care sunt simptomele depresiei?

buna. Am vrut sa raspund la subiectul "copil 7 ani depresie" dar m-am gandit ca totusi nu as vrea sa duc discutia intr-o alta directie.
Problema mea este o presupusa depresie. Spun presupusa pt ca nu mi-a spus un dr ca sufar de depresie ci am tras eu concluzia asta.
la mine crizele depresive nu au un tipar anume, adica nu se declanseaza dupa un anume eveniment....pur si simplu intr-o luna pot sa am cateva zile mohorate sau cateva saptamani.
Cum se manifesta la mine: In acele zile primul lucru pe care il constat este ca "nimeni nu ma iubeste, nimeni nu ma respecta, nimeni nu ma apreciaza". In zilele alea ma cert cu sotul mai mult ca oricand "ai spus ca vi in 10 minute si ai venit in 30...nu ti la mine, nu te intereseaza etc" chiar daca are o scuza buna.
De ce vreau sa ma lamuresc: sotul vrea sa intre in politica iar eu sunt convinsa ca asta inseamna ca o sa aibe mai putin timp pt mine. Eu vreau o familie stabila, timp pt amandoi, copii ... iar el vrea politica desi spune ca eu sunt prioritatea. Aseara i-am spus ca vreau sa ne despartim pt ca eu sunt convinsa ca nu o sa ma adaptez vietii pe care si-o doreste el acum dar vreau sa fiu sigura ca decizia asta o iau intr-un mod rational si nu sub influenta "depresiei"
Nu stiu daca ati inteles ceva pt ca am dormit doar 4 ore azi noapte si nu cred ca sunt coerenta. Dar totusi poate imi spuneti parerea voastra si imi dati un sfat.
http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png
Raspunsuri

Deus spune:
nemultumire de sine , de ceilalti, lentoare, nervozitate, fara speranta, fara nici un tel, tristete fara un factor precis, etc...nu este rau si nici greu sa mergi la un psiholog. Te ajuta sa intelegi ce ai, daca ai ceva si sa descopri singura ce ai de facut. Este chiar placut sa-ti organizezi gandurile si sentimentele cu ajutorul unui psiholog. Cu incredere
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit

anne`mary spune:
da, stiu ca ar trebui sa apelez la un psiholog numai ca in buzau nu exista decat 2-3 psihologi si nu stiu pe nimeni care sa fi apelat la ei ca sa mi recomande. Consider ca un psiholog nepriceput iti poate face mai mult rau decat bine si mi-e teama sa merg in buzau. De aceea am zis ca poate gasesc ceva raspunsuri aici pe forum.

carolinah spune:
Simptomele depresiei
Tristete continua, teama puternica, neliniste, sentimentul de desertaciune
Lipsa de speranta, pesimism, trecutul si viitorul sunt vazute in culori intunecate
Sentimente de vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare
Pierderea placerii pentru activitati care-i aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala
Tulburari de somn: trezirea matinala cu sentimentul de teama si stupoare; imbunatatire usoara a dispozitiei spre seara
Pierderea apetitului si scadere in greutate
Scaderea energiei, dinamismului; oboseala si senzatia de lentoare
Ganduri despre moarte, sinucidere si chiar tentative de suicid
Neastampar, neliniste, iritabilitate
Dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor
Uneori pacientii cu depresie pot prezenta multe semne de rau fizic. Plangerile cele mai frecvente sunt: dureri de cap, ameteli, disconfort gastric sau toracic, dureri articulare, constipatie sau diaree, perturbari menstruale, scaderea performantelor sexuale.
Si sfatul meu: nu lau decizii drastice de niciun fel cand te suspectezi de depresie!!! Unele lucruri sunt ireparabile si lasa cicatrici adanci

Deus spune:
nu crede asa ceva, nu are ce sa-ti faca rau:) si nu trebuie sa mergi la psiholog ca si americanii o viata intreaga:)
la psiholog intalnirea decurge simplu, te intreaba cum esti, ce simti, ce nu-ti place, te pune sa completezi niste teste...efectiv te indruma sa-ti gasesti singura raspunsurile. Daca tu nu te simti "dusa" suficient de tare, atunci sa nu accepti cu usurinta trimiterea la psihiatru care recomanda pt orice medicamente. O sa-mi sara acuma unii in cap:)Eu consider ca multe probleme le putem rezolva si fara ajutorul drogurilor:)
Multe probleme tin doar de puterea ta! Poate sa fie lipsa de vitamine, viata neimplinita si nu stii sa pui degetul exact pe buba si sa schimbi ce nu-ti place, viata blazata/plictisitoare.
Incerca pt inceput, sunt profan dar incerc sa te ajut fiindca si eu am trecut prin depresie, sa faci sport. De minim 3 ori pe saptamana si sa vezi cum te simti. Incerca sa bei in fiecare dimineata o jumatate de pastila de multi vitamine si dupamasa cealalta jumatate. Eu spun ca in modul asta ai sa simti ca-ti descarci energia negativa:)
NUMAI BINE
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

anne`mary spune:
saru`mana.
Din simptomele enumerate eu ma regasesc in:
- tristete, neliniste, lipsa de speranta, parere de sine proasta, tulburari de somn (desi dorm 9 ore pe noapte sunt zile cand ma trezesc foarte obosita), scadere energie, de 2 ori in viata mi s-a intamplat sa ma gadesc ce s-ar intampla daca as lua un pumn de pastile (cui i-ar pasa, cum i-as afecta pe ceilalti etc.), dificultati de concentrare, mari probleme de memorie.
Nu ar putea fi si o explicatie organica? Poate sunt dezechilibrata cu vitaminele, mineralele...zic si eu.

Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anne`mary saru`mana. Din simptomele enumerate eu ma regasesc in: - tristete, neliniste, lipsa de speranta, parere de sine proasta, tulburari de somn (desi dorm 9 ore pe noapte sunt zile cand ma trezesc foarte obosita), scadere energie, de 2 ori in viata mi s-a intamplat sa ma gadesc ce s-ar intampla daca as lua un pumn de pastile (cui i-ar pasa, cum i-as afecta pe ceilalti etc.), dificultati de concentrare, mari probleme de memorie. Nu ar putea fi si o explicatie organica? Poate sunt dezechilibrata cu vitaminele, mineralele...zic si eu. http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png |
sunt medici care pot spune ca da, altii ca nu numai...multe pareri
De aceea ti-am recomandat sa incerci sport si multivitamine plus in perioada asta cand se intra din nou la program scurt de soare sa suplimentezi cu vit D si capsule de drojdie de bere( contin tot complexul de B-uri plus crom deci nu produce foame)
Incerca si vezi cum te simti o luna si dupa daca te simti rau sa-ti faci programare la psiholog.

www.de-azi.ro

anne`mary spune:
o sa incerc si asa. Cu sportul o sa fie mai greu caci de vreo 2 ani m-am lenevit intr-un mare hal. Inainte mergeam zeci de kilometri pe jos iar acum nu mai fac deloc miscare pt ca nu am energie sa ma misc.
Multumesc frumos.

Deus spune:
citat din mesajul lui anne`mary o sa incerc si asa. Cu sportul o sa fie mai greu caci de vreo 2 ani m-am lenevit intr-un mare hal. Inainte mergeam zeci de kilometri pe jos iar acum nu mai fac deloc miscare pt ca nu am energie sa ma misc. Multumesc frumos. http://tt.lilypie.com/EIqJp2.png |
f multi medici pt tratarea depresiei usoare recomanda simplu: sport/somn suficient/vitamine si sunatoare.
Vezi, ai o viata banala si plictisitoare, toata ziua faci probabil acelasi lucruri...cerc vicios, trebuie sa iesi din asta. Incepe cu pasi mici dar clari. Intai sa nu stai seara aiurea la tv ci sa te pui in pat vorba aia odata cu gainile:). Pt un somn bun si odihnitor gasesti la farmacie melatonina - corpul nostru produce insa dupa 20 de ani incepe sa scada productia si de aceea incepem odata cu varsta sa dormim tot mai rau.Sa dormi mult si bine, dupa care sa faci in fiecare zi cel putin 30 min. de sport sau miscare in aer liber ( in pas alert nu agale impreuna cu alte mamici )
O sa simti de la vitamine si drojdie de bere ca-ti creste energia!
Sa incerci o perioada sa nu bei de loc alcool! potenteaza toate simptomele depresiei! si cafeaua ar fii indicat sa o reduci...
Mult succes si toate cele bune

www.de-azi.ro

gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Deus sunt medici care pot spune ca da, altii ca nu numai...multe pareri De aceea ti-am recomandat sa incerci sport si multivitamine plus in perioada asta cand se intra din nou la program scurt de soare sa suplimentezi cu vit D si capsule de drojdie de bere( contin tot complexul de B-uri plus crom deci nu produce foame) Incerca si vezi cum te simti o luna si dupa daca te simti rau sa-ti faci programare la psiholog. ![]() |
si eu am vorbit cu un psiholog de mai multe ori, patru sau cinci, dar nu sunt prea convinsa ca aste discutii au avut ceva rol.B-urile, omega3, minerale, magneziu, astea sunt niste suplimente cu valoarea lor dar nu cred ca ele te vindeca... pana la urma a trecut pur si simplu.
extrem de multa lume trece cateodata prin asa ceva.

rrox3 spune:
Gabi ma bucur ca ai scapat de depresie. Dar psihoterapia pentru tratarea depresiei nu dureaza cateva sedinte, ci undeva intre 6 luni si 1 an. E singura eficienta pe termen lung. Medicamentele au efect, dar nu vindeca sursa depresiei, trateaza doar manifestarile. Si exista pericolul sa reapara intr-o perioada proasta...
Anne Mary Sportul si vitaminele sunt foarte bune. Incearca sa faci sport cand te simti foarte rau, o sa simti efectele rapid. Daca nu e suficient incearca si terapia. Sigur te va ajuta. Si nu lua decizii pripite cu efecte pe termen lung asupra ta si a copiilor. Nu e momentul.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)