Trompe infundate

Trompe infundate | Autor: Dana_bebe

Link direct la acest mesaj

Dupa 3 ani de incercari, multe analize ... o HSG foarte dureroasa din care a rezultat ca amandoua trompele sunt 100% infundate ... dupa un FIV nereusit, stau si ma gandesc ce e mai bine sa continui sa dau bani pe fiv-uri sau sa incerc sa-mi desfund trompele?
Vreau sa-mi spuneti experientele voastre...
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Dana ,imi pare rau ca sunt ambele trompe infundate.Experiente de genul nu am ,dar sfatul meu este sa faci o laparoscopie pentru desfundarea tompelor,iti face si drilling ovarian si poate reusesti sa ramai insarcinata chiar natural dupa,Doamne-ajuta.

http://lt1f.lilypie.com/Jk5vp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns verga spune:

Din experienta proprie dupa 2 fiv-uri nereusite, 3 hsg ,instilati fara numar,1 laparascopie ,1 histeroscopie si o
o operatie clasica dupa urma careia am ramas cu o frumoasa taietura pe burtica si o singura trompa perfect nefunctionala mai bine ascultam sfatul primului doctor la care m-am dus si numai pierdeam timpul si faceam fiv mai devreme dar am vrut sa incerc totul lasand fiv-ul undeva ca ultima alternativa iar acum regret deoarece am pierdut prea mult timp...dar sunt si cazuri in care dupa laparoscopie s-a intamplat sa se lase cu bebe depinde de cat de infundate sunt trompele

Cand o usa a fericirii se inchide, o alta se deschide; dar deseori ne
uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

Of... Sunt infundare rau! La HSG lichidul a intrat fff putin intr-o tropmpa si cam 1 cm in cealalta - si asta in conditiile in care mi-a prins de vreo 3 ori aparatul ala sadic doar, doar reuseste.
Asa m-am gandit si eu continuam cu fiv-rile dar oare nu e bine sa facem ceva sa avem si varianta unei sarcini obtinute natural? Plus ca dupa un fiv - trebuie sa faci o pauza 3 luni... asa ca iar trece timpul.
Mai e inca o problema ovocitele nu s-au fecundat prin fiv (doar unu embrion din 25) ci prin ICSI(12 embrioni din 24 de ovocite) - desi spermograma dupa prelucrare a fost foarte buna. Am vreo sansa natural daca nici in laborator nu a iesit? Sa fie nevoie sa facem caryotipul?
Chiar ma simt confuza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Buna - si eu am avut si cred ca am aceasta problema - am facut 2 laparo pt desfundare si dr-ii de afara la care am fost mi-au spus ca "o trompa operata nu mai e niciodata la fel de functionala ca una la care nu s-a umblat" asta intr-un limbaj f simplu; eu la laparo de anul trecut am avut trompe permeabile si medicii din Ro ma safatuiau sa mai incerc natural- am aflat ulterior ca degeaba sunt permeabilde daca nu sunt si functionale - adica cilii dinauntrul trompei sunt distrusi inclusiv in timpul operatiei si nu mai reusesc sa capteze oul - cu alte cuvinte este posibil sa se intample minuni dar cei mai multi dr recomanda FIV.
Sper sa iti implinesti cat de curand visul- sanatate si bafta
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

eu am avut acum 2 ani ambele trompe la fel de infundate, am facut laporo pt desfundare si la 1 luna am ramas gravi natural .....ma operat doctora cezara bucur de la giulesti.....marti mai fac o operatie pt ca sunt infundate iar si vreau bebe 2.
eu am mers pe operatie si am castigat.....

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

imi poti da mai multe amanunte legate de operatie?

Mergi la inceput

nu prea mai stiu de la prima operatie...au trecut 2 ani si.....dar camd vin din spital miercuri(cred) intru si spun cum a fost

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

oricum,pana vin daca nu mai ai rabdare intra la....laparoscopie 11
fetele de acolo urmeaza sa faca operatia sau au terminat cu ea.

Mergi la inceput

multumesc mult - oricum astept sa vi sa-mi spui ce si cum - se face intr-o anumita perioada a CM?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

dana...si eu sunt aproape in aceeasi situatie ca si tine.... o trompa nu mai este iar cealalta este compromisa-am facut oribilitatea aia de HSG de 2 ori,este cel mai cumplit lucru la care am fost supusa in viata mea si mi-am jurat ca nu voi mai face aceasta investigatie vreodata...no matter what
si eu am facut un FIV si ma pregatesc de al2lea

am avut si eu de ales intre FIV si incercarea de a desfunda trompa existenta....insa parerea mai multor medici a fost ca o trompa pe care s-a intervenit nu va mai fi niciodata ca una "originala"....asta fara sa mai punem la socoteala chinuiala fizica prin care ar fi trebuit sa trec-in cazul meu laparoscopia nu a putut rezolva problema
asa ca am ales varianta FIV-ului....insa ,impreuna cu sotul, am hotarat sa nu facem mai mult de o stimulare pe an.....doar 3 luni pauza intre 2 FIV-uri mi se pare prea putin....organismul nu are timp sa-si revina...cel putin in cazul meu a fost nevoie de 6-7 luni sa-mi revin dupa FIV....iar acum abia dupa un an pot sa spun ca ma simt bine iar in pielea mea

orice decizie vei lua.....iti doresc sa fie cu succes si reusita

Mergi la inceput