Poveste de Romania: donam sange sau nu?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Alice

Raspunsul: DA DONAM SANGE.

Intamplarea mea(daca vazui ca fiecare are una) nu este de la donare de sange si dateaza cu ani in urma.
Eram printr-a 7-a si se trezeste mama ca nu-mi mai facuse analizele de vre-o 2-3 ani. Urammm sa ma intepe. Buuun , ne ducem noi la tanti doctor si se vorbesc ele ce-ar trebui verificat la fata. hmmmm cu ditamai listoiu' dimineata urmatoare eram amandoua in fata la policlinica. intram cu biletul si mama ramane afara ca asa o sfatuise tanti de la ghiseu. Mirosul acela de spital deja ma pusese in fund pe scaunul de musama (mie imi vine sa lesin de la mirosul din spital...pur si simplu asa sunt de cand m-am nascut fara o cauza anume). Aproape lesinata o vad pe tanti cum ma leaga cu o bucata de cauciuc GALBEN (mi-o amintesc ff bine)atat de tare incat imi venea sa morrr. Si pe atunci nu era cu eprubetele ci cu seringile...ha ha ha ... Si umplea tanti noastra seringa dupa seringa, si curgea si pe jos, si pe scaun...si ea mergea sa ia alta ...si mai da-i cu stropi... La sfarsit (nu va mint) era balta sub mine si i-a luat mamei 2 zile sa ma invie. Da a avut fata analizata. In ultimul an de facultate i-a trebuit prietenei mele o juma de zi sa ma resurciteze dupa o seringa miiiica luata de doctorul de la faculta sa vada daca nu-s anemica.Si aia convinsa cu greutate fiind de dr. Pana cand m-am maritat eu alte analize n-am facut, si acum cand ma gandesc cate s-au schimbat in bine... ce sisteme au acum, mie tot mi se face rau. Cand o vad pe asistenta ca ma leaga cu garoul si se apropie cu acul mi se face rau, imi urca un nod in gat, mi se infunda urechile...lesin la propriu.
Eu o admir pe Alice din tot sufletul

Psss, Sa nu mai spuneti nimanui, ok???

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Acum 2 saptamani am fost sa donez si eu ptr mama unui baitat ce este internata la spital , eram un grup de 8 persoane , in ziua aia era multi romani si cred vreo 2 ..3 rromi

Am fost tratata foarte bine si am plecat cu o impresie buna de acolo, chioras s-au uitat si la mine tot din cauza greutatii , m-au pus pe cantar si le era ''teama '' ca hemoglobina mea nu e buna

in final am donat si o voi mai fACE si alta data daca mi se mai cere

pana la mai putin de 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Sotul meu este donator de 6 ani.
A donat prima data pt nasa noastra care era in coma si avea nevoie si de sange.
A fost impresionat si de atunci, la cateva luni se duce si doneaza, periodic.
Este adevarat ca pierde cateva ore acolo, dar la final se gandeste ca cineva se simte mai bine dupa gestul sau.
De multe ori merge cu cel mic de 1 an dupa el, sau cu cea de 3 ani, dar mereu ii lasa cu cate o asistenta pana-si face treaba.

Si nu suntem rromi...si nici pt bani, va dati seama

Noi suntem inscrisi si in programul Avem viata in sange, campania organizata de Pro TV, si suntem de acord si cu donarea de organe.
Vrem sa facem bine cat putem, unde putem, cu ce putem.
( PS: eu nu pot dona sange pt ca am Hb 9 de cand ma stiu,dar la restul "cooperez")

Conditiile de donare, sunt proaste, de aceea nu se inghesuie lumea la asa ceva.
Filantropi sunt, dar pe cale de disparitie. Sunt alungati de saracia locului si a conditiilor din centrele de donare.

Dar daca treci peste amanunte si te gandesti decat la scopul de a face bine, reusesti sa ajuti pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Eu cand am fost tot asa am stat cateva ore pe acolo , dar pe scaunu ala confortabil la un moment dar spre sfarsit mi se cam facuse rau , au stat pe langa mine si nu m-au lasat sa plec pana nu erau ele sigure ca mi-am revenit

mi-au dat sa beau si ceai

pana la mai putin de 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Doamne Alice,pentru tine , iar pentru mizerabila tara in care continuam sa traim si pe care am inceput sa o detest cat cuprinde,no comment....uofff..

mami de TEA (1.04.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Mai fetelor ma ia cu ameteli cand povestiti voi cum e cu donarea la Buzau... Ce gemulete?? Ca eu donez de 12 ani dar la Galati n-am vazut gemulete nici la vechiul centru de transfuzie, la cel nou nici vorba de asa ceva... Sunt paturi noi,unde poti sta relaxat, e televizor in camera de donare, vin si te intreaba mai mereu daca nu cumva ti-e rau, au ceiutul pregatit (din acela instant)... Poate mai gasesti cate o asistenta mai nervoasa din cand in cand dar ce povestiti voi tine de bunul simt nu de conditiile din centrul de donare!!! Si eu n-as plange deloc daca vreo cocota de aia mi-ar spune ceva ci i-as pocni una peste fata sa nu se vada!!! Ca doar asa sa se mai invete minte, dupa ce ia vreo cateva...
Analize la sange se fac multe atat predonare cat si postdonare. HIV, hepatitele, unii markeri tumorali, TGP, TGO, glicemie, VDRL si multe altele. Daca donati aveti puteti cere si rezultatele la analize.

http://tt.lilypie.com/y5pNp2.png

Pozici din tinereti

Mergi la inceput