Aspirante din Galati si din Braila (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

luiza tu cat mai ai pana vine bb la tine in brate?

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Mai am 4 saptamani si gata imi voi tine micutul in brate...va pup.

35+ cu Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

asteptam marea veste... sa fie totul ok si asa cum iti doresti

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelus11 spune:

nastere usoara, luiza!

abia asteptam vesti si poze cu ingerasul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Cu ajutorul celor din Galati care au scris despre medici ginecologi am dat peste Dr. Stefanescu, de la Clinica Vital Med.
Nu am avut probleme de infertilitate (desi cand ne planificasem perioada cu al doilea copil ma intrebam cat de "prolifica" oi fi oare... si uite ca am ramas insarcinata... cam din prima...), dar pe holul clinicii am discutat cu o mamica din Galati aflata candva in aceasta situatie si m-am gandit sa va impartasesc atat parerea mea despre acest medic, cat si putin din relatarea ei.

Am fost de 2 ori la consultatie pana acum la Dr. Stefanescu (sunt insarcinata cu al doilea copil, 9 saptamani si cateva zile). Prima oara ca sa discut cu dansul de antecedentele mele, sa zicem (nastere prin cezariana, copil cu malformatii congenitale etc.), si sa confirmam sarcina.
Si a doua oara ca sa vedem ca fatul este in dezvoltare (totul e bine pana acum, momentan sunt linistita).

Vreau sa va spun ca am ramas placut surprinsa. Este un om care vorbeste cu o fata destinsa, cu calm, respectuos. Asculta bine ce are de spus omul si raspunde doar acolo unde stie. Iar unde nu stie spune clar: Nu stiu.
Face afirmatii doar bazate pe ceea ce se poate observa, verifica.
Nu baga omul in panica, nici nu-l linisteste complet daca nu are toate datele. Vorbeste doar despre ce se pricepe. Cel putin asa am observat pana acum.

Pe holul clinicii Vital Med, inainte de a intra la dansul, am discutat cu mamici care au fost tinute sub observatie si au nascut la Galati cu el, si cu mamici care erau mai demult sub observatie la el.

Una din mamici, care a nascut prematur, spunea ca Dr. Stefanescu este foarte de treaba. Alt ginecolog din Galati ii daduse niste tratamente pentru infertilitate dar i-a spus ca in veci nu va ramane insarcinata. Si cand a vazut ca e ignorata de respectivul, s-a dus si la Dr. Stef. si acesta, vazand tratamentul, daca imi aduc bine aminte, i-a spus ca nu este bun pt ea si ca are sanse sa ramana insarcinata.
Ei bine, a ramas insarcinata chiar cand nu se astepta, la scurt timp dupa aceea.
Tot de la aceeasi mamica am aflat ca medicul este foarte bun, dar problema mamicilor e la celelalte cadre medicale. Baietelul ei a suferit mult din cauza ca nu s-au ocupat bine de el si nu si-au dat interesul (avea ruptura de retina, trebuia consultat la ochi imediat dupa nastere, nu au vrut sa-i duca copilul in alt oras, si l-a dus pe responsabilitatea ei la Bucuresti si e bine acum). In plus, dupa cum probabil stiti mai bine ca mine, mai sunt si alte lucruri negative la asistentele etc. din spitalele galatene.

Sper sa fie de folos aceste informatii.
Pana acum sunt foarte multumita si linistita. Desi, recunosc, avand in vedere situatia primului copil, sunt curioasa la ce se va mai intampla, la cum vor arata rezultatele testelor si analizelor care mai urmeaza etc. Imi doresc un copil perfect sanatos, dar nu tine totul de mine...

Pe scurt, parerea mea de acum: Dr. Stefanescu e un medic tanar, competent, destins, fara aere. Are si site: www.bogdanstefanescu.ro/" target="_blank">http://www.bogdanstefanescu.ro/

Va doresc sa va impliniti visele!

Andrea

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Iar am disparut ceva timp de pe forum, dar a fost o perioada mai "nebuna" la munci si acasa.
Vad ca nu a mai fost cine stie ce activitate pe aici....poate ca este perioada de concedii de vina!
Eu as putea spune ca am vesti despre visul meu de a deveni mamica, dar, inca nu pot spune cu certitudine ca totul este ok. Mai precis, ultima menstruatie a fost pe 23 iunie. Pt ca intarzia CM (si pt ca temperatura bazala ramanea ridicata), am indraznit ca pe 28 iulie sa fac un test de sarcina, la care au iesit 2 liniute, dar a doua este destul de palida. Va dati seama ca din acel moment am inceput sa sper ca s-a prins un bebe mic! In acesiasi zi am fost la control, dar dna doctor mi-a spus ca nu se vedea nimic la ecografie, poate si pentru ca sarcina ar fi fost destul de mica (i-am explicat ca si ovulatia a avut loc mai tarziu decat de obicei). Drept urmare, mai avem de asteptat pana saptaman viitoare, si, daca totul este ok, mai mergem inca o data la ecografie.
Dar, va dati seama ca, pana saptaman viitoare, imi fac tot felul de griji! Cu atat mai mult cu cat majoritatea simptomelor de sarcina pot fi similare cu cele de CM! De exemplu, sanii imi sunt tensionati si durerosi si am din cand in cand si unele crampe prin burtica...ca inainte de venirea menstruatiei, dar nu atat de dureroase. Tot ce ma gandesc este ca nu cumva testul acela sa-mi fi jucat vreo farsa...chiar asa: exista teste fals pozitive (chiar daca sunt facute in mod corect)? Pana acum, de cate ori am facut teste de sarcina, au oesit negative; de aceea ma si gandesc ca poate liniuta aia palida ar fi semn de bine!

Alte simptome ar mai fi, dar imi este inca teama sa le interpretez ca fiind clar de sarcina. De exemplu, cateodata, am o senzatie vaga de greata, simt unele mirosuri mai pregant decat altele, temperatura ramane inca ridicata (deja sunt 19 zile de temperatura bazala ridicata), ma simt destul de obosite si somnoroasa (de exemplu aseara am atipit la ora 19, ceea ce nu se intampla de obicei). In plus, de cateva zile a aparut si o scurgere alb-galbuie nemirositoare, care ar putea fi semn de sarcina, sau nu!
Oricum, am hotarat ca pana saptamana viitoare, si in cazul in care nu voi avea vreo surpriza "neplacuta" pana atunci, sa mai fac inca un test de sarcina la sfarsitul saptamanii. daca si de data asta ar si pozitiv (deja ar trebui sa se pozitiveze mai clar, zic eu), poate ma mai linistesc pana la control.

astept parerile voastre: ce credeti? sunt sanse sa fiu viitoare burtica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

eu una iti urez sa fie de bine! te astept cu test clar pozitiv la sf de sapt. bafta. si usurel cu ecografia asa devreme... mergi dupa 7 sapt sa ai ocazia sa auzi si inimioara.
tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clodyac spune:

Buna happymum ce mai faci? sper ca esti bine si te pup si iti trimit o imbratisare sa ne citim de bine

Mergi la inceput

Buna fetelor,

Vad ca miscarea e slaba pe aici! ...
Mi-am facut si eu "curaj" sa va povestesc prin ce am trecut de la ultima mea postare.
Deci, ultimele "vesti" erau ca pe 28 iulie am avut un test de sarcina slab pozitiv, si ca la control, in caeiasi zi, nu se vedea nimic. Ramanea sa am putintica rabdare pana pe 8 august, card as fi repetat ecografia pt o confirmare a sarcinii.
Si de aici incepe "agonia": pe 5 august am facut inca un test de sarcina (pt ca nu mai aveam rabdare pana pe 8), si aceasta a iesit clar pozitiv....va dati seama ce bucurie a fost pe capul meu. Numai ca, in aceiasi seara, au aparut niste dureri de burta ciudate si o sangerare destul de serioasa. Am ajuns de urgenta la spital, unde am stat internata 2 zile, diagnosticul final fiind "avort spontan". Avand in vedere ca la ecografie tot nu se vedea nimic, doctorita mi-a spus ca se parea ca nu e nevoie de chiuretaj, pt ca uterul s-a curatat singur, si ca, urma sa ne vedem dupa prima menstruatie normala, pentru a vedea ce face in legatura cu visul meu de a deveni mamica.
Am aflat prea tarziu ca, in spital, in cazul unui avort spontan, ar fi trebuit sa mi se recomande efectuarea testului Beta HCG, pentru a exclude si varianta unei sarcini extrauterine.
Spun "prea tarziu", pentru ca pe 20 august am ajust iar la spital, cu sangerare vaginala, si dureri groaznice de burta. diagnosticul :SARCINA EXTRAUTERINA PE TROMPA STANGA.....hemoragie interna severa (de fapt, medicii chiar s-au mirat ca am ajuns la spital pe picioarele mele).
A urmat, inevitabil, operatia de rigoare! norocul meu a fost ca trompa a putut fi conservata, chiar daca, pe viitor, va trebui sa am mare grija sa nu apara o alta extrauterina pe aceiasi trompa.

Sincer, acum nu ma mai gandesc ce ar fi putut fi, nici ce ar fi trebuit sa faca doctorita la care mergeam de ceva timp pentru a evita operatia (banala recomandare de a face testul HCG). Acum doar multumesc lui Dumnezeu ca am trecut de experienta asta urata si sper ca, poate, in viitor, poate ma va ajuta si pe mine sa devin mamica.

Sper ca nu v-am intristat cu povestioara mea, dar m-am hotarat sa o scriu totusi, poate alte fete o vor vedea si, in cazul unui posibil diagnostic de "avort spontan", sa intrebe ele de testul HCG, pentru ca, asa cum stim, sarcina extrauterina depistata din timp nu trebuie sa duca musai la operatie.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulya333 spune:

Buna!
Nu mai este nicio aspiranta din Galati sau Braila?

Mergi la inceput