Clubul nelinistitelor...
Raspunsuri - Pagina 18
ionica spune:
Cine sunt eu?
Tocmai de aceea am vorbit despre o calatorie undeva departe,o croaziera ca sa zic asa.
Cine sunt?
Din nefericire fara sa vreau ma identific prin prisma copiilor si a sotului,eu la singular a luat sfarsit de mult,chiar ma intrebam intr-o zi daca va mai fi posibil sa o resuscitez pe acea EU.
Rutina de zi cu zi aceea de mama si-a pus atat de mult ampenta asupra fiintei mele incat nu ma pot indentifica altfel.
Trebuie sa fiu sotia perfecta care-si asculta sotul si-l sprijina,mama iubitoare si grijulie pe deasupra trebuie sa pun si iubita sau amanta perfecta in pat sotului,dupa care trebuie sa fiu o bucatareasa demna de cel putin 3 stele:
Daca as face un STOP pentru o zi in tot ceea ce sunt(citate mai sus),probabil ca as fi pierduta ,nu as mai sti cine sunt.
M-am investit atat de mult in casnicia mea si in maternitate incat am uitat de mine ,de rebela care eram, de cea care iubea muzica buna, iubea sa danseze ,sa calatoreasca spontan doar cu un sac in spate si ceva banuti de drum.
Probabil azi nu as mai fi capabila sa revin la cea care am fost, daca as vrea sa plec intr-o calatorie acum, ar trebui sa am cel putin 2 carti de credit cu mine,asigurarea de sanata te internationala ,si alte briz-brizuri care imi infecteaza existenta.
Cine sunt?
Sunt o mama care-si iubeste copiii si care si-a facut deja parastasul la cea care a fost !
Citat: |
citat din mesajul lui ilia_99 mai fetelor... cam multe nelinisti "sexuale" pe aici.. mai luati o pauza! ca nu despre fluturii astia tre' sa vorbim, despre aia mari, aia care ne dau aripi sa rasturnam munti.. despre vise, despre dorinte care stirnesc cheful de viata.. despre ce si cine suntem.. chiar.. cine sunteti voi? (nu vreau sa vb aici despre copii, nu suntem mame acum, suntem femei, oameni. cine?) |
kariguld spune:
Ionica, vai ce ciudat suna..."si-a facut deja parastasul"....
cine sunt eu?
cu siguranta nu mai sunt cea de acum 20 de ani... nici nu voi mai fi vreodata. casatoria m-a schimbat, m-a domesticit, ca eram rebela rau, maternitatea a adus la suprafata sentimentele cele mai sensibile din mine, pe care nu credeam ca le posed.
mi-am pastrat o mica doza de rebeliune, nonconformista inca sunt, la bucatareala am nota cea mai slaba, (n-am talente de bucatareasa) inca lucrez la asta. sotul spune ca sunt nevasta perfecta pe care si-ar dorio orice barbat (oare?) iar copii ca sunt mama ideala (ma compara desigur cu mamele colegilor).
eu spun despre mine, ca sunt implinita, realizata, am tot ce-mi doresc de la viata, am calatorit si realizat cat altii in doua vieti. daca ar fi sa mor azi, de nimik nu mi-ar parea rau, decat de copii...evident si de sot, chiar daca mai am de bifat multe in viata, pot muri linistita!
imi doresc o calatorie, singura, fara familie, sa incerc sa descopar noi laturi din mine, acelea care stau ascunse inca si asteapta sa fie dezvelite!
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
lalilu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionica Cine sunt eu? Tocmai de aceea am vorbit despre o calatorie undeva departe,o croaziera ca sa zic asa. Cine sunt? Din nefericire fara sa vreau ma identific prin prisma copiilor si a sotului,eu la singular a luat sfarsit de mult,chiar ma intrebam intr-o zi daca va mai fi posibil sa o resuscitez pe acea EU. Rutina de zi cu zi aceea de mama si-a pus atat de mult ampenta asupra fiintei mele incat nu ma pot indentifica altfel. Trebuie sa fiu sotia perfecta care-si asculta sotul si-l sprijina,mama iubitoare si grijulie pe deasupra trebuie sa pun si iubita sau amanta perfecta in pat sotului,dupa care trebuie sa fiu o bucatareasa demna de cel putin 3 stele: Daca as face un STOP pentru o zi in tot ceea ce sunt(citate mai sus),probabil ca as fi pierduta ,nu as mai sti cine sunt. M-am investit atat de mult in casnicia mea si in maternitate incat am uitat de mine ,de rebela care eram, de cea care iubea muzica buna, iubea sa danseze ,sa calatoreasca spontan doar cu un sac in spate si ceva banuti de drum. Probabil azi nu as mai fi capabila sa revin la cea care am fost, daca as vrea sa plec intr-o calatorie acum, ar trebui sa am cel putin 2 carti de credit cu mine,asigurarea de sanata te internationala ,si alte briz-brizuri care imi infecteaza existenta. Cine sunt? Sunt o mama care-si iubeste copiii si care si-a facut deja parastasul la cea care a fost !
