palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 34
mihaela77O spune:
am citit din umbra...si m-am crucit....
dragele mele,v-ati batut gura,pardon tocit degetele,degeaba!...
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
BAZARUL LUI MIHAITA
kay spune:
anca, te rog, raporteaza-ma. tu poti sa calci in picioare oameni dar nu e ok sa intreb cine m-a ajutata pe mine. pe mine m-au ajutat multi oameni din afara sa o tin pe S pe linia de plutire. dar ma refeream strict la mine. eu n-am venit sa ma plang pe forum ca nu mai fac fata cu treburile zilnice... si apoi sa primesc sfaturi pe care nu numai le ignor, dar le si raspund in bataie de joc... daca ar fi cineva care a insultat si calcat suflete in picioare esti tu.
denilez zicea ca la nu stiu ce topic cu abuzul impotriva copiilor erai foarte anti. uite ca si eu pot sa zic ca empatizez enorm cu animalele taiate, dar le mananc. deci una e sa fii bun la teorie si una e sa si fi in stare sa practici. ai luat la misto pana la ulitma postare tot ce ti s-a sugerat/propus. eu ti-am scris initial un mesaj extrem de obiectiv si plin de ematie. si plin de sfaturi, atat cat m-am priceput. dar sincer recitind ce s-a scris nu-mi vine sa cred ca ai luat la misto atatia oameni care iti vroiau binele... e greu sa accepti ca gresesti...
dar cum sa nu te gandesti tu singur ca e muuult mai simplu sa ii dai copilului ceva de mancare in masina si la dus si la intors? macar o banana, un fruct, ceva... cum sa ai frigiderul gol cand ajungi acasa? cum sa ii dai sa manance pana vomita??? cum sa faci asa ceva si apoi sa te asezi in fund si sa tipi ca vai ce copil rau am si ce ma tortureaza ea pe mine... cum sa zici ca un copil de un an si ceva VREA sa te traumatizeze psihic si o face intentionat??? zi-mi si mie, te rog.
am plecat. la revedere.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay eu n-am venit sa ma plang pe forum ca nu mai fac fata cu treburile zilnice... si apoi sa primesc sfaturi pe care nu numai le ignor, dar le si raspund in bataie de joc... daca ar fi cineva care a insultat si calcat suflete in picioare esti tu. |
Eu zic ca tu nu citesti cum trebuie. Unde mi-am batut eu joc de cei care mi-au dat sfaturi?? Serios, indica-mi si mie unde am ras de un sfat primit de la vreuna din voi?
Ale cui suflete am calcat in picioare?
Citeste ce am scris cum trebuie, incearca sa intelegi punctul meu de vedere si abia apoi exprima-ti parerea.
citat din mesajul lui kayai luat la misto pana la ulitma postare tot ce ti s-a sugerat/propus. |
Pe cine am luat la misto?
Pe conchita, da. Si am si explicat de ce am procedat asa.
Dar, in rest, pe cine am luat la misto?
citat din mesajul lui kay dar cum sa nu te gandesti tu singur ca e muuult mai simplu sa ii dai copilului ceva de mancare in masina si la dus si la intors? macar o banana, un fruct, ceva... cum sa ai frigiderul gol cand ajungi acasa? cum sa ii dai sa manance pana vomita??? cum sa faci asa ceva si apoi sa te asezi in fund si sa tipi ca vai ce copil rau am si ce ma tortureaza ea pe mine... cum sa zici ca un copil de un an si ceva VREA sa te traumatizeze psihic si o face intentionat??? zi-mi si mie, te rog. am plecat. la revedere. ************************************************************************************ |
1. Distanta de acasa la gradinita fetitei este relativ mica - vreo 10 km. In 15 min suntem acolo cand nu e trafic.
Nu am timp, deci, sa-i dau micul dejun in masina, asa cum sugerezi. Oricat as vrea.
Mai mult, daca insist, imi da peste mana si varsa mancare pe ea sau pe mine. Tu ti-ai duce copilul la gradinita ca un purcel de murdar? Dar la serviciu te-ai duce cu urme de lapte, iaurt, unt, etc pe haine? Ca eu nu. Lucrez in domeniul juridic si nu ma pot prezenta la serviciu ca ultima muncitoare de la Apaca.
2. Frigiderul nostru este stricat de vreo 2 saptamani si ne paruim acum cu asigurarile sa ni-l repare/inlocuiasca. Este o situatie temporara si din cauza asta este gol in momentul de fata.
Daca mai doresti si alte detalii, iti stau la dispozitie pe pm.
3. Era o ironie fina faza cu "traumatismul" adultului de la un copil.
Tu ai citit insa mot-à-mot si ai priceput ce ai priceput.
Numai ca nu era what I meant.
Data viitoare, cere-mi lamuriri in loc sa ma jignesti gratuit.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
kay spune:
mi-e lene sa iti reiau ce ai zis.;.. daca nu te prinzi si nu le-ai facut intentionat inseamna ca e bine...
pur si simplu ai ranit-o pe deianira. ai luat-o la misto pe noe. 2 fete extrem de frumoase. si e pacat... si da, noe nu isi loveste fetita.asta pot sa iti spun eu. bag mana in foc.
pai tu nu stii sa faci ironii fine, draga mea... pare-se.. cum e ironie fina sa intrebi (nu0mi amintesc exact...) cum e cand un copil traumatizeaza psihic parintii???
si n-ai zis ca e frigiderul stricat ai zis doar ca n-ai mancare in el seara... si n-ai zis ca drumul pana la gradi e de 15 min, ci te plangeai ca urla toooot drumul inapoi.. pai 15 min imi urla si S in masina cand se plictiseste... adica ne dai info false, sau trunchiate, ne lasi sa ne stoarcem creierii si apoi o dai cotita.. aaa, paaai, nu merge aparatu. drumu are doar 15 min.. bla bla bla.
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
anca74 spune:
Well, ca sa nu te mai innebunesc de cap cu detalii inutile, iti spun doar atat: nu am cum sa-mi hranesc fetita in masina. Punct.
Drumul pana la gradinita este de 15 min, dar eu si sotul, dupa ce o lasam pe fetita la gradinita, ne continuam traseul la serviciu. Drum care ne ia cel putin 2 ore. Punct.
Uneori, dupa ce ne intoarcem de la serviciu si ne luam copila de la gradinita, trebuie sa trecem pe la supermarket sa luam cate ceva de mancare. Pe aici insa nu-s dughene la tot pasul ca in tara cu asemenea produse. Ne trebuie inca o ora, daca nu mai mult, sa ne facem cumparaturile. Punct.
Sunt voite detaliile cat mai limitate astfel incat persoane ca tine, care nu au alta treaba mai buna decat sa scormoneasca informatii complet inutile, sa nu ma bata la cap cu alte aiureli total neinteresante. Punct.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
kariguld spune:
citat din mesajul lui anca74 Well, ca sa nu te mai innebunesc de cap cu detalii inutile, iti spun doar atat: nu am cum sa-mi hranesc fetita in masina. Punct. Drumul pana la gradinita este de 15 min, dar eu si sotul, dupa ce o lasam pe fetita la gradinita, ne continuam traseul la serviciu. Drum care ne ia cel putin 2 ore. Punct. Uneori, dupa ce ne intoarcem de la serviciu si ne luam copila de la gradinita, trebuie sa trecem pe la supermarket sa luam cate ceva de mancare. Pe aici insa nu-s dughene la tot pasul ca in tara cu asemenea produse. Ne trebuie inca o ora, daca nu mai mult, sa ne facem cumparaturile. Punct. Sunt voite detaliile cat mai limitate astfel incat persoane ca tine, care nu au alta treaba mai buna decat sa scormoneasca informatii complet inutile, sa nu ma bata la cap cu alte aiureli total neinteresante. Punct. Mamica de Zanuta mica, Anna Laura |
stii ceva? un om daca VREA, gaseste solutii pentru ORICE lucru si situatie! crede-ma! nici nu stii cat de puternica esti! in loc sa-ti plangi de mila si sa spui tot mereu ca cutare-i asa, aia ma deranjeaza, copila urla/nu vrea mancare/vomita, sau multe alte lucruri, pune mana pe o agenda si fa un plan de bataie. viata e mult prea scurta sa ti-o pierzi in explicatii pentru tot forumul...poti imbatrani explicand aici, copila creste tu te nervozezi mai rau....
zilele astea nu se vor mai intoarce inapoi niciodata, anii copilei se duc, de ce sa nu te bucuri de ea, de clipele petrecute impreuna, de micile nazbatii...etc...etc.
crede-ma, ceea ce traiesti acum, e nimik pe langa ce va urma, pentruca vor mai urma si altele, inevitabil. si vor urma asa cum le planificam sau nu le planificam. foarte multe mame de pe acest forum s-au confruntat si se confrunta cu mii de probleme, dar fiecare razbeste cumva, fiecare cauta solutii.
eu, par example, am doi copii cu diferenta de un an si o luna. baiatul a plans aproape non-stop pana la un an. dar te asigur ca NEVER nu mi-a dat prin cap sa-i ard vre-o una sau altceva...apoi a venit fata, care n-a plans asa de mult, dar le-a avut si ea pe ale ei. ani de zile am fost setata cu somnul, trezit din ora in ora pentru biberoane, pampersi, etc, etc. dar mi-am planificat mereu lucrurile, am angajat bona, menajera, am chemat la nevoie mama/soacra, am gasit mereu si mereu solutii. si crede-ma, eram kaput de multe ori, dar nu mi-am varsat frustrarile si oboseala/stresul pe copii.
pot continua asa pana maine, sau poate veni altcineva sa-ti spuna experienta ei. faptul ca s-a scris atat aici si ti-au fost adresate atatea mesaje, cred ca arata macar putina emaptie. nu te mai impiedica de conchita sau altcineva de care nu-ti place, mergi inainte. copila ta are nevoie de tine!
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
adinag spune:
Anca, am citit tot subiectul si nu imi dau inca seama ce vrei tu de fapt: ajutor, sfaturi, idei, compatimire, mangaieri, "parteneri de suferinta",... Tu nu ai fost ironica, ci de-a dreptul cinica aproape cu toate sfaturile primite, si zau ca nu inteleg de ce.
Te inteleg, am 2 copii, nu am ajutor de la bunici decat fff rar, daca se poate deloc (din partea lor),foarte rar insemnand ca am lipsit o singura data de acasa; sunt mai mereu sigura cu copiii, asa fiind natura serviciului sotului. Fiica mea este din prima casnicie, si am fost si single mom, cu job, casa, datorii, de toate - si e al naibii de greu. Iti spun astea pentru ca am citit ca tu clarifici intai "competenta" celor care-ti scriu.
Te inteleg foarte bine ca e greu, nu merge totul ca la carte, cu miere pe buze, trebuie sa fim "in time". Dar oare ce rezolvi cu o palma la fund? Te inteleg ca pierzi nervii, cunosc si eu din pacate, la mine nu s-a ajuns niciodata mai departe de ridicat tonul, un tipat - de care nu sunt mandra, si de fiecare data m-am explicat ulterior, am zis ca am gresit si mi-am cerut iertare. Nu scuze, ci iertare.
Fiecare greseste... Dar totusi nu inteleg, ce vrei tu de fapt?
Am impresia ca orice sfat ti se da, nu este ok. Sau care sfat ti se pare de urmat?
Eu sunt o persoana (din pacate) foarte colerica, si am invatat unlucru: este foarte usor sa te abtii de la unele gesturi/exprimari/tipete: pur si simplu nu o faci, tai lucrurile astea din "alfabetul" tau. E simplu: de azi nu mai dai scaltoaca la pampers, nu mai urlu la copila sa se grabeasca si sa nu stea cu picioarele pe pereti etc
am cumparat si o carte supeeeeer ptr fiica-mea, se cheama parca: "lotte vrea sa fie o printesa". E asa de faina... e vorba de o fetita care merge la gradinita si nu vrea sa imbrace ce zice mama... si sa nu mananceetc
SI se chinuie amandoua, Lotte vrea neaparat sa meraga imbracata ca o printesa, pana ii face maica-sa placera. Dar vrea sa fie si mami imbracata frumos, ca ea nu intelege de ce mami se imbraca mereu gri in gri , asa trist - doar e asa de vesel si frumos sa fi o printesa!
Pana vede si mama ca oricum intarzie major la serviciu, de gradi nu mai zicem, si se imbraca si ea in rochia ei de ocazii, si merg amandoua asa la tramvai, toti se uita la ele, dar cu timpul se simte si mami din ce in ce mai bine. Probabil ca recunoaste anumite lucruri, adevaruri, pe care de altfel nu le-ar vedea.
Oricum, de cand cu cartea asta, am eu mai multa intelegera pentru fii-mea, si ea pentru mine.
Poate gasiti si voi ceva sa va ajute - sau sa TE ajute, ca e asa mica inca fetita ta, mai mica decat juiorul meu, nu stiu ce ar putea ea intelege mare lucru.
