FIV in Europa (24)
Raspunsuri - Pagina 18
balanta_tm spune:
bryny
, asa este, Prof. Strohmer este unul din colaboratorii clinicii Polisano. Daca mergi la Sibiu pt FIV, inca de la inceput trebuie sa fii constienta ca Prof. Strohmer vine la Sibiu doar din cand in cand, el impreuna cu Prof. Obruca fiind consultanti externi la filiala Goldenes de la Bratislava (Goldenes exista atat in Viena cat si in Bratislava). Iti dai seama, Viena si Bratislava fiind cam la 60 km distanta, mai mult timp sta Strohmer pe acolo decat vine la Sibiu.
Stiu, Viena este departe de tine si un FIV la Viena e destul de scump. Insa, daca nu ai constrangeri de ordin financiar, parerea mea este sa mergi la Viena si sa nu te 'incurci' cu Sibiul.
Clinicile din Viena sunt experimentate in FIV, pe cand la Sibiu nu au chiar atata experienta... Plus ca Prof. Strohmer mai mult nu e pe la Sibiu decat e, si probabil ca ai ajunge sa faci FIV cu medicii romani de acolo...
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
bryny spune:
balanta_tm multumesc frumos!e lung tare lung drumu si stii unde este cel mai greu Constanta-Arad!oricum am ramas in arad si am dormit seara si apoi dimineata am plecat din nou la drum!financiar vorbind sar mai gasi si pentru al 2 lea fiv la viena dar cu mai multa economie si atentie la cheltuit banii!adica sami iau tratam de stimulare din tara ca ar fi mai ieftin ca eu miam luat totul de la viena!si multe altele...!nu prea suntem chibzuiti la cheltuieli nici eu nici sotul meu si munceste f mult pt banii deci nui castiga usor,dar el merge pe premiza ca o viata are...Da iar bat campii...am vazut ca medicii de la Goldeness au fost elevii sau ma rog asistentii profesorului de la Wunschbabay sau am inteles eu gresit!da cu Rmanica mai linistit!nici sa nu ma gandesc cu alte cuvinte!k!deci urmatorul pas mail spre Goldenes!
balanta_tm spune:
bryny
, Prof. Feichtinger a fost o perioada mentorul Prof. Obruca. Nu stiu daca si a Prof. Strohmer.
Tratamentul este mai ieftin daca il cumperi din Ungaria sau din Romania, deci in privinta asta ai putea economisi ceva bani.
In Romania probabil ca nu gasesti toate medicamentele, insa in Ungaria le gasesti; oricum, la intoarcerea din Austria treci prin Ungaria, deci iti e in drum.
bryny spune:
balanta_tm am inteles cum sta treaba!stiam ca fetele isi iau tratam din ungaria dar eu sa fiu mai sigura ca voi avea tot ce am nevoie leam comandat in austria la o farmacie...acum ca mam linistit cat de cat imi spui si mie ptin despre tine ce faci,ceai facut,ce vei face asa pe scurt cand ai timp!nu miau raspuns cei de la wunschbaby la mailu care lam trimis luni!deci nici ei nu prea ma mai vrea pe la ei!alora!
Fireyes ce faci pe unde mai postezi?nu mai zici nimic?ai vazut ca ma luat balanta_tm in primire si gata nu mai zici nimic
brunadria ce faci?cum e?tiau trecut emotiile?ca eu am simtit un tremurici in stomac tot timpul stimulari pana la ET.
balanta_tm spune:
bryny
, la noi problema principala este oligoastenozoospermia sotului. Eu sunt cat de cat ok, dar ma pot baza doar pe un ovar, celelalt fiind operat si nemaicontinand foliculi in el, dar macar ovulez luna de luna cu ovarul sanatos, deci nu pot sa zic ca stau rau. In plus, am doua mutatii care ma expun riscului de trombofilie, plus varice (poti vedea la semnatura mea), dar se trateaza cu vitamine, Clexane si ciorapi medicinali, deci si pentru astea avem solutii
.
Nu am facut nici un FIV pana acum. Daca facem sau nu FIV anul asta, depinde de evolutia spermogramei sotului (noi vrem mai mult decat ICSI: fie P-ICSI, fie IMSI si oricare din aceste doua proceduri necesita o sperma mai de calitate decat are sotul meu in prezent, asa ca momentan face tratment cu Profertil si speram ca vom vedea ceva imbunatatiri). FIVul il vom face in Austria, la Viena.
Nu vreau sa vehiculez inca nici un nume de clinica, fiindca inca nu ne-am decis la care mergem (vezi, eu nu imi fac probleme cum iti faci tu si merg sa vizitez mai multe clinici din Austria pana decid ce aleg
; ca sa nu iti mai spun ca pana sa ajungem la Viena, am fost si la doua clinici din Ungaria si nu ne-a placut, dar macar stim ca Viena e ceea ce ne place si avem nevoie). Promit ca in doua saptamani, dupa ce vom fi decis la care clinica facem, am sa scriu aici.
fireyes spune:
bryny, iertare, sunt cam prinsa la serviciu zilele astea si citesc mai rarut...
Revenind la dilemele tale: ambii (prof. Strohmer si Obruca) sunt discipoli de-ai lui Feichtinger, care e un fel de Marinescu pt Austria. Oricum ar fi, si daca nimeresti pe mana lui Obruca si pe a lui Strohmer, esti pe maini f bune. Obruca se ocupa mai mult de clinica din SK, Strohmer de cea de la Sibiu. In plus, isi mai deschid si alte clinici (BG, Bucuresti), in acelasi sistem: ei vin, ofera consultanta, formeaza echipa si dupa, apar destul de rar (din 2 in 2 luni, ceva de genul), insa clinicile acestea sunt f bine monitorizate (raportari,cifre,etc) chiar de la distanta.
Insa daca vrei sa fii monitorizata direct de vreunul dintre acesti medici, trebuie sa mergi la Viena, altfel, nu ai nici o garantie.
Despre medicamente, asa cum ti-am zis si data trecuta, eu nu cred ca este vreo diferenta calitativa intre cele cumparate de la noi sau din alte tari, la pret este clar o diferenta mare (aici sunt mai ieftine), insa trebuie sa stii ce gasesti in RO si ce nu.
Multumita?![]()
fireyes spune:
balanta_tm, daca nu sunt indiscreta, cat de proasta este spermograma sotului?
La ultima noastra spermograma, am avut 500.000 buc, 5% forme normale, mobilitate A=0%, D=75%, restul impartit frateste intre B si C. Singurul care a mai variat de-a lungul timpului a fost nr., uneori ajungand si la 2 mil.
As spune ca e o spermograma destul de proasta si ne-am descurcat de fiecare data f bine cu ICSI.
P-ICSI si IMSI sunt de fapt ICSI care folosesc alte metode de selectie a gigeilor, respectiv IMSI mareste f mult si poti sa vezi mai bine care are coada, 2 capete,etc., dar nu spune nimic despre calitatea gigelului, e doar aspectul fizic. Se face la Wunsch in Viena, nu si la Goldenes. La Goldenes se face P-ICSI, care se considera a fi o metoda superioara IMSI, pt ca gigeii sunt pusi in contact cu nu stiu ce substanta care mimeaza ceva care se gaseste si in uter si se aleg in acest fel doar gigeii buni si din acest pct de vdr.
In ceea ce ne priveste, am facut o data PICSI, insa nu as putea spune ca a fost de ajutor. IMSI mi se pare mai mult un trend care o sa apuna rapid, cand mai toti vor ajunge la concluzia ca sunt bani cheltuiti degeaba si nu primesti nici o info despre calitate, ci doar legat de "look". F.multe dintre tehnicile astea sunt mkg sau actiuni comerciale si dupa cativa ani, se ajunge oficial la concluzia ca "nu s-a dovedit ca ar aduce vreun beneficiu suplimentar"...
Insa cu siguranta, ICSI face o mare diferenta fatza de FIV-ul simplu...
balanta_tm spune:
fireyes, cea mai proasta spermograma a sotului a fost 2 mil cu 0% forme A si 50% forme B. C si D pentru mine sunt irelevante.
Stiu ca parerile sunt foarte imaprtite referitor la IMSI si P-ICSI si multa lume (chiar medici) considera ca nici una din cele doua nu aduc nimic in plus fata de ICSI. Insa eu si sotul meu credem ca fie IMSI, fie P-ISCI, ne poate aduce o sansa in plus
fireyes spune:
Balanta, eu iti doresc mult succes! cu imsi, trimpsi, sau cu ce credeti voi, nu are ce sa strice (cel mult, niste sute de euro dati in plus).
balanta_tm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui fireyes Balanta, eu iti doresc mult succes! cu imsi, trimpsi, sau cu ce credeti voi, nu are ce sa strice (cel mult, niste sute de euro dati in plus). |
fireyes, mi-a placut aia cu trimpsi

. Multumesc, sper sa ne iasa din prima.