INCEPUT DE SFARSIT.....
Raspunsuri - Pagina 2
andreeaben spune:
D-ne,nici nu stiti cat de bine e sa va simt aproape,sa aud atatea incurajari,e asa bine sa nu te simti singur...eu acum am realizat cat de singura am fost mereu..eu eram cu initiativa,eu executam,eu faceam cam tot ce presupunea decizii....apoi desigur in capul meu se spargeau toate....
Azi a fost ziua lui de nastere,si de dimineata am trimis copilul sa-i spuna "la multi ani!"'si am zis si eu asa din politete...si mi-a zis "la multi ani sa zici lui ...cutare nu stiu de unde...cu care vb tu,nu mie!"apoi a inceput iar sa se ia de mine cu vorbe ironice si altele de felul asta.
Asta nu e tot,sa vedeti ce mi-a facut...a plecat pur si simplu azi de acasa zicand ca merge pana la servici sa isi ia banii si mi-a zis ca nu ajunge la timp sa stea cu Andrei care dormea pana ce urma sa plec eu la servici,asa ca am chemat-o pe mama.Bineinteles ca n-a venit acasa pana la ora 17 30-18 cand mama a iesit cu asta mic afara dupa ce i-a dat sa pape.N-a dat nici un telefon sa vada ce se intampla,daca a venit totusi cineva sa stea cu cel mic sau am ramas eu....si pe la 21 ,cand a venit mama acasa cu el sa-l culce s-a intalnit cu "taticul iubitor"care a inceput sa tipe pe strada la mama mea ca ce ...asta e ora de venit acasa?si ca unde a stat cu andrei 4 ore?ca bine ca n-a venit mai tarziu ca el sa nu mai apuce sa-l vada(el intra la servici in schimb de noapte si pleaca de la 21 de acasa).I-a vorbit mamei mele ca unei persoane de nimic,in loc sa-i multumeasca ,ca a stat toata ziua cu fiul lui ,ca el avea treaba sa sarbatoreasca ziua lui probabil(bine ca-i arde de asa ceva)a inceput sa o ironizeze ca maine sa vina la aceeasi ora cu asta mic acasa.D-ne,ce fel de persoana e acest om?Cum am fost asa oarba?D-ne fereste!Cred ca imi pierd mintile...dragele si dragii mei.Am ajuns abia acum 30 minute de la serv si mama saraca a stat de la 2 pana la 23 cu Andrei si asta e multumirea...de fapt ce sa ma astept de la un om ca el,care si-a ponegrit familia cu cuvinte grele cand l-au dat afara din casa ,atunci cand s-a impacat cu mine...Ce ma mai mir cand pe mine,sotia lui m-a vorbit de rau prietenilor nostri care n-au avut atunci curaj sa imi spuna....si uite asa,lista poate continua...Inchipuiti-va ca eu l-am indemnat atunci sa reia legatura cu parintii lui ca deh...e copilul lor si nu e bine sa tina suparare pe ei...eu care aveam toate motivele sa-l fac sa se indeparteze de ei daca eram o astfel de persoana,la cat de urat m-au vorbit....Si acum ma gandesc sa compun ceva catre soacra mea sa incerc sa o fac sa inteleaga ce greseala face fiul ei cel iubit si ca eu nu am vrut sa se ajunga la asta dar ca el,sotul meu, m-a adus in starea asta sa nu mai doresc nimic,sa plang toata ziua,sa ma rog la D-zeu sa am o viata normala....ma gandesc ca poate ma va intelege si va simti ca sunt o alta"ea"dar in varianta tanara si "neucisa"inca de omul de langa ea,eu care am avut curaj sa zic "gata!,nu mai pot!"Credeti ca gresesc oare daca incerc sa comunic cu ea?Eu cred ca va fi in zadar,mi-e frica sa iau legatra cu ea,stiu ce urat se poate purta...si vorbi,offff,simt ca sunt la capatul puterii...acum se razbuna prin toate mijloacele...jigneste si pe mama mea care chiar nu merita sa ceva...nu mai vreau s-o expun....cum sa procedez?Iar apelez la bunatatea voastra si poate ma ajutati cumva sa trec peste asta,ca singura nu-s in stare!
Andreea
alina023 spune:
Andreea, parerea mea este sa nu te mai amesteci cu soacra. Ai vazut foarte bine ce fel de om este, vezi bine cum si-a educat fiul (cu voia sau fara voia sa, prin faptul ca a ramas cu sotul abuziv). In plus, nu vad cu ce te-ar putea ajuta! Tu inca mai speri sa-l schimbi in bine pe omul asta? Daca este asa cum il descrii tu nu ai nici cea mai mica sansa de a-l transforma intr-un om asa cum iti trebuie tie!
Daca oricum nu te ajuta cu copilul si iti face atat de mult sange rau, de ce nu te muti la mama ta? Biata femeie, nici nu-mi pot inchipui cat de mult trebuie sa sufere si ea vazand prin ce treci tu!
Te pup si incearca macar sa-l eviti! Nu-i mai adresa nici un cuvant si lasa-l in plata Domnului!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
mychydutza spune:
imi pare rau ca treci prin toate astea........din ce povestesti tu, ai luat cea mai buna decizie. cand intre cei doi nu mai exista respect, ba din contra, atunci chiar nu merita sa stai sa suferi! pana la un punct e bine sa fii toleranta, pt copil, dar in cazul tau nu cred ca e cazul! mediul asta e nociv si pt cel mic. stiu ce inseamna sa cresti in certuri si tensiune. nici la dusmani n-as dori asta! ...cat despre soacra, nu cred ca "gresesti" luand legatura cu ea, dar sunt convinsa ca e INUTIL! doar nu te astepti ca "scorpia" sa fie de de partea ta! asa ca nu te mai pierde in detalii si concentreza-te asupra problemelor importante . o sa fie bine.....odata ce o sa scapi de stresul asta.bafta multa!
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
babyblue spune:
buna andreea!
imi pare rau sa citesc o asemenea poveste trista..
tu prb ai gresit ca te=ai grabit sa ramai gravida fara sa-l cunosti prea bine si intr-o perioada cand erai vulnerabila. iar el s-a simtit prins in capcana si oricum, dc e educat cum e, n-a durat mult pana sa izbcuneasa acest vulcan in el...
dar, nu conteaza vinovatii....
in situatia in care ati ajuns, eu cred ca cel mai bine este sa va separati.ai luat o decizie buna pt tine, copilul tau si familia ta. nici ai tai nu merita sa fie tratatati asa, mai ales mama ta, ar merita respect pt ca te ajuta cu copilul si pt ca e o persoana in varsta, soacra lui.
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
danny1 spune:
1nu,nu are rost sa iei legatura cu soacra.te-ai injosi.dimpotriva,taci si fa.asa ii va durea si mai tare.ca de tine,oricum nu le pasa.si acum,ii vor spune sotului tau:"vezi,ti-am spus noi ca nu-i buna".asta il va inrai si mai mult.eu zic ca va fi tot mai rau.
2 eu zic ca te poti muta la mama ta.la divort vei putea spune ca din cauza ca el nu se implica,era in stare s alase singur copilul,nu-l interesa cu cine ramane si erai nevoita sa apelezi la mama ta.nu ma pricep,dar eu asa as face.n-am trecut prin divort.si as pastra desfasuratorul de la tel sa arat ca nu a sunat sa vada ce-i cu copilul.mai pune cativa prieteni la curent cu situatia ta si comportamentul lui,poate vor veni ca martori si asta te va ajuta.
3 oare crede ca-l inseli?sunt crize de gelozie?
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
andreeaben spune:
Am citit cu sufletul la gura tot ce ati scris.Vad ca toate imi dati dreptate,in sufletul meu e furtuna acum,sufar cumplit pt ca nu vreau sa recunosc ca mi se intampla asa ceva mie....de ce mie?vesnica intrebare,de ce de doua ori?raspuns:mare proasta am fost ca m-am aruncat asa....
Da,raspund la intrebarea daca asa crede ca il insel....crede,insa crede prost!nu l-am inselat niciodata desi poate merita nu sa-l insel,ci sa-l las atunci demult cand a facut prima greseala mare...plecarea de acasa.Acum mi-o intoarce el mie,ma scoate pe mine vinovata pt rezultatul comportamentului lui urat si jignitor gen:
"locul femeii e la bucaratie","esti femeie maritata,n-ai voie sa mai iesi sa vrei sa te distrezi...","de asta m-am insurat sa aiba cine sa-mi coase ciorapii"...ORIBIL...stiti cum m-am simtit?s-a prabusit tot in jurul meu cand am vazut ce mentalitate gresita are despre casnicie,nevasta,familie...Acum eu sunt vinovata pt ca am vb cu cineva odata pe internet,sau la telefon,ca lui i se pare ca il insel,desi n-are dovezi...si chiar nu il insel...Dar asa ma scoate acum pe mine,adica tot el este cel jignit si ofensat.I-am zis de nenumarate ori"te rog ,schimba-te,nu te mai purta prosteste,copilareste,astea nu-s motive sa imi faci scandal ca stau prea mult langa un raft in magazin,ca vreau sa cumpar ceva ce nu era pe lista sau ca n-am ajuns acasa mai devreme de la servici...."
Ce sa mai zic...deja am epuizat toate variantele...l-am catalogat drept frustrat si am incercat sa vb cu el dspre ce-l supara...dar el are un fix...ca totul tine de sex...adica de ce eu nu vreau si nu pot mai mult,de ce sunt asa obosita doar nu lucrez cine stie ce ?sau clasica varianta"ai pe altul daca nu mai vrei cu mine"(si daca ati stii cat lucrez,chiar am doua job-uri,ajung de multe ori acasa ,ca acum ,la ora 24 si franta in doua)Ma doare ca nu mai are nici macar respect fata de ai mei,fata de mine s-a dus demult cred....oricum ma doare al naibii de rau toata povestea asta si nu stiu,dar presimt ca se va termina cam rau,voi iesi sifonata psihic din asta ...deja mintea nu mai vrea sa m asculte...offf.iar ma plang dar numai voua va pot spune astea toate...
Multumesc din nou tuturor care imi raspund si chiar daca cititi si nu scrieti tot va simt alaturi...vreau doar sa se termine odata tot si sa invat sa traiesc din nou,acum nu mai simt ca am viata....
Andreea
anyella spune:
Andreea ,eu zic ca tu trebuie sa iti "verifici" greselile.Asta daca exista : ).Spui : marea mea greseala a fost ca am vorbit cu un om pe net,totul s-a redus la ceva platonic.Pentru tine,personal,la scara ta de valori morale ,la ceea ce numai tu stii despre tine acest lucru a fost sau nu o mare greseala.La intrebarea aceasta trebuie sa iti raspunzi singura.Barbatul tau era cu tine atunci,se mutase...va parasise? Te-ai simtit abandonata si ai vorbit la telefon si pe net cu un barbat.Interiorul tau ce spune? A fost bine,a fost rau,a fost o greseala,o mare greseala.Sau vulnerabilitatea ta te-a facut sa cauti solutii,sa te simti iubita/dorita.Pune-ti intrebarea pina unde ai fi mers,chiar daca nu ai facut-o.
El,daca e patologic gelos,e normal sa se comporte asa.In mintea lui e ideea ca nevasta ma neglijeaza,ma refuza,imi motiveaza ca e obosita.Deci are pe altcineva.Isi mai viziteaza si rudele,care fireste,daca nu te-au vrut acum e momentul oportun!Mai dau si ei citeo artificie.
Tie, Andreea de ce iti e teama de fapt? Ca ai "gresit-o" a doua oara,in mintea unora? O poti gresi si a zecea oara si nu esti defecta,doar stii ca nu suporti anumite fapte in viata.Simti ca poti sa comunici cu omul acesta,ca nu e o decizie pripita,ca esti si te simti nevinovata?Atunci mergi cu relatia mai departe.Dar nu uita :cine se scuza se acuza! Daca nu ai motive sa te "scuzi" nu o face.Daca nu te crede ca mai vrei sa casti si tu okii intr-o vitrina,sa respiri aer curat in parc linga copil,sa te urmareasca.
Eu cred ca si comportamentul lui e o razbunare,ca deh...cocosul trebuie sa cinte nu?
iulix spune:
Eu nu pot decat sa te sustin. Ai facut f. bine ca ai inaintat actele de divort pt. ca nu se merita sa traiesti cu un asemenea individ. Mie mi s-a facut pielea de gaina cand ai spus ca baietelul tau ti-a vorbit urat. Pai asa exemplu ii da baiatului??
Cel mai bine e sa te indepartezi cat mai repede si sa lasi apoi timpul sa iti vindece ranile. si iti doresc multa putere si liniste.
Iulia.M. spune:
Draga mea Andreea,
lucrurile pe care le scrii tu , descriu intr-un mod cat se poate de precis un portret foarte raspandit in tara asta, in care milioane de oameni au fost cretinizati de comunism si nu numai. Din ceea ce tu ai scris eu sunt cert convinsa (nu deduc) ca familia sotului tau face parte dintr-o lume care se numeste MAHALA. Este mai mult decat clar faptul ca oamenii acestia, dupa comportamentul lor, dupa tonul si cuvintele folosite, sunt niste mitocani patentzi, fara o urma de cultura si fara vreo picatura de bun simt, umanitate, normalitate. cu alte cuvinte, astia nu sunt oameni, ci maimute, niste gorile in gura carora tu ai intrat. Faptul ca nu te-au dorit de la inceput, ma trimite din nou cu gandul la niste principii soioase si infecte, conform carora, nora, femeia care le "ia" baiatul e o nenorocita, nu e buna de nimic si din start nu-i va putea oferi "baietzelului" ceea ce i-au oferit ei. Nora trebuie pisalogita, atacata, batjocorita, jignita, umilita. De aici, mai departe, sotul tau crescand in mediul asta, a fost impregnat de o mentalitate si de o conduita care NU se vor sterge pana la moarte. Asa cum descrii tu, el crede ca femeia trebuie sa fie prizionera in casa, sa faca shmotru, sa frece podelele, sa carpeasca izmenele si sa faca sex nebun oricand barbatului (marele cap al familiei) i se scoala. Si daca lui i se scoala de zece ori pe zi si de douazeci pe noapte, femeia trebuie sa fie disponibila, energica si feroce. Pe de alta parte, lucrurile in casa trebuie sa straluceasca, copilul trebuie ingrijit 100% . Sunt convinsa ca mentalitatea asta se bazeaza pe principiul ca femeia este net inferioara barbatului si astfel trebuie calcata in picioare de fiecare data cand misca in front. Femeia nu trebuie sa comenteze, nu trebuie sa se lamenteze, trebuie sa fie un fel de sclava cu dreptul de a munci si de a suporta la infinit.
Daca te invinuiesti ca nu ai vazut lucrurile astea de la inceput, ca nu ai "citit" materialul imediat, draga mea, cred ca nu trebuie sa faci asta, pentru ca mitocanul este ca un cameleon versat. Sunt sigura ca stie sa simuleze buna crestere , dragalasenia si normalitatea. Insa sunb costum si sub cravata de foarte multe ori se ascunde cate o javra puturoasa si nepasatoare. oricine se poate insela, chiar si a doua si a treia si a mia oara.
Spui ca te simti deprimata si sleita de puteri. Draga de tine! Pai la cate ai indurat pana acum, sufletelul tau saracul, trebuie sa se simta ostenit. Insa, Dumnezeu isi da putere si niciodata nu te va parasi. Copilasul tau minunat este un dar de la Dumnezeu pentru ca sufletul tau sa simta alinare si sa aiba de unde sa isi ia forta ca sa lupte in continuare. stii, . . . cand spui ca ai gresit si tu . . . arata-mi un om care sa fie perfect, sau unul care nu se inseala niciodata, sau unul care nu spera niciodata. . .
Eu cred ca inainte de toate, trebuie sa ai incredere in Dumnezeu, sa ai credinta . . .si cand iti simti sufletul greu si mintea tulburata, incearca sa gasesti un loc (macar pentru cateva momente) unde sa iti recapeti putin linistea de care ai atata nevoie. Vorbeste cu un preot care te poate sprijini cu un sfat mai intelept decat ale nostre. . . vorbeste cu mama ta, stai pe langa oamenii care iti fac bine si iti vor binele. . . nu te mai baga in gura lupului, ca nu ai arme sa lupti impotriva lui. . . Copilul tau este prioritatea numarul unu, si linistea voastra sufleteasca. Nu stiu daca mai e cazul sa te duci la soacra ta, nu stiu daca mai ai timp si putere sa te consumi cu altceva decat propriul copil si procesul de divort. . .
In punctul asta, discutiile cu el sau cu familia lui imi par inutile si extenuante.
Gandeste-te ca visul tau este implinit partial (copilul tau!!) si ai grija sa nu te epuizezi, riscand astfel sa faci greseli fara intoarcere. Copilul trebuie sa ramana alaturi de tine si de mama ta, tu trebuie sa fii in putere ca sa poti sa-ti faci treaba la serviciile pe care le ai si trebuie sa intri in legatura (daca nu esti deja) cu oameni care cunosc legislatia si care stiu cum sa te ajute sa obtii cat de repede divortul in favoarea ta. Nimic altceva nu ar mai trebui sa iti umple mintea; felul in care el si familia lui s-au purtat cu tine, banuielile, gandurile murdare si marsave, amenintarile si crizele de gelozie . . . totul trebuie dat uitarii in perioada asta importanta, pentru a te putea concentra pe ceea ce este vital pentru tine si copilul tau.
As putea scrie despre el inca 500 de pagini, despre cat de marlan si lipsit de caracter si de educatie este. insa mi se pare ca tu lucrurile astea le stii deja pe pielea ta si nu are rost ca o suta de persoane de pe forum sa-ti repete ceea ce tu ai spus deja in randurile tale.
Pentru mine importanta esti tu si starea ta afectiva. Asa ca nu te pot sfatui altceva decat sa te lipesti (efectiv) de unul sau doi oameni langa care te simti protejata.
Lupta, pentru ca Dumnezeu te va ajuta si te va rasplati pentru cate induri.
Noi suntem langa tine, chiar daca virtual. . . spune-ne cum evolueaza lucrurile si cum te simti cand mai ai ocazia.
"Suntem oameni, oameni slabi si nestatornici . . . si mai cu seama iubitori de indulciri.Tare ne dorim sa mancam numai dulciuri. . . si cum dam de amaraciune nu ne mai place. Dar toate acestea sunt trecatoare. Domnul randuieste pentru suflet ceea ce ii este mai de trebuinta. Pentru dumneavoastra , tristetea a fost mai folositoare, si ea vi s-a dat. "
Sf. Teofan Zavoratul