Cargus fura!!!

Cargus fura!!! | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Sa va spun ce am patit de inca mai tremur: Eu la firma la cera lucrez expediez destul de des marfa cu curieri si uneori cu plata ramburs. De doi ani nu s-a intamplat sa ne fure dar acum cand am avut un ramburs mai mare (aproape 1800 ron) a intarziat mai mult, fix 10 zile de la expediere asa ca am pus mana pe telefon sa intreb ce e cu rambursul meu. Si ce credeti ca am aflat, ca fix acum o saptamana, chiar eu cu semnatura mea am primit rambursul exact la o ora dupa ce mi se terminase programul. Eu, vinerea o ora peste program, asa ceva e exclus, adica nu spun ca daca e nevoie nu stau dar foarte rar e nevoie si in nici un caz nu a fost cazul vineri 21 august.
Acum astept fax-ul cu hartia semnata de mine si totusi asta nu ma incalzeste cu nimic pt ca e foarte posibil ca acea semnatura sa semene foarte bine cu a mea si sa nu pot dovedi ca nu am primit eu banii.
Ce fac acum? Cum ii fac sa-mi dea banii fara sa ajung la tribunal, la expertize grafologice, la detectorul de minciuni...?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Poate totusi e o neintelegere.
Daca nu, cu hartia aia te duci la politie si faci plangere pentru fals, uz de fals, furt si..ce-o mai fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Dana, nu te speria. La tine la firma nu e nimeni care sa stie ca ai plecat la timp in ziua cand pretind ei ca ai primit banii la o ora dupa terminarea programului?

Ai incredere in sefii tai. Daca lucrati impreuna de mai mult timp, e posibil sa te creada pe tine, stiind ce fel de om esti. Si, vorba ineiioana: daca stii ca esti nevinovata, ia atitudine! Du-te la politie si depune plangere impotriva lor. Sfatuieste-te cu sefii tai ce puteti sa faceti sa recuperati banii. In orice caz, incearca sa te linistesti: o atitudine calma si ferma poate sa convinga pe oricine ca n-ai facut nimic rau si ca oamenii de la firma de curierat ti-au inscenat treaba asta. Pe cand, daca incerci sa te ascunzi de sefii tai si sa rezolvi singura, poti parea vinovata, chiar daca nu esti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Nu prea are cine sa confirme ca eu am plecat la ora 16:30 vineri pt ca suntem doar doi angajati si colegul plecase mai devreme. Seful ne urmareste prin skype si prin sistemul de alarma instalat la birou. Cand venim formam codul si il dezarmam si seful vede in calculator la el ca noi suntem la lucru, cand plecam armam alarma si tot asa, apare la sef ca am plecat. Am sunat imediat la sef si mi-a spus sa stau linistita dar nu suport sa stiu ca poate plana o urma de indoiala asupra mea.
Daca semnatura aia seamana cu a mea dar eu pot sa dovedesc cu sistemul de alarma ca am plecat la ora 16:30, nu ar putea sa spuna aia ca mi-au dat banii in afara? Sau banuiesc ca n-au voie sa faca livrari in afara adresei de pe plic/pachet...
Nu stiu, poate sunt paranoica, nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva si fac fata cu greu stresului, m-am oprit din tremurat dar m-a luat o durere de stomac... cum nu prea mi s-a mai intamplat.
Inca asteptam foaia cu semnatura pe fax, de ce le-o trebui atat timp sa trimita un fax?

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Linisteste-te , hartia aia intarzie sa apara fiindca probabil s-au sesizat si ei si acum verifica cine a produs falsul. Sunt o firma destul de serioasa, curierul care a furat o sa plateasca, fii sigura de asta.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Daca poate dovedi inregistrarea din sistemul de alarma ca ai plecat la 16:30 eu zic ca nu ai nici un motiv sa-ti mai faci probleme. Ca doar ai plecat acasa, nu ai stat langa usa biroului inca o ora, ca sa vina curierul sa-ti aduca banii. Daca era sa mai stai o ora in plus, stateai la birou, nu in fata usii, nu?

Daca ai vorbit cu seful tau si ti-a spus sa nu-ti mai faci probleme, inseamna ca stie el ce vorbeste. Te-a crezut, mai mult ca sigur. Si nu va avea de acum incolo nici un fel de banuiala asupra ta. Mai ales ca firma de curierat trebuie sa-ti trimita hartia cu semnatura ta si atunci se vor rezolva toate, vei putea dovedi ca n-ai fost acolo la ora respectiva. Poate semnatura nici nu va semana cu a ta...

