A fost cineva la mare anul asta cu catelul?

A fost cineva la mare anul asta cu catelul? | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

Am mai scris eu pe aici ca anul acesta vrem sa mergem pe litoral cu boxerita noastra care acum are 8 luni.
Am facut deja o rezervare (verbala) la o pensiune la 2 Mai, unde se accepta si caini. Acum cateva zile mi-a scris cineva (pe un forum despre animale) ca nu m-ar sfatui sa merg in 2 Mai cu catelul, pentru ca sant o droaie de maidanezi acolo si nu vom avea liniste. M-a cam pus pe ganduri, mai ales ca santem patiti cu maidanezi care se reped la noi de unde nu te gandesti (de pe sub masini, de pe langa chioscuri, intrare in parc etc etc).
Mi-a mai spus cineva ca a fost la Hanul Piratilor si ca a fost in regula, numai ca noua nu ne prea place Mamaia

De aceea vreau sa va intreb, a fost cineva anul acesta la mare cu cutu ? Unde ati stat ? Cum v-ati descurcat la plaja, terase etc ?
Noi plecam abia pe 30 august, deci mai avem timp sa ne hotaram unde si cum.

Multumesc si va pupam

Ingrid si Cristi 6 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

nu stiu in ce masura te poate ajuta raspunsul meu, dar mi se opare ok sa mergi cu catelu undeva unde este o plaja mai pustie
eu am un chow chow de 1 an, dar nu l-as lua la mare:

ca persoana dusa la plaja nu mi-ar placea sa fac baie in aceeasi apa cu un catel, sa fiu udata de un catel cand se scutura sau sa-l miros cand are blana uda

cand esti propietarul catelului respectiv, altfel ti se par aceste aspecte

ma gandesc sa nu-ti iei "urari de bine"

ma gandesc ca altfel se preteaza un catel la munte decat la mare

apropos, catelului tau ii place apa, ca al meu fuge ca dracu de tamaie, cand il spal am parte de un adevarat show

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Si eu am un catel..shitzu de 1 an si 7 luni...anul trecut cand am venit in tara si am fost la mare nu l-am luat cu noi...am fost seara cu el pe plaja si a alergat dar in apa nu l-am bagat...E foarte cald ptr ei sa stea la soare si al meu nu suporta asa bine caldura..
Iar despre maidanezi ce sa zic...ca si eu am avut probleme cu ei ...s-a repezit la micutul meu (pe atunci avea doar 6 luni) de s-a speriat atat de tare si s-a scapat pe el...de atunci de cate ori treceam prin zona respectiva trebuia sa il iau in brate...asa frica i-a fost...

PS...am vazut la stiri la tv pe la inceputul sezonului estival ca e interzis cu animale pe plaja...regula se aplica oare pe orice fel de plaja? sau numai in Mamaia?!

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

pai de asta vrem sa mergem in 2 Mai... acolo sant mai "permisivi"...si oricum mergem de pe 30 august, cand nu mai este atat de cald si nici nu mai este lume multa. Sau mergem cu masina in Vama, sau pe plaja dintre Saturn si Venus, unde nu e lume... ne orientam.

Catelusei ii place mult apa, cand ud cu furtunul prin curte sare dupa jetul de apa I-am facut baie si i-a placut... iar duminica mi-a cazut in lac, in Tineretului (se tot harjonea cu un caine "inotator"), dar nu s-a speriat. De aceea m-am gandit ca i-ar placea la mare. Se pare ca boxerii sant iubitori de apa

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

al meu daca ma vede cu furtunul in mana fuge in celalat colt al curtii
dar la spalat sta cuminte, dar cu o fata plangacioasa de te face sa crezi ca esti cel mai crud om de pe lume
la apa (lac, balta, mare) nu l-am lansat
si sa-l scot afara la plimbare e o adevarata peripetie, caci toti cainii din oras sunt dupa noi
aia latra de fac spume la gura si al meu nema, fuge cu drag catre ei sa se miroasa/joace
iar aia cand il vad cum arata fug de mama focului
al meu e genul catelus de plus, daca n-ar avea blana aia pe el, l-ar bate toti cainii, asa e protejat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Am fost anul trecut cu catelusa,caniche, care atunci avea aproape 1 an, la Eforie Nord.
La inceput am lua-o cu noi pe plaja, dar statea numai pe prosop. Ne-au atras atentia politistii ca nu avem voie cu caine pe plaja.
In zilele urmatoare am tinut-o in barcuta fica-mi sub umbrela de soare. Era tare cuminte si statea foarte bine, mai ales ca stateam pana la 10 pe plaja. Apoi, cand s-a incalzit prea mult,cu randul, eu si barbat-meu ramaneam cu ea in camera. Era mult mai bine pentru ea, asa.
In schimb, cat putea sa alerge seara, pe plaja... Apa nu i-a placut deloc.
Pe terase n-am avut nici o problema cu ea. Statea cuminte sub scaun.
Desi am caine,pe care-l iubesc tare mult, nici mie nu mi-ar fi placut sa alerge un caine langa mine pe plaja, sau sa ma trezesc inotand langa unul in mare. De aceea am procedat asa incat, atunci, cand o luam pe plaja, sa nu deranjeze pe nimeni, pt ca asa mi se pare corect.

Mergi la inceput

Drept sa spun nici eu nu as pleca cu cainele la mare in plin sezon, cum este acum, cearsaf langa cearsaf.
Anul trecut am fost de pe 31 august la Saturn(nu aveam catelul atunci) si era super bine. Portiuni de plaja aproape goale....nu deranjai pe nimeni.. sper sa fie si anul acesta tot la fel
Iar politisti chiar ca nu am vazut - nici pe plaja si nici in statiune..

Oricum vom cauta plaje mai "salbatice".. poate spre Vama Veche (aici nu prea cunosc) sau cea dintre Saturn si Venus.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Am si eu un teckel de 14ani,Bobita,e un scump,si tot din cauza lui in ultimii ani nu am mai mers la mare.Pentru ca nu avem voie cu catelusii pe plaja si noi(eu si sotul meu)nu ne putem despartii de el.E ca si copilul nostru.Dar acum sunt nevoita sa plec in vestul tarii,la munte,langa Baile Herculane si trebuie sa-l iau cu noi pe tren.
Stiti cumva daca pe tren avem voie cu catelusii? E deparazitat,e vaccinat,are carnet.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Hai mai mirelutza, nu mai mergi la mare de atatia ani
S-a intors acum fata care mi-o dreseaza pe Diva de la Burgas, au fost la o expozitie acolo si pe urma si-au gasit cazare la mare la bulgari, si au avut 8 (!!) caini dupa ei (au fost mai multe familii )
Deci in cel mai rau caz merg la bulgari, dar tot ma duc la mare..off, ce probleme

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Eu am fost , la mare, anul trecut, cu catelusa cu trenul. Am avut un compartiment, deci nu a deranjat pe nimeni. In mod normal, poti calatori cu cls a II-a. Trebuie sa ai carnetul de sanatate al cainelui, cu vaccinurile la zi(nu ni l-a cerut nimeni), si poti sa iei bilet pt caine, care are valoare unui bilet pa personal pe directia respectiva. Noi le-am avut pe toate, ca sa nu avem nici o problema.

Mergi la inceput

Multumesc, isabela ! Noi mergem cu masina, deci nu se pune problema de tren. Avem carnet de sanatate, pasaport, microcip.. santem "blindati".
Deocamdata am ramas tot la varianta 2 Mai, oricum mai este mult pana plecam (abia pe 30 august)

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput