Poveste de Romania: donam sange sau nu?
Raspunsuri - Pagina 4
mihuta spune:
Totusi, de cine tine acest Centru de recoltare ? Care este forumul superior care poate sa ia masuri? Ca asa ca muritori de rand in afara de scris pe la ziare si facut tamtam la donare, nu vad ce alteceva mai putem face.
Eu sunt din Buzau. Daca aveti nevoie de sangele meu, vin eu la voi si vi-l aduc pe tava, dar de donat nu donez acolo pentru nimic in lume.
mami de Sophia
mihutza11 spune:
Alice
chiar f urat ce s-a intamplat acolo.. si la fel si cu replica aia data Roxanei.. nici nu mai stii ce sa mai comentezi..
Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008
Ratusca mea mih1 si mih2 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=10" target="_blank">aici
Pozici
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Povestea americancei
Olgutzika spune:
Alice, stiu ca nu ai timp fizic de purtat razboaie, ca oamenii cu bun-simt tind sa fuga din calea nesimtirii si a prostiei, dar...nu o lasa asa! Reclama-i la Minister, spune ce se intampla acolo, "invita-i" pe cei care pot schimba ceva sa vada ce se intampla in centrul de recoltari al unui municipiu-resedinta de judet. Habar nu am, nu am decat senzatia ca peste 6 ani tot in aceleasi gauri iti vei baga mana sa donezi, dupa o intalnire de 3 minute cu acelasi medic diagnostician de profesii...si ma doare stomacul!
Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008
Happiness_4_us spune:
Alice .
Am plans cand am citit.
De realitatea cumplita din spitalele din, Ro ne-am lovit si noi in vacanta asta.
Am ramas cu un gust tare amar.
E doar experienta mea, traita in 2 spitale, cu un copil de 1 an si 10 luni, chinuit la maxim ptr a i se monta o simpla branula, ciuruit la ambele manute si picioruse, cu acul bagat pe sub piele si cautand vena , asta cateva minute, iar daca am cerut sa se renunte, am fost data afara din cabinetul asistentelor, ptr ca mi se facuse favorul de a asista la procedura, cand trebuia sa astept afara.
Si exemplele ar putea continua dar ma opresc aici.
Daca as putea trece peste lipsurile din dotare, asa cum am mers ptr fiecare medicament administrat la farmacie si am cumparat absolut tot, peste atitudinea oamenilor care sunt in slujba bolnavilor, si care culmea, ei singuri au ales aceasta meserie, mi-e peste putere sa trec.
Xio, te rog sa nu sari in apararea lor, ca nu e cazul. Este experienta traita de mine si atat!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
doradora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Dumnezeule!!! Alice toata stima pentru gestul de curaj facut, mai ales ca trecusesi inca o data prin aceasta intamplare neplacuta. Marius ai dreptate, este real life...si totusi...stii ce discutii in contradictoriu exista pe acest forum cand cineva indrazneste sa spuna ca nu e chiar asa ok in Romania Am si eu o intrebare: inafara de kilograme, tensiune, si alte chestii de acest gen, singele prelevat este in vreun fel testat???? Dana mama lu' Radu Stefan Hobby ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank"> "If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and then make a Change" "Man in the Mirror" - Michael Jackson |
eu am donat la mine la serviciu. in afara de punga mare de plastic in care se recolteaza, se ia si intr-una mai mititica, care este trimisa la analize. ne-au spus ca in cazul in care apare ceva ne instiinteaza (au cerut si adresa si nr de tel)
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NanaMotoc E doar experienta mea, traita in 2 spitale, cu un copil de 1 an si 10 luni, chinuit la maxim ptr a i se monta o simpla branula, ciuruit la ambele manute si picioruse, cu acul bagat pe sub piele si cautand vena , asta cateva minute, iar daca am cerut sa se renunte, am fost data afara din cabinetul asistentelor, ptr ca mi se facuse favorul de a asista la procedura, cand trebuia sa astept afara. Si exemplele ar putea continua dar ma opresc aici. |
Nana, ssssstttt, ca il trezesti pe "monstruletul" ala pe care eu ma lupt de 1 an si 4 luni sa-l tin adormit, ca atunci cand se trezeste, iese afara si face galagie....
Da si eu am trecut recent prin povestea ta...si prin altele mai grave si incerc sa imi zic ca...nu avem ce face. tacem si inghitim sau ne revoltam, ne dam cu popourile de pamant si iar nu rezolvam nimic...
cel putin eu am realizat ca e o lupta pierduta, atat pt noi, cat si pentru cadrele medicale normale, caci elemeltele astea...ne vor trage mereu in jos...problema e ca tind sa devina majoritare...
eu sper totusi, ca generatiile astea tinere sa schimbe ceva, sa le inlocuiasca pe acritele si plictisitele alea de viata.
sper sa aiba puterea sa reuseasca sa patrunda cumva printre ele...ca fara "putin" ajutor e cam greu pt un proaspat absolvent sa reuseasca...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
midasnu spune:
Alice, tot respectul Imi pare tare rau sa aud ca ai trecut prin asa ceva...
Sanatate maxima Gratielei! si tie tot binele din lume!
Elena de Petru (17.03.2008)
natynic spune:
Acum am citit si eu...
-pt tine, Alice.
Si... in rest...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
bertha spune:
Alice, tot respectul! Poate te mai gandesti si nu lasi lucrurile sa se termine asa, pt ca e pacat sa ne dam mereu deoparte si sa nu incercam sa schimbam ceva. Daca vrei, poti gasi un loc unde sa scrii cateva randuri. Nu cunosc Buzaul, dar am cautat pe net, am gasit site-ul Directiei de Sanatate Publica si sunt mai multe adrese de mail unde poti povesti experienta ta. Cred ca si acest centru de transfuzii de subordoneaza tot DSP, daca gresesc, rog sa fiu corectaza de cine detine informatii mai exacte. Sigur tu te vei descurca mai bine decat mine daca te hotarasti sa faci o sesizare.
Stiu ca partea materiala e deficitara si greu de corectat, dar nu trebuie bani pt a fi OAMENI. Si daca cei de-acolo nu se pot comporta frumos din suflet, poate pot fi cumva constransi sa-si faca datoria civilizat. Macar scuturati putin, sa le treaca acreala si greata.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
zozela spune:
Alice si-o imbratisare stransa! Nu stiu ce/daca poti face,daca putem schimba ceva..Eu ma simt mica in tara mea,fara putere..