despre cetatenie
Va rog ajutati-ma daca se poate.
As dori sa aflu cum se poate sti daca o doamna in varsta, plecata din tara din 1981, in germania, mai are sau nu cetatenie romana, in conditiile in care in acei ani se retragea cetatenia romana in mod abuziv, dar nu tuturor persoanelor, ci in mod aleatoriu. Stiu ca pot apela la autoritati, dar poate e un mod mai simplu. Doamna e in varsta si nu ar angaja sume pentru asta. POate stie cineva un mod simplu de a afla. Va multumesc mult.
Raspunsuri
eunice78 spune:
La politie, la Evidenta po****tiei apare si cetatenia. Chiar daca doamna e plecata de mult timp din tara, ea trebuie sa apara in baza de date, cum mentiunea ca a plecat din tara si, cel putin teoretic trebuie sa apara mentiuni si la cetatenie.
Suna la INEP si vezi, cred ca ar putea sa te ajute.
http://www.evidentapersoanelor.ro/
De altfel cetatenia se dovedeste cu actul de identitate. Ori cei de la INEP au evidenta lor, deci ar trebui sa poata sa iti raspunda.
Succes!
Baietzii mei
Macrina spune:
Stiu pe cineva plecat prin '81 si caruia i s-a retras automat cetatenia, era dusman al poporului 
Si-a luat-o inapoi dupa '89. Nu cred ca procesul cere bani multi.
eunice78 spune:
Eu din cate stiu redobandirea cetateniei nu presupune proces, e o procedura administrativa gestionata prin Ministerul Justitiei la noi si consulate afara. Iar redobandirea efectiva sa efectueaza printr-o Hotarare a Guvernului, dupa parcurgerea procedurilor.
Uite un link , dar nu e de pe un site oficial
http://www.catharsisline.ro/fundatia-catharsis/proiecte/files/Actele%20si%20taxele%20pentru%20redobandirea.doc
Baietzii mei
kariguld spune:
daca a plecat in conditii legale din tara iar in Germania si-a dobandit a doua cetatenie, cea nemteasca si NU a renuntat la cetatenia romana (in caz ca n-o avea retrasa din alte motive) atunci trebuie sa o aibe.
pe doamna in cauza nu o poti intreba?
revin
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
pifu_monica spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Am intrebat/o, nu are idee. E plecata legal, dar nu mai are nici acte romanesti, nimic, si i/au fost luate si toate proprietatile, ca pe atunci. O sa incercam sa dam telefoane. Multumesc inca o data tuturor.
kariguld spune:
am intrebat azi pe cineva, un domn plecat tot in aceasi perioada din Ro, e greu de spus. daca la plecare nu a avut probleme, daca plecarea a fost legala, daca ea n-a renuntat la cetatenie in Deutschland, de buna voie, atunci are trebui sa o mai aibe.
dar, cel mai bine este sa te interesezi la autoritati.
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!