Inca doi copii morti!
din neglijenta parintilor,unul intr-un magazin de materiale de constructii,strivit de un carucior,altul strivit de motorul unui tractor.M-au dat peste cap asta seara,imi vina sa-mi tin fiul sub un glob de sticla.Cum sa facem sa devenim mai responsabili ca si parinti?
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-fetita-de-1-an-a-murit-strivita-de-motorul-la-care-lucra-tatal-ei.html
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/accident-tragic-la-timisoara-copil-de-3-ani-strivit-de-placi-de-rigips.html
Raspunsuri
ionica spune:
Pai incepand de maine nu temai uite la protv de exemplu,cred ca ar fi un bun inceput.
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na din neglijenta parintilor,unul intr-un magazin de materiale de constructii,strivit de un carucior,altul strivit de motorul unui tractor.M-au dat peste cap asta seara,imi vina sa-mi tin fiul sub un glob de sticla.Cum sa facem sa devenim mai responsabili ca si parinti? http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-fetita-de-1-an-a-murit-strivita-de-motorul-la-care-lucra-tatal-ei.html http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/accident-tragic-la-timisoara-copil-de-3-ani-strivit-de-placi-de-rigips.html |
DanaAlex spune:
salut!!!
fereasca dumnezeu ! de asemenea tragedii...
si mai adaug pentru acele sufletele: dumnezeu sa-i aiba in grija !...
este incredibil ce aflam de la stirile de la ora 17, in special, dar nici celelalte buletine de stiri nu-s mai vesele...tragedii de genul acesta se intampla, din vina cuiva sau pur si simplu destinul...s-a aflat la momentul nepotrivit acolo...
as spune ca nu si-au omorat copilul, cei cu tractorul...ci pur si simplu din neajunsurile gandirii omenesti, au lasat copilul mic sub acea piesa suspendata precar...vor face puscarie, cu siguranta, pentru omor din culpa...si protectia copilului ii va lua pe ceilalti(trei,parca) copii de sub tutela...insa este grav pentru ei ca suflete de parinti ce li s-a intamplat (vezi observatia acelei femei in varsta-vecina nr. 2); identic si pentru cazul al doilea.
nu ne scoleste nimeni inainte de a avea copii, nu ne educa nimeni nici pentru siguranta noastra ca oameni...asa ca nu trebuie sa dam cu pietre in ei, nici sa fim speriati si in general sa nu procedam precum personajele lui creanga cu drobul de sare...parerea mea...
inclin sa spun precum colega de forum de dinainte- ionica...cine te pune sa te uiti la stirile de dupa-amiaza???
on/off topic (comentariu personal): am renuntat de cativa ani sa mai ma uit la stiri...vedem destule nenorociri pe strada si este greu sa ne echilibram sufleteste, aducandu-ne in atentie mass-media numai asemenea nenorociri, nu face decat ca poporul roman sa fie si mai apasat de griji...de ce nu ne arata si lucruri bune???...copii care iau medalii la diverse olimpiade, de exemplu...copii-artisti care duc numele romaniei la diverse concursuri, copii sportivi, de asemenea...si lista poate continua...lucrurile bune sunt tinute secret in romania, dar ele exista...
toate cele bune......capul sus...
natynic spune:
Dana Alex, intru totul de acord!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
XIO spune:
Dana , nu vor face inchisoare si ceilalti copii cel mai probabil vor ramane la ei.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
DanaAlex spune:
salutare!!!
XIO...e discutabil si oarecum irelevant daca sau nu vor savarsi pedeapsa cu inchisoarea...nu cunosc daca in cadrul acestui topic putem conversa pe tema asta, mi-ar placea....insa aici e in discutie impactul pe care il au aceste stiri asupra pop.u.l.atiei, mamicilor in speta...suntem terifiati pentru ca orice program arata parte din eveniment, nu se precizeaza circumstantele exacte ale nenorocirilor, in sensul de: locatie, stare sociala si financiara, grad de alcoolemie si de cultura/civilizatie (desi oarecum neinteresante la prima valoare, acestea au o importanta mare)...si mai mult ne lasa "in aer", nu se revine peste cateva zile/luni sa anunte ce s-a intamplat dpdv juridic cu respectivul cetatean care a provocat nenorocirea sau medical - in cazul in care supravietuieste.
