Tichetele de sanatate ???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

cu toate astea, imi aduc aminte ce zicea un medic, ca iarna mai ales se umplu spitalele de "pesonaje" care reclama anumite suferinte, ca sa fie internati, sa stea la caldurica, la papita la ore fixe, ingrijire...
si uite asa nu mai au loc cei intr-adevar bolnavi sau multi nu mai au curajul sa se interneze, de frica sa nu ia paduchi sau nu stiu ce altceva de la astia...

deci, delicata problema...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

cu toate astea, imi aduc aminte ce zicea un medic, ca iarna mai ales se umplu spitalele de "pesonaje" care reclama anumite suferinte, ca sa fie internati, sa stea la caldurica, la papita la ore fixe, ingrijire...

astia probabil in majoritate sunt boschetari si nu e vina lor, ci a celor care-i primesc, daca intr-adevar nu sunt bolnavi. si nu are legatura cu coplata, ca oricum astia nu platesc nici asigurare.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

ariel in cazul celui cu coma alcoolica, da a venit salvarea, iar asistenta s-a aratat foarte indignata ca de ce a fost chemata pt un betiv. si a pus-o pe dr sa ii plateasca deplasarea.
vorbeam mai de mult cu o dr care lucreaza la UPU si mi-a zis ca fiecare care ajunge la UPU tb tratat la fel, caci nu se stie cine e sub acele haine. OK...nimic de zis...in fond suntem toti egali.
mai nou, mi-a zis nasul meu ca se vor da salvari si pompierilor. acum cum se va face impartirea intre a merge salvarea cu medic si cea a pompierilor...nu se stie. si pompierilor le trebuie medic pe salvare. sunt totusi si pompieri care au facut niste specializari pt asa ceva, dar oare le stiu ei pe toate??

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

ariel in cazul celui cu coma alcoolica, da a venit salvarea, iar asistenta s-a aratat foarte indignata ca de ce a fost chemata pt un betiv. si a pus-o pe dr sa ii plateasca deplasarea.
vorbeam mai de mult cu o dr care lucreaza la UPU si mi-a zis ca fiecare care ajunge la UPU tb tratat la fel, caci nu se stie cine e sub acele haine. OK...nimic de zis...in fond suntem toti egali.
mai nou, mi-a zis nasul meu ca se vor da salvari si pompierilor. acum cum se va face impartirea intre a merge salvarea cu medic si cea a pompierilor...nu se stie. si pompierilor le trebuie medic pe salvare. sunt totusi si pompieri care au facut niste specializari pt asa ceva, dar oare le stiu ei pe toate??

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

parerea mea e ca acea asistenta a facut un abuz si trebuia raportata de catre dr si sanctionata de catre cine se ocupa cu asta...in fond, cand si-a ales aceasta meserie trebuia sa fie constienta ca va avea contact cu tot felul de oameni, de la betivi la "gentelmani". nu cred ca juramantul lui hipocrate se refera doar la cazul in care tratezi oameni "decenti".

banuiesc ca acei pompieri au cunostiinte de prim ajutor, asa ca actiunea este benefica. din cate stiu eu, cei de la dispecerat intreaba despre ce afectiune este vorba, asa ca in cazuri usoare pot trimite pe cineva care are notiuni de baza.

de altfel, mi se pare necesara impunerea unor cursuri de prim ajutor. nu stiu cati le-ar face, dar stiu ca multi, in incercarea de a ajuta, mai mult gresesc. plus ca ar fi utile in cazuri urgente (sufocare, rani, febra mare), cazuri care de mult eori nu sunt grave insa se pot sfarsi tragic.
am constatat ca am invatat la scoala, liceu, facultate, o gramada de lucruri absolut inutile, insa asa ceva, care mi se pare de o importanta vitala, nu.
am fost pusa in situatia de a actiona urgent si nu stiam ce sa fac, m-am bazat pe instinct si pe minimele notiuni aflate din carti/net ...
eu una, as face un astfel de curs, cu plata sau fara.
dar daca as avea o "putere" decizionala, l-as face obligatoriu, pt toti.

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

ariel sunt deacord cu tine...si eu as face asemenea cursuri.
tocmai am vazut o stire locala despre un concurs de sah...si nenea care vorbea despre eveniment a zis ca va face propunere la minister sa fie introdus sahul in scoala bey frate...sa vreit sa devina toti copii sahisti??? asta tine de timpul liber al fiecaruia. asta sa face la palatele copiilor...fereasca-ma sfantu...cati sunt pe lumea asta cu mintea odihnita

Poze, Just Me

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Xio - prea putine sunt aceste cazuri, fapt pentru care nu ar trebui sa suferim toti. nu mi se pare corect. plus ca nu vad ce a avut asa mult de suferit asistentul ala la care a venit batranul care auzise ca se fac analize gratuite. il durea gura sa-i zica cum ca nu-i adevarat si sa-l lamureasca?
insa probabil prefera sa stea degeaba, sa nu aiba nici un deranj.
si cazurile astea cu batai cu doctorii si soferii de Ambulanta sunt exceptii si fac parte din riscul meseriei. nu despre asta e vorba. oricum cand vine ambulanta nu-ti taie chitanta.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Ramonika , eu sunt la urgente aproape in fiecare zi crede-ma ca NU sunt prea putine cazurile astea.

Cat despre asistent nu stiu de ce tragi repede concluzii(de fapt stiu). Asisatentul l-a trimis acasa pe om si i-a explicat ca aici nu e laborator de analize , e Unitatea de primire urgente. Dar asa e romanul intaratat de presa. De ce sa se ia de conationalul care-i consuma banii munciti cand se poate lua de criminalul de la spital , nu? Trist ... :)

Pe SMURD trebuie sa fie si un pompier de la descarcerare. Acest concept a fost luat din alte tari si adus la noi, nu orice pompier se duce de capul lui cu ambulanta sau cu SMURD-ul(unde trebuie sa fie si un voluntar). Se face un curs special si dupa absolvire ai dreptul sa lucrezi . Eu am absolvit cursul si am dreptul sa merg ca si voluntar.Fara el evident ca nu te lasa pt. ca nu stii ce trebuie sa faci, sunt protocoale de urmat.

Ganditi-va cati oameni care lucreaza cu acte in regula sunt in Romania si cati nu lucreaza. E destul ca sa-ti dai seama de ce nu sunt bani.

Iar cu oamenii strazii si betivii, ce e de internat se interneaza si ce nu , nu. Daor nu traiti cu impresia ca moare cineva de nerabdare sa trateze un om care oricum nu da 2 bani pe sanatatea lui.
Este un alcoolic care vine in fiecare zi la urgente, rupt de beat. Nu il scoate nimeni afara pt. ca are infectie si trebuie tratata.Dar el de fiecare data vine si refuza si ne invata pe noi ce sa-i facem si ce sa-i punem. Si nu , nu are nimeni dreptul sa-l dea afara.

Acum vreo 3 luni a venit o femeie de urgenta, cu ciroza alcoolica. Nu este asigurata. La neasigurati se acorda in cazul acela 3 zile de internare dupa care trebuie sa plateasca. Credeti ca a vrut sa plece acasa? Numai ea a cheltuit 3x250 ron plus investigatiile si tratamentul.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Asisatentul l-a trimis acasa pe om si i-a explicat ca aici nu e laborator de analize , e Unitatea de primire urgente. Dar asa e romanul intaratat de presa. De ce sa se ia de conationalul care-i consuma banii munciti cand se poate lua de criminalul de la spital , nu? Trist ... :)

si crezi ca introducerea coplatii (ca despre asta vorbim aici) ii va potoli romanului cheful de scandal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Asisatentul l-a trimis acasa pe om si i-a explicat ca aici nu e laborator de analize , e Unitatea de primire urgente. Dar asa e romanul intaratat de presa. De ce sa se ia de conationalul care-i consuma banii munciti cand se poate lua de criminalul de la spital , nu? Trist ... :)

si crezi ca introducerea coplatii (ca despre asta vorbim aici) ii va potoli romanului cheful de scandal?

Nu ma intereseaza, e important ca nu te vei mai duce la doctor ca la piata , cand te plictisesti acasa.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

si uite asa nu mai au loc cei intr-adevar bolnavi sau multi nu mai au curajul sa se interneze, de frica sa nu ia paduchi sau nu stiu ce altceva de la astia...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Eu cred ca tu esti convinsa ca oamenii nu de bine fac ceea ce fac!Un om care are un acoperis deasupra capului,o situatzie materiala care sa-i permita acoperirea cheltuielilor pe timpul iernii,plus o alimentatzie corespunzatoare,nu se duce sa se interneze in spital ca acolo e cald si primeste o masa!

Si chiar nu cred ca aia grav bolnavi au fost trimisi acasa pe motiv ca unul sarac a fost internat fara sa aiba nimic!

Eu cred ca este extrem de dureros sa traim intr-o societate in care se apeleaza la asemenea practici!(internatul asta pe timpul iernii adica)

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Eu cred ca tu esti convinsa ca oamenii nu de bine fac ceea ce fac!Un om care are un acoperis deasupra capului,o situatzie materiala care sa-i permita acoperirea cheltuielilor pe timpul iernii,plus o alimentatzie corespunzatoare,nu se duce sa se interneze in spital ca acolo e cald si primeste o masa!

Si chiar nu cred ca aia grav bolnavi au fost trimisi acasa pe motiv ca unul sarac a fost internat fara sa aiba nimic!

Eu cred ca este extrem de dureros sa traim intr-o societate in care se apeleaza la asemenea practici!(internatul asta pe timpul iernii adica)

Dana

daca spun pe sleau despre ce personaje este vorba imi iau un bobarnac ca sunt rasista. nu stiu daca aveau casa sau nu, plati la intretinere, dar stiu ca faceau asta frecvent! si mai stiu ca nu plateau asigurari la stat! si mai stiu ca nu munceau din cu totul alte motive decat ca nu aveau unde!

si eu cu branula in mana, cu infectia la purtator, am preferat sa bat zinic drumul casa-spital, dimineata si seara, caci in alea 30 minute cat am fost plecata la un control mi-a disparut telefonul din bagaj.
am mare respect pentru saraci, dar pe hoti nu-i pot tolera!

iar cand fiica-mea a fost internata si eu cu ea, am stat si am ingrijit si hranit o fetita abandonata de o astfel de mama. da, de una care s-a internat cu scuza ca vai, e copilul bolnav si a zis ca se duce peste drum sa ia ceva de mancare si nu s-a intors nici peste 4 zile...cat am stat eu acolo. si bietul copil plangea de ti se rupea inima, era murdara si slaba si eu i-am dat mancarea pe care asistentele i-au aruncat-o pe noptiera, eu am spalat cu mopul pe jos in toiul noptii, caci micuta vomase si d-nele infirmiere se respectau...eu am pieptanat-o, eu am imbracat-o cu haine de la alex.

si mai stiu ca nu spitalul este locul care ofera adapost pe timpul iernii si nici hrana. spitalul ofera servicii medicale, atunci cand exista motive. pentru restul exista sau ar trebui sa fie adaposturi, exista biserica care ar trebui sa intinda o mana celor saraci...iar aici vorbim despre spital, nu? si despre servicii medicale, nu? si despre cheltuieli care ar trebui sa se faca pt cei care au nevoie in realitate de ei, nu?

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput