FIV IASI (4)
Raspunsuri - Pagina 5
ElenaTudor spune:
Buna, fetelor! sunt extrem de noua pe forumul vostru, desi va citesc de multa vreme. Pe scurt, mi s-a recomandat FIV ca fiind singura solutie pentru o sarcina. Am 33 de ani si endometrioza severa. Am avut mai multe interventii chirurgicale, in urma ultimei (de 2 saptamani) mai am "disponibil" doar trei sferturi dintr-un ovar, restul fiind extirpat. Am nevoie de un medic extrem de rabdator si de bun. Mi s-a recomandat Ungaria, dar nu cred ca pot trece peste bariera comunicarii cu ei. Saptamana asta demarez toate analizele nesesare si o sa am nevoie de opiniile voastre.
Eu sunt din Ardeal, medicul meu e din Cluj (Dr. Sprinjan Dan, un om minunat) dar nu se ocupa de FIV. Cu niciun ovar am sanse sa il nasc pe Tom Degetel sau pe Degetica.
Orice, doar un puiut de om sanatos sa fie.
Va rog sa ma sfatuiti. Va multumesc si ma rog pentru ca dorintele noastre sa fie auzite si indeplinite. Si mai ma rog pentru optimism.
pogonici1977 spune:
ia calea ungariei..fereste de roamanica noastra..caci sansele de face pe tom degetel aici la noi sunt reduse..in ungaria gasesti contra cost traducatoare...
intra pe FIV UNGARIA..caci si eu merg la budapesta.pe 15 sept am programare la ei...
vei afla mai multe citind forumul ce ti lam recomandat
sophie76 spune:
Draga ElenaTudor, bine ai venit printre noi si ti urez sa ti se indeplineasca visul cit mai repede.
FIV se face si la Cluj, din cite stiu eu si e cel mai ieftin din tara. oricum tu fiind din Ardeal , daca nu preferi Clujul, cred ca logistic cel mai usor ti-ar fi sa mergi in Ungaria. Nu inteleg de ce te sperie comunicarea cu ei, exista medici care vorbesc engleza atit la Budapesta cit si la Szeghed sau mai exista varianta translatorului. Daca intri pe topicul FIV Ungaria, gasesti acolo chiar pe prima pagina informatiile necesare si poti citi si din experienta fetelor care au fost.
De asemeni poti face FIV si la Bucuresti, unde sunt citeva clinci care fac acest lucru cu rezultate bune, de asemeni la topicul de FIV poti culege informatii si despre aceste clinici, dar sa stii ca la Bucuresti e mai scump.
Din experienta personala iti spun ca si eu m am decis pentru FIV, initial am preferat clinica Gynera din Bucuresti cu dr. Laura Dracea, dar dupa o analiza mai atenta am ales clinica Kaali din Budapesta. Oricum , daca as fi fost din Ardeal asa ca tine, nu as mai fi stat pe ginduri si as fi ales Ungaria din start, e mai ieftin, sunt recunoscuti ca f buni profesionisti cu rezultate f bune.
Daca te mai putem ajuta cu ceva informatii ,cu cea mai mare placere.
Multa bafta!!
sophie
bytzi spune:
elena,asa de grava a fost endometrioza incit ai ramas doar cu trei sferturi dintr-un ovar???
parerea mea care si io am endometrioza ,chisturi endo pe ambele ovare curatate si care dupa 3ani de la operatie nu mai produc mai nimik chiar si sub stimulare,sa gasesti cit mai repede o clinica si sa incepi FIV-ul
daca stau sa ma gindesc bine ca si io am studiat cam toate clinicile din RO si problema ta fiind mai delicata,chiar ai nevoie de un dr rabdator si cu expierenta poate tot in afara e mai bine....
nu zic ca la noi nu sint dr buni ,dar poate prea aglomerati si la tine e nevoie de rabdare....
nu iti rec Cluj,nu prea am auzit de reusite acolo
Gynera e o clinica f buna dar si acolo e prea aglomerat..
parerea mea daca alegi Ungaria ,nu Szeged ca e prea aglomerat si nu stiu cita atentie iti poate acorda...
iti urez succes in alegrea clinicii si dr...
dumnezeu ma va ajuta

silc spune:
bytzi eu am fsh-ul in ziua 4 a CM = 7, asta pe un ciclu normal fara stimulare in lunile precedente. acum nu mai stiu care este, nu am repetat analiza din februarie. tu in ce zi a CM ai FSH=20?
ElenaTudor bine ai venit!
eu iti recomand cu caldura clinica prof.Munteanu din Timisoara. este un profesionist si lucreaza pe partea de ecografie pe Romeo Munteanu.
partea nasoala este ca programarile se fac cu 2 luni inainte, dar ai o parere obiectiva si stii ce ai de facut in continuare.
o zi frumoasa tuturor.
sophie76 spune:
bytzi
si eu, cind mergi la ecograf ? presimt eu ca ai sa ai cel putin un foliculas grasunel care se va transforma intr un BB sotios.
Chiar citisem zilelel trecute pe net, cum ca unicul folicul produs lunar in mod natural de ovar este cel mai calitativ, cu sansele cele mai mari de a deveni un embrion de calitate. De asemeni am citit ca in SUA se reorienteaza spre FIV pe ciclu natural sau mini FIV, adica o procedura FIV cu un tratament minim de stimulare bazat pe clomid si putine injectii de menopur, in intentia de a obtine maxim 3 - 5 foliculi, cica indiferent de tratamentul hormonal luat, chiar daca produci mai multe ovocite (asa cum se intimpla in tratamentul clasic de hiperstimulare) doar maxim 3 - 5 ditre ele sunt de calitate si au sansa sa devina embrioni viabili. In articolul respectiv se spunea ca la un mini FIV rezultatele au fost superioare celor de la FIV cu hiperstimulare.
Dar pina sa ajunga si la noi aceasta practica va mai dura, la noi inca se merge pe principiul obtinerii cit mai multor ovocite, despre calitatea lor nu prea spune nimeni nimic.
Multa bafta bytzi si bitza, va tin pumnii si va astept cu vesti bune
sophie
bytzi spune:
silc,am auzit de numeroase cazuri care au FSH bun ,dar nu raspund la stimulari....sau daca raspund trebuie o stimulare f puternica ,ceva gem 300ui puregon si 150-225 ui menopur...
eu FSH 20 il aveam in z2 de CM (aceeasi valoare mi-a iesit de 2 ori)pe un ciclu fara stimulare
dar anul trecut in iunie aveam FSH z2 =10(la limita de 10) asta i-a mirat pe multi dr carora le-am cerut parerea...
sophie,merci ,esti tare dragutza
prima eco o fac luni in z10 si daca avem foliculas ,voi face urmatoare eco la Sibiu
bitza,cum merge injectatul?cind faci prima eco?am inteles ca z8-9
dar cind e?iti tinem pumnii sa ai outze frumoase!!!
dumnezeu ma va ajuta

bitza20 spune:
bytzi, sophie
multumesc ca va ganditi la mine. Eu sunt tare emotionata, vineri trebuie sa merg la monitorizare dar nu stiu exact la ce ora, joi trebuie sa sun dr si sa-mi spuna. Injectiile nu dor, putin locul ma deranjeaza, mi le face socra mea care e atat de finuta...Doamne fereste sa ma doara
. Sunt tare curioasa ce-mi va spune vineri.
Bytzi, tu cand faci prima eco?
bytzi spune:
bitza,prima eco o fac luni,caci eu merg pe CM natural,pina atunci iti tin pumnii tie si te asteptam cu vesti bune 
dumnezeu ma va ajuta

ElenaTudor spune:
Va multumesc pentru sfaturi, chiar mi-au prins bine. Din fericire, la mine nu se pune problema diferentei mteriale, ci a profesionalismului medicilor, de aceea nu as vrea sa risc si sa pierd vremea. Zilele astea ma documentez despre FIV in Ungaria si promit sa va comunic decizia luata. Multa sanatate tuturor si numai vesti bune!