FIV in Ungaria - 63

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

gata, ne-am intors de la Budapesta!
dupa intalnirea cu dr kovacs am ramas cu un sentiment placut ca sunt pe maini bune. mi s-a parut foarte dragut si atent cu noi. practic, totul a fost asa cum e normal sa fie (si cum ar trebui sa fie si pe la noi prin spitale si cabinete !), incepand cu interactia cu asistentele, respectarea orei la care fusese stabilita programarea (am fost primiti de doctor chiar cu vreo 10 min inainte de programare pentru ca s-a intamplat sa ajungem un pic mai devreme) si pana la modul in care doctorul timp de vreo ora si ceva ne-a explicat tratamentul fiv si ne-a raspuns la toate intrebarile si apoi in timpul ecografiei nu stia cum sa intoarca monitorul mai bine ca sa poata sa imi arate si sa imi explice tot ce aparea pe monitor. adica, ce mai ... totul foarte civilizat! comparand cu o consultatie la dr tutunaru, de exemplu, cand aveam programare la ora 13 si intram in cabinet la ora 18, si apoi ieseam din cabinet vreo 10 min mai tarziu, mai nedumerita si mai confuza decat intrasem pentru ca doctorul imi daduse la 5 intrebari ale mele un singur raspuns si ala in 2 peri, e totusi o diferenta enorma ! si daca mai vreau sa fac comparatii mai pot da 100 de exemple, inclusiv faptul ca in budapesta, dupa ce m-am asezat pe masa, asistenta mi-a dat o pernuta sa mi-o pun sub cap si m-a acoperit de la mijloc la genunchi ca sa fie totusi expunerea minima si abia apoi a intrat doctorul in cabinet, iar doctorul a schimbat doua perechi de manusi in timpul consultatiei (o pereche a avut-o cand mi-a recoltat secretie si apoi a schimbat-o pentru ecografie) versus Giulesti unde ai toate sansele ca toti cei din spital, de la doctori si pacienti pana la electrician si paznic sa te vizualizeze in timpul controlului, iar la cabinetul particular al dr moisa anca mi-a facut ecografia cu o punga de 1 leu pe ecograf ca nu mai aveau prezervative! dar nu mai continui ca doar toate stim cum stau lucrurile prin sistemul nostru sanitar!

in concluzie: la urmatorul cm incep anticonceptionalele pe care o sa le iau pentru o per intre 12 si 21 zile (o sa imi spuna doc. cate zile exact, dupa ce il anunt ca sunt in ziua 1) apoi 3 zile pauza si apoi incep stimularea cu gonal, merional si clomiphene. voi fi in budapesta pentru fiv pe la mijlocul lui octombrie.

in privinta medicamentelor pentru stimulare, eram hotarata sa le cumpar din budapesta dar am discutat cu doctorul si m-a razgandit. el mi-a spus ca, de fapt, ori ca le iau din budapesta ori din bucuresti e acelasi lucru. producatorul e acelasi si substanta e aceeasi, iar dpdv al pretului cam tot acolo este. singura diferenta ar fi ca gonalul se gaseste la budapesta la pen si la noi nu si ca daca il iau la fiole, de la noi, e un pic mai greu de utilizat pentru ca trebuie preparat dar ca oricum merionalul este la fiole si atunci, asa cum prepar unu pot sa prepar doua. oricum, doc. mi-a explicat cum sa il prepar si cum sa imi fac injectia, asa ca sunt optimista ca ma voi descurca.

despre analizele hormonale, care la mine sunt mari, doc. mi-a spus, referindu-se la FSH, ca macar nu este 70, adica, practic nu e bine dar nici foarte prost nu e, asa ca m-a mai linistit. mi-a zis ca in cazul meu se impune insa o stimulare mai puternica, lucru la care ma asteptam.

costurile au fost asa:
- am platit la clinica echivalentul a 100 euro in forinti pentru : chlamidya (a aveam deja facuta in ian 2009 dar a zis ca e bine sa o repetam), ecografie si salinosonografie (parca asa ceva se numeste). consultatia nu mi-a taxat-o.
- am platit hotelul (Hotel Mediterran 4*) 34 euro/noapte/camera. conditiile de cazare au fost foarte bune, hotelul curat, bine intretinut si aproape de clinica. un singur dezavantaj am gasit in privinta hotelului, si anume ca este pe o artera circulata si camera noastra era chiar pe fata fiind destul de mult zgomot ziua. Insa noaptea se calmau lucrurile si chiar nu am avut nici o problema sa dormim linistiti.

