Vodafone - Big Brother is watching
Dimineata m-a trezit soneria de 'sms nou' de la telefon.
Vodafone imi ura vesel "Acum poti pleca linistit in vacantza! Ti-am activat gratuit serviciul de roaming. Pentru configurare ...."
Mi-a cazut instant fatza. Nu cerusem (nici macar nu intrebasem, ca informatie) nimanui de la Vodafone activarea roamingului. Da, plec sambata din tara, in concediu. Dar de unde stiau cei de la Vodafone? Mi-e foarte clar ca nu e doar o coincidenta. Majoritatea romanilor pleaca in concediu din iunie in august, mai putini in septembrie. Daca era o pura intamplare, de ce nu mi-au activat roamingul de la inceputul verii?
Ce pot sa fac acum? eu nu vreau roaming, asta e una. Dar ce fac? Nu mai vorbesc la telefon? Cine si cum ne protejeaza dreptul la intimitate?
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Raspunsuri
Andries spune:
Eu cred ca e activare de tip campanie, mai exact pentru anumite categorii de clienti, se face un select in baza pe criterii diverse (gen facturi maricele platite la timp)si activeaza serviciile de roaming si international fara cererea clientului. Clientul afla prin SMS si de obicei nu protesteaza ci incepe sa consume minute, ceea ce inseamna venituri mai mari pentru ei.
Nu sta nimeni sa asculte telefoanele
Andries
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Mi-e foarte clar ca nu e doar o coincidenta. |
E doar o coincidenta, stai linistita.
Mara si Matei
Laura25 spune:
Hmmm, daca e doar o campanie, de ce nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum? Avem 3 abonamente pe acelasi nume (2 abonamente de 10, respectiv 8 ani). Am primit sms doar eu si sotul meu (care plecam din tara), pe al trilea abonament, folosit de sora mea, nu a ajuns sms (ea nu pleaca din tara). Avem un abonament cu minute nationale si in retea incluse si ne incadram de obicei in minutele alea, deci criteriul cu "facturi mari" nu se aplica (rar trecem de 40Ron).
Si eu eram convinsa ca nu sta nimeni sa asculte telefonul meu. Dar acum nu mai sunt asa sigura. Si nici nu cred ca au pe cineva intr-o agentie de turism care le-a dat informatia, pt ca noi plecam cu rezervare facuta prin mail direct la o pensiune, fara nici o agentie implicata.
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
gaba-rema spune:
Eu i-am facut lui barbatu-meu cerere de roaming īnainte sa plecam din tara (la orange). Au mārait ca de ce nu e titularul de contract, dar s-au dat repede batuti si au acceptat sa-i deschid eu roaming . Dar ideea e ca sotul habar n-a avut ca ma ocup eu, si s-a trezit tot asa, cu mesaj de activare a serviciului.
Nici eu nu cred ca ma asculta Orange... si daca ma asculta , tare rau trebuie sa se mai plictiseasca, saracu'
miki68 spune:
Dap, e o coincidenta. Si mie mi-au activat serv.roaming pe un tel.cu cartela pe care-l folosesc din "an in pasti".
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Laura25 spune:
Gabi, sotul meu e titularul de contract pe abonamente si el a avut aceeasi reactie ca si mine cand a primit sms-ul, pt ca nu vorbise nici el cu nimeni de la Vodafone.
Poate m-a apucat pe mine acum paranoia, dar parca prea mare e coincidentza.
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
Ramonika spune:
daca s-ar asculta (aproape) toate telefoanele care se dau in tara sau in lumea asta, cred ca n-ar mai exista nici un somer...
mychydutza spune:
de ce nu suni sa vezi in baza a ce ti-au deschis roaming-ul??????????
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
ellinia spune:
Laura, eu stiu ce sa-ti zic... poate e doar o coincidenta, sau cine stie cum ajung informatiile din aproape in aproape la cei de la telefonia mobila...
muffin spune:
Hm... nu as spune ca e o coincidenta si stiu de ce spun asta. Prietenul meu lucreaza la o companie de telefonie ... si stiu sigur ca au posibilitatea sa te asculte si sa vada unde te deplasezi, in orice moment. Da, este un Big Brother!!