palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 29
mamitzica spune:
Conchita draga,poate o fii atac la persoana dar cred ca esti o fiinta foarte rea daca crezi ca ai dreptul sa spui ca sint alte persoane care muncesc mai mult decit Anca atita timp cit nu o cunosti si nu stii nimic depsre ea.
Cred ca iar iau o pauza de la forumul asta pentru ca sint persoane ca tine care efectiv imi produc aversiune pur si simplu la comentarii de genul asta.
Si nu e prima oara cind emani rautate de dragul rautatii.Caz ca te intrebi ce am cu tine poate iti amintesti comentariul tau legat de i-urile mele multe din blogul meu personal.Ce sa fac daca nu sint asa mare romanca nimic ca si tine.Stii ca in general emigrantii esuati vorbesc de Romanika cu mult patos.Pa.
rhoneea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca74 Geez! In curand ma puneti la stalpul infamiei (daca nu m-ati pus deja!?), si-mi dati foc. Nice job, girlies! anca_a, nu, nu pot sa-i dai copilei mancare de acasa fiindca fufele de la gradinita respectiva sustin ca i-as putea pune in ea cine stie ce trucuri care-s alergene pentru alti copii mai sensibili. Gen peanut butter, fructe exotice, etc. Nu e cazul, dar ele refuza orice le-as sugera. Iar dimineata trebuie sa manance pentru ca la gradinita nu ia micul dejun din motivele explicate mai sus, iar la pranz nu mananca nimic fiindca nu-i place ei ce le da acolo sa haleasca. Asa ca o recuperez seara la 6 pm cu burta lipita de spate de foame. De asta insist cu mancarea. De jucat si de pupat facem asta zilnic. Ne chitaim impreuna de cum ne vedem. Pustoaica mea este un copil hlizit, iubit, pupat, alintat, you name it! Ii facem toate fasoanele. As putea spune ca suntem aproape de a creste o viitoare domnisoara Goe. Asa ca nu e cazul sa-ti faci griji. irina.c., am stat 1 an acasa cu asta mica in concediu de maternitate, dupa care am lucrat de acasa cateva luni, dar, in final, a trebuit sa revin la serviciu. Ca nu-s ruda cu dl Harper sa ma tina la job pe ochi frumosi. Daca vreau sa pastrez postul, trebuie sa vin la serviciu. LauraNicole, simpatizez cu cauza ta, dar esti mult prea patimasa ca sa gandesti obiectiv. Scuze de brusca sinceritate. Noe, iti apreciez dedicatia scriitoriceasca dar ma gandesc ca ai fi putut intrebuinta mai cu folos timpul respectiv facand ceva constructiv. Scuza-ma ca n-am ragaz sa citesc epistola respectiva, insa sunt convinsa ca este o capodopera literara plina de sfaturi utile. Sper sa le ajute pe numeroasele alte mamici ca mine. Gagicilor, v-am pupat ca trebuie sa-mi recuperez copila de la gradinita! Mamica de Zanuta mica, Anna Laura |
Si inca o mai duci la acea gradinita?Ti se pare normal refuzul celor de la gradi de a nu o lasa cu nici un pachet de papica,ceva in cazul in care ei nu-i place mancarea de acolo?Tu,ca mama accepti asta?Accepti sa o iei de la gradi cu stomacu lipit de spate?
Noi numai cand mergem la marchet,in masina intodeauna iau o banana,un croissant,un muffin,bomboane,apa si suc.Intodeauna!Nu avem exceptie,ptr oriunde ne-am duce.Daca vrea sa pape ceva,am ce sa-i dau,sa nu-l aud plangand de foame...nu vrea de bine,cert e ca intodeauna exista ceva.Cand era mai mititel(deh acu e baiet mare) avea o sacosa plina,plina de jucarii langa el.Ii dadeam una cate una si eram toti trei fericiti si multumiti.
De ce nu schimbi gradi?De ce nu-i faci rost de o bona?Macar nu va mai avea burta lipita de spate...
Oricum,de la inceputul sub si pana aici scenariul s-a schimbat de cateva ori...e un sub de C.N sau Z.Z
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson
conchita spune:
citat din mesajul lui rhoneea Oricum,de la inceputul sub si pana aici scenariul s-a schimbat de cateva ori...e un sub de C.N sau Z.Z |
creca e de Evenimentele comunitatii. un calcul simplu ne aduce la concluzia ca urmatoarea palma in program pentru copila ancai va fi de craciun.
anca74 spune:
conchito, cum bine a subliniat denizel mai devreme (da-mi voie sa-ti fac o plecaciune aici, denizel! ), sunt doar 2 optiuni valabile pentru mine cand am de-a face cu personaje precum maria ta:
1. ori te iau de ciuf virtual si te "desfiintez" cat se poate de metodic, cu aceleasi arme pe care le folosesti si tu;
2. ori fac misto la greu de ceea ce crezi si spui in ce ma priveste.
Cum sunt destule personaje pe forumul acesta care se comporta cum te comporti tu, si cum io sunt fata fina si pricep ca oi fi si tu shucarita din cand in cand, cu copila, cu serviciul, cu singuratatea, prefer sa nu ma dezbrac de caracter si sa te/le lovesc misheleste pe la spate. Intelesu-m-ai?
Uite, de exemplu, io stiu ca nu esti fata rea de felul tau. Si mai stiu ca e grea situatia pe care o traiesti acum si e mult stress involved. Poate din cauza asta imparti cu atat marinimie invective "frumos" ascunse sub vorbe goale.
So, iarta-ma ca nu ma cobor la nivelul mizeriilor cu care te straduiesti sa ma improsti.
In loc de asta, prefer optiunea nr. 2 de mai sus.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
anca74 spune:
In alta ordine de idei, fetele mele dragi, sunt uimita de cate sfaturi super am primit in ultimele pagini. Sunt cateva fete aici cu care tare m-as imprieteni!
Multumesc, deci, mult de tot pentru efortul de a impartasi cu mine, si cu alte mamici prinse in iuresul vietii de zi cu zi, metodele voastre de a gera stresul si de a preintampina situatii dificile cu copiii mici.
Am luat aminte, chiar daca unele dintre voi probabil isi inchipuie ca bat campii, si voi incerca sa le folosesc in zilele care vin.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
freedelia spune:
Cred ca oricare dintre noi daca ar fi atacata asa violent si desfiintata total, cum a fost Anka, ar reactiona ca ea, adica plusand la greu.
Am mai scris si inainte, nu sunt absolut in nici o situatie de acord cu lovitul, ba chiar nici cu pedepsituol copiilor. Dar atunci cand cineva este depasit de situatie, cred ca ar fi mai folositor sa i se dea sfaturi cu empatie decat cu atata inversunare. Si nici luatul la misto nu o va ajuta cu nimic.
Anka, programul vostru de dimineata este infernal, iar gradinita este nepotrivita situatiei voastre. Parerea mea este ca trebuie sa gasiti o gradinita care sa serveasca micul dejun si sa permita si mancarea de acasa. Mancatul este o parte foarte importanta a rutinei zilnice si daca este facut cu stres, poate cauza tot felul de boli si dezordini.
Fetita mea nu mananca aproape niciodata dimineata in zilele de scoala, cand timpul e scurt. Asa ca ii dau lapte in biberon. Il bea, o sticla mare si stiu ca are ceva in burtica. Si o si tin in brate cat il bea, ne dragalim, asa ca am castigat de 2 ori.
Cand iau copiii de la scoala mereu am ceva de mancare in masina -- uneori mananca, alteori nu.
Eu sunt o fericita, am ajutor, am bona/menajera care vine zilnic si ma ajuta. Dar dimineata nu este si ne descurcam, in timpul scurt pe care il avem. Dar stiu ca inseamna enorm sa am femeia care sa ma ajute -- pot sa ies la manichiura/pedichiura, la coafor, la cumparaturi. Cred ca iti e foarte greu singura dar incearca sa iti pastrezi calmul si sa prioritizezi. Ce nu e absolut necesar, lasa la o parte si ocupa-ti timpul cu ce e important.
Sper sa gasesti o solutie...
14+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
conchita spune:
citat din mesajul lui anca74 conchito, cum bine a subliniat denizel mai devreme (da-mi voie sa-ti fac o plecaciune aici, denizel! ), sunt doar 2 optiuni valabile pentru mine cand am de-a face cu personaje precum maria ta: 1. ori te iau de ciuf virtual si te "desfiintez" cat se poate de metodic, cu aceleasi arme pe care le folosesti si tu; 2. ori fac misto la greu de ceea ce crezi si spui in ce ma priveste. Cum sunt destule personaje pe forumul acesta care se comporta cum te comporti tu, si cum io sunt fata fina si pricep ca oi fi si tu shucarita din cand in cand, cu copila, cu serviciul, cu singuratatea, prefer sa nu ma dezbrac de caracter si sa te/le lovesc misheleste pe la spate. Intelesu-m-ai? Uite, de exemplu, io stiu ca nu esti fata rea de felul tau. Si mai stiu ca e grea situatia pe care o traiesti acum si e mult stress involved. Poate din cauza asta imparti cu atat marinimie invective "frumos" ascunse sub vorbe goale. So, iarta-ma ca nu ma cobor la nivelul mizeriilor cu care te straduiesti sa ma improsti. In loc de asta, prefer optiunea nr. 2 de mai sus. Mamica de Zanuta mica, Anna Laura |
optiunea 1 nici nu e de mirare. tu o iei de ciuf pe copila ta cand te lasa nervii, si anume zilnic.
iar la optiunea 2 nu te intrece nimeni, ai dovedit deja aici ce bataie de joc oferi sfaturilor decente si empatice. esti prima si sper ultima persoana de pe dc care sa-si bata joc de traumatismele din copilarie ale altora.
cat despre ce viata stresata am eu, hahaha, pune-ti pofta in cui - ai vrea tu sa fie asta cauza pentru care iti pocnesti tu copila si pentru atitudinea de la subiectul asta. sfatul primit de la altcineva cu terapia ti se potriveste minune, ai anger problems. cand cineva nu iti face pe plac sau nu e de acord cu tine, scoti matura sau il iei de par. din pacate pentru tine, am experienta indelungata cu bullies, iar tu esti unul dintre ei. cu violenta nu vei ajunge nicaieri, nici ca mama, nici ca nevasta, nici la job si nici pe forum. omul violent e un om slab. sorry ca te supara adevarul, dar asta e adevarul. nu iti cer sa-mi arati ce invective ti-am adresat, pentru ca daca tu vezi abuz psihic asupra ta in faptul ca vomeaza copila dimineata de la cat o indopi cu forta, eu ca adult matur si vaccinat pot intelege ce ti se intampla.
mamito, pe tine nu te citesc, ca nu pot. stiu citi doar in romaneste, englezeste, italiana, putina germana si spaniola. mai departe de "conchita" n-am reusit sa descifrez.
lorelaim spune:
Voua v-a trecut oare prin cap ideea ca o mama de copilas mic poate fii super-nervoasa si de la faptul ca a acumulat o oboseala crunta de pe vremea cand copilasul era bb si... poate ca mai tareste dupa ea si vreo depresie post-natala "ne-bagata-in-seama" si netratata?
Anca74 - am sa-tzi scriu pe PM cateva retzete de nectaruri de fructe (pe care daca ai timp sa le pregatesti seara - ar fii absolut minunat) care ar putea sa-i placa fetitzei tale si in felul acesta sa o ajutzi sa manance cu mai multa placere...
Ai grija de tine ... it seems like you are at the end of the rope...
Daca putetzi schimbatzi gradi cu una care sa fie mai potrivita programului vostru...
Felicitari tuturor celor care au avut delicatetzea si bunul simtz de-a NU o judeca pe Anca si de-ai da sfaturi bune, calme si calde
Si apropo - ca cineva de-aici (care da sfaturi) a spus ca NU e mamica: cei mai BUNI "parintzi" sunt cei care NU au copii (sfaturile celor fara prunci de crescut sunt cele mai delicioase - la general)
cristi_2003 spune:
anca - evident esti epuizata si intr-o astfel de stare nu se poate functiona.
nu poti pleca intr-un weekend prelungit undeva? lasi fetita c tatal si eventual un baby sitter pt cateva ore pe zi sa il ajute, si sa pleci de vineri pe luni undeva? intr-o statiune ceva - poate gen spa unde sa faci masaj si un coafor si un tratament cosmetic. undeva unde sa ai liniste 3 zile si un pic. sa poti sa dormi cat vrei si sa nu faci mancare si curatenie. sa te rupi un pic de stressul asta mare.
chiar daca pare foarte complicat eu zic ca merita - ca o faci nu doar pentru tine ci si pentru ai tai.
si dupa asta sa cauti o gradinita mai buna - cu mic dejun si pachet de acasa.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
denizel spune:
citat din mesajul lui lorelaim Anca74 - am sa-tzi scriu pe PM cateva retzete de nectaruri de fructe (pe care daca ai timp sa le pregatesti seara - ar fii absolut minunat) care ar putea sa-i placa fetitzei tale si in felul acesta sa o ajutzi sa manance cu mai multa placere... |
Da, Anca, sa incerci solutia cu nectarurile lui Lorelei. E grozava si asta!!!! :)
Si, potoleste-te draga cu atitudinea asta sfidatoare si lipsita de umilinta pe care ai adoptat-o . Unde te trezesti, a?
Ai grija ca sefii au ochi mari si urechi de elefant, la fel si sotul tau si o s-o incurci, vezi tu cat de curand (sper macar ca nu ai burta si nu ti se balangane tricepsu' cand ii zici bye la sot, ca atuncea chiar esti condamnata fara scapare :)).
Bine macar ca aici, pe forum, esti in siguranta. Iti dai seama cum s-ar replia cei care mor de grija ta si-ti indeasa in traistuta terapie si sfaturi bune (ti-e greata cumva? ), daca doamne fereste ar lua vreun avertisment pentru atac grosolan la persoana?
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March