Cititi si voi si dati timpul inapoi
Raspunsuri - Pagina 9
buflea spune:
Pe mine ma confuzeaza neplacerile spuse de Mireluta ...si eu stateam la coada - ma trimitea mama mai ales la "rulada de pasare" la Gostat dar nu eram numai eu, era tot blocul acolo ...imi aduc aminte ca ne dadeam intalnire - la 4:30 A.M. la coltul blocului. Sigur ca atunci cand ma trezeam imi venea sa las balta toata gasca, dar nu dura mult ... in fine, nu vreau sa spun ca era bine ce se intampla, vreau doar sa spun ca pentru mine comunismul nu a fost atat de sangeros pentru ca eram copil si traiam copilaria fara a avea responsabilitati si griji, cu bucurie si veselie si cu senzatia ca asta e normalitatea.
Cred ca greul a stat in spatele parintilor nostri - ei se gandeau la mancare, la ce cozi sa se mai imparta, ei percepeau ridicolul si salbaticia vremurilor.
Imi aduc aminte si cand se luat curentul - ieseam toti pe scara blocului, la lumina lanternelor sau a lumanarilor si faceam o galagie ... sau cand nu era caldura, improvizase tata un fel de arzator cu gaz pe care il legase cu un furtun lung la aragz si il plimba prin toata casa ... stia ca e nociv, ca focul arde tot oxigenul din camera, dar il tineam pe timp limitat ...pana nici asta nu mi se parea anormal.
Ah ! Si mi-am aduc aminte de corcodusele din spatele blocului pe care nu le lasam niciodata sa le coaca, le mancam asa acre - si Doamna de la parter ne alunga mereu din pomul ala si noi faceam adevarate planuri de atac ca sa ajungem in el.
dry_votka spune:
Citat: |
Si mi-am aduc aminte de corcodusele din spatele blocului pe care nu le lasam niciodata sa le coaca, le mancam asa acre - si Doamna de la parter ne alunga mereu din pomul ala si noi faceam adevarate planuri de atac ca sa ajungem in el. |
...nu stiu cum se face, dar cred ca mai fiecare corcodus avea o "doamna de la parter" care il pazea cu strasnicie!!
simtul umorului nu a murit
jesika spune:
citat din mesajul lui buflea ... in fine, nu vreau sa spun ca era bine ce se intampla, vreau doar sa spun ca pentru mine comunismul nu a fost atat de sangeros pentru ca eram copil si traiam copilaria fara a avea responsabilitati si griji, cu bucurie si veselie si cu senzatia ca asta e normalitatea. Cred ca greul a stat in spatele parintilor nostri - ei se gandeau la mancare, la ce cozi sa se mai imparta, ei percepeau ridicolul si salbaticia vremurilor. |
Exact despre asta e vorba.
Si eu imi amintesc cu placere de acea perioada - m-am regasit in multe dintre povestirile voastre. Copii fiind nu percepeam nimic, sau aproape nimic, din greul pe care il duceau parintii nostri. Daca am incerca, cu mintea de acum, sa ne transpunem la vremurile de atunci nu cred ca ni s-ar mai parea atat de frumos.
Eu am fost o mare admiratoare a lui Thomas , brunetul din "Modern talking", si intr-o perioada circula un zvon cum ca ar fi murit. Am fost distrusa...atit de distrusa incat nu am putut sa dorm intr-o noapte si am preferat sa stau cu mama la coada la carne Am impuscat 2 iepuri dintr-o data : am cumparat carne si am scapat si de o zi de scoala
Jesika
maraki spune:
Buflea da asa este, in fiecare bloc era cate un vecin de la parter care gonea copiii care se urcau in pom pt fructe Noi aveam un cires mare in gradina, puneam cate un baiat sa se urce in pom si ne arunca cirese dar asta pana nu iesea vecinul de la parter sa strige la noi. Mai tarziu cand a imbatranit vecinul, punea administratora pe cineva sa culeaga toate ciresele in galeti si le impartea la toti copiii din bloc.
