Fumatorii in vizita la nefumatori!
cred ca mai toti nefumatorii s-au confruntat cu aceasta problema, de asta as vrea si eu sa stiu cum procedati.
noi suntem nefumatori si bineinteles ca in cercul nostru de prieteni mai sunt si fumatori, nu multi, dar exista.
pana acum cand veneau in vizita le mai puneam balconul (inchis) la dispozitie, sau bucataria. insa acum (de cand sunt gravida) chiar nu-i mai suport (no offence, fumatorii ).
daca fumeaza unul, se mai poate apleca pe geam, insa de obicei se aduna 2-3-4 si stau pe scaun in bucatarie, nu incap toti la geam, asa ca tot ramane miros, se mai imprima in pereti, in lucruri.
ce sa fac? stam la etajul 4, nu avem geamuri pe scara blocului, sa-i trimit afara sa fumeze. oricum nu vin des, insa daca le interzic de tot fumatul se poate sa nu mai vina. o sa-mi ziceti ca mare paguba, insa si asa avem putini prieteni, daca nu-i mai primim din cauza asta, nici ei n-o sa ne mai invite si uite asa se mai strica relatiile...
voi cum procedati? o cale convenabila pt. ambele parti care ar fi?
PS: o sa-mi ziceti sa mergem la restaurant, insa acolo e si mai greu (mai ales iarna) ca noi vrem la nefumatori, ei la fumatori)
Raspunsuri
Tzuni spune:
www.mig17.com/George%20in%20Hunter%20with%20Mask.JPG" target="_blank">ASA CEVA ai incercat?
www.youtube.com/watch?v=gWqj6Twzd5Y&feature=related" target="_blank">THAT's ME
Burtocika spune:
Draga mea, daca esti gravida, ai tot dreptul sa nu suporti fumul ! Roaga-i sa se abtina cat stau la voi, daca nu inteleg, nu va sunt prieteni adevarati. Stai linistita, ca daca-i pierzi, nici o paguba. Daca-i pierzi din atata lucru, cum crezi ca o sa-i poti pastra cand va aparea bebe ? O sa se piarda singuri pe parcurs, ca nu-i usor sa ai viata sociala cu bb mic ! Mai ales daca ei nu au bb. Stai linistita, cu bb o sa-ti faci alt fel de prieteni.
Sau va puteti intalni in oras, la terase sau prin parcuri, pana da frigul.
Eu pe ai mei fumatori ii trimit pe balcon si inchid totul in urma lor, ca sa nu intre fumul in casa. Pe cei care se simt jigniti, nu ii mai invit acasa, ci gasesc alte locuri de iantalnire.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
cristi_2003 spune:
balcon deschis nu aveti? ca asta ar fi cea mai buna varianta
alta varianta ar fi sa va vedeti la o terasa, pana e vremea buna, in aer liber
mai incolo daca sunt prieteni buni o sa inteleaga ca esti gravida si daca le trebuie tare tare tigara coboara 4 etaje, daca nu le trebuie asa tare o sa astepte pana pleaca
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
Ramonika spune:
balconul e inchis, iar geamul e micut, ar fi ca la bucatarie aproape.
cat mai e cald mai merge sa iesim (asa si facem), insa acus vine frigul...
imi dau seama ca cel mai bine ar fi sa le zic dinainte sa se abtina, insa parca mi-e jena...
asteryaro spune:
Ramonika , pune un afis mare FUMATUL OPRIT, BEBE LA BORD, si-un icon zambitor! pe usa apartamentului. Spune-le dragut si... alegerea este a lor. Eu nu as tolera asa prieteni, adica cum sa ma oblige sa inhalez fumul lor, graviduta fiind? Asta inseamna ca nu ma respecta.
Si-ti spune o fosta fumatoare (2 pachete/zi usor)...
Dupa ce vei naste, tot vor veni sa fumeze la voi acasa?
Mult succes!
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
poze (1),(2),(3),(4)
(5)
Tisina spune:
Ti-e jena sa le spui ca nu suporti fumul de tigara in casa ta cand mai esti si insarcinata????? Dar ei nu se simt deloc? Trebuie sa le spui tu? Pai, scuza-ma, dar astia nu prea sunt prieteni daca, stiind ca esti insarcinata, vin in vizita cu pretentia de a fuma. Nici macar nu ar trebui sa le treaca prin cap sa te intrebe unde pot fuma. Ma gandesc ca nu stau decat cateva ore in vizita, timp in care, zic eu, ar putea sa se abtina (daca au obraz).
Stiu cum e sa fii insarcinata si sa nu suporti fumul de tigara (sau fumatorii), sotul meu fiind fumator in acea perioada. Insa NICIODATA nu a fumat in casa (nici macar pe balcon - iesea in fata blocului ), si nu pentru ca l-as fi trimis eu afara, ci pentru ca stia ca imi face rau mirosul, si ma ferea cat putea. De fiecare data dupa ce fuma se spala pe dinti si isi schimba tricoul inainte de a veni la mine (cred ca exagera nitel, dar apreciam gestul).
So, solutia mea, asa cum spunea si Cristina, e cea cu afisul. Daca nu le convine, sa nu mai vina, si iti spun si eu, daca o fac, nici nu merita prietenia ta.
Sarcina si nastere usoara!
kariguld spune:
adevaratilor prieteni le pasa de tine! se abtin de la fumat, ca nu stau jumate de zi la tine.
eu le-as interzice cu desavrsire sa fumeze in casa mea. de fapt asta am facut mereu! cine mi-a fost prieten adevarat, nu a fumat in casa mea. avem doar doi prieteni care fumau, restul sunt nefumatori.
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
Delidana spune:
Avem si noi un prieten fumator care de cite ori vine in vizita si il apuca cheful de fumat iese afara din apartament si fumeaza la geamul de pe hol. N-a trebuit niciodata sa-i batem apropouri sau sa-l invitam afara, stie ca nici eu nici sotul nu fumam si a aplicat bunul simt. Bineinteles ca la el acasa fumeaza unde vrea dar macar tine geamurile deschise.
Sigur ca daca pina acum i-ai lasat sa fumeze si acum dintr-o data vrei sa schimbi foaia o sa fie mai dificil insa trebuie sa le explici ca iti face rau si daca intr-adevar iti sint prieteni vor intelege.
La restaurant/cafenea e intr-adevar mai greu, am si eu amice care prefera sa mearga la fumatori decit sa stea o ora sa bea un suc la nefumatori, dar deh, asta e viata...
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
Ramonika spune:
asta cu afisul e o idee buna.
oricum, ei stiu ca nu se fumeaza in casa, dar au impresia ca daca fumeaza la bucatarie "la geam" (vine vorba ca la geam, ca fumul intra si in casa) e totul ok. insa nu-mi convine nici la geam. stiu ca poate si eu sunt prea pretentioasa, insa e casa mea, sanatatea mea. macar aici sa fiu ferita.
e destul ca m-am afumat la diferite nunti unde mi se fuma in fatza, desi eram cu mancarea sub nas. si asta s-a intamplat si acum 2 saptamani, deci lumea stia ca sunt gravida. si membri de familie au facut asta, socru-meu, cumantu-meu si prietena lui. au fumat la nunta langa mine...
cristi_2003 spune:
ramonika - eu sunt fumatoare si daca intr-o casa de nefumatori, chiar si fara gravide, nu am voie sa fumez nu ma supar. in casa lui fiecare face cum vrea. daca chiar nu as putea fara tigara as merge jos si gata. cu atat mai mult cu cat tu esti gravida
nici la mine nu se fumeaza in casa, doar pe balconul deschis. nici eu nici musafirii nu fumam inauntru, nici iarna la minus 20 de grade.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/