Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca (virgula) Conventia Civila este asimilata unui venit profesional (ceea ce nu cred) atunci va intra in calcul. Conventia Civila era (este) un fel de hibrid nedefinit sau prost inteles prin care in mod real se efectua un serviciu platit asimilat salariului cu scopul nedeclarat de eludare a asigurarilor sociale. Motiv pentru care a fost eliminata din circuit iar mai apoi reintrodusa. Insa corect este venitul din salarii sau venituri din activitati profesionale autorizate. De aceea Conventia Civila este un nu se stie ce....dupa mine din punct de vedere al acceptarii sensului unui potential venit profesional.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Daca (virgula) Conventia Civila este asimilata unui venit profesional (ceea ce nu cred) atunci va intra in calcul. Conventia Civila era (este) un fel de hibrid nedefinit sau prost inteles prin care in mod real se efectua un serviciu platit asimilat salariului cu scopul nedeclarat de eludare a asigurarilor sociale. Motiv pentru care a fost eliminata din circuit iar mai apoi reintrodusa. Insa corect este venitul din salarii sau venituri din activitati profesionale autorizate. De aceea Conventia Civila este un nu se stie ce....dupa mine din punct de vedere al acceptarii sensului unui potential venit profesional.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Ehh...
Conventia civila nu este nici pe departe un "ceva" nedifinit, sub nici o forma un hibrid, ci o forma contractuala extrem de clara.
Acest contract este reglementat de Codul Civil (si nu de Dreptul muncii!!!), si se foloseste in activitatile pentru care nu poti "fi" PFA, si nici nu intra in sfera profesiilor libere.
Nu s-a desfiintat niciodata, si nici nu s-a folosit pentru a eluda asigurarile sociale (se comporta exact ca si contractele de pe drepturi de autor, de ex.). El este impozitat si declarat in vederea reglarii impozitului pe venitul global.
Sub conventie civila intra activitati care nu au caracter continuu, este o prestatie unica a unei persoane fizice, determinata - pentru care chiar nu exista alt tip de contract.
De exemplu, in urmatoarele zile, ne vom intalni zilnic cu persoane care lucreaza sub conventii civile - impartitorii de fluturasi electorali. La iarna vin cei care dau zapada.
Daca este cazul - revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Buna,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste clarificari:
- data de 07.11.2009 este ultima din cele 126 zile de Concediu de sarcina si lauzie. Cand trebuie sa depun dosarul pt CIC? Poate fi depus si inainte sau numai dupa scurgerea acestor 126 de zile?
- ce luni se iau in calcul pt CIC? Cele de dinaintea celor 126 zile sau intra si acestea?
- are idee cineva cam in cat timp de la depunerea dosarului soseste indemnizatia pe card? Nu de alta dar din cate am inteles aici dureaza cam 2 luni jumate... asta inseamna ca de Sarbatori voi fi "Lefter Popescu"...

Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisica28 spune:

Raspund eu pentru durata de intrare a banilor, in cazul meu :

Dosar depus in 11 august la sect 3, indemnizatia am incasat-o prin mandat postal, saptamana trecuta , joi sau vineri deci pe 15-16 oct.(cu toate ca sotului ii spusesera ca vor intra in nov).

Bafta sa aveti parte de o asteptare scurta a banutilor.

Mami fericita de Mihnea Stefan 25.05.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisica28

Raspund eu pentru durata de intrare a banilor, in cazul meu :

Dosar depus in 11 august la sect 3, indemnizatia am incasat-o prin mandat postal, saptamana trecuta , joi sau vineri deci pe 15-16 oct.(cu toate ca sotului ii spusesera ca vor intra in nov).

Bafta sa aveti parte de o asteptare scurta a banutilor.

Mami fericita de Mihnea Stefan 25.05.2009

Multumesc frumos... si eu tot la sect. 3!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna tuturor,

Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de 85% din salariu. Cam dupa cat timp dupa depunerea dosarului ati primit decizia privind stabilirea sumei reprezentand indemnizatia? Am inteles ca va trebui sa primesc asa ceva. A trecut deja o luna si nimic deocamdata. Multumesc.

Luisa, mami de Dorothy (24.11.2004) si Sara (17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Pagina legislativa

Ehh...
Conventia civila nu este nici pe departe un "ceva" nedifinit, sub nici o forma un hibrid, ci o forma contractuala extrem de clara.
Acest contract este reglementat de Codul Civil (si nu de Dreptul muncii!!!), si se foloseste in activitatile pentru care nu poti "fi" PFA, si nici nu intra in sfera profesiilor libere.
Nu s-a desfiintat niciodata, si nici nu s-a folosit pentru a eluda asigurarile sociale (se comporta exact ca si contractele de pe drepturi de autor, de ex.). El este impozitat si declarat in vederea reglarii impozitului pe venitul global.
Sub conventie civila intra activitati care nu au caracter continuu, este o prestatie unica a unei persoane fizice, determinata - pentru care chiar nu exista alt tip de contract.
De exemplu, in urmatoarele zile, ne vom intalni zilnic cu persoane care lucreaza sub conventii civile - impartitorii de fluturasi electorali. La iarna vin cei care dau zapada.
Daca este cazul - revin.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Ok - intrebare:
veniturile din Conventii civile sunt/nu sunt asimilate veniturilor profesionale? Adica se incadreaza/nu se incadreaza in disp. legii in acest sens?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Pagina legislativa

Ehh...
Daca este cazul - revin.

Ok - intrebare:
veniturile din Conventii civile sunt/nu sunt asimilate veniturilor profesionale? Adica se incadreaza/nu se incadreaza in disp. legii in acest sens?

Pagina legislativa

Da, daca este respectata legislatia fiscala si intra sub incidenta art. 46 alin 2 din Codul fiscal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liluc spune:

Buna! Am si eu o nelamurire.. daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut intr-o luna 2 saptmani de concediu fara plata mai am dreptul la cic? Si daca da, in adeverintele tip ce trebuie completate de firma primite de la serviciul social al localitatii de domicilui este specificat ca nu am avut concedii fara plata cum poate firma completa asa ceva? Ce pot face in sensul asta?

Multumesc!!

fericita de Cleo Marie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liluc

Buna! Am si eu o nelamurire.. daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut intr-o luna 2 saptmani de concediu fara plata mai am dreptul la cic? Si daca da, in adeverintele tip ce trebuie completate de firma primite de la serviciul social al localitatii de domicilui este specificat ca nu am avut concedii fara plata cum poate firma completa asa ceva? Ce pot face in sensul asta?

Multumesc!!

fericita de Cleo Marie

Da, daca sunt numai 2 saptamani vei primi indemnizatie.
Concediul fara plata trebuie inscris in adeverinta (eventual doua adeverinte - una pentru perioada pana in CFP, alta pentru dupa dupa).

Mergi la inceput