Ada-Kaleh - Orientul scufundat in Dunare
Raspunsuri - Pagina 2
viorela hoff spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adriuta Unii parinti si bunici din zona Severinului si a Banatului de Sud, inca isi mai amintesc cu drag de mireasma cafelei la nisip, a rahatului si a dulcetii de trandafir. De glasul turcului ce chema la rugaciune cele 500 de suflete in rasaritul diminetii, de mireasma trandafirilor, de umbra maslinilor si siluetele falnice ale chiparosilor. O bucatica de pamant de aproape 70ha, ravnit de multi in trecut si presarat cu istorie cat pentru o lume intreaga. Acum ne-au ramas doar amintirile, si cele cateva imagini ale Paradisului de sub apele Dunarii. |
O Doamne, cum sa nu imi aduc aminte! Mergeam Duminica cu parintii cu vaporul la strand la Ada-Kaleh, seara la restaurant, ah si mai era si bautura aceea, braga....
Din cele 500 suflete sarmane, chiar am cunoscut cateva, aveau locuinte insalubre, primite de la comunisti in schimbul minunatei insule.
A fost un vis frumos, din care au ramas doar amintirile, multam pt. filme.
Vio
LindaZ spune:
Multumesc mult, nu stiam de ea. Am mai gasit aici niste poze: http://www.banaterra.eu/romana/adakaleh-insula-pe-dunare-astazi-disparuta-sub-apele-lacului-de-acumulare-de-la-portile-de-fier
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
adriuta spune:
Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Ma bucur ca vi-a facut placere sa aflati de insulita de altadata.
Viorela, ce bine ca ai trait pe viu tot ceea ce eu auzisem din povestiri. Sa pastrezi mereu amintirile frumoase.
Foarte frumoase pozele Linda.
Stateam zilele trecute si ma gandeam ca poate daca s-ar reconstrui ins. Simian si s-ar obtine o parte din privilegiile pe care le aveau turcii. Daca cineva ar pune bazele unui proiect autentic si sa se urmareasca reconstructia atmosferei, o parte din arhitectura orientala(ff important) de pe Ada-Kaleh, am avea numai de castigat. Bogatia altei culturi,bunataturi si dulciuri fel de fel, am recompensa oamenii care au ramas fara nimic acum cativa zeci de ani,...plus ca ar deveni un punct de atractie pentru croazierele de pe Dunare si ar aduce banuti la tara si...turisti. Dar totul ramane doar...un gand.
Oricum ma bucur ca am putut sa va aduc o farama de istorie.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!