De ce mi-a placut Romania

De ce mi-a placut Romania | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am stat o luna in Romania - o luna frumoasa si calda de vara in care mi-am permis sa ma simt putin in afara timpului. O luna de vara la munte, in oraselul copilariei mele.
Si, da, a fost frumos. Calm, cald, linistit, curat, nepoluat si nostalgic. Romania te umple de nostalgie inca de la granita. Au trecut prea multe plecari-veniri ca sa ma mai scandalizeze asfaltul gaurit sau neajunsurile de comfort civic sau educational al unora cu aceeasi tara de origine cu mine. In esenta, Romania este dramatic de frumoasa, oamenii sunt calzi si prietenosi iar anii se scurg cu alta viteza. Dar se scurg ...

Mi-am propus sa imi notez ce mi-a placut in Romania anului 2009. Ca intotdeauna, raman amintirile frumoase:
- peisajele de vis ale Bucovinei (ireal de frumoase)
- vilele ce au aparut in preajma Clujului si Bistritei
- dealurile calde si verzi ale Transilvaniei
- florile, pacea si curatenia de la manastirile Moldovita, Sucevita si Voronet
- explicatiile picturilor de la Voronet explicate de o maicuta - care se folosea de un pix cu laser (acesta ajungand in ochi sfintilor dar ei neprotestand)
- Pensiunea Steaua Nordului din Sadova - cu privelisti de vis
- Casa Elena de la Voronet (ciorba de burta si mamaliguta cu branza nota 10) - dupa mine cea mai frumoasa pensiune din ROmania
- mi-a placut drumul perfect asfaltat si latit de la Cluj pana in Campulung Moldovenesc
- gustul merelor de vara
- rosiile .... inegalabile
- branza de burduf pe care am descoperit-o acum si care bate toate branzele din lume

Astept si impresiile voastre. Doar ce v-a placut.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

- parcurile in ce in ce mai bine ingrijite si cu locuri de joaca pentru pitici
- Cabana Stana Regala din Sinaia - pt peisajul magnific, mancarea buna si caluti
- circulatia din Bucuresti - excelenta pe timp de criza si de concedii
- pensiunile din tara care ofera din ce in ce mai multe servicii, inclusic piscina, tobogane, animale....etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

- un satuc inconjurat de peisaje de poveste si ascunzand oameni cum rar am intalnit...Viscri se numeste
- Brasovul, atat de frumos este orasul asta!
- zona Siriu de la Intorsura Buzaului; Cabana 14 scaune
- Maramuresul...inegalabil

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

In vara aceasta am fost de 2 ori in Romania si mi-a placut de fiecare data , chiar am simtit ca iau o portie de "vara" si de "acasa" .
Exact la fel mi-am propus de la inceput sa nu ma enerveze traficul, strazile, graba celor din Cluj de a face totul cu viteza .
- mi-au placut valurile marii si nisipul cu scoici, au si ele farmecul lor;
- drumul cu trenul la mare cu viteza la care nu prea iti scapa nimic din peisaj , mi-a amintit de calatoriile facute spre mare din copilarie cand abia asteptam sa vad macii din Baragan;
- pensiunea Casa Optima de la Felix cu oameni super primitori si totul aranjat de bun gust, dincolo de stelele pensiunii am simtit si confortul de a fi tratat familial si modul de a fi primitor al romanilor;
- mi-a placut sa intalnesc in Cluj pe babuta care vinde seminte de vreo 10 ani o stiu eu si sa ii dau din nou un leu fara sa ii iau punguta roasa cu cateva seminte in ea veche si ea ca pesemne toti fac la fel...m-a facut sa zambesc vazand-o in viata si in activitate;
- mi-a placut sa opresc la marginea drumului in Apahida sa iau ridichi si rosii de gradina;
-mi-au placut dealurile Bistritei care poarta pentru mine amintirea culesului de mere cu scoala din Scoala generala,am admirat schimbarile si mi-am revigorat amintirile ;
- mi-a placut sa astept noaptea de balansoarul de lemn facut de tata la casuta de de vacanta din livada bunicilor, intr-un satuc linistit , sa vedem cum se aprind incet, incet lampile solare si incep sa miroasa floride "de noapte" plantate de mama pe alei.
Lista ar putea continua, am ratat nordul Moldovei anul asta descurajati de blocajele de trafic dar anul viitor o sa facem un traseu sa vada si piticul minunatiile din zona aceea si sa mancam o ciorba pe terasa cu muscate a Casei Elena mi-a ramas si mie in suflet de acum multi ani, acolo am mancat pentru prima data o ciorba radauteana.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am stat 10 zile in RO si mi-am incarcat bateriile. Ce mi-a placut, dar mai ales fetei mele de 9 ani, care vedea multe dintre frumusetile Romaniei pt prima data?

- linistea si curatenia oraselului meu natal
- rosiile din gradina mamei
- Salina de la Slanic Prahova cu locuri de joaca pt copii
- mancarea excelenta de la restaurantul Grota Miresei
- Cheia si aerul curat de munte seara
- Brasovul, Branul cu castelul, Pestera Dambovicioarei cu explicatiile f frumoase ale unui copil care nu avea mai mult de 5-6 ani. De altfel, toate grupurile de turisti erau conduse numai de copii, ideea care mi s-a parut absolut interesanta
- vilele frumoase aparute pe Valea Prahovei, in ultimii 10 ani (ca de atunci n-am mai fost eu pe-acolo)
- branza de bivolitza sau murele cumparate in drum spre Pestera Dimbovicioarei direct de la tarani si mincate, admirind peisajele mirifice

Acum 3 ani am fost in Delta. Alta destinatie de vis, unde vreau sa revin si cu copila la anul.
- Cetatea Rasnovului noaptea
- Poaiana Brasov
- Sinaia si Castelul Peles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu n-am fost in Ro anul asta, dar mi-au placut mult pepenii primiti acum cateva saptamani! deliciosi!!! si branza de Sibiu! o bunatate, am facut macaroane o saptamana la rand! a, si cateva kg de rosii!
gata ca sa nu va fac pofte!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Fetelor nu va suparati pe mine dar e normal sa va placa Romania cand va duceti in vacanta .
Noi mergem in octombrie 2 saptamani si sunt foarte nerabdatoare.Stam in Bucuresti dar sigur o sa-mi placa mai mult ca niciodata...

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

eu una... abia astept sa mergem ....ca sa avem ce sa spunem..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Tocmai ce m-am intors si eu din vacanta scurta dar frumoasa din Romania, dupa aproape 5 ani in care n-am fost. Ce mi-a placut mie:
- parculetele pt copii, mari, spatioase, bine ingrijite
- mallul din Timisoara care poate concura cu oricare altul din lume la design
- femeile frumoase si aranjate
- dudele, strugurii si prunele pe care i-am cules direct de la sursa ...mi-au amintit de gustul copilariei
- oamenii la fel de ospitalieri ca intotdeauna
- vanzatoarele dragute si asta fara exceptie pe orunde am fost
si mai sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Noi anul asta nu mergem in Romania, dar mi s-a facut un dor, mai ales citind si de lucruri bune despre Romania, ca de rele ne-am cam saturat.

Asa ca mai scrieti impresii din tara noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Ar fi frumos daca ne-ati spune si de lucrurile noi si bune pe care le-ati observat in Romania. Adica schimbarile pozitive. Noua, celor de aici, poate nu ne sunt chiar evidente, tindem sa vedem ce e rau, taraganarile etc. Plus ca suntem mereu bombardati cu lucruri negative prin "bunavointa" media.
Ca sa contribui la lista voastra, va spun ce mi-a placut cand m-am intors din vacanta in strainatate de anul asta si am dat cu ochii de Romania:
- avem peisaje superbe (pacat ca nu stim sa facem turism si nu avem infrastructura)
- aici te simti cu adevarat liber (desi, din pacate, libertatea asta e prost inteleasa de foarte multi)
- e "acasa", ceea ce nu pot spune despre nici un alt loc din lume, indiferent cat de frumos si civilizat mi s-ar parea.
Si....mi se rupe sufletul cand vad ca lasam multe lucruri bune in paragina si ne vorbim tara de rau.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput