fara sot ,fara mama dar cu un copil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Imi pare rau ca ai ajuns intr-o asa o situatie :(
E foarte trist sa intelegi cum omul de langa tine alege orice altceva dar NU pe tine si pe copilul vostru.
Euam fost in situatia asta. Am luptat cu toti si tot si degeaba, pt mine a fost un razboi ce nu l-am putut castiga singura, este nevoie de 2 intr-o casnicie.
Rufus a scris bine.
Si fa-ti curaj sa negociezi cu sange rece totul.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui angi81

sa duc copilul la mama lui cat sunt la servici voi lucra in ture ,nici nu vrea sa auda de cresa am discutat de asta,spune ca este si copilul lui si are dreptul sa isi expuna parerea ,considera ca cel mai bine ii este langa bunica cat timp sunt la servici ,iar dupa divort el crede ca ii va fii incredintat copilul avand un domiciliu stabil si un venit este convins ca voi pierde tot si ma va arunca in strada ,nu ii pasa deloc de viata mea de dupa,iar copilul spune ca mi-l da doar daca fac rost de casa si ii voi oferi un trai decent (stie ca este imposibil de realizat momentan )locuinta e posibil sa obtin mai mult ca sigur de la primarie ,primarul mi-a fost profesor si imi cunoaste situatia familiala ,si sunt multe mansarde libere in zona in care locuiesc care se dau spre inchiriere celor cu posibilitati precare ,sper la o garsoniera macar.....dar sora mea imi spune ca voi obtine din apartamentul lui cel putin o camera,credeti ca este posibil?de putin timp vine acasa si ii face fetitei poze sunt convinsa ca EA il pune ,si il incurajeaza sa imi ia copilul definitiv,lucrul cel mai de pret ce il am , la care nu voi renunta niciodata.

daca apartamentul e cadou de la mama lui nu primesti nimic din el. cit despre plecat nu poti pina nu iti gasesti unde sta. iti sugerez sa faci asta de urgenta, la fel cu cresa. el si-a pierdut dreptul de a dicta prea multe in privinta copilului atunci cind a ales sa umble cu alta femeie. cit despre incredintarea copilului, atita vreme cit ai un venit si chiar o amarita de garsoniera, iar el e vinovat de un comportament imoral (amanta) nici-o instanta nu iti va lua tie copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Avind in vedere ca e un divort cu copii minori,pronuntarea se face in minim 6 luni,timp in care vei locui acolo.Incearca sa lucrezi cit mai rapid si incepe sa stringi niste bani.Limiteaza cheltuielile la mazim si incearca sa poti pune deoparte cit mai mult,sa faci un fond de rezerva.Daca te da afara din domiciliul conjugal,depune plingere la politie,sa fie la dosar la o adica.Momentan casatorita fiind si cu apartament ,nu stiu daca esti caz social sa obtii o garsoniera de la primarie,insa ar fi bine sa incepi demersurile sa vezi ce poti rezolva.
Mi-e teama ca sotul tau ,cit de nemilos il descrii, sa nu puna vreo yala pe usa si sa vii de la servici si sa nu poti descuia.In principiu ia-tti precautii la maxim.Daca banui ca se poate intimpla asa ceva,da-l la cresa.Tu nu esti in perioada de plata a concediului de crestere copil?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nicopuscasu

Incearca sa nu-i zici nimic de ma-sa ca se ataca si mai rau.

www.nico.stfp.net

Apartamentul e cumparat de soacra pe numele lui si e sti****t in act ca e donat de maica-sa?Vezi ca daca nu e scris expres si nu se poate demonstra ar putea fi bun comun.Daca nu ti-e clar, scaneaza si pune o copie dupa act sa vad?
Esti asociata in firma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

el poate veni in instanta cu faptul ca tu nu ai grija de copil,ca sta mai mult la mama lui(eventual sa o ia si pe ea ca martor...sau mai mult ca sigur ca asa va face)....

in plus acum am inteles ca nici nu mai e "condamnat"adulterul...si chiar daca teoretic ar fi ,practic nimeni nu tine cont de asta....stiu eu sigur...

ceea ce conteaza in fata instantei e ca tu sa ai un loc de munca si un venit...apoi sigur ca iti tb si spatiu locativ,asa ca strange bani pana se incepe divortul(si nu te astepta ca o sa te menajeze-asa ca tb sa lupti cu toata fortza ce o ai in tine,si daca nu o ai tb sa o cauti pt ca esti mama)...deci cauta sa duci copilul la o cresa chit ca nu vrea el,cauta sa te muti cat mai curand...sunt si garsoniere mai ieftine,cu banii tai si pensia alimentara vei face fata...
in plus copilul are nevoie de mama lui fiind asa mic,deci tu tb sa bati moneda pe chestia asta....si vezi cum faci sa ai martori ca tu ai grija copilului, nu mama lui...

citeste si povestea noideei,ai sa vezi ca ea a putut si acum e pe drumul cel bun si la inceput si ea il iubea,era copilul caruia ii tb casa,masa ...apoi cand sa plece nici ea nu avea casa,mama are dar....
deci ai incredere in tine,se poate

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

atata vreme cat ai un venit, numa' daca e VIP castiga in instanta copilul. nu-ti fa griji de asta, totusi sa-ti asiguri asistenta unui avocat in instanta, ca te stie reprezenta cel mai bine.

cauta si vezi prin Bucuresti daca nu sunt adaposturi pentru mame cu copii mici, femei abuzate (in orasul meu sunt si pot sta femeile cam 6 luni, timp in care se dezmeticesc si gasesc solutii).
sa stai impreuna cu el nu este o solutie, te streseaza situatia si nu reusesti sa te aduni si sa te intaresti.

pentru cresa, daca copilul e sub 2 ani, primesti bonuri care acopera costul. din pacate nu stiu unde trebuie sa intrebi, la serviciu sau in alta parte. poate sunt fete care beneficiaza de asta si-ti pot spune.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

www.TickerFactory.com/weight-loss/wtM1xDP/] br / [img] br / " target="_blank">Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_lz spune:

Daca ai trecut in buletin ca domiciliu stabil adresa la care stati acum, nu te poate da afara in mod legal decat cu hotarare judecatoreasca. Si cat timp sunteti casatoriti, iar tu te comporti normal, n-are cum s-o obtina. Daca schimba yala, te duci imediat la politie. Si poate chiar ar fi bine s-o schimbe, ia gandeste-te cum ar arata o asemenea actiune la dosarul de divort...

Intreb ca si fetele de mai inainte, pe numele cui este apartamentul si cum a fost dobandit? Donatie sau vanzare-cumparare? Daca e vanzare-cumparare si voi erati casatoriti legal la momentul cumpararii, atunci n-ai de ce sa-ti faci probleme, jumatate de apartament e al tau, indiferent daca maica-sa a dat banii pentru apartament sau daca de la maica-sa l-a cumparat.

Care e situatia cu firma? Cine sunt asociatii si in ce procente? Cine este administrator?

Personal, ti-as sugera sa duci copilul la cresa / gradinita, in niciun caz la soacra.

Poate ar fi o idee buna sa stai de vorba cu amanta, sa-i spui ca n-ai nimic impotriva ca sa fie impreuna cu sotul tau, dar ca daca ti se ia copilul si ea si sotul tau nu se poarta ca niste parinti adevarati, ai grija sa-i tarasti prin tribunale pana la sfarsitul vietii lor. Probabil ca el se gandeste ca soacra ta va creste copilul, iar amanta va fi o a doua mama in timpul ei liber pentru copilul tau. Dar daca amanta realizeaza ca se va tine cineva tot timpul de capul ei si ca e pericol sa creasca ea copilul si nu soacra, s-ar putea sa ai un aliat neasteptat in lupta pentru copil

Nu-i rau ca-l iubesti asa mult inca. Atunci cand te prezinti la judecatorie pentru divort (si ai grija sa te prezinti de fiecare data, nu-ti lasa niciodata doar avocatul sa te reprezinte), spune-i judecatoarei ce simti din inima si opune-te divortului. Si tine-o asa pana cand trec toate termenele legale care pot fi obtinute atunci cand una din parti nu e de acord cu divortul. In cazul tau, un divort lung mi se pare cea mai buna solutie: sotul simte pe pielea lui cum e sa te hartuiasca cineva si nu poate sa-ti reproseze ca-l iubesti , amanta intra in perioada de uzura a relatiei si tu ai timp sa-ti aranjezi viata cat mai convenabil pentru tine si copil.

Iubeste si cu capul, nu numai cu inima. Iar pe primul loc, in cazul asta, trebuie sa fie binele tau - asa, automat ii va fi bine si copilului.

Mult curaj, multa intelepciune si multa incredere in viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi81 spune:

nici nu stiti cat de utile imi sunt sfaturile voastr.va multumesc
apartamentul este pe numele sotului contract de vanzare -cumparare in timpul casatoriei ,in firmael are 90 sau 95%din actiuni el este adimnistrator ,in buletin am adresa la care locuiesc acum,chiar nu stiu cum voi reusi sa duc copilul la cresa pentru ca nu accepta sub nici o forma pe altcineva decat mama lui ,spune ca va sta el acasa si se va ocupa de copil pana se va termina divortul si se va clarifica situatia celui caruia ii va fii incredintat.
Nu pot sa tac cand vine acasa la 3-4 dimineata si incep sa ii spun ca fetii i-a fost rau sau nu a mancat ,si el nu a fost langa noi,nu iese in parc cu noi,nu se implica cu nimik,doar financiar contribuie si mai tare se enerveaza dar nu ma pot abtine cand stiu ca vine de la ea ,noi am fost plecati in anglia o perioada si am lucrat acolo si imediat la intoarcerea in tara am ramas insarcinata ,nu beneficiez de indemnizatie ,altfel as fii ramas acasa cu fata , ma gandeam chiar sa ma complac asa in situatai asta si sa stau pana ce fata va implini 3 ani si va merge la gradinita ,numai ca el nu ma mai vrea in casa si ma alunga tot timpul ,ma jigneste o schimbare radicala sa produs .......
sper sa am putere sa lupt va multumesc

Mergi la inceput

Angi e bun comun ,deoarece e cumparat in timpul casniciei.In contractul de vinzare cumparare nu scrie provenienta banilor?De ex . banii pentru cumparare au fost donati de mama mea?Normal ca el la partaj va incerca sa aduca dovezi ca l-a cumparat mama lui.Nu-l ameninta ,insa poti dovedi ca ati avut bani sa-l cumparati voi?E abject ,dar ai putea sa-l stresezi si tu putin cu asta.Concret ce anume e contributia ta la acel apartament?
E foarte greu sa-l suporti ,insa faptul ca din punct de vedere financiar nu esti descoperita,poate ar trebui sa faci un efort sa-l suporti,ignori ,ca sa-ti poti intii gasi o casa,un servici ,ceva stabil si sigur.
El e un ticalos ,in mod evident si tocmai de aceea trebuie sa-ti iei masuri de precautie.Vezi cum pui banii care-i stringi ,in banca,poate-i partajati la divort.
Angi nu-l mai ataca inutil,nu merita deranjul si tot tie iti faci rau. Deci e clar ca el va introduce actiunea de divort.Tie iti trebuie niste bani de avocat intr-o perspectiva apropiata.Procesul il poti lungi binisor avind in vedere ca e un minor.Dar gindeste-te daca e in avantajul tau sa o faci.O sa poti sta in casa cu el sa-l tolerezi la plus infinit?Trebuie sa fii practica si sa-ti faci o strategie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Angi , daca e ctr de vinzare /cumparare fara clauze (ex.uzufruct viager) si nu e donatie (astea se pot ataca) conteaza ft mult ce se specifica in el.In principiu e bine.Chiar daca nu esti trecuta pe ctr. se specifica: casatorit cu X.

Deci drepturi egale ,ma rog cind sint copii recunoscuti juma' juma' si din jumatatea mamei se imparte (in urma altui proces) din jumatatea mamei. Aici nu explic ca nu face obiectul discutiei.

Administrator la firma? E si unic asociat.Daca nu,administratorul raspunde de "administratia" firmei,cu tot ce implica.E un simplu angajat.Asociatul/asociatii impart bunurile.Daca nu faci parte din asociati,nu cred ca ai vreun drept acolo.Cam asta imi amintesc.Imi cer scuze daca gresesc.

P.S. Ce inseamna 90,95 % din actiunile firmei.Procentajul acela minor poate fi favorabil.

Mergi la inceput