...pentru ca in stilul acesta, sec si la obiect, uite...asemenea stiri duc la infricosarea noastra si la creearea unei stari de panica...care de multe ori sunt neintemeiate....nu putem crea acele circumstante nici daca ne-am chinui...nenorociri cu final tragic exista si sunt variate ca forma si continut...bine spunea doamna ce a deschis topicul...numai un glob de sticla, posibil sa fereasca copilul de asa ceva...dar ce te faci daca se sparge sticla???...iar ca parinti, cred eu ...ne responsabilizam instantaneu cand aducem pe lume copilasul, iar apoi ne perfectionam pe zi ce trece...iar o clipa de neatentie poate prabusi tot...fereasca bunul dumnezeu!!!
stirile de la noi si oarecum general in lume sunt bazate pe violenta, s-a incercat timid sa se lanseze o reglementare "o stire rea, una buna"...acum ceva vreme, tocmai pentru a mai risipi incordarea unui cetatean care se uita la acest tip de programe...insa fara rezultat...probabil ca si opinia publica este mai avida de aceste informatii, de a privi si asculta realitatea dura a vietii.
toate cele bune...
nicopuscasu spune:
Ma scuzati ca intervin dar credeam ca voi ca parinti simtiti altfel decat "stiristii" din tara asta.
Din ce vad mai sus, solidarizati cu cei care manipuleaza prin ajutorul mediei, tot felul de actiuni, activitati, care fac o stire dintr-un moment dureros, care invadeaza intimitatea si nu respecta durerea, viata, moartea, seamanul de langa el.
Eu cred ca este de ajuns durerea unor parinti care-si pierd copilul in oricare dintre situatiile mentionate mai sus si nementionate pe nicaieri...ca sa mai aruncati si voi paie pe foc.
Nu-mi spuneti ca voi toate/toti supravegheati copiii secunda cu secunda si ii vedeti in permanenta ce fac.
Ca sunteti tot timpul atente la ce baga in gura, ca ai vostri nu s-au lovit niciodata etc.
Asta este fatalitatea, sunt si cazuri in care parintii nu pot sta cu ochii pe copil si in 2 secunde a cazut in putz, sau s-a ars la aragaz sau a bagat mana in WC ceea ce nu-i la fel de grav, dar oricum nu e" fun" pt noi, adultii.
Asa ca nu intotdeauna intervine neglijenta parintilor, ci secunda aia in care fatalitatea isi lasa amprenta asupra multor vieti si schimba destine.
Sunt convinsa ca acei parinti au fost si sunt niste parinti extraordinari, dar o secunda de neatentie i-a facut sa fie acum subiect de dezbatut pe forumuri.
Dumnezeu sa-i ierte pe micuti si sa aiba grija de parintii lor ca sa poate trece mai repede peste durerea nemarginita!
ionica spune:
nicopuscasu,
Intr-o societate civilizata de obicei oamenii daca au un put in curte sau piscina depinde dupa caz,isi iau precautiile de vigoare inainte ca odrasla sa-i fure pretioasa secunda.
Eu nu supraveghez copii mei absolut de loc,de fapt am securizat toata casa si sunt sigura ca nu li se intampla nimic,de exemplu, dulapurile de la bucatarie sunt blocate cu un sistem special, la scara care mergem la etaj o poarta speciala,la aragaz o acoperitoare speciala,toate aceste minunatii nu trebuie sa dai bani multi pe ele,le gasesti la IKEA,daca nu stii ce-i Ikea intrebi.
anangel_lexi spune:
Ionica, nu are nicio legatura Ikea si sistemele de siguranta din INTERIOR cu tragediile mentionate in primul post. Daca ai citit articolele, ai observat si tu asta.
Si la fel destinul, clipa aceea fatidica de neatentie, neglijenta sau cum vrei tu, nu are nicio legatura cu societatile mai mult sau mai putin civilizate. Exista si in SUA de ex. cazuri de copii inecati in piscina, la ei acasa.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
ni-na spune:
Ionica,nu ma uit la stirile de la ora 5 dintr-un motiv f simplu:lucrez zilnic 10-18,stirea am prins-o din zbor la un post de radio si am cautat niste link-uri sa exemplific.
Am gandit cand am postat ca acest subiect sa ne responsabilizeze odata in plus,povesteai de protectiile gasite in Ikea,candva am gasit pe forum o folie ce se aseaza pe spatele oglinzii si nu mai permite eventalelor cioburi sa raneasca,astfel de lucruri mici insa de mare impact.
Nu-i drobul de sare,e o minima protectie.
capra cu trei iezi spune:
stiu din proprie experienta cat poate sa coste o clipa de neatentie, accidente mici cu unul dintre copiii mei, cu mine de fata, dar fiind atenta la unul din ceilalti doi, o secunda doar, asa ca, nu e de dat cu piatra. mi-e mila de bietii parinti ca trebuie sa treaca prin asa ceva, si cred ca pedeapsa mai mare ca intamplarea in sine, nici nu poate sa existe. eu sunt cam ca in povestea cu drobul de sare. simt aproape tot timpul sabia lui damocles deasupra capului!of,of...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!