Trompe infundate
Raspunsuri - Pagina 2
tannoo25 spune:
Dana_bebe, eu ti-l recomand pe tutnaru ; se pot spune multe despre el, insa in materie de laparocopii e as; si, se gandeste si la partea estetica .
poti intra sa citesti cate ceva si aici : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140342&whichpage=1
succes !
ALRAK spune:
Dana bebe o sa-ti spun din experienta mea.
Dupa o HSG , extrem de dureroasa, am fost diagnosticata cu ambele trompe infundate.
Am consutat mai multi medici si la noi si in Ungaria si pentru prima data parerile acestora au coincis.
Se poate face desfundarea trompelor , dar pe langa faptul ca interventia in sine nu este usoara deloc, exista riscul ca la o eventuala sarcina aceasta sa fie extrauterina, din cauza faptului ca o trompa desfundata nu va mai fi niciodata ca una normala. Fluxul prin care ovulul fecundat ar trebui sa se reintoarca in uter nu mai are aceeasi putere, de aici sarcina care se localizeaza in trompa ( sarcina extrauterina).
Daca ai varsta sub 30 de ani , exista posibilitatea ca trompele sa-si reia functiile pe care le-au avut inainte de infundare si sa ai o sarcina normala fara probleme , dupa desfundarea trompelor , dar atentie toti medicii mi-au spus asa " daca aveati sub 30 ani ne puteam gandi la desfundare de trompe, in cazul dvs nu mai are rost.
Activitatea trompelor trebuie sa fie " cu fluxul si refluxul " de rigoare, astfel incat sa preia si sa transporte ovulul din uter , apoi dupa fecundare sa-l readuca in uter pentru implantare.
Bun, ceea ce am zis eu mai sus nu este litera de lege, medicii mi-au spus ca la mine sunt nesanse de 90% de a avea o sarcina extrauterina , daca voi desfunda trompele, de aceea mi s-a recomandat FIV.
Apoi mai este o problema , deloc e neglijat. O trompa desfundata poate transporta spre uter lichide toxice care ar putea afecta sarcina. Ramanand trompele infundate, acest risc este redus la maxim, excluzand astfel una din cauzele avotului spontan.
si mult succes.
Doamne Ajuta-ne!
Dana_bebe spune:
Alrak scumpa mea multumesc mult - eu am 30 de ani si 5 luni la ce categorie ma incadrez? Sunt as de satula de cum suntem tratate la fiv-uri in Romania incat tare as vrea sa fac ceva sa nu mia fiu nevoita sa o iau de la capat! dar ma intrab experienta unei operatii laparoscop in Romania nu va fi la fel de rea?
mirela2 spune:
dana_bebe, pe 24 iulie am facut o histero la care mi s-a spus ca ma tropele infundate. Vineri am facut o laparoin urma careia rezultatul a fost ca totul e ok, nu era infundat nimic, uterul era curat, nimic nu era ne la locul lui.
deci.....
ti l recomand pe dr Tutunaru, e ok si e profesionist, dar, exact cum mi s-a explicat la histero se poate sa se fi produs vreun spasm din cauza caruia sa se fi vazut trompele ca fiind infundate.
bafta puiule
mirela2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dana_bebe waw nu stiam ca se poate asa ceva. o sa incerc sa vad cum sa ajung la Tutunaru. |
bafta multa
tannoo25 spune:
bafta multa, Dana_bebe ! ... si rezultat beton !
mergi cu inima deschisa la tutunaru ... 
gabriela_tutuianu spune:
si eu sunt in situatia ta .am facut un hsg iar rezultatul pe loc a fost ca trompa dreapta este infundata . am plecat de la medsana cu rezultatul la medicul meu si acolo am descoperit cu stupoare ca scria ca tropma stanga este infundata . nu am luat hotararea sa fac laparoscopie in special ca medicul a spus sa mai asteptam .
au trecut 4 luni de atunci si ovarul drept - adica cel bun cu trompa ok - s-a triplat ca volum . trebuie sa fac laparoscopie pentru ca vrem sa vedem ce se intampla , sa desfundam si sa facem niste santulete pe ambele ovare pentru a le impiedica sa mai faca chisturi . au deja suficiente . 
acum ideea este ca eu oricum sunt speriata de ce urmeaza , dar citesc aici ca nu ar fi cea mai buna alegere sa fac laparoscopie . URA ! si asa mi-e frica de mor . dar cum voi face un bb??? prin fertilizare ? cat costa ? unde se face ?
tamaryllis spune:
Iti povestesc si eu din experienta mea:
Eu n-am facut acea ingrozitoare HSG si nici nu as face-o. Am facut direct laparoscopie. Dupa ce la monitorizari totul era OK, in sensul ca nu se vedea nicio problema, la laparoscopie dr a constatat ca aveam hidrosalpinx. Am fost socata, mai ales dupa ce am citit pe forum diverse chestii legate de hidrosalpinx. Dupa aceea, m-am hotarat sa scot trompele, caci nu as avea sanse la fiv cu acel lihid in trompe, caci s-ar putea scurge in uter si implicit, ar putea sa distruga embrionii.
Am facut fiv, dar din pacate a fost sarcina biochimica. Acum urmeaza fiv 2.
In concluzie, eu cred ca e f important sa faci laparoscopie, macar pt a constata cu ce sunt infundate trompele. Daca e hidro, in f putine cazuri ai sa auzi de o reusita.
Daca as da timpul inapoi, la prima laparo, as vb cu dr (in care am avut mare incredere) si i-as da acordul sa imi scoata trompele daca el considera ca totul e pierdut. Asta pt a nu repeta laparoscopia pt salpingectomie.
Repet, asta e parerea mea si poate ca faptul de a nu avea trompe suna putin socant la inceput, dar decat cu ele pt decor si daunatoare, mai bine fara ele.
Oricum, eu nu sunt de acord cu dr care fac FIV fara laparoscopie si histeroscopie. Nu sunt interventii f. grele si ar putea sa te scuteasca de niste dezamagiri.
Sper sa iei cea mai buna decizie!
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
Dana_bebe spune:
am facut rost si de numarul de telefon al lui Tutunaru - acum incerc sa-mi fac curaj si sa-mi conving sotul ca este o idee buna!
oare ma pot duce singura la operatie?
se poate face laparoscopia si histeroscopia in timpul aceleiasi operatii?