Inseminare [42]

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda15 spune:

Peta, eu nu stiu ce sa cred de testele astea de ovulatie, mi se par cam inutile si inexacte, asa mi s-a intamplat mie.
Concediu placut si multa relaxare, optimismul si linistea sufleteasca sunt ingrediente esentiale in ceea ce vrem noi sa obtinem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peta spune:

adrianaady - bine ai venit printre noi. Iti doresc sa stai cat mai putin la acest capitol de aspirante si sa treci cat mai repede la cel de gravidute
Puregon gasesti si la farmaciile helpnet, cred ca au si la sensiblu dar mie mi s-a parut mai scump. De care trebuie sa iei, adica de cate unitati? La tine ce probleme sunt?
anda15 - eu mi-am facut o data teste de ovulatie in paralel cu monitorizarea (din curiozitate) si au fost exacte. Adica imediat inainte de ovulatie erau slab pozitive, in momentul ovulatiei foarte clar pozitive si dupa ovulatie imediat iar usor pozitive. De data asta era negativ clar.
Acum nu stiu ce sa zic, daca am avut deja ovulatie ar fi trebuit sa iasa macar slab pozitive si oricum nu cred ca am ovulat eu asa repede fara medicamente. In luna in care am mai facut pauza de tratament, am fost la monitorizare si am ovulat foarte tarziu prin z19 parca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Peta multumesc de urare, asa sa dea Dzeu pt toae fetele de aici
Eu fac stimulare cu puregon 150 unitati pe zi, timp de 5 zile. Doctorul mi-a spus ca pot cumpara penuri de 300 de unitati si sa fac doua zile din unul. Asa voi face, in felul asta este si mai ieftin.
Pai in prezent singura noastra problema este o rezerva ovariana mai redusa la mine. In august am facut dozari hormonale in z3 plus inhibina B si Anticorpi Antimuleriana. Ultimele doua sunt niste analize mai deosebite, cam scumpe, 6 mil amindoua, care ar arata rezerva ovariana la femei. Desi fsh este bun, analizele astea doua au aratat ca nu stau f bine la capitolul rezerva ovariana In sept acum am facut si histerosalpingografia, care a aratat ca am trompe permeabile ...a fost o veste fff buna, iar sotul are acum normospermie. Asa ca ne apucam serios de treaba, nu avem timp de pierdut. Asa ca vom incerca doua trei luni cu inseminari... si apoi vom incerca FIV. Sper sa avem noroc si sa ne ajute Dzeu sa reusim din prima...am incredere ca asa va fi. Am reusit sa ramin insarcinata odata in ian 2009, dar am pierdut sarcina pe la 5-6 sapt, avort spontan din nefericire .
Cam asta este povestea mea... pe scurt.
Referitor la testele de ovulatie, nu sunt mereu 100% sigure, tre facute in special la anumite ore, eu stiu ora 11 inainte de pranz... si ar trebui facute citeva zile la rand, in functie de durata ciclului menstrual. Si acum draga Peta, poate ovulezi azi sau maine, sau deja ai ovulat, nu poti fi sigura si sa spui ca gata nu ai ovulatie...

Mergi la inceput

adrianaady - multumesc pentru raspuns. Da, intr-adevar e mai ieftin puregonul la 300 ui, si eu tot asa mi-am luat. Sa te uiti pe site la helpnet ca sa compari preturile. Mie acolo mi s-a parut cel mai "ieftin"
Tie cat ti-a iesit fsh-ul? Unde ai facut celelalte 2 teste?
Asa e cu testele de ovulatie, nu sunt 100% sigure. Ciudat e ca pana vineri inclusiv am avut simptome de ovulatie, chiar m-am mirat ca a iesit negativ. Oricum, am "prestat" pentru orice eventualitate

Mergi la inceput

Peta
- Fsh 5.39 ( faza foliculara 3.85-8.78) asta a iesit in august, bunicel au zis doctori, in schimb au iesit prost cele doua mai speciale :
Inhibina B 17.5 - <45 rexerva ovariana redusa
- < 286 faza foliculara
- < 189 faza ovulatorie
- < 164 faza lutelala
Anticorpi Anti Mulleriana - 2.59 ( 1.0-10.00)
Ultimele doua le=am facut la Unysin, acolo mi=a recomandat endocrinoloaga, se fac si la alte laboratoare si cu mai putini bani, dar ea acolo a zis ca este sigura ca vor fi corecte rezultatele.
O sa cumpar tot puregon de 300, ca e mai ieftin macar de ar merita bani si ar fi cel mai bun, asa cum am auzit eu
Spune-mi despre tine, care este problema voastra si ce ati facut.. Inseminari inteleg ca ai facut?

Mergi la inceput

adrianaady - eu am PCOS, si pana sa incep tratamentele nu aveam nici urma de ovulatie, eram foarte dereglata hormonal.
Am inceput din martie cu ova-mit cu o doza f mica de 1/2 tableta pe zi timp de 5 zile, ai am avut rezultate bune, adica in fiecare luna cate un folicul ok. Dupa 3 luni am luat pauza o luna si am facut HSG-ul la care mi-au iesit trompe permeabile. In luna 4 am facut prima IAS, cu un folicul de 22 mm si sotul cu spermograma buna - nereusita insa. In luna 5 am inceput cu puregonul fiindca am schimbat si doctorul in speranta ca imi recomanda ceva mai bun. A fost ok si cu puregonul am avut un folicul bun, am facut inseminare - nici asta nu a fost reusita.
Luna asta am luat o pauza fiindca urmeaza sa plec in concediu si m-au cam "epuizat" financiar si emotional toate analizele si inseminarile...
Ma gandeam sa-mi fac si eu cele 2 analize inhibina si h. antimuellerian. Mie FSH mi-a iesit bine, parca 4, nu mai stiu exact, dar am citit ca nu e un indicator f bun. Adica in cazul unei rezerve proaste, FSH-ul e ultimul care o sa indice problema. Analizele astea nu mi-au fost recomandate de dr pana acum, pe motiv ca la 30 de ani ar trebui sa fie ok rezerva.
Din pacate nimeni nu-mi poate spune de ce nu ramin gravi, toata lumea da vina pe "ghinion".
iti doresc mult succes, si sper sa nu mai fie cazul sa ajungi la inseminare

Mergi la inceput

Peta draga mea, daca eu iti spun ca am 29 de ani ma crezi? De multe ori varsta nu conteaza .... eu am acest ghinion desi sunt tinara, nu stau tocmai pe roze. Eu ma duc la o endocrinoloaga f buna Magda Bajenaru de la MEdlife, o doctorita extraodinara, f profesionista si cu multe cunostiinte in acest domeniu. Ea mi le-a recomandat, tinand cont ca dupa avortul din ian am avut cm mai neregulat si nu prea am ovulat in fiecare luna. Tu daca ai si PCOS , ar trebui sa te duci si la endocrinolog, ai fi surprinsa ca de multe ori stiu mai multe legat de hormoni, de glande decit multi medici ginecologi. Nu ar strica sa ceri un sfat.
EU cred ca o pauza nu ti-ar strica, din toate punctele de vedere, e un efort financiar fff mare si cu IA astea, nu mai spun de psihic si sufleteste. Tu la ce medic esti acum?

Mergi la inceput

adrianaady - Of, imi pare, dar macar bine ca ai aflat, bine ca cineva te-a trimis sa-ti faci analizele si macar stii ca nu ai timp de pierdut.
Pt PCOS mai iau acum si un medicament pentru insulina ca s-a descoperit acum ca e o stransa legatura intre ele, si e posibil si asta sa ajute.
Eu am avut PCOS de cand eram mica si probabil ca de foarte mult timp nu ovulez, asta daca am ovulat vreodata. Noi nu ne mai protejam de 4-5 ani, si nu am ramas niciodata. Toata lumea mi-a zis sa stau linistita, ca e devreme, ca am timp. E cea mai mare prostie. Chiar daca eram tanara nu ma ajuta cu nimic daca eu nu aveam ovulatie. Si uite tot asteptind asa, abia anul trecut am inceput cu analizele si investigatiile, si anul asta fac 30.
Eu merg acum la dr. Dracea la clinica Gynera. Imi place f mult de ea, comunic f bine cu ea si imi inspira incredere. Si chiar si tarifele sunt mai "blande". Am mare incredere in ea. Nici luna viitoare nu o sa fac tratament ca o sa-mi vina cand sunt in concediu, dar in schimb vreau sa merg la monitorzare sa vad cum stau fara stimulare. Dupa care o sa continui cu inseminarile si poate cu o doza mai mare de puregon, poate obtin doi foliculi, sa.mi mai cresc sansele..

Mergi la inceput

Peta e f important sa ai incredere in dr ta, si sa simti ca va fi bine cu ea... E buna si o pauza, poate cine stie, vine minunea.
Eu acum sunt bine, am avut insa o perioada f grea cind am vazut acele analize, dar acum am mare incredere, mai ales ca am primit doua vesti bune dupa aia (HSG si spermograma sotului bune).
Daca as putea sa iti dau un sfat, ar fi sa mergi si la un endocrinolog, sa mai ceri un sfat, poate niste analize.
Tu in doze ai facut puregonul? pina in ce zi? ai facut vreo injectie pt a ovula sau s-a intamplat natural?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza27 spune:

Buna feteleor,

Anda eu sunt abia in ziua 11 dupa inseminare mai am un pik de asteptat pana o sa aflu.
La inceput am fost mai optimista acum nu prea mai sunt ca in ziua 8-a am avut ceva dureri de burta ca si cand mi-ar veni CM.
Nu stiu ce sa mia cred.TRebuie doar sa mai am rabdare inca 3 zile si sa imi fac testul.
Sunt foarte ametita si mi greata dar asta sigur is de la medicamente (arefam).

VA pupik si multa bafta la toate

Mergi la inceput