Se intampla la AJPS Timis...
http://www.realitatea.net/peste-2-000-de-mame-din-judetul-timis-nu-au-primit-banii-pentru-cresterea-copilului_593672.html
Va supun atentiei acest subiect, pentru ca sunt una dintre "fericitele" mamici care nu isi vor primi indemnizatia nici in luna urmatoare.
Dupa ce am constatat ca banii nu mi-au fost virati in cont nici la o saptamana de la data la care ar fi trebuit sa fie acolo, dau telefon la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Timis si le spun care este problema. Imi raspunde un domn foarte amabil, care imi spune ca au aparut niste probleme la implementarea noului soft si ca s-au ratacit niste dosare dar ca totul este in regula si ma "linisteste", spunandu-mi ca banii imi vor fi virati in octombrie.
Am simtit ca iau foc. A doua zi m-am impachetet cu copil cu tot si ....directia AJPS. O tanti s-a uitat pe calculator si ma intreaba "mai aveti un copil in alt judet, ca la noi asa apare" la care zic "din cate stiu eu nu". Apoi m-a indrumat catre director, unde am facut o cerere pin care solicitam sa mi se vireze banii mai repede dar sa specific faptul ca am "conditii materiale si financiare deosebite", de parca nu era evident, de vreme ce imi faceam probleme pentru bani.
In timp ce imi completam cererea, dl. director Filimon zicea: "doamna, va dati seama ca daca vreti sa va dam banii mai repede asta inseamna munca tripla pentru noi, trebuie sa facem borderouri separate,...alea alea...". Pai, zic eu... spuneti-i astea copilului meu cand plange de foame sau ca nu am cu ce sa il schimb.
Si astefel am hotarat sa fac cate o cpie dupa toate facturile si sa le trimit frumos, pana in octombrie, la AJPS.
Care mamici mai sunteti in aceasta situatie?
Raspunsuri
helen75 spune:
Imi pare rau pentru pentru tine si bebe.
Am patit-o si eu, dar in 2006. Se schimbase legislatia; nu mai stiu exact cine platea, asigurarile sociale parca si s-a trecut de la 1 ianuarie 2006 la alta . Am depus dosarele, eram intrata in conc. crestere copil din iulie 2005 si ni s-a spus ca prima luna s-ar putea sa intarzie, apoi totul va intra in normal. Am asteptat cuminte o luna, apoi a venit si a doua luna si nimic. Mai intreb mamele din jur si culmea,ele primisera bani din prima luna, unele, si altele in martie, au primit banii pentru ian. si februarie. Caut postasul, discut cu el si a spus ca nu a venit nici un cupon pe numele asta. Merg la Agentie la Suceava si o d-na superplictisita se uita pe niste tabele, rasfoieste si zice ca plata s-a facut. O intreb daca-i sigura : f. sigura ,spune ea. Era vorba de 1.600 RON si aveam rata si multe alte cheltuieli cu bebe (mai ales laptale praf ma costa o avere).Ma intorc in oras, si merg din nou la posta : aici postasul sustine aceeasi treaba. Cer audienta la diriginte si omul, incerca sa descalceasca treburile : dupa CNP si nr. de dosar, cauta mandatul in judetul Suceava : nu e. Apoi, in centrul regional Iasi: nici aici nu e. Si-mi spune ca acest mandat nu a fost nici macar emis. Si m-am enervat groaznic, daca era tipa de la suceava in fata mea o strangeam de gat. Aveam nr. de telefon de acolo , sun si cer cu ea; si-i spun care-i treba si tot nu recunoaste ; atunci, dirigintele postei pune mana pe telefon si-i spune ca a cautat mandatatul toata tara si nu este, nici gresit(ea spunea ca poate s-a gresit codul Oficiului postal si de aia nu au ajuns banii ), nici trimis. A dat in balbaiala si a spus sa vin maine la ea. I-am spus clar ca vin cu televiziunea la ele, ca s-au folosit de banii mei. In mai putin de o ora , am fost acolo si mi-au dat cash cei 1.600 Ron.
Dupa ce am iesit,in masina in drum spre casa m-am gandit ca puteam astepta mult si bine si a treia luna sa vina banii,ca ele saracele erau asa de aglomerate si e posibil sa mai gresesti..
Si m-am gandit si ca putea in locul meu sa fi fost o batranica de la tara , cu o pensie mica ,mica, care , saraca nici nu ar fi stiut si putut sa descalceasca atatea mizerii de-ale bugetarilor.
Acum vad ca si dupa 3 ani de la implementare, inca se plang ca ce mult lucreaza si ca inca gresesc...
Nu te lasa si cere-ti drepturile tale.
irci spune:
din pacate si eu sunt in aceasi situatie. Eu nu am sunat pana azi pentru ca am tot crezut ca poate banii se vor vira mai tarziu. Am sunat la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Timis timp de cateva ore (telefonul fiind tot ocupat) pana cand la un moment dat mi-a raspuns o doamna sictirita rau care mi-a zis sa nu imi fac probleme ca o sa primesc banii in octombrie si daca cumva nu imi convine sa merg martia viitoare in audienta la domnul director ca poate se va rezolva ceva. Se pare ca sunt mai multe cazuri in Timisoara. Oare nu putem face ceva in aceasta situatie? Cine ne plateste facturile in aceste 3 luni?
Octavia75 spune:
Nu stiu daca o sa ma ajute cu ceva dar ma gandeam (in furia mea), facand si haz de necaz, sa ma mai duc o data la ei sa le cer sa imi elibereze o adeverinta cum ca nu primesc bani pana in octombrie si cu asta sa ma duc la cele 2 banci si la curent si la intretinere si la telefoane....
irci spune:
totusi nu putem face nimic? chiar au nevoie de 3 luni ca sa remedieze situatia? Daca ei nu ar lua banii 3 luni atunci ar iesi in strada si li s-ar parea normal.
Roxyn spune:
Acum am vazut subiectul de aici, Octavia.
Cred ca si eu sunt una din acele mamici, pt ca nici eu n-am primit indemnizatia de 2 luni...
In concluzie, saptamana viitoare ma car si eu pe la Directia Muncii.
Unde ai fost? Pe strada Mercy?
Octavia75 spune:
Roxy, da pe strada Mercy am fost. O sa te puna sa faci o cerere in care trebuie citez "neaparat specificat faptul ca ai conditii financiare si materiale deosebite", ceea ce mi s-a parut absolut hilar.
Zic ca ar trebui sa mai vedem care dintre fetele din Timis se afla in aceeasi situatie si apoi sa ne strangem si sa le facem o mica vizita in grup celor de la AJPS.
irisa_roly spune:
Si eu sunt nervoasa pe ele pt ca fac greseli mari si asta din cauza neatentiei lor si pt ca unele se cred mai sefe ca altele!
Eu am depus cerere pt cei 85% si la vreo 2 sapt intrerupere cic. Asta in februarie si nu mai trebuia sa primesc decat alocatia pana in aprilie. In iunie am primit indemnizatia de pe martie si aprilie (cat mai aveam pana la 2 ani ai copilului) integral plus alocatia. Am luat extrasul de cont de la banca si m-am dus la ele sa vb sa vedem ce se intampla...Am vb cu d-na Oana...care s-a uitat in programul de indemnizatii si mi-a zis ca e ok cu toate ca eu insistasem ca nu e bine. Bun! dupa inca o sapt am nevoie de o adeverinta de la ei pt servici si dupa ce astept o saptamana sa mi-o dea (de trei ori m-am intors din drum pt ca nu era completata bine) abia atunci realizeaza si d-na Oana ca banii de care o intrebasem...nu erau ai mei. M-am enervat la culme mai mult pt ca ma tot plimba...ba cu adeverinta, ba ca n-are timp sa-mi faca decizia prin care sa returnez banii. Eu inteleg ca e greu sa stai toata ziua cu nasu in calculator si sa introduci niste date, dar fiecare greseala e suportata de oameni care au si ei nevoie de bani ca si ele.
E jalnic de aceea aveti mare grija...colcaie incompetenta pe-acolo...nu sobolanii!!! Si cel mai deranjant e ca daca gresesc ele nu e nimic, dar daca uitam noi o informatie parca zici ca am comis un pacat capital asa sunt de revoltate.
irci spune:
Octavia, cand ai fost in audienta? de atunci s-a intamplat ceva sau pur s simplu ai facut o cerere pe care ei au pus-o undeva?
rudyi spune:
am citit cu nod in gat ce ma asteapta...eu saptamana asta am depus actele si pt indemnizatie si pt alocatia lu bebe la primarie ...mi s-a spus ca in aprox 3 luni voi primii banii