Copil mort la CMU
Buna fetelor
Am vazut cu stupoare la inceputul lunii cum un copi a murit la "renumita "clinica CMU. Am vazut ca tatal ii acuza ca nu le functiona defibrilatorul si camera in care s-a incercat salvarea era vai de mama ei..adica nu avea un minim necesar pt astfel de interventii.
Am ramas stupefiata cand am vazut ca au negat toate acuzatiile ca nu a fost chiar asa..etc..scuze scuze..iar acum vad ca sanctiunea sete ca cei 2 medici nu mai pot practica 2 luni..2 luni!!!! este incredibil..in afara cred ca nu mai practicau medicina iar CMU era in buda rau de tot.
Cum este posibil ca si intr-o clinica privata unde platim bani buni sa se intample astfel de lucruri si sa fim tratati cu acelasi dispret si superficialitate?? iar colegiul medicilor sa dea doara o asa sanctiune care sfideaza efectiv pacientii si respectul pentru viata??
Raspunsuri
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iubu77 Buna fetelor Am vazut cu stupoare la inceputul lunii cum un copi a murit la "renumita "clinica CMU. Am vazut ca tatal ii acuza ca nu le functiona defibrilatorul si camera in care s-a incercat salvarea era vai de mama ei..adica nu avea un minim necesar pt astfel de interventii. Am ramas stupefiata cand am vazut ca au negat toate acuzatiile ca nu a fost chiar asa..etc..scuze scuze..iar acum vad ca sanctiunea sete ca cei 2 medici nu mai pot practica 2 luni..2 luni!!!! este incredibil..in afara cred ca nu mai practicau medicina iar CMU era in buda rau de tot. Cum este posibil ca si intr-o clinica privata unde platim bani buni sa se intample astfel de lucruri si sa fim tratati cu acelasi dispret si superficialitate?? iar colegiul medicilor sa dea doara o asa sanctiune care sfideaza efectiv pacientii si respectul pentru viata?? |
Scrie undeva din ce cauza a murit baiatul?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Liliana82 spune:
Corb la corb nu-si scoate ochii!
colegiul medicilor tot din aceeasi medici e format!
aniela23 spune:
citat din mesajul lui XIO Scrie undeva din ce cauza a murit baiatul? "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Poate vorbesc despre alt caz, dar daca vorbiti despre cazul pe care il stiu eu - pe baietel il chema David si avea 3 ani- din cate stiu baietelul suferea de spasmofilie parca(nu sunt sigura) si facea investigatii la CMU. Intr-una din vizitele precedenta la clinica i s-a facut o anestezie care a fost initial testata,dar in ziua in care baiatul a decedat i s-a administrat o anestezie diferita de prima data, si care nu a fost testata.Baietelul a decedat din cauza acestei anestezii...
Era singurul copil al familiei, nu vreau sa imi inchipui ce e in sufletul parintilor
gaba-rema spune:
Sigur nu e vorba de spasmofilie (adica o lipsa mai severa de calciu, de care sufera multa lume si nu e ceva chiar asa de grav).
Nu cred ca mareste riscul în caz de anestezie, investigatie RMN etc.
David avea tetrapareza spastica ca urmare a unei hemoragii cerebrale perinatale. Aceasta nu-i permitea sa-si coordoneze miscarile. De aceea si facea RMN.
Deci pâna la urma, anestezicul a fost neadecvat? Cum anume? Alergie la acel tip de anestezic? Doza prea mare?
Si eu tot ma întreb ce anume i-a cauzat moartea...
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Sigur nu e vorba de spasmofilie (adica o lipsa mai severa de calciu, de care sufera multa lume si nu e ceva chiar asa de grav). Nu cred ca mareste riscul în caz de anestezie, investigatie RMN etc. David avea tetrapareza spastica ca urmare a unei hemoragii cerebrale perinatale. Aceasta nu-i permitea sa-si coordoneze miscarile. De aceea si facea RMN. Deci pâna la urma, anestezicul a fost neadecvat? Cum anume? Alergie la acel tip de anestezic? Doza prea mare? Si eu tot ma întreb ce anume i-a cauzat moartea... |
Din cate am inteles, in ziua fatala David trebuia sa faca RMN cu substanta de contrast, pentru prima data in viata lui (mai facuse 3 RMN, normale). Nu stiu daca a fost testat pentru substanta de contrast, insa am citit despre cazuri in care unele persoane sunt alergice la aceasta substanta (sau la unul din componentele ei).
Asa ca este foarte posibil ca micutul David sa fi avut o reactie alergica la aceasta substanta, probabil a facut soc anafilactic, care in anumite situatii duce la decesul persoanei...
Condoleante familiei indurerate ....
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
XIO spune:
deci nu se stie nimic ...
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
gaba-rema spune:
Ar trebui sa se faca publice rezultatele necropsiei. Sau poate s-au facut, dar unde pot fi aflate...
iubu77 spune:
Da..au zis pe undeva ca nu s-a descoperit din ce cauza a murit..Mie mi se cam pare cusuta cu ata alba..Se acopera unii pe altii si probabil CMU are pargiile necesare ca sa nu isi afecteze imagine si mai mult de atat..Din punctul meu de vedere nu este admisibil ca o clinica cu pretentii sa nu aiba aparatura necesara si dotarea sau pregatirea pentru a interveni in astfel de cazuri.
Eu nu stiu cum daca medicii de la Viena nu au vrut sa ii faca RMN pt ca au considerat ca nu poate suporta..cum parlitii nostrii s-au inhamat la asa ceva..pentru niste bani amarati??? si daca se stia ca e sensibila treaba pai frate trebuiau sa fie pregatiti pana in dinti pentru orice..nu ca ei ca erau de pe alta lume.
Oare clinicile private asa ahtiate sunt dupa bani??cat sa fie un amarat de RMN?sa merite asa un risc??
adica daca io ma duc la cmu ca-s bolnava..si fac o alergie..sau un stop mor cu zile ca nu au un minim necesar...si daca nu se stiu pregatiti oare de ce se baga?
Eu una sunt un pic ingrijorata de ce se intampla in jurul nostru..e trist si dureros..
XIO spune:
citat din mesajul lui iubu77 Da..au zis pe undeva ca nu s-a descoperit din ce cauza a murit..Mie mi se cam pare cusuta cu ata alba..Se acopera unii pe altii si probabil CMU are pargiile necesare ca sa nu isi afecteze imagine si mai mult de atat..Din punctul meu de vedere nu este admisibil ca o clinica cu pretentii sa nu aiba aparatura necesara si dotarea sau pregatirea pentru a interveni in astfel de cazuri. Eu nu stiu cum daca medicii de la Viena nu au vrut sa ii faca RMN pt ca au considerat ca nu poate suporta..cum parlitii nostrii s-au inhamat la asa ceva..pentru niste bani amarati??? si daca se stia ca e sensibila treaba pai frate trebuiau sa fie pregatiti pana in dinti pentru orice..nu ca ei ca erau de pe alta lume. Oare clinicile private asa ahtiate sunt dupa bani??cat sa fie un amarat de RMN?sa merite asa un risc?? adica daca io ma duc la cmu ca-s bolnava..si fac o alergie..sau un stop mor cu zile ca nu au un minim necesar...si daca nu se stiu pregatiti oare de ce se baga? Eu una sunt un pic ingrijorata de ce se intampla in jurul nostru..e trist si dureros.. |
Un doctor poate sa refuze sa faca o interventie daca el crede ca pacientul nu va trai sau ca el nu se va descurca din diverse motive.
Am vazut destule cazuri de oameni care ajungeau sa fie refuzati de doctori din cauza riscului mare de deces intraoperator care insistau sa fie operati.
Si se gasea un doctor care sa-i opereze, bineinteles ei intelegeau ca sansa de deces e mare, riscuri si altele.
Unii traiesc , altii nu in urma acestor operatii riscante. Unii doctori sunt de acord cu ele , altii nu .Depinde de dorintele pacientului , de calitatea vietii , de multe altele.
Daca nu s-a dat o cauza a mortii inseamna ca nu s-a gasit.
E cam mare obsesia asta acum cu criminalii astia care va salveaza viata.
Tocmai acum vin de la o prietena , studenta la medicina, mai micuta decat mine care sta in spital internata de 3 saptamani si nimeni nu are un diagnostic.I s-au facut toate testele posibile, maine face si CT si nu au idee doctorii ce ar putea sa aiba.
daca era o prietena de-a ta si de-a altora care cred ca doctorii sunt asa cum sunt prezentati de mass media stii ce parere citeam despre ei ?
-vor bani
-sunt incompetenti
-au facut greseli in diagnostic
-vor bani
-vor bani
-vor bani
Stii ce boala avea baietelul si ce riscuri implica boala ? Stii ce analize avea? Stii de ce au refuzat alti doctori sa-i faca RMN?
Stii ce s-a intamplat si care era sansa sa fie resuscitat?
Stii cand se foloseste defibrilatorul?
Esti constienta ca nu toti doctorii sunt prieteni? C aunii vor sa le ia locul altora? C aunii vor sa faca ei profit si nu alte clinici private?
Intreb asta ca sa-ti dai seama ca sistemul sanitar nu este o familie iubitoare care atunci cand unul face o crima acopera repede totul. Sunt interese , sunt bani , sunt titluri in joc si nimeni nu-si risca viata pt. altul.
Atata timp cat nu se stie ce diagnostic exact avea baietelul , ce analize avea , ce istoric avea , ce s-a folosit la RMN , de ce au refuzat altii sa i-l faca, ce sanse de viata si ce complicatii erau , daca se putea folosi defibrilatorul sau nu , rezultatul necropsiei , nu stiu de ce purtam discutia asta.
Inainte sa acuzati un om va ganditi putin daca ati fi in locul lui?
Inteleg revolta , e groaznic ce s-a intamplat, dar pana nu ai toate datele nu poti(adica poti , nu e corect) sa faci asemenea acuzatii.
***Fur is for petting**
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Un doctor poate sa refuze sa faca o interventie daca el crede ca pacientul nu va trai sau ca el nu se va descurca din diverse motive. Am vazut destule cazuri de oameni care ajungeau sa fie refuzati de doctori din cauza riscului mare de deces intraoperator care insistau sa fie operati. Si se gasea un doctor care sa-i opereze, bineinteles ei intelegeau ca sansa de deces e mare, riscuri si altele. Unii traiesc , altii nu in urma acestor operatii riscante. Unii doctori sunt de acord cu ele , altii nu .Depinde de dorintele pacientului , de calitatea vietii , de multe altele. Daca nu s-a dat o cauza a mortii inseamna ca nu s-a gasit. E cam mare obsesia asta acum cu criminalii astia care va salveaza viata. Tocmai acum vin de la o prietena , studenta la medicina, mai micuta decat mine care sta in spital internata de 3 saptamani si nimeni nu are un diagnostic.I s-au facut toate testele posibile, maine face si CT si nu au idee doctorii ce ar putea sa aiba. daca era o prietena de-a ta si de-a altora care cred ca doctorii sunt asa cum sunt prezentati de mass media stii ce parere citeam despre ei ? -vor bani -sunt incompetenti -au facut greseli in diagnostic -vor bani -vor bani -vor bani Stii ce boala avea baietelul si ce riscuri implica boala ? Stii ce analize avea? Stii de ce au refuzat alti doctori sa-i faca RMN? Stii ce s-a intamplat si care era sansa sa fie resuscitat? Stii cand se foloseste defibrilatorul? Esti constienta ca nu toti doctorii sunt prieteni? C aunii vor sa le ia locul altora? C aunii vor sa faca ei profit si nu alte clinici private? Intreb asta ca sa-ti dai seama ca sistemul sanitar nu este o familie iubitoare care atunci cand unul face o crima acopera repede totul. Sunt interese , sunt bani , sunt titluri in joc si nimeni nu-si risca viata pt. altul. Atata timp cat nu se stie ce diagnostic exact avea baietelul , ce analize avea , ce istoric avea , ce s-a folosit la RMN , de ce au refuzat altii sa i-l faca, ce sanse de viata si ce complicatii erau , daca se putea folosi defibrilatorul sau nu , rezultatul necropsiei , nu stiu de ce purtam discutia asta. Inainte sa acuzati un om va ganditi putin daca ati fi in locul lui? Inteleg revolta , e groaznic ce s-a intamplat, dar pana nu ai toate datele nu poti(adica poti , nu e corect) sa faci asemenea acuzatii. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Mie mi se pare important ca din tragedia lui David, si altele asemenea, macar spita medicala sa traga niste învataminte. Si nu doar tagma medicilor, dar si eu ca "civil", sunt interesata sa stiu ce riscuri înfrunti la un RMN, în functie de patologia ta specifica desigur.
Daca a fost o eroare, ar trebui sa se afle pentru a se evita pe viitor, nu crezi? A învata din greseli e o minima si necesara întelepciune... (pe care noi, românii, nu prea o avem dupa parerea mea... în nici un domeniu :( )
Nu neg ca uneori cauza mortii cuiva nu poate fi depistata, oricâte autopsii s-ar face... Nu le stiu nici doctorii pe toate, nici stiinta, din pacate...
PS: nici prin gând nu-mi trece sa îi acuz aiurea în tramvai pe doctori ca-s inconstienti, criminali bla-bla... câta vreme nu am date. Mai ales ca David avea probleme neurologice speciale (de-aia îl si investigau).
Dar mi se pare legitim sa ma întreb: "CE S-A ÎNTÂMPLAT, de fapt??"