Si noi stateam la cozi de dim pana seara ( doar in vacante cand mai mergeam la bunici in Giulesti ) dar ne si jucam. Mireluta, nu cred ca nu ai si alt fel de amintiri decat cele de la cozi
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Jesika iti spun eu ca amintirile din copilarie iti raman frumoase indiferent de cum era in tara. Am povestit cate ceva din copilaria mea si nu mi.am schimbat deloc parerea ca a fost frumos chiar daca la revolutie eram maritata cu doi copii mici. Vreau sa spun ca stiu ce inseamna lipsuri si renuntarea la unele alimente in favoarea copiilor, stiu frigul care era in casa din lipsa curentului electric( atunci avea baiatul 4 luni si a ajuns in spital cu bronsita astmatiforma ) intr-un cuvant stiu si greul dus ca parinte.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
buflea spune:
Exact Maraki, mie astea mi se pre traume - sa ai copil mic cu scutece de carpa pe care le fierbi in cazan si le usuci in bucatarie. Sa nu se gaseasca lapte pentru copil si sa trebuiasca sa cauti o pila care sa ti-l procure. Sa fie frig in casa si sa fie responsabilitatea ta sa faci cumva cald. Sa nu se gaseasca prezervative si sa stai cu frica in san ca ramai gravida cu un copil nedorit.
Lali_mete spune:
Maraki,eu sunt nitel mai mica,eu cand purtam codite de la Irina m-am inspirat. Suntem generatii diferite,doar ca unele lucruri nu se demodeaza asa usor,sau poate la mine la tara modernitatea a ajuns ceva mai tarziu.Nu stiu de cozile de la alimente decat din povestiri,una dintre cele mai vechi amintiri ale mele este una de la revolutie...aveam 3 ani si 4 luni atunci.M-a marcat pentru ca toata lumea era panicata,dar avea un licar de speranta ca o sa fie mai bine.
Noi eram mici,nu stiam ca parintii saracii se chinuie sa ne puna ceva bun pe masa,sa nu ne lipseasca nimic.Mie imi placea cand se intrerupea curentul,tata imi spunea povesti si mi le "ilustra" pe perete cu mainile. Eram copil,totul era o joaca,in mintea mea totul era o poveste cu zane,printi si printese... BSB erau beak street boys ,asa ii scriam noi cand eram mici
Lacra de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic).
mirchea spune:
A inceput asa frumos..., hai sa continuam tot cu imaginile vazute prin ochii de copil. Ca mai tarziu, cand ne-am facut mari, am vazut si partile negative, asta o stim cu totii dar ar trebui bagata la alt subiect.Deci va rog.....fara Modern Talking.
P.s. si eu am avut cate un bau, bau la parter.Ba mai mult, blocul avand 6 scari aveam cate unul la fiecare scara.Fiecare cu domeniul lui.Unul cu pomul, unul care-si spala masina in fiecare zi, unul care dormea mereu cand jucam noi fotbal, unul care ne tragea de limba si se uita la parinti in sacosa. Deci un lucru cert: Romania e prima tara care a folosit clonarea umana.
maraki spune:
citat din mesajul lui Lali_mete Maraki,eu sunt nitel mai mica,eu cand purtam codite de la Irina m-am inspirat. Suntem generatii diferite,doar ca unele lucruri nu se demodeaza asa usor,sau poate la mine la tara modernitatea a ajuns ceva mai tarziu.Nu stiu de cozile de la alimente decat din povestiri,una dintre cele mai vechi amintiri ale mele este una de la revolutie...aveam 3 ani si 4 luni atunci.M-a marcat pentru ca toata lumea era panicata,dar avea un licar de speranta ca o sa fie mai bine. Noi eram mici,nu stiam ca parintii saracii se chinuie sa ne puna ceva bun pe masa,sa nu ne lipseasca nimic.Mie imi placea cand se intrerupea curentul,tata imi spunea povesti si mi le "ilustra" pe perete cu mainile. Eram copil,totul era o joaca,in mintea mea totul era o poveste cu zane,printi si printese... BSB erau beak street boys ,asa ii scriam noi cand eram mici Lacra de Paul-Iulian http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic). |
Lali esti fix de o seama cu baiatul meu cel mare Este nascut in septembrie 86.
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5