Inca doi copii morti!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

nu-i numai clipa, destinul, blabla

conteaza si respectarea unor reguli.. copiii mici nu au ce cauta langa aragazul folosit, langa recipiente cu continut fierbinte, substantele periculoase+armele tb bine inchise, piscinele+puturile+butoaiele+etc tb acoperite/ingradite, wc-urile din curte tb bine inchise, copiii mici nu prea au ce cauta in anumite magazine (apropo de vechea regula de la Metro.. acum copiii <5 ani intra, dar parintii semneaza o declaratie pe propria raspundere), cand te deplasezi masina te asiguri ca nu-i si copilul prin preajma, etc. etc. etc. etc.

Tu ca parinte esti responsabil sa te gandesti la aproape toate.

Ca se pot intampla accidente cu copilul de mana e una... ca de cele mai multe ori copilul a fost lasat nesupravegheat e alta.

Eu sper ca mediatizarea acestor nefericite cazuri sa ajute.. sa salveze alte vieti.. poate parintii altor copiii vor fi mai atenti pe viitor.

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

nicopuscasu,

Intr-o societate civilizata de obicei oamenii daca au un put in curte sau piscina depinde dupa caz,isi iau precautiile de vigoare inainte ca odrasla sa-i fure pretioasa secunda.

Eu nu supraveghez copii mei absolut de loc,de fapt am securizat toata casa si sunt sigura ca nu li se intampla nimic,de exemplu, dulapurile de la bucatarie sunt blocate cu un sistem special, la scara care mergem la etaj o poarta speciala,la aragaz o acoperitoare speciala,toate aceste minunatii nu trebuie sa dai bani multi pe ele,le gasesti la IKEA,daca nu stii ce-i Ikea intrebi.

http://picasaweb.google.com/home

Dna Ionica, cum stati dvs pe norisorul ala roz, nu va ganditi ca mai sunt si persoane undeva mai jos, sub nivelul dvs social, care nu au auzit de IKea sau daca au auzit nu-si permit sa cumpere nici un pai.
In caz ca ati uitat, pe plaiurile mioritice, la sat, la tara mai sunt femei cu 3 copii care nu au auzit de internet sau de spa, si care toata ziua stau la vaca, dau cu sapa, prasesc, culeg etc.
Femeia aia are cativa copii, mici sau marisori care trebuie sa stea si singurei ca daca doamna mama sta cu ei, si cum slujnica nu au, or sa moara de foame toti.
Asa ca poate va mai razganditi in prisma celor mai spus si nu mai incercati sa dati vina pe parintii care fac ceva, si-si supravegeaza copiii printre picaturi, si poate va razganditi sa-i mai bagati si al inchisoare dupa ce si-au pierdut odrasla.
Iar daca mie imi era adresata intrebarea cu" nu ai auzit de ikea,du-te si intreaba", nu am ce sa va mai spun.
Ati plecat degeaba din tara asta, poate doar sa raspanditi rautate pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

...permite-ti sa comentez
In opinia mea :
cazul a) nu pot sa concep ca poti sa-ti lasi copilul SUB( asa arata...reconstituirea cu papusi facuta) greutatea aia imensa suspendata. Oricat de ...de la tara ai fi, ai minte tu ca si femeie( caci am inteles ca ea avea fetita in brate) si inainte sa incerci sa misti din loc motorul ala urias si vrei sa ajuti asezi copilul SI TE ASIGURI ca este in afara de orice pericol. Bila neagra...mamei. Situatia putea fi prevenita gandidn putin: mai "chestia" asta e grea, vai sa nu cada pe copil.

cazul b)nu consider ca parintii sunt atat de vinovati si cred ca fatalitatea a jucat un rol important. Scena imi este cunoscuta, aici sunt magazine de materiale de constructii si mereu vezi parteneri de lucru, soti, ...etc(clienti) incarcand cate una-alta in platforma si copiii bazaie prin jur. Dar mai ales cand este vb. de multe materiale(parca 13 placi in film), ANGAJATII sunt obligati sa o faca, trag bariera cu lumini si scrie interzis si cu stivuitoarea isi fac treaba. Nimeni nu misca prin jur..si cineva supravegheaza tot timpul.Cam astea au fost impresiile mele. dar la 1-2 placi nu se deranjeaza, recunosc. Vin te intreaba daca ai nevoie dar te lasa in pace. A fost fatalitatea... pacat.

Intr-adevar sunt lectii pentru noi toti cei care citim. Sa gandim in fiecare clipa...copilul...copilul...copilul. Multumim pentru postare. Toata viata mea am sa tin minte ca atunci cand iau copilul la magazinul de materiale sa AM GRIJA. Nu ca n-as fi avut dar...este un extra semnal!! Tinta atinsa ni-na

Incercati va rog sa INVATATI CATE PUTIN din fiecare postare. sa cautati mica farama de bun care o gasiti, nu sa folositi fiecare postare pe post de prilej de argumentare cu alti colegi de forum.

Sunt profesoare, diriginti aici...aloooo se aude??? La o sedinta (pe care o intocmiti special pt. asta) ati putea sa faceti putina educatie parintilor.
Ca parinte fa asta la o sedinta a copilului tau.
ca si preot... o mica cuvantare ...

Dumnezeu sa-i ierte pe cei 2 copilasi...
Intr-adevar stirile acelea sunt CRIMINALE dar...REALE. Reflecta realitatea si fac...ratting.

Plzzz incercati sa trageti concluzii pentru voi si copilasi, imprastiati vorba si... OCHII PE COPII
sa aveti o zi senina

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

foarte bine punctat, adriuta...uite ieri stirea de la protv cu fetita care a cazut de la et. 6, in timp ce bunica a coborat pana la magazin...offf doamne....un alt suflet de copil plecat prea devreme dintre noi...dumnezeu s-o odihneasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Parintii trebuie sa fie mereu cu ochii in patru dar se intampla si clipe nenorocite in care o situatie pe care nu o percep ca potential periculoasa scapa de sub control. De aceea cred ca e bine sa se discute despre astfel de cazuri, poate cineva caruia nu i se parea periculos sa mearga cu un copil mic intr-un magazin de materiale de constructii se va gandi de doua ori inainte sa o faca. Mi se pare ca e o regula de baza aceea de a invata din greseli ...

Ca stirile arata cum arata e reflectarea gusturilor telespectatorului. Cele despre nenorociri sunt cele care fac rating - deci aduc bani. Iar despre rolul educational al televiziunilor, asta nu va fi indeplinit niciodata de televiziunile comerciale care sunt, la urma urmei, afaceri. Ar trebui sa existe o schimbare de mentalitate mult mai profunda pentru ca lucrurile sa se schimb in domeniul asta. Asa ca, cel mult sa incercam sa invatam din greseli.

PS Ma tot mir de rautatea gratuita a unor comentarii care apar la multe subiecte. Traiesc cu impresia ca exista anumite persoane care nu au nici in clin nici in maneca cu subiectul dar adora sa refuleze pe undeva si forumul asta li s-a parut locul ideal. Pacat, parca mai demult discutiile decurgeau mai lin, nu fara controverse, dar nu chiar atat de gratuite (controversele).

Ionica, am inteles punctul tau de vedere ...

Mergi la inceput