Adevarul ...cea mai buna minciuna ?
Iata ce m-a inspirat ... Anyella, sper sa nu te deranjeze ca te-am citat.
Citat: |
citat din mesajul lui anyella Am invatat in viata ca adevarul e cea mai buna minciuna. |
Am stat sa ma gandesc la zicala asta ... suna asa foarte "perfect", ca la manual . Totusi in viata de toate zilele, parca imi vine sa am dubii ...
Voi ce credeti ?
Raspunsuri
a_alinta spune:
acelasi lucru!
stii de ce? pentru ca minciuna intotdeauna iese la suprafata, mai devreme sau mai tarziu!
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta acelasi lucru! stii de ce? pentru ca minciuna intotdeauna iese la suprafata, mai devreme sau mai tarziu! |
Pana si aici am dubii. Atentie, nu ma refer la relatii de cuplu in mod special ci in general, la orice fel de lucru "adevarat" si nespus, sau interpretat. Sunt chestii care le avem in suflet si cu care plecam pe lumea cealalata, care nu le spunem pentru ca ranim pe cei dragi sau in urma carora putem avea de suferit inutil ...
Cateodata, chiar daca un neadevar iese la suprafata mai tarziu, poate impactul nu mai este atat de mare si nu mai conteaza atat de mult.
anyella spune:
Hm...eu am mintit de la 18 pina la 21 de ani juma'.Pe pielea mea : ))).M-am mintit pe mine.Deci : nu mint.Nu imi mint barbatul,nu mint bancile,nu imi mint furnizorii.
Spun adevarul verde in fata,suport consecinte...dar dorm cu capul in perna,aburita .
anyella spune:
P.S. : Mi-am mintit jumatatea,acum 15 ani.A fost un cosmar.Cind a aflat,m-am eliberat eu...l-am incarcat pe el.Pt. ce???
Nu repet greseli.Sint greseli,le recunosc indiferent de motiv.
a_alinta spune:
ce dubii ai???
pai minciuna e minciuna, indiferent de sector, relatii, sau in ce imprejurari o spui!
daca nu vrei sa spui totul poti sa eviti, in sensul ca poti schimba discutia, dar nu printr-o minciuna!
mina spune:
Daca nu o fi cea mai buna , e cea mai comoda :)
Findca daca minti, tre sa tii minte ce ai mintit. Adevarul nu ai cum sa il uiti.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
freedelia spune:
Eu sunt cu Buflea la faza asta. Nu discutam moralitatea gestului, ci daca este mai greu sau mai usor sa minti decat sa spui adevarul. Eu cred ca adesea este mult mai usor sa spui o minciuna.
Exemple:
Am dormit prea mult si am intarziat la serviciu. Mult mai usor sa inventez o scuza decat sa spun adevarul. Mai ales daca nu e prima oara cand se intampla.
Prietena mea isi cumpara o rochie oribila -- mult mai usor sa spun ca e frumoasa decat sa ii zic ca nu imi place.
Sotului nu ii place sa ies la lunch cu prietenele prea des si sa cheltuiesc banii pe asta. Intr-o saptamana se intampla sa ies si luni si marti, iar miercuri ma suna o prietena cu care nu m-am mai vazut de mult. Mult mai usor sa ii spun ca mi-a facut ea cinste decat sa il vad ca se supara.
Astea sunt doar cateva exemple care mi-au venit in cap acum. Minciunile nu sunt doar cele majore -- daca ii spun ca l-am inselat sau nu, daca recunosc o greseala la serviciu care ar insemna sa imi pierd slujba sau il las pe altul sa si-o piarda din cauza mea. Cred ca avem "ocazia" sa spunem minciuni la fiecare pas. Si le numim "white lies" si gata, nu mai sunt minciuni. Dar tot sunt...
Anul trecut, ca parte a unui Bible Study pe care il faceam, am decis sa nu mai mint DELOC. Dar absolut DELOC. Nici un white lie, nici o minciuna prin omitere. Cred ca daca toate cele care ati scris mai sus ati incerca cateva zile, v-ati da seama ca e FOARTE GREU. Cand s-a terminat cursul, incet-incet am revenit la obiceiurile dinainte. Saptamana viitoare il incep din nou Uneori sa spui o minciuna te scoate din situatii jenante, te scuteste de la a face lucruri care nu iti plac, de la da explicatii pe care nu doresti sa le dai, etc etc.
13+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
Andrada spune:
E si o carte "A year of living biblically", si parca spunea acolo AJ Jacobs ca a fost cel mai greu lucru sa nu minta deloc,
A
Adela99 spune:
io nu sunt o mincinoasa ;) da' nici nu poti tot timpul sa le trantesti oamenilor adevaru' in fata. mai bine pe principiu' "tot ce spui sa fie adevarat, da' nu-i musai sa spui tot ce e adevarat"
"N-am mintit, am spus doar ceea ce mai tarziu s-a dovedit a fi neadevarat" zise Richard Nixon, despre scandalu' Watergate :)
si cateodata minti, crezand ca spui adevaru'; no, nu-i cazu' lu' Nixon :)
ane2 spune:
Sa nu minti deloc, indiferent de cat de mica e minciua mi se pare imposibil, exemple sunt mii......nu-mi place sa mint insa cateodata o mica minciuna te salveaza.
Anita si Rachella -17.o1.2004