cam asta ar fi povestea din Budapesta.

saboupetruta in privinta anlizelor, dr Kovacs mi-a spus asa: avand in vedere ca analizele (si cred ca se referea in special la cele hormonale desi eu in acelasi timp cu hormonalele le-am facut si pe cele de sange si functia hepatica si EKG ul) sunt facute recent, chiar in ciclul de dinaintea celui in care incep AC si stimulare, iar la ecograf m-a vazut el, nu mai trebuie sa fac nimic. repet, asta in conditiile in care incep AC in ciclul imediat urmator. daca aman un ciclu atunci trebuie sa fac iar eco.

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit tuturor!

Ce bine imi pare cand aud ca se merge la Budapesta! In iarna, cand am fost eu, erau ff putine fete!

Tin pumnii tuturor, fetele care mergeti pe 8,9 septembrie, va pup, multa bafta si sa ne vedem cu puiutii de Kovacs cat mai curand.

Saptamana asta voi naste, deocamdata nu am fixat o zi anume, probabil vineri va fi marea intalnire!

Va imbratisez cu drag! Multa bafta!

Raluca

Baby

39+ Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui KiraClara

gata, ne-am intors de la Budapesta!
dupa intalnirea cu dr kovacs am ramas cu un sentiment placut ca sunt pe maini bune. mi s-a parut foarte dragut si atent cu noi. practic, totul a fost asa cum e normal sa fie (si cum ar trebui sa fie si pe la noi prin spitale si cabinete !), incepand cu interactia cu asistentele, respectarea orei la care fusese stabilita programarea (am fost primiti de doctor chiar cu vreo 10 min inainte de programare pentru ca s-a intamplat sa ajungem un pic mai devreme) si pana la modul in care doctorul timp de vreo ora si ceva ne-a explicat tratamentul fiv si ne-a raspuns la toate intrebarile si apoi in timpul ecografiei nu stia cum sa intoarca monitorul mai bine ca sa poata sa imi arate si sa imi explice tot ce aparea pe monitor. adica, ce mai ... totul foarte civilizat! comparand cu o consultatie la dr tutunaru, de exemplu, cand aveam programare la ora 13 si intram in cabinet la ora 18, si apoi ieseam din cabinet vreo 10 min mai tarziu, mai nedumerita si mai confuza decat intrasem pentru ca doctorul imi daduse la 5 intrebari ale mele un singur raspuns si ala in 2 peri, e totusi o diferenta enorma ! si daca mai vreau sa fac comparatii mai pot da 100 de exemple, inclusiv faptul ca in budapesta, dupa ce m-am asezat pe masa, asistenta mi-a dat o pernuta sa mi-o pun sub cap si m-a acoperit de la mijloc la genunchi ca sa fie totusi expunerea minima si abia apoi a intrat doctorul in cabinet, iar doctorul a schimbat doua perechi de manusi in timpul consultatiei (o pereche a avut-o cand mi-a recoltat secretie si apoi a schimbat-o pentru ecografie) versus Giulesti unde ai toate sansele ca toti cei din spital, de la doctori si pacienti pana la electrician si paznic sa te vizualizeze in timpul controlului, iar la cabinetul particular al dr moisa anca mi-a facut ecografia cu o punga de 1 leu pe ecograf ca nu mai aveau prezervative! dar nu mai continui ca doar toate stim cum stau lucrurile prin sistemul nostru sanitar!

in concluzie: la urmatorul cm incep anticonceptionalele pe care o sa le iau pentru o per intre 12 si 21 zile (o sa imi spuna doc. cate zile exact, dupa ce il anunt ca sunt in ziua 1) apoi 3 zile pauza si apoi incep stimularea cu gonal, merional si clomiphene. voi fi in budapesta pentru fiv pe la mijlocul lui octombrie.

in privinta medicamentelor pentru stimulare, eram hotarata sa le cumpar din budapesta dar am discutat cu doctorul si m-a razgandit. el mi-a spus ca, de fapt, ori ca le iau din budapesta ori din bucuresti e acelasi lucru. producatorul e acelasi si substanta e aceeasi, iar dpdv al pretului cam tot acolo este. singura diferenta ar fi ca gonalul se gaseste la budapesta la pen si la noi nu si ca daca il iau la fiole, de la noi, e un pic mai greu de utilizat pentru ca trebuie preparat dar ca oricum merionalul este la fiole si atunci, asa cum prepar unu pot sa prepar doua. oricum, doc. mi-a explicat cum sa il prepar si cum sa imi fac injectia, asa ca sunt optimista ca ma voi descurca.

despre analizele hormonale, care la mine sunt mari, doc. mi-a spus, referindu-se la FSH, ca macar nu este 70, adica, practic nu e bine dar nici foarte prost nu e, asa ca m-a mai linistit. mi-a zis ca in cazul meu se impune insa o stimulare mai puternica, lucru la care ma asteptam.

costurile au fost asa:
- am platit la clinica echivalentul a 100 euro in forinti pentru : chlamidya (a aveam deja facuta in ian 2009 dar a zis ca e bine sa o repetam), ecografie si salinosonografie (parca asa ceva se numeste). consultatia nu mi-a taxat-o.
- am platit hotelul (Hotel Mediterran 4*) 34 euro/noapte/camera. conditiile de cazare au fost foarte bune, hotelul curat, bine intretinut si aproape de clinica. un singur dezavantaj am gasit in privinta hotelului, si anume ca este pe o artera circulata si camera noastra era chiar pe fata fiind destul de mult zgomot ziua. Insa noaptea se calmau lucrurile si chiar nu am avut nici o problema sa dormim linistiti.

cam asta ar fi povestea din Budapesta.

saboupetruta in privinta anlizelor, dr Kovacs mi-a spus asa: avand in vedere ca analizele (si cred ca se referea in special la cele hormonale desi eu in acelasi timp cu hormonalele le-am facut si pe cele de sange si functia hepatica si EKG ul) sunt facute recent, chiar in ciclul de dinaintea celui in care incep AC si stimulare, iar la ecograf m-a vazut el, nu mai trebuie sa fac nimic. repet, asta in conditiile in care incep AC in ciclul imediat urmator. daca aman un ciclu atunci trebuie sa fac iar eco.

Clara

Buna - poti sa iti activezi PM?
Ms,
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna- verficati la Sensiblu Feeria - aveau Gonal la pen de 300 si de 900
Bafta multa,
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

KiraClara, ma bucur mult ca ai fost multumita de clinica si de doctor! Exact ca si tine am spus si eu, dupa ce am umblat atatia ani prin doctorii nostri si dupa ce am facut 3 fivuri in Romania, ultimele 2 la clinica privata: NU SUPORTA COMPARATIE!
Dr.Kovacs este si va fi in continuare un profesionist desavarsit, si cine are simtul masurii si termen de comparatie va spune acelasi lucru ca si tine, ca si mine. Simti ca face tot ce-i sta in putinta pentru a efectua un act medical desavarsit.

Mult noroc tuturor, eu sa stiti ca sunt pe aici chiar daca uneori nu scriu. Insa daca va pot ajuta cu ceva, nu ezitati a ma intreba.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isa78 spune:

Buna fetelor
Am venit din Debrecen si intalnirea a decurs in felul urmator: la 8 mi-a facut analize de sange (E2) si pe la 12 am intrat la dr. Mi-a facut eco, i-am spus de dureri, si bineinteles aveam un chist de 2,5 cm. El zice ca nu e mare si pt ca am foarte multi foliculi(i-am vazut si eu, dar si chistul), mi-a spus ca ar fi bine sa continuam stimularea, iar maine sa merg sa-mi faca o punctie de chist. El spune sa nu renuntam la stimulare, ca totul e ok. Mi-a dat sa iau in seara asta 1/2 decapertyl si 150 gonal si maine imi stabileste tratamentul pe mai departe. Nu stiu ce sa zic, eu cred ca, chistul il aveam si in z2. Nu cred ca in 5 zile poate sa creasca asa de mult. A mai patit cineva asa ceva? Ce spuneti de ce-am patit? Sper sa nu fie vreo problema ca imi face punctia de chist in timpul stimularii.

Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui KiraClara

Clara

KiraClara, am selectat doar o mica parte din mesajul tau, ca sa fiu pragmatica .
Eu sunt foarte neexperimentata in privinta FIV-ului, in sensul ca nu am facut inca nici unul. Si eu voi face FIV tot la Budapesta, cu acelasi medic ca si tine. Schema mea de tratament nu a fost decisa inca si, intre timp, ma uit si eu in jurul meu si incerc sa inteleg cum e cu stimularea ovariana. Ai scris ca ai valorile hormonale destul de mari si ca ti se va face o stimulare mai puternica. De ce la niste valori hormonale mari se da un tratment mai puternic? Te rog sa nu razi de mine daca ti se pare evident raspunsul la intrebarea mea ; repet, sunt incepatoare dpdv FIV si sunt in procesul de invatare . Multumesc anticipat de lamuriri!

Fetelor, va doresc tuturor celor care ati inceput FIV sau veti face in curand, sa aveti mult noroc !

Da-mi Doamne puterea sa accept ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt pentru ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea de a deosebi pe una de cealalta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinuta spune:

draga isa imi pare rau pt ceea ce ti s-a intamplat, asa cum am mai scris si eu am avut o experienta nu tocmai favorabila la debrecen, nu as putea sa-ti spun daca sa continui sau nu , pot doar sa-ti recomand clinica din szeged si mai ales pe dna dr krizsan a carei pacienta sunt.Pot sa-ti spun ca mie la szeged mi s-a facut eco in ziua 2 si la fiecare monitorizare, inante de punctie si inante de embriotransfer.Eu la debrecen am trecut prin doua punctii si niciodata nu mi s-a facut eco inainte, vreau sa-ti spun ca la prima punctie la debrecen nu mi s-a putut extrage niciun folicul, nu stiu nici pana azi de ce, cert este faptul ca atunci am suferit un soc, pt ca dr bodnar mi-a spus ca s-ar putea sa sufer de nu stiu ce sindrom care ar insemna ca foliculii mei sunt goi.iti dai seama prin ce am trecut? pana la urmatoiarea punctie peste cateva luni a fost un stres enorm, acum privind in urma imi dau seama ca era o prostie ceea ce imi spusese, nu imi analizase fsh (habar nu aveam cat a fost), nu m-a trimis sa fac o analiza de rezerva ovariana ( AMH sau inhibina B).Oare nu auzise de asa ceva?Desi eu tot timpul il intrbam nu trebuie sa fac si alte analize? mi se raspundea ca nu.Acum imi dau seama ce fraiera am fost sau ce superficial a fost el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2bobocei spune:

Buna,
Am revenit si noi din vacanta petrecuta in doua orase f frumoase, Budapesta si Praga. Budapesta nu a fost aleasa intamplator pentru ca pe 25 august am vut programare la dr. Kovacs.
Asa cum au povestit si fetele care au trait deja experienta unei consultatii la clinica Kaali, dr. Kovacs, totul a decurs OK. Consultatia a fost programata pentru ora 14 iar noi am fost primiti la 14.20. Dupa o discutie de o jum. de ora timp in care ne-a explicat cum decurge procedura FIV in cadrul clinicii Kaali a urmat vizionarea analizelor (dupa multe dintre ele a facut copii) precum si a rezultatelor obtinute in urma precedentelor 3 FIV-uri. Consultatia s-a finalizat cu o ecografie si cu recoltarea analizei pentru chlamydia.
Am stabilit impreuna data urmatorului FIV, inceputul lunii noiembrie, timp in care mi-a dat de facut o serie de analize (factor V Leiden, MTHFR, anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolpinici, testul de toleranta la glucoza) + o luna AC.
Astfel a decurs consultatia, care in final a costat 25.000 HUF.
Sper ca informatiile sa fie de folos fetelor care urmeaza sa mearga la Budapesta si pentru orice informatii suplimentare va stau la dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

2bobocei, nu te-am gasit pe nici o listutza, unde ai facut cele 3 Fiv-uri?

Mergi la inceput