http://picasaweb.google.com/home |
Foarte trist..
danamiha spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lalilu
Foarte trist.. |
lalilu, tu glumesti, nu?
blackgirl0 spune:
Hai ca nu-i vorba de tristete, ci doar de un pic mai multa responsabilitate. Eu, si singura fiind, tot nu plecam undeva fara asigurarea de sanatate, fara un hotel de 3 stele minim! Sunt o comoda din nastere si o camera fara o baie macar mi se pare ceva de nemaiauzit! Din cauza asta am urat iesirile cu cortul, nu merg nicaieri fara sa stiu exact conditiile, igiena primeaza pentru mine... Cand am o dilema (sentimentala, profesionala, financiara etc) ma apuc de ...curatenie! Norocul meu este ca sotul este croit pe acelasi tipar! Fac alergie daca vad rufe albe langa cele colorate, daca ceva nu este exact cum am asezat eu, am tipicurile mele. Mama ma suspecteaza de prea mult perfectionism si prea mult timp liber (sau minte odihnita ), dar tipicar ca sotul mai rar! Ne-am mai dat pe brazda cu bb Dragos (6.5 luni) care ne-a rasturnat orice ordine interioara si exterioara!
Cat despre fluturii extraconjugali, nu stiu ce-s aia! Ma mai gandesc din cand in cand la iubirea mea din liceu/facultate, daaaaaaaaar nu inseamna nimic pe langa fluturii pe care-i simt alaturi de sot! Nu-i cine stie ce frumusete, dar pentru mine este totul, il iubesc enorm! Daca as pune mana in foc ca nu ma va insela intr-o zi... iata dilema mea! Stiu ca momentan sunt ceea ce are nevoie, dar mai tarziu??? Ma pot baza pe faptul ca i-am adus pe lume un copil? Experienta atator femei de aici imi spune ca nu, este totusi un barbat. Nu conteaza, sper ca pana atunci (daca va fi cazul) sa-mi dau seama ca valoarea mea nu sta numai in pretuirea unui brbat, ci de felul cum ma percep eu!
ionica spune:
Stiu Karigul ca suna trist,asta cu parastasul este asa ca sa mai intristez un pic atmosfera
Nu am spus ca nu am fost fericita sau ca nu sunt fericita actualmente, din contra,cum spui tu Kariguld, daca ar fi sa mor maine(asta care sunt acum) nu mi-ar parea rau nici o fractiune de secunda, am trait atat de intensiv ultimii 20 de ani din viata mea incat nu as avea regrete, doar pentru copiii mei carora le datorez enerm si nu am dreptul sa-i las fara mama.
Pe mine casatoria m-a bagat intr-un tipar pe care eu l-am ocolit mai toata viata, de cate ori merg la piata ma uit la doamnele din jurul meu aproximativ de o varsta cu mine si-mi spun mereu ca arat mai bine decat ele la fatada.
Am stiut mereu de cand ma stiu sa ma ingrijesc ca si femeie,nu m-am lasat niciodata dusa de val,ba sunt si ajutata in casa 5 ore pe zi de catre o bona ,nu ma plang de viata pe care o duc.
O plang din cand in cand pe cea care nu mai sunt, cea care trantea usa si pleca atunci cand ceva nu-i convenea, cea care nu se incadra in standardesau categorii.
Ce mi-a ramas de la cea care am fost, gustul rafinat pentru literatura , simtul frumosului, creativitatea si spontaneitatea ,zic eu.
De exemplu acum momentan, am un chef de o inghetata de mor dar ratiunea imi pune bariere si-mi spune mereu ca trebuie sa slabesc cele 10 afurisite de kilograme.
Mai am si niste ciocolata intr-un bol care-mi ranjeste cu coltii ,dr nu pot si nu pot,oricum azi am avut o zi de kk-o si cred ca va contiuuna.
Merg spre bolul cu ciocolata ,merde!
ionica spune:
Uite vedeti,de aia nu vreau eu sa scriu mare lucru despre mine, imi dati reply la mesage si raman pentru posteritate air eu daca am chef sa sterg fiindca m-am razgandit ,nu se mai poate.
buflea spune:
Eu nu sunt o persoana sofisticata si cred ca asta este o calitate ...
De aceea sunt multumita cu mine si cu viata mea. Am cam tot ce mi-am dorit in viata, lucruri banale pe care si le doreste oricine : un sotz (pe canapea), 2 copii sanatosi si nazdravani, o profesie, 2 parinti sanatosi (pentru varsta lor).
Fac ce vreau, in general eu decid in casa dar incerc sa nu dau senzatia asta, imi iau libertatea de a-mi alege momentele pentru mine - un film, un spectacol, un concediu, ski ...
Am prea putini prieteni, poate pentru ca sunt departe de cei din adolescenta, poate pentru ca sunt un emigrant, poate pentru ca sotul de pe canapea socializeaza greu ...
Dar cand imi e greu si ma coplesesc regretele, intotdeauna, dar intotdeauna, ma balansez prin copii ... cred ca i-am facut pentru mine, pentru sufletul meu egoist, sa pot fugi de lume cu ei si in lumea lor - imi place sa merg pe bicicleta, imi place sa fac castele de nisip, imi place sa ma duc in parc, la gradinia zoologica, imi place la inot, imi place in parcurile de distractie - ma dau in toate masinutele posibile, mor dupa parcurile de apa - imi terfelesc fundul pe toate toboganele, merg eu ei pe patinuar ... abia astept sa invete Alex sa skieze, si poate sa danseze ... ei sunt cei care ma intinersc, prin ei parca traiesc a doua oara, prin ei pur si simplu pot trece si pot ierta pe oricine.
Am capul atat de ocupat cu ei si agenda atat de incarcata incat efectiv nu am nevoie de altceva .
kariguld spune:
Ionica, e normal sa fie asa. viata curge si curge, anii trec, vin schimbari si apar noi provocari, ne casatorim, ne mutam de colo colo, vin copii....si multe, multe responsabilitati. asta nu inseamna ca moare cumva acea perioada din tinerete, doar ramane adormita acolo...in asteptarea altor ani cand ne vom putea face de cap iara...visez...visez...
eu am cunostinte, prietene mai tinere ca mine (sub 40 de ani) si arata ca la 50. obosite, scarbite de soti, satule de toate si toti. ma uit la ele si ma consider fericita. fac niste cursuri de perfectionare a limbii germane, toti colegii mi-au dat pana in 32-33 de ani! cand le-am spus cat am de fapt....
nu as putea sa spun cu precizie care perioada din viata mi-a placut cel mai mult, anii tineretii au avut farmecul lor, anii de acuma au alte parti frumoase. si cum nu le putem avea pe toate deodata, din plin si fara lipsuri, trebuie sa le luam pe rand, sa acumulam si sa strangem ceea ce-i mai de pret si valoros....viata trece si ne pomenim iarasi....la a doua tinerete!
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
nanna spune:
Multumesc de primire.
eu sunt acum cu cineva si oscilez tare intre a o lua de la capat: eu, el, copil sau sa imi pastrez "libertatea" de dupa divort.
recunosc, a fost mai usor decat mai asteptam,m-am redescoperit ca femeie, m-am realizat mult mia bine profesional, m-am bucurat mai mult de momentele cu fetita mea si nu in ultimul rand de intalnirile cu prietenele, de iesit sambata seara inm oras pana tarziu ( de fetita o ia el in fiecare we). tare bine e asa. am un copil minunat care imi arata sensul vietii si libertate. dar stiu ca asta nu paote fi la nesfarsit....si ca un facut ieri seara m-am intalnit cu o verisoara prin oras care e mama singurade multi ani si mi-a zis ca nu e bine asa, ca dupa suisul acesta osihic si emotional urmeaza o panta descendenta si sincer m-a pus pe ganduri. dar parca tot imi e bine asa si parca daca maine imi spune prietenul meu sa ne mutam impreuna tot nu ma indur...iata nelinisteaa mea...
o imbratisare pt toate nelinistitele