Topic ingrijirea copilului - CIC(5)
Raspunsuri - Pagina 17
Alinuta_08 spune:
Am si eu o intrebare: daca nu instiintez angajatorul despre starea mea de graviditate el este exonerat de orice obligatii fata de mine.
Dar imi pot lua prenatal si cei 2 ani de CIC?
Multumesc.
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alinuta_08 Am si eu o intrebare: daca nu instiintez angajatorul despre starea mea de graviditate el este exonerat de orice obligatii fata de mine. Dar imi pot lua prenatal si cei 2 ani de CIC? Multumesc. |
Da, este exonerat de orice obligatii.
Da, iti poti lua prenatal si CIC.
dilaural spune:
Va rog sa-mi spuneti si mie daca la depunerea dosarului CIC este nevoie si de decizia de suspendare contract de munca vizata de ITM?
Am auzit ca uneori se cere, alteori nu...
De ce anume depinde acest lucru?
Multumesc mult!
liliana83 spune:
Buna ziua tuturor! Desi citesc de multa vreme pe acest forum, este prima data cand scriu aici.
Am un baietel scump si nazdravan in varsta de un an si doua luni.De curand am decis impreuna cu sotul sa mai facem un bebe, acum cat mai avem curaj.Intrebarea pe care o am este: pot intra in cic daca dupa cic 1 intru in somaj ptr cateva luni? daca as ramane insarcinata luna asta sau luna viitoare as merge din cic in cic, dar daca bebe2 se va lasa asteptat? Va multumesc!
marius spune:
Pt a beneficia de cic trebuie sa ai una din situatiile:
12 luni lucrate
sau somaj
sau medical
sau CIC
sau prenatal/postnatal
sau PFA
sau orice combiatie intre cele de mai sus cu conditia sa acopere 12 luni anterior nasterii copilului.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
cixinica spune:
Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati. Domiciliul din buletin este in Fetesti, dar eu locuiesc in Bucuresti. Unde trebuie sa merg sa depun documentele pentru CIC si daca pot primi banii pe adresa din Bucuresti. Multumesc, 
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cixinica Am si eu o nelamurire, va rog sa ma ajutati. Domiciliul din buletin este in Fetesti, dar eu locuiesc in Bucuresti. Unde trebuie sa merg sa depun documentele pentru CIC si daca pot primi banii pe adresa din Bucuresti. Multumesc, ![]() |
Legea zice "la domiciliu sau resedinta".
Deci ori depui la Fetesti si indici un cont de card, ori iti faci viza de resedinta pe Bucuresti, si primesti acolo.