care sunt simptomele depresiei?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna.
de 2 zile iau Magneziu, drojdie de bere, calciu si omega 3 iar azi pot spune ca m-am simtit foarte bine. In seara asta chiar am iesit la alergat.

Am intrebat un prieten din Constanta cat da pe sedinta si mi-a spus ca 80 de lei. NU mi-as permite sa dau saptamanal atatia bani.

Luni oricum ii fac o vizita dr de familie sa vad ce ma sfatuieste si ea.

http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia06 spune:

Sfatul meu (din propria experienta), in ordinea prioritatilor:

1. Vitamine si minerale
2. Sport sau miscare cat mai mult
3. Activitati care sa iti faca placere
4. Psiholog.

Eu am suferit mult de depresie, uneori mai usoara, alteori mai agresiva. Intr-o perioada, depresia a facut echipa si cu atacuri de panica...si sa vezi atunci palpitatii, sufocare, ameteli si senzatia de moarte iminenta....

1. Prima cale de atac: Ginsavit (intre timp, am descoperit ca Ginsengul e super bun). Poti folosi si un alt complex de minerale si vitamine, dar mie astea mi le-a prescris medicul. (bine, eu si trecusem printr-o perioada care pur si simplu ma epuizase fizic).
Magneziul cu B6 e bun impotriva depresiei si a stresului, dar, in opinia mea nu e suficient.
Eu, mai nou, am descoperit o miere frantuzeasca cu Ginseng (99% miere si 1% extract concentrat de ginseng) care e e un adevarat Red Bull (iau dimineata si toata ziua sunt un robotel plin de energie)

2. A doua cale de atac: Sportul sau miscarea. Ei, aici e ceva mai stintific, ceva substante "antidepresive" care se elibereaza in corp cand facem sport/miscare (prin miscare se poate intelege si o smotruiala buna in casa intr-o zi )

3. A treia cale de atac (care functioneaza in cazul meu): activitatile care iti fac placere. Pt mine, personal: mai o sedinta de cosmetica, mai una de masaj, mai un puzzle de 1000 de piese rezolvat, mai o carte, mai o masca de par...chestii care sa iti creasca increderea in tine), activitati care sa te relaxeze.

4. Psihologul. A nu se intelege ca incerc sa minimizez importanta acestuia, dar...degeaba mergi la psiholog daca nu te ocupi de pasul nr 1,2 si 3. Psihologul nu e un vrajitor care sa iti ia depresia cu mana, e doar un om care, prin niste tehnici, te ajuta sa descopri ce frustrari ai si te invata cateva tehnici de ralaxare.
Eu, personal, psihologul l-as recomanda abia dupa ce faci primii 3 pasi, abia dupa ce incepi sa iti mai recapeti increderea in tine.

Mergi la inceput

buna.
m-as duce cu placere si la n psiholog dar repet, in buzaunu am gasit inca niciun psiholog.

PS. eu fac puzzle de 2000 de piese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia06 spune:

Salut.

Bravo pt Puzzle. Eu maxim am facut unul cu 1500 si mi-a luat 6 zile, cate 5 ore pe zi .

Cat despre psiholog, sigur exista psihologi si in Buzau. Aveti un spital pt bolnavii cu boli mintale? Un spital de psihiatrie? De obicei, astea sunt separate de spitalele judetene.
Ei, mergi la spitalul asta si intrebi de psiholog. Si ar trebui sa gasesti pe cineva care sa faca si terapie sau macar sa te indrume spre un psiholog.

Ma mai interesez evetual cum poti sa afli psiholog la tine in oras.

Oricum, ti-am spus, ocupa-te de 1, 2 si 3, pt ca sunt foarte importante.

Pt tine:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Fetelor, depinde de gradul de depresie tratamentul adecvt.
Cand vorbim de depresie, poate fi o lipsa de chef, o tristete trecatoare sau o deznadejde cumplita care te face sa cochetezi cu ideea suicidului.
Sentimentul de deznadejde e atat de acut, incat nu mai vezi luminita de la capatul tunelului.
Evident, nu este bine sa ajungi pina in faza aia. Parerea mea e ca multi ajung, din pacate, fara sa realizeze ce se intampla cu ei.
Asta din mai multe motive:
*o data ar fi sistemul de sanatate romanesc, ti-e lehamite sa te duci la medic pentru o reteta decat sa ajungi la nu-sh care spital sa cauti pe nu-sh care doctor
*lipsa oricarei initiave proactive in Romania in ceea ce priveste prevenirea bolii mintale in romania
apoi lipsa banilor, o cauza cat se poate de reala din pacate, bun, vrei sa faci psihoterapie dar cu ce? ca costa si costa destul de scump daca vrei sa ajungi la un terapeut bun ...
si tot asa si te afli intr-un cerc vicios din care majoritatea nu reusesc sa iasa decat cand ajung in faze destul de avansate ale bolii de baza.
M-am intins cam mult, evident sunt multe de spus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Iarina iti spun din proprie experienta ca odata ce ai scapat de anxietate printr-o terapie, te-ai schimbat, functionezi deja altfel, curat, autentic. Nu mai aduni presiune intre subconstient si constient, fiindca esti pe receptie cu tine insati si toate emotiile, nevoile si sentimentele au permisiunea sa urce in constient si sa fie luate in considerare. Functionezi in echilibru si nu ai cum sa mai devii anxioasa. E imposibil. La fel si cu depresia.
Cu o singura conditie: sa mergi cu introspectia si analiza personala pana la capat, sa descoperi toate mecanismele si toate reactiile care te fac sa nu functionezi 100% si sa le prelucrezi, integrezi, rezolvi. Sa faci pace cu tine. Se poate, dar numai cand esti pregatit pentru asta, fiindca e extraordinar de greu sa accepti unele realitati, nu degeaba te-ai luptat ani de zile sa le tii departe de constient.
Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

rrox, asa o fi la tine, esti poate tu norocoasa. La altii nu merge asa de bine...

"... nu ai cum sa mai devii anxioasa"??
de unde si pāna unde?

Si probabil ca e valabila si īn domeniul psihicului treaba cu 'nu exista boli, ci bolnavi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Giulia

Interventiile tale sunt foarte pertinente si la obiect.
Sper sa tina seama de ele si alte fete.

Mergi la inceput

Fptul ca la mine starile de tristete si amaraciune sunt frecvente ma pune pe ganduri. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca vreau sa raman insarcinata si mi-e teama de vreo depresie post`natala grava.
Medicul meu de familie e in concediu...pana vine ea intru eu in concediu. Si uite asa trece o luna. Noroc cu Mg, Ca, drojdia de bere si Omega 3...simt diferente. Ca sa nu mai vorbesc ca aseara sotul m-a lasat iar singura ca sa se duca la partid si sa stea 3 ore. Acu` o saptamana dupa o faza asemanatoare mi-am facut bagajele. Aseara am reactionat mai bine. Dar tot simt nevoia sa vorbesc cu cineva. Dar cand ma gandesc ca trebuie sa dau 100 de lei pe sedinta mi se face rau...este scump si momentan nu ne permitem. Asa ca intru si va citesc, ascult ce spuneti, analizez si depun eforturi mari ca sa-mi revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Gabi, iti multumesc !

Ane mary,depresia post natala grava vine sau nu vine indiferent de ce gandim noi, las-o in plata Domnului si nu te mai gandi la ea.

La mine a venit dupa ce m-am dus zambitoare nevoie mare sa nasc, nimeni nu s-astepta sa ma loveasca crunt si dupa cateva luni sa fiu omul trist si deznadajduit , de nerecunoscut de cum fusesem o viata.
Dar, iata-ma, sunt cat se poate de bine, am o familie, un copil pe care-l iubesc enorm si un job, care desi nu e ce mi-am dorit , ii fac fata cu brio. Deci se poate.

Acu, ce sa faci cand ramai singurica. Pai ori faci ceva ce-ti face tie placere, o mascuta, un pensat, un epilat ca nah tre facute, ori dormi. Pe bune si nu rade, mie imi face placere sa trag cate un pui de somn ori de cate ori se iveste ocazia.
Sau de ce nu, poti sa-ti cumperi carti de self-help, destinate cititorului de rand , in care sunt explicate pas cu pas ce poti face singur sa iesi din depresie.
Se gasesc carticelele astea prin librarii si unele sunt foarte bune.
O sa-ti pun si niste pastile psihologice pe care e bine sa le inveti si care repetate schimba oarecum patternul gandirii si in mod implicit si starile depresive aferente.

. DECALOGUL IRA#354;IONALIT#258;#354;II (Merit#259; cunosc pentru a-l evita)
1. TREBUIE s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci ALTFEL e#351;ti f#259;r#259; valoare ca om (e#351;ti neimportant/inferior/slab).
2. TREBUIE s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci ALTFEL este groaznic #351;i catastrofal, (este cel mai r#259;u lucru care #355;i se putea īntāmpla).
3. TREBUIE s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci ALTFEL nu po#355;i tolera/suporta acest lucru (este insuportabil).
4. TREBUIE ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos cu tine ALTFEL e#351;ti f#259;r#259; valoare ca om (e#351;ti neimportant/inferior/slab).
5. TREBUIE ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos ALTFEL este groaznic #351;i catastrofal (este cel mai r#259;u lucru care #355;i se putea īntāmpla).
6. TREBUIE ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos ALTFEL nu po#355;i tolera/suporta acest lucru (este insuportabil).
7. TREBUIE ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; cu tine #351;i u#351;oar#259; ALTFEL e#351;ti f#259;r#259; valoare ca om (e#351;ti neimportant/inferior/slab).
8. TREBUIE ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; #351;i u#351;oar#259; ALTFEL este groaznic #351;i catastrofal (este cel mai r#259;u lucru care #355;i se putea īntāmpla).
9. TREBUIE ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; #351;i u#351;oar#259; ALTFEL nu po#355;i tolera/suporta acest lucru (este insuportabil.
10. EU, CEILAL#354;I #350;I/SAU VIA#354;A TREBUIE CU NECESITATE S#258;…
II. DECALOGUL RA#354;IONALIT#258;#354;II (A se citi zilnic, diminea#355;a sau seara īnainte de culcare)
1. AR FI PREFERABIL s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci #351;i f#259; tot ce depinde de tine īn acest sens DAR DAC#258; NU REU#350;E#350;TI, nu īnseamn#259; c#259; e#351;ti f#259;r#259; valoare ca om ci doar c#259; ai avut un comportament mai pu#355;in performant, care probabil poate fi īmbun#259;t#259;#355;it īn viitor.
2. AR FI PREFERABIL s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci #351;i f#259; tot ce depinde de tine īn acest sens DAR DAC#258; NU REU#350;E#350;TI, aminte#351;te-#355;i c#259; este doar (foarte) r#259;u f#259;r#259; a fi īns#259; catastrofal (cel mai r#259;u lucru care #355;i se putea īntāmpla).
3. AR FI PREFERABIL s#259; reu#351;e#351;ti īn tot ceea ce faci #351;i f#259; tot ce depinde de tine īn acest sens DAR DAC#258; NU REU#350;E#350;TI, po#355;i tolera/suporta acest lucru nepl#259;cut #351;i mergi mai departe bucurāndu-te de via#355;#259;, chiar dac#259; este mai greu la īnceput.
4. AR FI PREFERABIL ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos cu tine DAR DAC#258; NU SE COMPORT#258; A#350;A, nu īnseamn#259; c#259; tu sau ei sunte#355;i f#259;r#259; valoare ca oameni.
5. AR FI PREFERABIL ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos DAR DAC#258; NU SE COMPORT#258; A#350;A, aminte#351;te-#355;i c#259; este doar (foarte) r#259;u f#259;r#259; a fi īns#259; catastrofal (cel mai r#259;u lucru care se putea īntāmpla).
6. AR FI PREFERABIL ca ceilal#355;i s#259; se comporte corect #351;i/sau frumos DAR DAC#258; NU SE COMPORT#258; A#350;A, po#355;i tolera/suporta acest lucru nepl#259;cut #351;i mergi mai departe bucurāndu-te de via#355;#259;, chiar dac#259; este mai greu la īnceput.
7. AR FI PREFERABIL ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; cu tine #351;i u#351;oar#259; DAR DAC#258; NU ESTE, nu īnseamn#259; c#259; via#355;a este nedrepat#259; #351;i/sau c#259; tu e#351;ti f#259;r#259; valoare ca om.
8. AR FI PREFERABIL ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; #351;i u#351;oar#259; DAR DAC#258; NU ESTE, aminte#351;te-#355;i c#259; este doar (foarte) r#259;u, f#259;r#259; a fi īns#259; catastrofal (cel mai r#259;u lucru care se putea īntāmpla).
9. AR FI PREFERABIL ca via#355;a s#259; fie dreapt#259; #351;i u#351;oar#259; DAR DAC#258; NU ESTE, po#355;i tolera/suporta acest lucru #351;i mergi mai departe bucurāndu-te de via#355;#259;, chiar dac#259; este mai greu la īnceput.

Bafta si sper sa va foloseasca!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Iarina iti spun din proprie experienta ca odata ce ai scapat de anxietate printr-o terapie, te-ai schimbat, functionezi deja altfel, curat, autentic. Nu mai aduni presiune intre subconstient si constient, fiindca esti pe receptie cu tine insati si toate emotiile, nevoile si sentimentele au permisiunea sa urce in constient si sa fie luate in considerare. Functionezi in echilibru si nu ai cum sa mai devii anxioasa. E imposibil. La fel si cu depresia.
Cu o singura conditie: sa mergi cu introspectia si analiza personala pana la capat, sa descoperi toate mecanismele si toate reactiile care te fac sa nu functionezi 100% si sa le prelucrezi, integrezi, rezolvi. Sa faci pace cu tine. Se poate, dar numai cand esti pregatit pentru asta, fiindca e extraordinar de greu sa accepti unele realitati, nu degeaba te-ai luptat ani de zile sa le tii departe de constient.
Numai bine!

rrox, asa o fi la tine, esti poate tu norocoasa. La altii nu merge asa de bine...

"... nu ai cum sa mai devii anxioasa"??
de unde si pāna unde?

Si probabil ca e valabila si īn domeniul psihicului treaba cu 'nu exista boli, ci bolnavi".

Nu e o chestiune care tine de noroc.
Am argumentat mai sus de ce LOGIC nu mai ai cum sa devii anxioasa.
Cred ca nu ai inteles pe deplin prin ce mecanisme se declanseaza starile de anxietate si depresie, din cauza asta nu intelegi nici argumentele mele.

Mergi la inceput