Mult succes!
PS: nu recitesc, precizez ca mi-e si stricata tastatura, sper sa se inteleaga ce scriu si vreau sa zic :)
cristi_2003 spune:
hoooo anca nu sari asa. na, fetele au inteles ceva din mesajul tau si ti-au dat un sfat. numai pt ca nu au inteles corect - nici nu aveau cum - si nu ti se potriveste sfatul cu mancarea in masina nu trebuie sa sari ca arsa. sfatul e bun, dar nu pt tine
pe de alta parte o naveta de 2 ore zilnic te poate innebuni. adica 4 ore pe zi pierdute pe drum. in 5 zile lucratoare asta face 20 de ore. pe termen lung gandind - nu ai cum sa lucrezi mai aproape de casa? la 30 de minte? sau sa va mutati mai aproape de locurile de munca? ca asa nu e de mirare ca nu ai timp de tine. daca ai lucra la 30 de minute distanta ti-ar ramane 3 ore in plus pe zi. asta e enorm. in 3 ore poti face o multime de lucruri. normal ca nu e ceva sa poti sa faci de azi pe maine, dar asa in principiu gandind, nu ai putea? ca acuma e ca si cum eu din alba as lucra in cluj. dupa o saptamana probabil as intra in spital - de epuizare fizica sau cu nervii.
la noi, nu in bucuresti, o menajera iti ia 50 de lei pe zi. dca o chemi o zi pe saptamana. plus o masa. asta nu e putin dar pentru sanatatea cuiva conteaza. o am in plan pe cand o sa ma intorc la servici. macar sa iti faca lucrurile grele si care iau timp mult - calcatul de exemplu. si iarasi ai castiga timp in care sa te relaxezi si sa stai fericita cu fetita ta. ca intr-adevar, sa vii acasa de la munca si sa ai de calcat o gramada de haine, de frecat baile, de spalat pe jos... numai la gandul asta si uneori nu-ti vine sa mergi acasa.
mi-am amintit ca citisem undeva, pe alt forum de mame, ca da, mama trebuie sa dea copilului atentie, dragoste, prietenie, intelegere. dar mama nu e intotdeauna un sac fara fund. cineva trebuie sa iti dea si tie din lucrurile astea ca sa ai tu ce sa dai mai departe. e evident ca esti obosita. si probabil sacul tau emotional e cam pe terminate. fa cumva si umple-l. nu stiu exact cum sa faci, dar trebuie sa te reechilibrezi, sa dormi macar o data pe saturate, sa ajungi sa zici gata, acum sunt perfect odihnita. ca sa poti s-o iei de la capat. si sa ai grija sa nu ajungi in situatii cand esti la limita - usor de zis, e adevarat.
uite, la mine pe vineri deja simt ca nu mai pot, ca urlu singura prin casa. (nu urlu tare, ci in mine). dar in weekend cand e sotul meu acasa preia cam 75% din ingrijirea copilului. si am si eu uneori timp sa dorm de dupa masa, sa vad un film cap coada, sa citesc, etc. desi al meu bebe e cuminte si linistit deocamdata, tot ajung uneori la capatul puterilor - da la mine e mai mult din cauza ca imi lipsesc oamenii si activitatea. si atunci ii spun sotului - gata, azi nu mai pot, sunt terminata. si intra el pe fir, are grija de bebe, are grija de mine - sa imi povesteasca de la lucru, tot ce se mai intampla, ce e nou - si ma aduce iarasi pe linia de plutire. sau mergem in weekend la mama- si sta ea cu carol 2 ore cat facem eu cu sotul o plimbare prin oras, singuri, fara griji. si conteaza mult. ok tu nu ai mama acolo - da poti chema un sitter cat sa iesi la o cina cu sotul sambata, sau la un film, sau doar la o plimbare.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
rhoneea spune:
Bun.Punct.Punct si de la capat.
De mancare nu-i poti da in masina.Punct.Sta toata ziua lihnita la gradi.Punct.Frigiderul numai e gol,acum se fac opriri la market.Punct...,dar totusi in marketuri-le alea nu au un croissant ceva?Macar de la market pana acasa sa guste ceva sa numai planga de foame.Punct.
Ce iti doresti tu de fapt sa auzi de la noi?
O intrebare ...Ce ai vrut tu sa spui cu dughenele atat timp cat treceti pe la market?Punct.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson