Copil mort la CMU

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Gabi , este natural, normal si logic sa intrebi ce s-a intamplat.
Si eu sunt curioasa , dar una este sa faci asta si alta este sa acuzi.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

daca a spune o parere e o afirmatie JIGNITOARE SI BELIGOASA ,,
consider ca nu mai are rost sa continuu
niciodata un dr nu o sa dea dreptate unui pacient,,,intodeauna o mana se va spala pe alta si vor exista 2 tabere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista medici legisti - si autopsie legala. In rest sunt pure speculatii. Parerea mea desigur.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Adriana, eu una nu spun ca a murit pt. ca avea tetrapareza care oricum apare din "n" cauze , are "n" complicatii si se manifesta diferite de la persoana la persoana.

Eu spun ca oamenii care scriu aici , implicit tu nu au competenta necesara sa faca asemenea acuzatii.

Ca de la un caz despre care nu se stie mai nimic ajungem la afirmatiile tale belicoase si jignitoare. Despre asta vorbesc.
Si ba da , exista cauze necunoscute. Vezi cazul prietenei mele.
De-aia se face o facultate ca sa ajungi medic, ca e necesara.

Inca ceva : mentalitatea aceasta o am in absolut orice caz. Nu poti acuza un om fara sa ai argumente.
Asa a fost si in cazul baiatului de politist care si-a impuscat verisoara. Aveam impresia pe un site ca sunt in evul mediu si asist la un "proces" ca cele de pe atunci. Unul tipa "criminalul" , iar oamenii care mergeau spre piata sa cumpere mancare si habar n-aveau despre ce este vorba , cine e acolo sau ce a facut se opreau si urlau si ei dezlantuiti "criminalul, criminalul!"
Erau oameni care spuneau ca ala precis e un criminal , ca e ta'su politist, prejudecati de-astea de-ale noastre. Pana la proba contrarie am sustinut ca arma se putea descarca accidental. Cand a venit sentinta , dupa investigatiile de rigoare am spus ca daca asa au hotarat expertii e ok , baiatul va plati.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Eu mi-am pus problema asta: toti facem greseli, la fel si doctorii. Dar daca esti contabil, nu e o tragedie. Daca esti medic insa, poti sa omori pe cineva. Stiu, nu mi s-a intamplat mie personal nimic tragic, nu pot judeca din punctul asta de vedere. Dar cat de mult ii poti sanctiona... pentru faptul ca nu sunt perfecti?

Daca un medic omoara un pacient, un copil, are circumstante atenuante pentru ca tocmai iesise dintr-o garda de 36 de ore si era prea obosit? Sau fiindca cine stie ce probleme personale avea si nu a fost atent? Sau... Inteleg sa plateasca pentru o greseala, dar nu sa nu mai practice medicina (nu vorbesc de un medic beat sau mai stiu eu ce aberatie). Cred ca oricum platesc cumva toata viata, fiindca nu vor uita niciodata ce au facut.
Daca ar fi dati afara toti medicii din lumea asta care au facut greseli, cred ca ramanem acasa sa ne tratam cu ceai.

Inca o data, e doar o problema teoretica, nu stiu ce as spune daca mi-ar muri mie copilul dintr-o eroare medicala.

In sfarsit, apropo de David, lipsa aparaturii in CMU nu are legatura cu pregatirea si profesionalismul medicilor. La fel -sau mai rau- poate fi si intr-un alt spital, particular sau de stat.

Mami de pisicuta (28.06.2006)
O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

XIO,...te citesc demult...nu stiu de unde ai atat energie pozitiva...uneori cred ca te incarci cu una negativa...Nu stiu daca vei schimba ceva daca militezi o cauza si o meserie nobila...

Cand vei profesa vei vedea ca "balaurul" are mai multe capete!Pastraza-ti energia pozitiva pentru atunci!

O colega.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Am mai scris un mesaj pe care l-am sters din greseala poate era mai bine sa las karma sa actioneze dar se repeta prea des istoria cu un subiect pe Dc despre cat de criminali sunt medicii in Romania.
Sincer si fara suparare nu cred ca autoarea subiectului care a vazut "cu stupoare" cum in crimal care a ucis un copil scapa cu numai 2 luni...abordarea asta cred ca e deja prea mult. Nu se stie ce s-a intampalt si as intelege pe oricine care vine si isi expuna aici o experienta proasta sau buna pe care a trait-o sau o cunoaste exact altfel care e rostul de fapt al acesor subiecte? Iubu daca ai avut experiente negative cu cei in halate alte "in buda mereu" este binevenit sa le expui daca ar aduce ceva bun celorlalti dar asa.... fara sa cunosti acel medic si ce s-a intamplat sincer nu vad rostul de a crea panica si imprastia asemenea povesti.
Am trecut de prea multe ori cu vederea peste aceste subiecte unde de obicei iese circ si da din lasitate nu mi-am spus parerea. Nu mi se pare normal si de bun simt ca sa fie mereu vorbiti medicii din Romania asa, in necunostinta de cauza sunt mereu "criminali", "porci corupti" cand alte ori aceasi oameni sunt minunati si ingerii care ne salveaza vietile.
Un medic "omoara" un pacient, cum...ii pune perna pe fata? Il arunca pe geam? Despre oamenii astia cred ca putem vb ca omoara pe cineva si pana la urma si lor li se acorda prezumtia de nevinovatie pana la proba contrara.
Sa te fereasca Dumneze adesea insa sa ajungi grav bolnav intr-un spital din Romania, aici as da dreptate oricui ...dotarile din spitale sunt cu zeci de ai in urma fata de vest, nu sunt bani de medicamente, personalul e prost platit si fiecare cu mecanismul lui de aparare unul traind mai modest si altul acceptand banii primiti de la pacienti, in semn de "mare multumire" in prima clipa si apoi barfiti ca "uite porcu'" cum astepta plicul; medicii nu au zi libera dupa o garda de 24 de ore cum e mai peste tot in vest, dupa 24 de ore ai baut o cafea si mergi acasa nu ai ce cauta in spital....si totusi cei care inca au ramas acolo isi fac treaba....salveaza vieti.
Nu spune nimeni ca nu se greseste, se plateste cu cariera, cu bani si cu libertatea pentru asta, pentru ca incercand sa salveze o viata in secunda aceea nu a reusit, nu a avut mijlocul necesar poate sau nu se putea...De aici insa pana la a se trata o categorie de oameni care isi traiesc viata in spitale cum se face in Romania....e cale lunga si poate cumva ar trebui sa ne gandim toti inainte de a arunca asa o vorba sau o "cugetare" daca suntem indreptati sa o facem.
Cati dintre cei care injura si blameaza toti medicii au lucrat vreodata in spital sa vada ce inseamna sa fii acolo unde adesea viata depinde de un fir de ata si de tine...sa traiasca senzatia aceste apasari zi de zi in cei 25-30 de ani de munca.
Nu zic ca un parinte cu un copil mort in brate sau o familie care trece prin asa ceva nu are dreptul de a lua de guler un medic si pe Dumnezeu in momentele de durere pentru ca este nedrept sa se intample asta dar noi cei care ne vedem petrecem viata (norocosi fara sa stim) sanatosi si fericiti, stand si band o cafea in fata unul calculator de ce oare trebuie sa fim asa de duri, sa aruncam asa cu noroi....este strict parerea mea nu am vrut sa supar pe nimeni dar cred ca ar fi bine sa ne gandim inainte putin

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Eu chiar astept raportul medico-legal. Poate ca īnca nu s-a emis raportul final? Mai urmeaza completari?
Nu ma pasioneaza acuzatul aiurea, fara sa stiou ce si cum.
Dimpotriva, primul lucru, vreau sa stiu ce anume s-a īntāmplat... ce a determinat moartea copilului.
Am si explicat de ce, dincolo de tristetea fata de moartea lui si simpatia fata de bietii parinti.
Chestia cu vinovatiile, dupa aia, e cu totul altceva, si nu se poate discuta decāt dupa ce aflam concluziile raportului (daca s-o putea afla ceva).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Am urlat in sufletul meu pt acel pusti .....seamana cu al meu chiar si la strabism,dumnezeu sa il odihneasca....baiatul meu tot tetrapareza , am facut RMN la medix -victor babes, super a fost , numai ca era primul RMN si de la ei putere i-au facut cu acea culoare de contrast, am ramas stupefiata cand mi-au zis dupa RMN, nu i-au facut nici un fel de test, nimic nimic....putea sa se intample orice si era fix din vina lor, un copil cu tetra este un copil sanatos daca nu are si alte complicatii.De la mine putere i-am intrerupt tratamentul cu gandul sa nu intre in reactie cu anestezia dar nu mi-a zis nici nu medic sa fac asta.Eu ce faceam atunci ? Si cati parinti sunt in acest moment care merg cu copii lor fie ei cu tetra sau nu sa faca un RMN si pot muri? Copilul meu a fost nenorocit de o DOCTORA care a si recunoscut, traim intr-o tara din lumea a treia.Imi este mila de acei parinti.

Morala : cand ajungi la medic nu conteaza sub ce motiv deschide gura si vorbeste , cereti drepturile pt ca in caz de ceva se spala pe mani de tine.

poze Alex

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139932- Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Deci eu sa ma ierte dumnezeu dar daca copii mei ar pati ceva intr-un spital..de stat sau privat nu conteaza nu stiu ce as face...dar daca ar fi vina doctorilor..fara sa exagerez cred ca as fi in stare sa ii impusc..imi doresc sa nu ajung niciodata in aceasta situatie sa imi testez limitele..si noroc ca nu am permis de port arma..
am antecedente in familie cu erori medicale dar nu asa de grave (daca pot spune asa) insa am visat ca sistemul privat de sanatate va mai reduce din aceste erori..ca vor fi dotate mai bine..ca grija pentru pacient va prima si nu banii..mama mea a murit pt ca nu afost diagnosticata la timp cu cancer de col uterin.. a mers la doctor..din pacate fatal pt ea ca era un doctor prost..si nu a descoperit ca are cancer si a tot lalait-o cu bai nu stiu unde cu etc etc..dupa 8 luni si stare agravata a consultat un alt doctor..verdict tragic..cancer in ultima faza..daca venea cu cateva luni inainte putea scapa..fara sa jignesc( ca vad ca unii se ataca) dar pentru mine acest doctor prost si incompetent care nu a putut diagnostica un cancer de col uterin este un criminal..Mi-a rapit sansa sa am o mama langa mine si am suferit toata viata ca nu mi-a fost alaturi..Eram un copil de numai 8 ani...Peste cativa ani..tatal meu are probleme cu inima..investigatii..etc..se hotaraste pana la urma ca va trebui facut un by pass(sper ca asa se scrie)..se simtea din ce in ce mai rau..intrase in fibrilatii de ceva vreme dar medicul refuza sa faca inca operatia..ca o mai amanam..mai amanam..pana cand dupa atata efort( fibrilatiile sunt ca si cum ai alerga incontinuu deci inima munceste de 2 ori mai mult) inima a cedat..Era programat pt operatie in aprilie iar el a murit in martie..Nu pot sa nu ma intreb daca soarta lui ar fi fost altfel daca ar fi fost operat in februarie..Poate avea o sansa sa traiasca.. Furia si supararea pe medici pe Dumnezeu..mi-a trecut demult..sunt multi ani..insa deciziile unor oameni..acesti medici mi-a afectat intreaga viata. Pentru ei au fost unii dintre pacienti care nu au supravietuit..insa nu pot sa nu ma gandesc cum ar fi fost viata mea daca ar fi fost la alti medici care ar fi intervenit mai devreme sau care ar fi luat alte decizii. Ce sa zic..viata merge inainte pana la urma.. am supravietuit..am familia mea acum insa durerea nu a trecut..poate a asa a fost sa fie si asta a fost soarta..Insa am dreptul sa imi exprim parerea, sa inteleg durerea altora sa hulesc sa fiu indignata cand greseala altora iti influenteaza tragic toata viata. Ar mai fi multe de povestit..era sa se intample o tragedie cu primul meu copil cand inca era in burtica..pt ca am dat peste un medic prost echografist la municipal..

Mergi la inceput