Eu zic sa stai linistita si sa nu-ti mai faci atatea probleme. Practic acum doar iti faci rau cu gandurile si emotiile astea negative, care nu rezolva nimic. Foaia trimisa prin fax de curieri este cea care va rezolva situatia. Daca nu mai ai rabdare, mai suna la ei si aminteste-le ca o astepti. Unele firme de curierat posteaza pe site-ul lor AWB-ul cu semnatura de primire. Uite-te pe site-ul lor eventual.

Mergi la inceput

Am primit faxul, semnatura nici nu seamana si a scris numele de tipar exact cu scrisul lui cu care ne completeaza mereu formularele de expediere. Asemanarea e flagranta nici nu trebuie sa fii expert, cred ca e tare prost saracul daca nu l-a dus capul macar sa-si schimbe scrisul si sa se uite la semnatura mea din alte hartii pe care le avea in mana.
Of... cred ca am imbatranit cu 5 ani azi si cateva fire albe.
Acum fac reclamatie la Cargus si atasez documentele scanate. Azi asteptam colet si pun pariu ca asta nu vine sa-l aduca, precis a aflat ca l-am descoperit.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si noi lucram cu firme de curierat si plata ramburs. Cand primesti orice prin curierat, pe firma, confirmarea trebuie facuta cu semnatura primitorului si stampila firmei - altfel nu are nici o valoare. Asa ca nu ar trebui sa ai nici o problema.

Mergi la inceput

Si mie mi s epare normal ca semnatura sa fie intarita de o stampila mai ales cand e vorba de valori, asa orice curier poate sa traga o mazgaleala si sa ia banii sau orice destinatar poate sa incaseze un ramburs si reclame mai tarziu ca nu l-a primit si ca cineva i-a falsificat semnatura.
Oricum, problema s-a rezolvat in felul urmator: Tocmai ne-au sunat de la Cargus sa-si ceara scuze ca s-a produs o incurcatura si ca de fapt noua nu ne-a fost livrat rambursul, asa ca numele meu si asa zisa semnatura de le borderou au fost o iluzie optica.. de la stress.. si sa musamalizam toata intamplarea si ne vom primi banii.
Asa ca Papanash, nu sunt o firma prea serioasa in primul rand ca nu cer spampila langa semnatura si apoi ca nu-si aleg angajatii cu atentie si apoi nu-si asuma greselile lor...si stiu sigur ca nu e un caz izolat, asa ca aveti grija cu Cargus.
Off, bine ca am scapat cu obrazul curat, dar ce zi am avut!!
Deci ne vom primi rambursul si ne facem ca nu au incercat sa ne insele.... dar nici moarta nu mai trimit cu astia, daca am clienti care ii vor expres le zic sa faca plata cu Op si apoi trimit marfa.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De 4-5 ani de cand imi aduc cei de la Cargus plicurile cu pliantele Orange........si vb de hartie tiparita fara nici o valoare intotdeauna mi s-a solicitat stampila.Nu le iau apararea,cred ca au vrut sa acopere un om al lor care a gresit si au bagat scuzele puerile doar pentru a nu se ajunge in instanta.Pentru faza pe care ai patit-o afara ar fi platit despagubire de numa numa.Insa noi suntem romani si gandim :sa nu facem rau,nu?

Mergi la inceput

Ni-na sa stii ca si la dispecerat am reclamat ca nu ni s-a cerut stampila si au spus ca nu cer de obicei ceea ce e o mare scapare si pt ei si pt clienti face loc la ambele parti sa insele.
Sa va zic ca mi-a venit pana la urma curierul cu o poveste induiosatoare cum ca el a pierdut plicul si se aia a semnat in locul meu dar apoi de o saptamana se chinuie sa stranga banii ca sa mi-i dea... vezi Doamne ca spera sa nu ma prind ca intarzie prea mult si sa vina el inainte cu banii. Pana la urma problema a ajuns la sefii lui si daca a fost adevarata povestea imi pare rau, trebuia sa vina sa-mi spuna si puteam sa mai astept dar sa semneze in locul meu... asta e infractiune.
Asta, pana la urma el ramane curierul nostru doar cu o penalizare iar eu ma fac ca nu s-a intamplat nimic dar colegul tocmai imi spunea ca ar trebui sa cer daune morale pe undeva pentru emotiile prin care am trecut.

Fetele mele

Mergi la inceput