Regasiri (36)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Mie mi se pare ciudat faptul ca pana acum nu a luat de afara, de la joaca, de la copii din anturajul ei. A stat trei zile cu finul nostru care v-am mai zis ca era f f racit, ba mai mult ala sugea o ratusca si ana i-a luat-o din gura si a supt-o si ea de am zis ca mor cu ratusca in mana, copilasul ala tusea de ziceai ca-i sar plamanii si nimic, nu a luat. La petreceri erau jumate sau mai mult de jumate raciti, cu mucii cu stranut, ana tot teafara si la gradinita a stat o sapt si imi vine racita. Ma gandesc ca e si de la faptul ca tin geamurile alea deschise, ei transpirati si devin sensibili. Oricum nu pare raceala in adev sens al cuvantului, azi noapte a dormit bustean si pe nas a respirat, sa vad cum se trezeste acum, ca asa pare ca si-a revenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salutare,

sunt usor dezamagita si mi-e putin lehamite de gradinita la care e Kara - motivul? Am avut ieri sedinta cu parintii - aceleasi metode comuniste, aceeasi parinti lingai si aceleasi educatoare dezinteresate.

Pana intr-o luna copiii trebuie sa invete sa mearga SINGURI la wc, sa pape singuri si sa se steraga la nas singuri. Trebuie sa le vorbim ca unor adulti, nmu ca unor copii de 3 ani, astfel obtinem mult mai multe de la ei.

DAR cand le-am cerut sainceapa activitatile cu ei ... stiti ce mi-am auzit? Cum sa le dau doamna creioane? Ca-si scot ochii cu ele. Intai trebuie sa-i invat ce-i aia un creion si ce sa faca cu ele.

ca ea ii ia pe toti ca un tot unitar ... si are printre ei copii care inca plang si din cauza lor nu poate incepe inca - si pe altii care inca nu vorbesc ... etc.

apoi daca astept eu pana incep toti sa vorbeasca .... am dus-o degeaba acolo si am asteptari prea mari.

normal ca din sala mi-am auzit: daca nu aveti cunostiinte psihopedagogice - mai bine taceti din gura. SAU - daca nu va convine si e prea dotata fata dvs - mutati-o la alta grupa.

am plecat de acolo cu un gust tare amar.

s-a discutat de bani - dupa care toti au ushchito. numai asta sa te intereseze ca parinte?
dintre totio doar eu am luat cuvantul sa propun activitati ca mi se plictisesre fata - si o alta mamica a carei fetita e terorizata si nu vrea la gradi de frica educatoarei - ba se mai trezeste si noapte si urla.
Explicatia educatoarei a fost - vadeti daca o culcati la 10? Un copil mic la 8.30 tre sa fie in pat ca sa-mi dea mie aici randament.
Randament la ce? Daca o intreb pe Kara cea facut doamna azi - imi zice ca iar a tipat la ei.

ma rog.
le-am propus un mic dupal farmaceutic, de genul fase sterile, apa oxigenata, plasturi , un sirop prospan, un nurofen, o supozitoare cu glicerina ... ce vreti doamna? sa le dea si antibiotice aici fara acordul nostru?

cazuti in cap - nu alta

ma duc la treaba mea

Mergi la inceput

Miro exact aceeasi discutie am avut-o eu in primavara cu educatoarea cea tanara, v-am mai povestit, cand imi tot baga ca ii interzice programa sa lucreze cu copilasi asa mici si mi-a sarit rau tandara si i-am turuit despre activitatile frontale specifice varstei lor si impuse de programa. Diferenta e ca au luat masuri si se fac activitati, ii pun sa coloreze, sa lipeasca pe foi, poezioare, cantece etc. Ana a invatat sa se duca singura la toaleta, sa se stearga, sa isi ia apa singura, sa manance, sa sufle nasul etc, dar nu i-a impus nimeni, a copiat de la ceilalti mai mari. La sedinta a fost sotul dar sunt parinti dintr-aia faini care discuta, pun probleme, propun etc. Eu singura problema o am acum cu geamurile deschise si sa-i schimbe mai des eventual ca transpira prea rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Maya -trimite-mi si mie plizzz pe privat ceva legat de programa lor la grupa mica - ai vre-un link de unde mapot inspira?
sa vad si eu ce contine programa asta si ce au voie si ce nu sa faca cu copii asa mici.
da-o in ma-sa - toata ziua mi se plange fata ca nu vrea sa se joace.

macar un cantecel acolo - o poezie ceva.

de ce la alte grupa mici se poate?

ex: la Ami la grupa se stiu deja 3 cantecele si 2 poezii + un joc.
I-a pus in semicerc pe scaunele si au stat cuminti o ora. La varsta asta sa stai o ora si sa asculti ... e mult peste puterile lor si totusi au facut-o.
de ce la noi nu se poate?

eu consider ca daca stai la catedra si zbieri la ei - normal ca inca mai plang si dupa 2 saptamani, nu?

Mergi la inceput

Miro eu atunci am cautat pe google si am citit pe unde am apucat. O sa caut iar si-ti arat, daca am timp. Sunt activitati gen: cunoasterea mediului, imbogatirea si elevarea limbajului, socializare etc. Si sunt activitati specifice in care cei mici sunt antrenati si se urmaresc temele de mai sus.

Mergi la inceput

Uite citeste aici, sunt si exemple cum ar trebui sa se desfasoare activitatile.
http://209.85.129.132/search?q=cache:RS4TOLZldmgJ:www.didactic.ro/files/45/proiectedef.doc+Programa+activitatilor+instructiv-educative+in+gradinita+de+copii&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

Mergi la inceput

eu scriu corect linkul si cand se posteaza e varza, iti dau pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Mirona, educatoarele sunt tinere sau batrane? Daca-s batrane...e clar, nu trebuie sa te astepti la mai mult, sunt indoctrinate de pe vremea "fostului" si asteapta sa iasa la pensie, nici sa nu indraznesti sa ai asteptari prea mari de la ele, daca poti fa bine si gaseste in alta parte. Iti spun ca eu sunt patita cu Ana, ele stateau la cafele copiii erau in grija infirmierei care nu putea sa le faca fata si nici nu se deranja prea tare...am zis ca hai, sunt mici, dar mai avea putin si incepeau scoala unii din ei si continuau la fel, asa ca am luat-o de acolo. E vorba de caminul unde are si cresa, de vroiam sa-l duc pe Calin si nu aveau locuri( ca m-am dus cu mana-n buzunar, daca ma "simteam " cu ceva...gaseau loc.
La voi e camin sau cresa? Prin camin inteleg gradinita cu program prelungit, iar cresa e acolo unde merg de regula copiii pana in 3 ani.
Aici iti spune din start daca vrei sa-l dai la gradi ca trebuie sa stie sa ceara si sa mearga singur la wc, nu sta nimeni sa se duca cu el, la cresa doar au ele grija de asta( si acolo cate am auzit...ca-i sterge cu un burete la fund, dupa kk, burete pe care-l foloseste la toti...si cate si mai cate, asta-i cauza ptr care nici nu m-am agitat prea tare sa-l duc acolo. )

Iar la sedinte la Ana...la caminul unde va povesteam...cereau intr-una bani, erau grupa de step by step, dar era asa la bani, ca in realitate faceau toti deodata activitatile si asa putine. A trebuit sa dam bani ptr patuturi, 3 mil, acum 4 ani, ca nu mai erau la moda alea in perete, 1 mil educatoarea a 3-a, care le ajuta, cica, plus fondul gradinitei, plus fondul clasei, plus ca le trebuie parchet. si bani ptr cel care-l pune, si folie de nu stiu care, si termopane, si ...unde m-am enervat eu- vroiau sevalete, dar nu de oricare, gasise un parinte cu 600 mii unele, dar doamnele vroiau unele de 1500000 bucata, cum avea si doamna de la alta grupa, de unde am dedus ca ele se faleau care mai de care cu ce au in clasa, nu cu ce stiau copiii. Si dupa 1 an si jum de suportat mi-a sarit mustaru si am zis GATA, mi-a ajuns, le-am zis ce vroiam sa le zic si am luat copilul si l-am dus la o gradi cu program de 4 ore unde fusese Oana, era o gradi de cartier, dar cu pretentii muuuult mai mici, unde chiar invatau destule. Aici vreau sa-l duc si pe Calin din primavara, o stiu pe directoare, nu stiu daca educatoarea fetelor n-a iesit la pensie. Sau mai am o varianta cu o gradi care-i langa scoala, mi-ar fi mai usor ca e acelasi program cu Ana, mai vedem, ne mai informam pana la primavara.

Iar am umplut pagina, dar m-am descarcat

Concluzia: daca educatoarele sunt de varsta bunicii, daca asteapta numai atentii si daca vedeti ca nu isi fac treaba, atrageti-le atentia, o data, de 2 ori....apoi luati-va copilul si mutati-l, gasiti o gradinita mai mica, fara faima prea mare si veti vedea ca altfel stau lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am uitat sa va spun ca ieri am implinit 16 ani de la casatorie. Ce de vreme si ce-au mai trecut anii, parca ieri s-a intamplat. Fusese frig de la inceputul lui septembrie si ma gandeam cu groaza ca imi facusem o rochie cu maneci scurte... dar cu 2 zile inainte a inceput caldura, spre norocul meu
M-a apucat melancolia.

Si sa va mai spun imprejurarile, sau faptul ca din partea lui Marius n-a fost nimeni si asta ptr ca nu i-a anuntat de teama sa nu vina cu scandal? (ma iubea mult soacra, intelegeti voi Ma refer la neamuri, ca asa...au venit din colegi si prietenii comuni.Eheeeei.....ce vremuri, domnle, ce vremuri! Prostia cea mai mare pe care am facut-o in viata a fost ca am renuntat la facultate, de fapt la facultati, ca am inceput 2 si am renuntat la ambele Si ca sa vedeti de ce cred eu in soarta- la prima facultate l-am cunoscut pe Marius, in Bucuresti, eu eram din Ploiesti, el din Bacau...Tanta si Costel in caminele de la Constructii Si uite ca au trecut 16 ani, nunta am facut-o 1 an mai tarziu, pe 4 iunie, si acolo cu nervi, socrii mei au venit ca simpli nuntasi, nici costumul lui fii-su n-a fost cumparat de ei, nu mai zic de altele...am aflat ca vin marti inainte de nunta, si au dat darul ca orice nuntas, ca sa para mai mare - ca s-a strigat, asa era atunci- au dat impreuna cu cumnatul meu. Timp de vreo 4-5 ani a avut grija soacra-mea sa-mi spuna ca "muntencele sunt rele, iar ploiestencele sunt in fruntea muntencelor", dupa care s-a insurat si cumnatul meu cu o moldoveanca...si a vazut singura care-i mai rea

Iar v-am facut capul calendar, dar mi-am amintit si eu...Daca am timp, azi sau maine scanez o poza de la nunta, sa ma vedeti la 54 de kg, ca la 80-90 m-ati vazut deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

multi inainte, roxana, sa va bucurati unul de celalalt si de copiii, sa fiti sanatosi si fericiti impreuna :)

ieri pe 25 a fost ziua lui leo, si ziua in care ne.am cunoscut si no doi acum 17 ani :) oricum eu data asta o consider aniversara, de casatorie credeti.ma ca nu o stiu, noi de pe 25 septembrie acum 17 ani nu ne.am despartit deloc, nu am luat nici o pauza si nu am fost certati niciodata zile la rand....asa ca asta e data noastra nu cea oficiala

roxana 12+ si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput