Diferenta de varsta intr-un cuplu
Este primul mesaj pe care il postez pe acest forum, si asta, pentru ca sunt intr-o situatie confuza si pentru prima data simt nevoia de niste sfaturi sau macar de parerile altora mai experimentati.
Am 23 de ani si ma aflu intr-o relatie de 1 an si jumatate cu un barbat de 40 de ani. El este cel care mi-a facut "curte", m-a telefonat de 3 ori pe zi asteptand macar un raspuns din partea mea. A facut gesturi foarte frumoase, induiosatoare. M-am mutat la el acasa din prima zi si In primele saptamani, am fost foarte fericiti impreuna, insa, cu timpul am sesizat la el mai multe defecte care m-au pus pe ganduri. Cele mai multe defecte provin din educatia lui; baietelul cocolosit, alintat si rasfatat perpetuu care nu-si pune niciodata problema sa stranga masa, sa isi puna (cat de cat) lucrurile la loc, etc. Altele provin probabil din stilul lui de viata: dificultati in comunicarea cu femeile, imposibilitatea de a-si exterioriza verbal gandurile si sentimentele. . . , obisnuinta de a NU respecta munca altuia. . . .si, binenteles, excesele de egoism feroce.
Ceea ce am remarcat este faptul ca este recee si dezinteresat in momentele in care eu sufar pentru ca simt ca nu comunicam destul, sau cel putin . . . nu comunicam eficient. Faptul ca nu suntem in stare sa ne facem planuri, ma exaspereaza. nu stiu niciodata cand isi poate lua concediu, cand plecam undeva sau cand suntem invitati la cineva. ma ia intotdeauna prin surprindere, iar daca refuz sau ma supar, face un scandal monstru(tipete, urlete).
Cand facem dragoste, ii simt de multe ori egoismul si lipsa de atentie cand vine vorba si de nevoile, dorintele mele; cateodata (ciudat) chiar nepriceperea de a ma face sa ma simt implinita.
M-a cerut in casatorie acum 6 luni, dar de atunci, tot eu sunt cea care pune problema. . .fara rezultat.
Problema mea este ca nu imi doresc sa duc o astfel de viata, nesigura, si libertina. Imi doresc sa fiu casatorita, responsabila si sa incerc sa formez o familie, sa ma asez intr-un loc cald si ferm alaturi de cineva responsabil, dornic de acelasi lucru.
Credeti ca varsta este problema? Diferenta de 17 ani dintre noi? el mai si bea din cand in cand cam . . .Mult
cumva, recunosc ca mi-e frica si de diferenta asta mare si de defectele pomenite mai sus. Sa imi asum relatia asta si sa actionez? Daca nu este de acord sa ne casatorim, sa plec definitiv??? si daca vrea sa ne casatorim, sa invat sa traiesc cu un om asa de in varsta cu tabieturile si obiceiurile sale?
Mai este cineva intr-o situatie asemanatoare? A auzit cineva povesti despre cupluri in care diferenta de varsta este uriasa?
As fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu o parere macar, pentru ca oricum nu am descris in intregime relatia in care sunt. . .
Va multumesc mult. . .
Raspunsuri
blackpanterro spune:
Parerea mea e ca diferenta de varsta nu are nimic in comun cu faptul ca nu pare sa aiba prea mare respect fata de femei, fata de tine.Si daca si bea...
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Parerea mea e ca diferenta de varsta nu are nimic in comun cu faptul ca nu pare sa aiba prea mare respect fata de femei, fata de tine.Si daca si bea... Adriana si Aidan - 4 ani A ticket to hell has never been funnier "May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN" |
aceiasi parere.
Ayla21 spune:
Ai 23 de ani, ai toata viata inainte.
Nu diferenta de varsta este problema (si eu am 23 de ani si sotul meu implineste in curand 37) ci caracterul lui.
Referitor la varsta lui pot spune doar ca nu se va schimba prea mult. Gandeste-te daca asa iti doresti sa traiesti toata viata, pt ca, dupa tot ce am mai citit pe aici, am ajuns la concluzia, ca, cu trecerea timpului, lucrurile se inrautatesc, nicidecum nu se imbunatatesc.
Daca tu vezi aceste defecte si problemele in comportamentul lui, si iti pui intrebari, inseamna ca ele exista si ca nu vei putea trai cu ele. Ganteste-te bine.
Esti tanara, poti gasi ceva mai bun. Acum esti cu el si posibilele "oferte" iti sunt limitate fiind implicata intr-o relatie stabila. Dar daca nu este el cel potrivit tie, mai bine vezi-ti de viata ta.
Inchei cu un gand care mie imi place foaret mult. "Nu te casatori cu persoana alaturi de care crezi ca poti trai; casatoreste-te cu acea persoana fara de care nu poti trai."
Te vezi traind cu el? Si peste 5, 10, 20 de ani? Dar fara el? Raspunsurile iti apartin.
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!
Deianira spune:
Iulia, la voi nu varsta e problema, ci comportamentul si aatitudinea lui fata de tine.
Cinezee spune:
un om care bea clar nu merita sa ai o relatie cu el indiferent de varsta si de diferenta care este intre voi
pana la mai putin de 2 saptamani
Mindy spune:
wow ai 23 de ani... ce varsta superba! bucura-te de anii astia, nu lasa cineva sa scurme visele si fericirea!
dar calitati are? e bine ca te-ai mutat la el, asa ai incepurt sa il descoperi. Eu una nu m-as casatori cu el. Nu pt diferenta de varsta si pt cum se poarta.. egoist la pat, nu ii pasa de sentimentele tale, urla tipa, bea... Te vezi avand un copil cu el?
Macrina spune:
NU e de vina diferenta de varsta, cum au spus si fetele. E vorba de caracter prost. Atat.
Annie80 spune:
Diferenta de vartsa n-are nimic, e ok, m-am oprit de cititt la : " eu sufar pentru ca simt ca nu comunicam destul, sau cel putin . . . nu comunicam eficient."...aici e problema , mare zici eu si vad ca mai sunt si altele
si mai tine cont ca el are 40, deci sansele s-a se schimbe sunt nule
imi pare rau, bafta! si bucura-te de viata, esti f tanara!
claudia_a spune:
AI 23 ANI... ai viata inainte... nu e cam devreme sa intri in probleme foarte serioase si incurcaturi?
Orice semnal de alarma tras acum... e o binecuvantare pentru viitor! Ai sansa sa redevii libera, sa iti traiesti anii astia frumosi, sa cunosti si alti baieti cu care sa iesi, sa te distrezi, sa mergeti in vacante!
Casnicia ti-o doresti si e foarte bine, insa sa fii 100% sigura ca este omul pe care il vrei alaturi de tine pana la adanci batraneti... casnicia implica multe obligatii, implica o rutina peste care trebuie sa treci mereu, implica copii, responsabilitati... casnicia este ceva frumos, daca si partenerul tau e pe aceasi lungime de unda cu tine!
Un lucru nu uita: anii astia frumosi si tineri nu se mai intorc!!!
Ai sansa sa alegi si sa schimbi modul de viata de acum (daca nu e cel visat de tine); nu lasa pe nimeni sa iti darame visele si asteptarile; nu trebuie sa accepti ceea ce nu iti face placere si mai ales nu accepta umilinta! Fii puternica si renunta acum ... mai tarziu e mai trist! Si tu ai dreptul sa fii fericita, sa simti placere si chiar trebuie sa ceri asta! Daca nu ti se ofera, nu-i bai, mai incerci!
Te pup si numai bine... fii desteapta si revino in lumea tineretii tale!
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
CRISCOSTY spune:
Iulia, cum au scris si fetele, diferenta de varsta nu este o problema. Eu in curand fac 31 de ani si sotul meu are 42. Nu intelegem perfect si suntem casatoriti de 12 ani. La voi altele sunt problemele si tu le stii bine...iar faptul ca bea, eu asta nu asi accepta...stii tu..lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Esti tanara, ai toata viata inainte. Stiu, este o decizie grea, dar mai bine acum dacat sa regreti mai tarziu. Numai bine!