De ce mi-a placut Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Splendid subiect.
M-am intors si eu diN Romania dupa o excursie de o luna.
Nu am sa va vorbesc despre asfaltul gaurit, ci despre
- oamenii aceia superbi de la poalele muntilor care se opresc din drum ca sa-ti arate ceea ce intrebi.
-peisajele minunate din Retezat...doamne ce frumusete...
- Pensiunea Ulpia Traiana din Sarmisegetusa si minunatii ei proprietari. Pup Pentru Loredana , cea mai scumpa Mami..care face ciorbe minunate...
- oameni minunati de la pensiunea agroturistica ....din satul Mugeni, o localitate majoritara de unguri de langa Odorheiul Secuiesc.Ce oameni minunati...si nu au avut nici o treaba ca eram romani...nici ei si nici noi...
- strugurii fare e-uri si ROSIILE si ouale de casa....o nebunie...
- si nu in ultimul rand frumosul meu targ al copilariei Vaslui, frumos curat si linistit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Am fost 3 saptamani in tara in iulie. Iepumic, hai sa-ti spun ce schimbari in bine am observat eu:
- locuri de joaca minunate, mari si variate pentru copii
- spatii de fitness in aer liber
- o strada din cartierul in care locuim cand venim in Bucuresti, arata ca dupa bombardament cand am venit. Am fost plecati o saptamana la mare si cand ne-am intors era ca noua, proaspat asfaltata, cu borduri si marcaje noi.
- la mare: plaja si apa muuult mai curate ca anul trecut. Se facea curat pe plaja de 2 ori pe zi (atat i-am vazut noi)
- oamenii primitori, politicosi, deschisi
- la Brasov: centrul arata de vis, curat, cu multe flori, ar putea concura cu brio cu multe orasele de aici
- desi in Poiana Brasov s-a construit enorm de mult, ceea ce rapeste din farmecul zonei, totusi majoritatea vilelor sunt construite cu gust, cochete si curate.
Ce mi-a mai placut: - peisaje de basm pe oriunde am fost, de la Arad pana in Bucuresti si din Bucuresti pana la mare
- fructe si legume cum numai acasa, in Romania, se gasesc.
Off, mi s-a facut dor de casa...

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Ce am vazut si a fost bine sau si mai bine decit in anii precedenti:
-Wc-ul inainte de vama,curat,aranjat la nivel comparabil cu orice alta tara(in schimb wc-ul public din piata Unirii din Timisoara pina si odrasla de 4 ani a zis ca pute;poate anul viitor se imbunatateste si ala)
-vamesii amabili si civilizati
-se opreste la trecerile de pietoni
-masinile 98% in stare buna,masini noi sau in stare foarte buna
-amabilitatea unora(nu toti)
-rosii cu gust de rosii,pepeni cu gust dumnezeiesc(ne-am ingrasat in excursia asta),mititei...ca la mama acasa.
Vremea perfecta fata de vara rece si ploioasa din Canada;mi-am luat doza de caldura si soare din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

De aproape 3 luni bantui prin lumea larga.
Abia astept sa ma intorc acasa.
Sunt curioasa ce sentimente ma vor incerca. Cred ca o sa am ce povesti...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

www.supereva.ro/INFO.ASP?id=1828" target="_blank">aici alt motiv pentru care va poate place Romania

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Scanteie spune:

Draga Admin, in Arieseni a fost recent o cunostinta si mi-a povestit si mie despre peisajele magnifice din muntii Apuseni. Nu s-a abtinut sa imi aminteasca si de gunoaiele aruncate de localnici si turisti in apele de munte.
Dupa parerea mea, Romania ti-a placut. E vorba de timpul trecut, poate ca ti-e dor de tinerete, si atunci proiectezi o imagine idilica si asupra locurilor pe unde treceai prin perioada mai frumoasa a vietii.
E frumoasa Romania, e bine sa vii in concediu si sa vezi selectiv zone mai putin circulate. Maximum o luna, pana nu interactionezi cu prea multi romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

draga Ana, acum vorbim de ce ne-a placut.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana_Scanteie

Draga Admin, in Arieseni a fost recent o cunostinta si mi-a povestit si mie despre peisajele magnifice din muntii Apuseni. Nu s-a abtinut sa imi aminteasca si de gunoaiele aruncate de localnici si turisti in apele de munte.
Dupa parerea mea, Romania ti-a placut. E vorba de timpul trecut, poate ca ti-e dor de tinerete, si atunci proiectezi o imagine idilica si asupra locurilor pe unde treceai prin perioada mai frumoasa a vietii.
E frumoasa Romania, e bine sa vii in concediu si sa vezi selectiv zone mai putin circulate. Maximum o luna, pana nu interactionezi cu prea multi romani.

Cred ca este o micuta speculatie gramaticala accentuand ideea de "mi-a placut" ca apartinand trecutului istoric. Cred ca si voita. Mai trebuie sa precizez ca situatia face ca si eu sa fi fost in zona si timpul descris in acest topic. Si desi nu am mai fost demulta vreme prin partile Bucovinei am ramas blocat de atata frumusete cat mi-a aparut in fata ochilor. Inmarmurirea mea este reala si orisiunde mi-am intors ochii frumusetea era coplesitoare. Nu am sa vorbesc la trecut nu la cel istoric si tot ceea ce se scrie apartine prezentului. Mai trebuie sa spun ca si oamenii sunt frumosi. Asta nu inseamna ca sunt perfecti sau ca sunt asa cum doar eu as dori sau mi-as dori. Cum nici cu asta nu pot sa fiu de acord atunci cand voi spune despre tine ca in mnod intentionat ai scos in evidenta o realitate subjugand alta ca fiind un aspect extrem de negativ. Pentru ca in virtutea dreptului de complexitate nu te voi simplifica pe tine in trei cuvinte care sa reflecte adevarul meu. Si de aceea, si pentru ca am fost si eu in exact acel moment in exact acel loc in exact acel context am sa spun in mod sincer si fara cea mai mica retinere:
Da, este un adevar ce nu poate fi sters, modificat sau ignorat, ca intre toate imperfectiunile dincolo de cuvinte si framantari umane, Romania este si ramane un taram de vis, binecuvantat de Dumnezeu, cum multe alte taramuri nu exista si nu vor exista vreodata.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput