reducerea numarului de spitale
Raspunsuri - Pagina 8
XIO spune:
Cristi, sunt ai multe centre de dializa care lcureaza cu casa de asigurari. Daca cineva trbuie sa faca des este internat in spital.
In privinta AVC-ului nu stiu sa iti raspund. Dar , repet , din moment ce in alte tari s-a adoptat acest sistem cred eu ca sunt altii care s-au gandit la toate lucrurile astea .
Din moment ce nu stiu despre ce este vorba , decat ca este un sistem adoptat cu succes de alte tari care consta in diminuarea numarului de spitale si cresterea dotarii acetora nu mai stiu nimic exact.
Dar daca functioneaza in alte tari inseamna ca au fost puse la punct toate posibilitatile si scenariile de urgente.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
iulix spune:
Groaznic!!! Dupa ce ca sistemul sanitar este cum este, ei mai vor sa mai inchida din spitale??
Si cu ce ma incalzeste pe mine ca vor sa faca 2-3 spitale mari si echipate cu de toate, cand unii doctori nu sunt in stare sa iti puna un diagnostic corect( vorbesc din proprie experienta )
Mai bine ar investi banii in reabilitarea spitalelor existente, la care toata lumea sa poata ajunge si sa fie tratati omeneste. Nu am nimic cu cadrele sanitare. Unele dintre ele sunt niste adevarati OAMENI, insa altii se uita doar dupa bani.
Si revin iar la marile spitale. Ce daca fac un mare spital sa zicem in Bucuresti, sau in oricare alt mare oras, daca drumurile noastre sunt intr-o stare jalnica???
Ca degeaba chemi ambulanta, iar ea ajunge dupa 2-3 ore.
Mai intai ar trebui modernizate drumurile si mai apoi sa vorbim de spitale.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Dar daca functioneaza in alte tari inseamna ca au fost puse la punct toate posibilitatile si scenariile de urgente. |
Alte tari au infrastructura, au drumuri, au elicoptere medicale, avioane medicale, au specializari pentru medici si asistente care lucreaza in zonele izolate, au un sistem de asistente in comunitate cu traditie (complet inexistent in Romania), etc. Nu poti adopta sistemul partial, trebuie sa il adopti complet ca sa functioneze. Din pacate in Romania asta ar inseamna cheltuieli enorme pentru ca trebuie puse la punct structuri care nu exista deloc, nu e vorba doar de a centraliza pacientii in spitale mai mari si mai dotate. Sa iti dau un exemplu din Australia unde exista zone foarte izolate, exista un serviciu numit The Royal Flying Doctors sunt avioane echipate cu tot ce trebuie care ajung in maxim 90 minute in cele mai izolate comunitati. Exista Fly Around Clinics care servesc aceste comunitati, exista un serviciu de consultatii la telefon 24/7, etc. Inainte sa te apuci sa inchizi clinici si spitale trebuie sa ai ceva care sa le inlocuiasca. Nu poti face un singur mare spital in Tm de exemplu si sa nu ai infrastructura sa ajungi la el rapid cu ambulanta. Daca nu exista acces rapid la spital, daca nu ai acces rapid din afara orasului gen elicopter, nu ai facut mare lucru. Daca nu exista structuri care sa sprijine aceasta schimbare ajungi ca in situatia cu spitalul in care lucreaza doctori si asistente si guess what? nu toti pacientii sunt capabili sa urce scarile si in lift nu incape targa , e ca in filmele cu Stan si Bran .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Alte tari au infrastructura, au drumuri, au elicoptere medicale, avioane medicale, au specializari pentru medici si asistente care lucreaza in zonele izolate, au un sistem de asistente in comunitate cu traditie (complet inexistent in Romania), etc. Nu poti adopta sistemul partial, trebuie sa il adopti complet ca sa functioneze. Din pacate in Romania asta ar inseamna cheltuieli enorme pentru ca trebuie puse la punct structuri care nu exista deloc, nu e vorba doar de a centraliza pacientii in spitale mai mari si mai dotate. Sa iti dau un exemplu din Australia unde exista zone foarte izolate, exista un serviciu numit The Royal Flying Doctors sunt avioane echipate cu tot ce trebuie care ajung in maxim 90 minute in cele mai izolate comunitati. Exista Fly Around Clinics care servesc aceste comunitati, exista un serviciu de consultatii la telefon 24/7, etc. Inainte sa te apuci sa inchizi clinici si spitale trebuie sa ai ceva care sa le inlocuiasca. Nu poti face un singur mare spital in Tm de exemplu si sa nu ai infrastructura sa ajungi la el rapid cu ambulanta. Daca nu exista acces rapid la spital, daca nu ai acces rapid din afara orasului gen elicopter, nu ai facut mare lucru. Daca nu exista structuri care sa sprijine aceasta schimbare ajungi ca in situatia cu spitalul in care lucreaza doctori si asistente si guess what? nu toti pacientii sunt capabili sa urce scarile si in lift nu incape targa , e ca in filmele cu Stan si Bran . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Bird, dar de unde anume ai dedus tu ca singura chestie care va fi adoptata vor fi aceste spitale? Zau ca e ca in filmele cu Stan si Bran. Pana sa aruncam ideea la cos eu as spune sa fie studiata.
Fa un calcul rapid : cat costa sa reabilitezi si sa echipezi complet 17 spitale(intr-un singur oras , nu le pun pe celelalte din judet) , si cat te costa sa faci un spital mare si bun?
Elicoptere sunt , se vor mai aduce . Ambulantele aduc pacienti de peste tot , au adus si de la Petrosani pt. dializa, si de la Otelul Rosu.
Pe ine ma distreaza ca toti critica sistemul de acum , dar cand e vorba de o schimbare care se vede ca la altii a mers zic "nuuuuu" . La altii a mers ca aia au x si y si z , la noi precis nu merge.
ca sa fie acceptata ideea asta s-au facut studii si sondaje si analize.
Cat despre unicul exemplu pe care l-am dat imi place ca te legi doar de ala , Bird. Asta se intampla la clinica de maxilo-faciala care are un singur etaj, care nu a fost contruita pt. a sluji ca si clinica. De asta se si vrea un spital bun , pt. ca majoritatea spitalelor sunt in cladiri construite pt. altceva.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/