care sunt simptomele depresiei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

[quote]citat din mesajul lui Deus
sunt medici care pot spune ca da, altii ca nu numai...multe pareri
De aceea ti-am recomandat sa incerci sport si multivitamine plus in perioada asta cand se intra din nou la program scurt de soare sa suplimentezi cu vit D si capsule de drojdie de bere( contin tot complexul de B-uri plus crom deci nu produce foame)

Incerca si vezi cum te simti o luna si dupa daca te simti rau sa-ti faci programare la psiholog.

depresia ta a fost una severa si este perfect normal si sanatos sa apelezi la ajutorul medicilor:) foarte bine ca te-ai facut bine!
Ce ai avut de fapt? Un dezechilibru chimic care cu ajutorul pastilelor l-ai rezolvat? Si daca reapare ce faci?
De aceea eu sustin terapia pe termen f lung prin sport si vitamine/somn bun fiindca este cu bataie lunga si te ajuta sa te controlezi sa nu lasi episoade de depresie sa te loveasca cand ti-e lumea mai draga:)

Numai bine

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Informeaza-te bine, nu confunda o perioada de ups and downs cu depresia.
Am trecut printr-o depresie severa, cindva prin 1998-1999. Si faceam sport, intotdeauna am facut, mincam sanatos, la prima vedere nu aveam motive sa am depresie. Bine, nici n-am stiut ca am asa ceva. Dupa multi ani am realizat ce a fost, urmarind un reportaj la radio, postul de radio national. Imi pare rau ca n-am stiut, il consider timp important din viata mea pierdut, dar pur si simplu, n-am stiut ca depresia este tratabila medicamentos, nici macar nu am realizat ce am.
Cel mai bine imi amintesc sentimentul pe care il aveam dimineata la trezire, ca nu vreau sa ma mai trezesc, ca nu sint in stare sa mai trec printr-o noua zi. Tot ce inainte ori acum ma bucurau (muzica, filmele, mincare deosebita etc) nu imi mai trezeau nici macar o emotie, ori placere ori ce trebuiau ele sa imi trezeasca. O stare de mare mare tristete. Functionam ca un zombi la serviciu ori acasa.
Aiurea tare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui giani

Informeaza-te bine, nu confunda o perioada de ups and downs cu depresia.
Am trecut printr-o depresie severa, cindva prin 1998-1999. Si faceam sport, intotdeauna am facut, mincam sanatos, la prima vedere nu aveam motive sa am depresie. Bine, nici n-am stiut ca am asa ceva. Dupa multi ani am realizat ce a fost, urmarind un reportaj la radio, postul de radio national. Imi pare rau ca n-am stiut, il consider timp important din viata mea pierdut, dar pur si simplu, n-am stiut ca depresia este tratabila medicamentos, nici macar nu am realizat ce am.
Cel mai bine imi amintesc sentimentul pe care il aveam dimineata la trezire, ca nu vreau sa ma mai trezesc, ca nu sint in stare sa mai trec printr-o noua zi. Tot ce inainte ori acum ma bucurau (muzica, filmele, mincare deosebita etc) nu imi mai trezeau nici macar o emotie, ori placere ori ce trebuiau ele sa imi trezeasca. O stare de mare mare tristete. Functionam ca un zombi la serviciu ori acasa.
Aiurea tare.

de aceea este bine sa ne facem cat de des putem analizele complete fiindca multe dereglari ne pot duce intr-o pasa proasta, la asta daca adaugi si o viata plictisitoare sau rutinata sau diferite probleme personale este simplu sa ajungi la depresie.
Pacat ca la noi in tara de multe ori lumea o asociaza cu nebunia sau se teme de psihologi.

Numai bine si sanatate

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

f multi medici pt tratarea depresiei usoare recomanda simplu: sport/somn suficient/vitamine si sunatoare.

Am auzit si eu de sunatoare, a incercat cineva?
http://www.formula-as.ro/2008/825/medicina-naturii-44/revolutia-verde-sunatoarea-9795

E adevarata chestia cu somnul, cel mai adesea ma apuca depresiile cand nu dorm suficient.

usturoiul e iarasi un foarte bun antidepresiv (negatit), pestele, sau capsule de ulei de peste, B-uri.

daca nu ti-ai facut demult analize complete de sange ar fi bine sa iti faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna.
fetelor ce pot sa va spun: acu` 2 ani faceam mult sport pt ca mergeam zeci de km/zi dar dieta zilnica inludeau multe mezeluri, praajeli, funk-food etc. Nici in perioada aceea nu eram scutita de episoade de depresie. ACum nu mai fac sport dar mananc sanatos: peste saptamanal, usturoi foarte des, fructe cat cuprinde (mananc aproape zilnic salata de fructe rpoaspete) foarte multe salate iar depresiile s-au accentuat.
Nu mi-e teama de psiholog mi-e teama doar sa nu ajung pe mana unui nepriceput.
referitor la somn: dorm 9 ore pe noapte dar nu cred ca e de buna calitate caci ma trezesc obosita.
Ce analize de sange sa-mi fac? Am vis a vis de birou o clinica...daca imi spuneti ce sa fac, luni la prima ora ma prezint la cabinet.
multumesc frumos pt raspunsuri.

http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Deus ai suferit vreodata de depresie? Mi se pare ca te hazardezi sa dai sfaturi si sa faci pronosticuri. De unde stii ca depresia ei o sa reapara si ce te face sa crezi ca numai terapia pe termen lung o va ajuta? Cat timp ai facut terapie in viata ta? Eu de ex. fac de un an pentru anxietate si este apa de ploaie, fara tratament as fi fost si acum extrem de anxioasa. Cred ca este inutil sa ne dam cu parerea despre subiect si daca este sau nu depresie.
Anne Mary trebuie sa mergi la un doctor caci numai cineva calificat iti poate pune un diagnostic corect si iti poate indica un tratament.

Mergi la inceput

O Da! DUPA NASTERE DOI ANI CEL PUTIN AM FOST ZOMBI CU ACTE IN REGULA!Plus simt foarte clar iarna urme de depresie - depresie sezoniera cauzata de lipsa de soare.

Nu ma hazardez aiurea, spun doar ca de multe ori un click, o schimbare in bine a stilului de viata face minuni!
Am analizat logic ce am simtit eu, dupa nastere din cauze hormonale plus o viata rutinata (copil, casa, animalute)am ajuns sa vad totul negru, gri si iarasi negru. Nici cum nu am crezut ca mai am o sansa la viata normala.
In prima faza si eu am crezut ca psihologii nu ma pot ajuta si mi-am cumparat n carti pe care le-am devorat in incercarea disperata de a intelege ce dracu s-a intamplat cu mine.Mi-am cumparat toate produsele naturale existente pe piata.
Am simtit unele imbunatatiri dar nu suficient de tare si asa ca mi-am facut programare la psiholog. O tanara dra doctor cu care am discutat multe. Ea obisnuita dupa niste protocoale ma trimitea la psihiatru sa-mi prescrie medicamente. Eu fiind contra lor, nu am acceptat pe principiul ca trebuie sa pot sa inving singura boala asta parsiva.
Am luat vitamine,drojdie de bere, sunatoare si spirulina m-am apucat de o alimentatie sanatoasa si de sport. Iar in fiecare toamna si iarna acuma suplimentez dieta cu vit D si calciu exact pt a nu suferi de depresie sezoniera:)Cu fiecare zi m-am simtit mai bine. Cu fiecare obstacol depasit m-am simtit tot mai puternica.
Deci...vreau doar sa ajut nu sa fac pe desteapta fiindca stiu cat de parsiva si chinuitoare poate sa fie boala asta .
Da, psihologul m-a ajutat sa vad unele lucruri care nu-mi placeau la mine, la viata mea, sa vad mai clar din ce cauza sunt cramponata in trecut si cum sa incerc sa ies din asta.

Numai bine si sanatate

www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Da Deus, dar nici o depresie nu seamana una cu alta pt.ca suntem diferiti iar mecanismele si cauzele declansarii depresiilor si a altor afectiuni difera enorm de la situatie la situatie. Sunt depresii in care persoana ajunge la tentatii de suicid pe care sincer nici un medic psiholog nu le poate controla si atunci psihicul trebuie ajutat cu medicamente pt. a preveni o asemenea nenorocire si pt. a te inzdraveni suficient cat sa iti vina sa te ridici din pat pt. a merge la medic.
Cel mai bun sfat pe care i-l putem da este sa mearga la medic.
Fiecare avem conceptiile noastre vizavi de medicamente, ins acred ca trebuie sa urmam sfaturile medicilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mecicii au tot interesul sa vanda pastile.
cred ca nu ai ajuns asa departe incat sa ai nevoie de psiholog. sfaturile lui Deus mi se par bune.
ai sa simti tu singura cand lucrurile sunt cu adevarat grave si o sa mergi mai departe.
in leg. cu oboseala, poate fi de la ficat. poate niste analize la ficat n-ar strica. cred ca daca te duci la un laborator vor sti cei de acolo ce analize sa-ti faca. sau la medicul de familie.
nu lua decizii pripite cand esti in situatia asta. fa-ti mai multi prieteni, cred ca asta-ti lipseste, lasa-i spatiu sotului tau. unele neveste se bucura cand au mai mult timp pt. ele si sotul nu sta mereu in preajma lor sa le ceara una-alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Cu tot respectul, nu mai cautati cauzele bolilor numai in medicina! Depresia nu-i de la ficat, nici de la vitamine prea putine, fir-ar sa fie! E psihicul care striga ca ceva nu e in regula. E subconstientul care nu reuseste sa ajunga altfel la constient, fiindca-i blocat de zidurile dupa care ne ascundem. E prapastia prea mare intre subconstient si constient. Da, puteti sa-i dati cu chimicale, sa va drogati, dar pe termen scurt, atat cat sa puteti indura pana ce terapia isi arata efectele. Nu va amagiti crezand ca-i un imbalans de chimicale doar... Da, e un imbalans, dar e unul provocat de psihic, care cere atentie si zau, ca nu chimicale cere.

Iarina imi pare rau ca nu merge terapia ta, dar nu generaliza. Terapia functioneaza atunci cand crezi in ea, cand iti doresti schimbarea si-ti asumi riscuri. Si cand ai un terapeut suficient de bun.

Numai bine va doresc!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput