FIV IASI (4)
Raspunsuri - Pagina 4
bitza20 spune:
buna dimineata, scriu si aici pt fetele care nu intra la "moldovence" poate ma lamureste cineva.
Sambata am fost la dr. si mi-a dat sa incep stimularea cu menopur si luna asta sa incerc o IA. Intrebarea mea este....inainte de a incepe stimularea si iainte de o IA nu trebuia sa fac un profil hormonal(z2-5, z14) si analizele taxo, ureoplasma, clamidya etc si sotul sa refaca spermograma? Eu mi-a facut profilul in decembrie fara celelalte analize si sotul spermograma dar a trecut mai bine de jumatete de an de la acele analize, oare mai sunt valabile si se ghideaza dupa ele?Azi sunt in z5 as putea sa merg sa fac profilul de capul meu, dar deja am inceput stimularea si pe deasupra mai iau si antibiotic si cu siguranta rezultatul nu va fi cel real...ce sa fac? Vineri merg la monitorizare si am sa intreb atunci ce si cum. Voi ati auzit de dr. Luca de la Omini, ce stiti despre el? Va doresc tuturor o saptamana frumoasa, fara stres 
bytzi spune:
bitza,la inseminari am observat ca dr merg cam pe acelasi protocal,in functie de ce rezultate au,de ex la Sibiu stimularile la IA se fac cu gonal ,caci cu asta au obtinut rez mai bune,acum nu stiu daca e asa de bine...
gonalul,puregonul contine FSH si menopur,menogon contine fsh+lh poate sa uitat pe anal vechi si in functie de ele ti-a dat stimularea?
dar ai scapat de chistulet?
cit despre anal de secretie nici eu nu le-am mai repetat(fiind facute din feb) fiindca nu-mi mai permit sa le fac acum ,ca deabia am strins cele 30 mil care imi trebuie pt IA si drumuri si in plus am antecedente de ureaplasma poz de 2 ori si tratata + o clamidia....dar cu dumnezeu inainte ,sint atitea pers care ramin insarcinate si duc sarcina si nu au auzit niciodata de aceste analize,stiu am citit si despre riscuri dar cu dumnezeu inainte...
ti-am scris despre anal ca si eu sint z3 si mi-am inceput trat facut de mine si luni z10 merg sa-mi fac prima eco,sper sa am si eu un foliculas
tare as fi vrut si eu sa ma injectez putin
sa am si eu macar 2 foliculasi dar la mine nu da roade stimularea
la 2 gonal /zi timp de 9 zile am avut tot un singur foliculas si ala a crescut f incet
sint terminata dupa gemenasi,am o prietena aici pe forum care ma vizitat si care are gemenasi,m-am indragostit pe loc de ei
amir,am vorb cu dr meu despre prednison si mi-a zis ca nu sint riscuri,daca vreau pot sa-l iau doar ca cei din strainatate il dau ca trat profilactic nu se stie daca ajuta cu ceva,dar rau nu are cum sa-mi faca...ba pe deasupra mi-a zis daca tot iau sa iau 10mg ,adik 2zi...
va doresc o sapt usoara
dumnezeu ma va ajuta

silc spune:
bitza20 eu am facut profil hormonal si celelate analize:clamydia,etc abia cand am decis ca facem fiv. inainte de inseminari nu mi s-a dat sa fac nici profil hormonal, nici clamydia,etc. la cererea mea am facut spermograma sa vad cum stau inainte de procedura. la fiv mi s-a dat un barem de analize obligatoriu pe care a trebuit sa-l fac.
dr.Luca lucreaza de la inceputul anului cu dr.O. la fel ca si dr.B este invatat de dr.O cum sa faca la inseminari, cum sa stabileasca tratamentul,etc. din ce am vazut extrem de rar dr.O face inseminari, el se ocupa mai mult de fiv, dar la monitorizare de regula este si el, numai procedura in sine este facuta de altcineva. nu trebuie sa-ti faci griji ca este o intreaga echipa care se consulta mereu iar dr.Luca,dr.Bors se consulta cu dr.O pt tratament, dimensiune foliculi.
bytzi nici eu la prima inseminare nu am raspuns la tratamentul cu gonal, foliculii nu au crescut deloc dupa 2 gonalF de 75/zi timp de 11 zile.
la a 2-a si a 3-a inseminare am facut stimulare cu puregon de 100UI/zi si rezultate au fost, am obtinut 2 foliculi de 19(a 2-a inseminare),3 foliculi(unul de 17,unul de 18,unul 20) la a 3-a inseminare.
o saptamana usoara tuturor.
bytzi spune:
silc si io ma gindesc poate la puregon sau menopur raspundeam mai bine ,dar la FSH meu de 20 ce sperante sa-mi mai fac,sint doar vise sa obtin 2 foliculi
de crescut cres dar e doar unul indiferent cite ui de hormoni bag in mine...
dumnezeu ma va ajuta

silc spune:
bytzi pana nu incerci nu ai de unde sa stii cum reactionezi. mie dr.O mi-a spus ca ma numar printre persoanele care nu reactioneaza deloc la gonal si am incercat cu puregon sa vedem ce rezultate putem obtine. si am obtinut mai bune ca la gonal. si inca un lucru: fiecare femeie raspunde diferit de la luna la luna la stimulare. poti sa faci stimulare intr-o luna si sa nu ai decat un folicul cu acelasi tratament luna urmatoare poti obtine 2 sau 3, depinde de o groaza de factori.
merita de incercat.
o zi frumoasa.
bytzi spune:
silc,poate e adevarat ,dar eu deja am facut pasul si cred ca va fi si ultima inseminare deja nu imi mai permit sa arunc banii degeaba ,de fiv nu mai zic ca nici un dr nu mi-a dat nici o sansa mi-au zis ca nu am nici o sansa de a obtine mai mult de un folicul,acum cum va vrea dumnezeu ,este ultima incercare pt mine
amir,sa inteleg ca ai luat concediu?ai plecat in vacanta?
pup toate fetele
dumnezeu ma va ajuta

silc spune:
bytzi eu acum urmez un tratament bazat pe produse apicole:laptisor de matca in stare pura,polen,propolis 30 picaturi, otet de mere si miere de albnine in primele 14 zile a ciclului si urmatoarele 14 zile acid folic,vitamina E si aspenter. iau toate astea pt insuficienta ovariana. am facut fiv si nu am raspuns la tratament si vreau sa vad ce se intampla luna asta.
pe langa mine si sotul meu ia un tratament facut de mine poate o sa ne ajute la inbunatatirea gigeilor, ca o sa innebunesc daca mai ascult parerile medicilor si urmez sfaturile lor.
o zi frumoasa tuturor.