Vodafone - Big Brother is watching

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Da'mie si sotului meu de ce Doamne iarta-ma, ne tot dezactiveaza Vodafonu'roamingul? De 2 ori m-am trezit ca intru in Bulgaria si nu am retea... am sunat la ei de pe tel sotului, din roaming, pe banii mei sa mi-l reactiveze...
Sotul meu acum vreo luna, a primit mesaj ca i s-a dezactivat... A sunat la ei si i-a intrebat de ce... Nu au gasit motiv... Chestia e ca s-a enervat destul de rau, si dupa faza cu telefonul meu si pentru ca pur si simplu nu le ceruse nimeni sa-i dezactiveze un serviciu pe care il folosim destul de des si fara incidente de plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse
... clar ca nu e cum zic ei ca nu se vor folosi in veci de veci de datele tale...

Pai, nu e vorba sa fii credul, ci sa te împaci cu ideea ca se poate întâmpla sa ti se foloseasca datele în defavoarea ta. Oricât te-ai feri, nu poti sa traiesti fara sa ti se cunoasca datele personale, la angajator, banci, directia impozite-taxe, directia circulatie rutiera etc....................... Si-acu' ce sa facem? Mergem înainte. De acord sa nu te-apuci sa îti dai aiurea datele pe net, dar nici sa fugi cu familia în padure .
în ce ma priveste, spuneam ca sunt absolut sigura ca nu intereseaza pe nimeni, nici ope Orange nici serviciile secrete...) când îl sun pe dear husband si-i spun: "auzi, ia si tu 2 pâini când iesi de la metrou", sau îi dau un sms cu "sa pun mamaliga la fiert, draga?"... si nici macar când îi spun instalatorului la tel. numele si adresa completa, ca sa nimereasca usor, ca mi s-a defectat centrala termica )

Citat:

So, da mai toate sunt Big Brother, din pacate, traim intr-o lume super-controlata.

Uneori e bine ca traiesti într-o lume super-controlata: când de ex. te-ai ratacit pe munte si suni la 112 si te repereaza salvamontul, atunci e convenabil .
sau daca doamne fereste, bunicul cu alzheimer pleaca aiurea de-acasa, dar are în buzunar adresa si numele tau, si asa îl gasesti mult mai usor... nu alergând la toate spitalele si morgile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

gabi3604 e strict parerea ta, nu inseamna ca nu sunt multi dintre cei care considera ca "supravegherea asta nevinovata" este pur si simplu o incalcare a Drepturilor Omului.

In sensul asta celelalte tari care au fost initial cu ideile astea marete s-au trezit la realitate si societatea civica a inceput sa ia atitudine impotriva minunatului Big Brother care ne ajuta sa gasim bunicu cu Alzheimer si altele de genul asta dar care intretimp e ocupat bine merci cu "controlul asta bezmetic" de la camerele de supraveghere pe autostrada la chipurile folosite pentru mersul in comun, corect aici vorbesc despre Olanda, tara care sta in stand-by cu introducerea pasapoartelor biometrice asa de mult cantate si laudate pentru ca societatea civila a dat statu in judecata la comsia de la Geneva si nu ma apuc acum sa insir cate actiuni de genul asta sunt in curs.

Rezumatul: astia(care de fapt au fost cu ideile initiale de control absolut) sunt deja cu un pas inainte si nu mai inghit ca gainile orice le spune statul si iau atitudine...asta vroiam sa zic, ca probabil in 10 ani se vor fasi la greu toate astea, cam cum s-a intamplat cu Gardasilul, mai vorbeste cineva de el acum, dupa valva imensa din primavara, vax albina, au vazut ca au dat chix, si-au bagat coada intre picioare si asta e.

Au pus prea mica miza pe dorinta omului de a decide singur pentru el, si iata ca nu le-a iesit pasienta.

Dar am fost mult off-topic...vroiam doar sa subliniez ca mai devreme sau mai tarziu, lumea ia atitudine, nu inghite orice ca asa spune media, guvernul, companiile de servicii si asa mai departe.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Trec peste faptul ca 7/8 din cei ce se simt urmariti cred ca Big Brother e un show TV si va intreb: Da' ce faceti oameni buni atat de interesant incat sa meritati sa stea cineva cu ochii pe voi?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Trec peste faptul ca 7/8 din cei ce se simt urmariti cred ca Big Brother e un show TV si va intreb: Da' ce faceti oameni buni atat de interesant incat sa meritati sa stea cineva cu ochii pe voi?

Pentru cultura ta generala:
http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_(Nineteen_Eighty-Four)

Nu e nevoie sa faci ceva "neobisnuit", pentru ei e doar important sa te tina "sub control"...vrei sa detaliez sau ti-e de-ajuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ilse lucrurile sunt cu mult mai grave decat par. Sper ca dezvaluirile zguduitoare din cutremuratorul documentar Inselaciuni Inselatoare sa va deschida ochii:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

cam asta voiam si io sa zic...
simt ca sunt atât de oarecare, încât abia daca ma mai bag io singura în seama , daramite altii.

ilse, ce-are a face Gardasilul? asta nu e vaccinul ala contra HPV? Pai, ce vreun stat s-a apucat macar sa intentioneze sa il faca obligatoriu? Nu prea cred... E vb.d e o decizie de ordin medical, poate doctorul sa te îndrume, nu statul... si în final, tot pe potentialul pacient pica alegerea.

