xio, Liliana, raspund la acest subiect numai pentru voi, sperand sa va mai ajut putin sa intelegeti acest proiect

Impreuna cu colegii mei am fost implicata si eu intr-un proiect cu Habitat, in total vor participa din compania la care lucrez 360 de oameni.

Nu stiu sa va raspund la intrebarea: ce se intampla cu cei care nu platesc ratele. Pot sa va spun insa, ca similar cu un proces de creditare (ceea ce si este de fapt proiectul) are loc o selectie a beneficiarilor iar locul de munca & venitul sunt printre primele criterii. In rest, nimeni nu garanteaza pentru ziua de maine.

Ca sa intelegeti mai bine, ganditi-va ca acesti oameni primesc un credit fara dobanda si platesc o rata minima de 60 de euro pe luna pentru o casa de parca 50 de mp la cheie. Asta nu inseamnba lux, sunt case pe structura de lemn, foarte bine izolate termic si copmartimentate f eficiect - sincer am vazut astfel de case gata si este absolut suficient si decent pentru o familie tanara cu 2 copii.

sau hai sa spunem ca "dobanda" este reprezentata de cele 1500 de ore de munca. Dupa cum v-a mai explicat cineva mai sus, cele 1500 de ore pot si facute de familie de prietreni, muncind la casa ta sau a altora din program. este si aceasta o munca, nu se primeste nimci gratis, ajuti si esti ajutat si se dezvolta in acelasi timp spiritul de voluntariat si intrajutorare a comunitatii atat pentru beneficiari cat si pentru participanti.

iar la remarca cu "tocmai acum in perioada de criza"... ma gandesc ca pur si simplu nu v-ar fi putut trece prin cap ca unele companii simt ca acum este momentul sa ajute comunitatea din care fac parte? sau ca pur si simplu daca voi n-ati auzit pana acum de acest proiect nu inseamna ca nu s-a desfasurat si ca nu au fost o multime de participanti?

Habitat este prezenta in RO de multi ani, companii mari si mici si persoane fizice participa la acest proiect si toti cei care au trecut prin el simt ca au ajutat si au invatat ceva (sincer, eu acum voi face renovari in casa in aceasta luna folosindu-ma de ceea ce am invatat acolo si am pastrat legatura cu constructorii din organizatie care imi dau sfaturi cu privire la materiale, proiect.... deci beneficiile sunt multiple)

Asa ca eu le doresc cat mai mult succes si sunt convinsa de AJUTORUL si STARTUL IN VIATA pe care il primesc cei ce beneficiaza de astfel de casa... si depinde numai de donatori si participanti ca numarul acestora sa fie din ce in ce mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Lasa-ma rogu-te cu inactivitatea mea ca eu fac voluntariat de 2 ani saptamanal cel putin .
Trebuie sa fie un topic unde doar se aplauda?

Nu te ataca. Exact asa cum tu aperi de cand esti pe forumul asta medicii, actul medical, medicina si nu o faci in cel mai diplomat mod posibil, exact asa apar eu si voi apara intotdeauna, poate nu in modul cel mai diplomatic posibil, societatea civila, voluntariatul, caritatea, filantropia si organizatiile neguvernamentale.

Lucrez dupa cum spuneam si alte dati, de vreo 10 ani in domeniul asta si zic ca il cunosc destul de bine. Habitat pentru Umanitate are o reputatie solida pe care da, o voi apara peste tot acolo unde vad ca sunt oameni care, fara sa cunoasca deloc despre ce vorbesc, arunca umbre de indoiala asupra acestei organizatii si asupra voluntariatului in general. Asa cum voi apara de altfel si Salvatii Copiii, Fundatia pentru SMURD, FDSC, Fundatia pentru Parteneriat si zeci si zeci de organizatii care se zbat intr-o societate cu foarte multe prejudecati vis-a-vis de ONG-uri.

Si spun asta tocmai pentru ca in Romania oamenii inca incep sa invete despre beneficiul muncii pentru altul si incep sa de dezbare de conceptiile potrivit carora voluntariat = munca patriotica.

In alta ordine de idei, este absolut senzational ca ai timp sa voluntariezi saptamanal de vreo doi ani de zile incoace, sper ca nu ai spus-o doar asa la deruta :-)

Daca aveti intrebari referitoare la proceduri cel mai bine este sa va adresati lor direct: http://www.habitatcluj.ro/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=131

Mergi la inceput