...ei, si ai zis bine tu "dorinta omului de a decide singur pentru el" ... pt. ca sunt multi pe lumea asta care nu sunt în stare de asa ceva... dar de dorit, doresc toti .

Mergi la inceput

xenocid pe mine una ma lasa rece misto-urile tale...ca si pe altii care iau problema in modul serios, daca ai citit ce am scris...in Olanda, ce-i drept nu-i Romania, s-a luat deja atitudine impotriva unor chestiuni d-astea care pe tine probabil te incanta, ok...foarte bine, banuiesc ca virgula ca tine sunt multi, dar si cei care considera controlul absolut o incalcare a Drepturilor Omului si aia sunt multi...si culmea ceea ce tu crezi ca e legal, e ilegal deocamdata, si anume folosirea datelor personale in alte scopuri decat cele pentru care au fost date, amprentarea in masa, si asa mai departe.

Oricum decat timpul va decide care dintre noi o sa aiba castig de cauza, cei care se opun "privarii de libertate"(aia de opinie, de alegere si asa mai departe) si cei care "nu au nimic de ascuns" (argument folosit de cei carora le iei apararae si atat de pueril ca si copii de gradinita rad de el)si militeaza pentru controlul absolut al statului.

gabi3604 era doar o paralela, si anume ca pana la urma toate aceste lucruri, inclusiv dorinta absoluta a autoritatilor de a avea cetatenii sub control, ca si panica creata artificial cu diferite epidemii, etc...nu au succes, fiindca omul inca mai gandeste cu propria lui minte, trece prin filtru si accepta sau nu, un pasaport cu amprenta, un vaccin proaspat si ne-testat, una-alta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilse

xenocid pe mine una ma lasa rece misto-urile tale...ca si pe altii care iau problema in modul serios, daca ai citit ce am scris...in Olanda, ce-i drept nu-i Romania, s-a luat deja atitudine impotriva unor chestiuni d-astea care pe tine probabil te incanta, ok...foarte bine, banuiesc ca virgula ca tine sunt multi, dar si cei care considera controlul absolut o incalcare a Drepturilor Omului si aia sunt multi...si culmea ceea ce tu crezi ca e legal, e ilegal deocamdata, si anume folosirea datelor personale in alte scopuri decat cele pentru care au fost date, amprentarea in masa, si asa mai departe.

Oricum decat timpul va decide care dintre noi o sa aiba castig de cauza, cei care se opun "privarii de libertate"(aia de opinie, de alegere si asa mai departe) si cei care "nu au nimic de ascuns" (argument folosit de cei carora le iei apararae si atat de pueril ca si copii de gradinita rad de el)si militeaza pentru controlul absolut al statului.

gabi3604 era doar o paralela, si anume ca pana la urma toate aceste lucruri, inclusiv dorinta absoluta a autoritatilor de a avea cetatenii sub control, ca si panica creata artificial cu diferite epidemii, etc...nu au succes, fiindca omul inca mai gandeste cu propria lui minte, trece prin filtru si accepta sau nu, un pasaport cu amprenta, un vaccin proaspat si ne-testat, una-alta.

Assta cu controlul absolut al Statului... chiar crezi ca vreun stat ar fi capabil de asa ceva, oricât s-ar da cu fundu' de pamânt?
De fapt, ce-o însemna aia, control absolut?
N-au reusit 'control absolut' nici URSS, RSR, Correa de Nord etc... în epoci în care accesul la informatie si posibilitatea de libera circulatie erau atât de restrictionate, si-o sa reuseasca acum state din vestul Europei, crezi?
De unde ar avea resursele umane pt. asa ceva, pt. a controla absolut zeci de milioane de oameni, ma întreb?

Mergi la inceput

gabi3604 nu e nevoie de resurse umane imense, stii ce inseamna un zid intreg de ecrane conectate la camerele de supraveghere aflate in intersectii, pe autostrazi, in mall-uri, oriunde, e nevoie de 1 om la nspe mii de d-astea...nu stau ei sa vada daca tu ti-ai vopsit unghiile cu rosu sau mov azi, dar...daca i-ai suparat cu ceva,sa zicem ca nu te-ai vaccinat de gripa porcina, ai refuzat cumva statul, stai linistita ca stiu ei cam care iti este rutina zilnica(pe unde te plimbi, ce mananci, ca doar platesti cu cardul la supermarket), daca vor sa afle cum gandesti e simplu, iti intra in casuta de mail, te urmaresc pe net sa vada ce opinii ai, asta daca devii periculoasa, altfel daca stai linistita si urmezi "indicatiile" date turmei, nu-i deranjezi cu absolut nimic.

Mergi la inceput