Tichetele de sanatate ???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

stati sa ma luminez si eu!
adica, in situatia mea, CAT ar fi trebuit sa platesc eu pentru "CEVA" de care s-a imbolnavit copilul meu, "CEVA" pentru care de 2 saptamani ZILNIC bat spitalele, clinicile, cabinetele de stat si private, "CEVA" pentru care am cheltuit deja milioane bune pentru zeci de analize (soldate cu ridicaturi din umeri), antibiotice (absolut inutile, ba chiar daunatoare in cazul asta) si alte medicamente, "CEVA" pentru care am dat buzna la urgente atat ziua cat si noaptea de vreo 5 ori, prima data considerat total "nejustificat" si tratat ca atare de catre d-nele artagoase, care aveau obligatia sa se ocupe de noi...
"CEVA" care nici in ziua de azi nu avem diagnostic clar, ci numai umeri ridicati...sunt unii "umeri" capabili, dar majoritatea incapabili...
si unde mai pui ca ce are el este contagios si a luat si fetita (aceiasi umeri inaltati, acelasi antibiotice inutile si daunatoare) si acum si eu.
noroc ca exista internet si m-am documentat, pot sa dau doctoratul in boli contagioase, virale si bacteriene .se pare ca am descoperit ce "animal" ne-a atacat. diagnosticul a fost recunoscut de dr in seara asta. urmeaza sa fac un test de sange sa vedem daca e asa, caci tabloul clinic sustine ipoteza.
dar am unde, la stat sa fac acest test? raspuns: NU! poate la privat...POATE. dr mi-a zis ca ea stie un laborator la TARNAVENI. de rasul plansul. imi imaginez cum, contagioasa fiind, ma plimb prin orasele tarii sa aflu ce naiba am! ca aici, in frumoasa CAPITALA EUROPEANA, nu s-a aflat!
si daca e ce banuim, e una din cele mai banale boli ale copilariei! dar care, in astea 2 saptamani, a fost confundata cu cele mai oribile si inspaimantatoare boli: de la scarlatina, la TBC . poate de boala scap usor, insa mi-au mancat 10 ani din viata cu stresul si frica la care m-au supus.
HIP HIP URA!!!! suntem o sursa nemaipomenita de banet pentru UMERII RIDICATI ai sistemului!

si sa nu uitam ca sunt oameni saraci in tara asta, care si asa nu merg la medic, cu toate ca pot avea boli incurabile, grave. daca le mai pune si taxa, credeti ca mai merg??? nu, prefera sa moara acasa, incet si sigur. ma gandesc acum numai la TBC ... si cum se pot infecta altii de la ei....

asta e fratilor! se zice ca orice iti poti cumpara pe lume, numai sanatate nu. dar nu va fi asa. si sanatatea va fi pe bani! o vor cumpara cei care isi vor permite. restul...Dumnezeu cu mila!
si daca tot se vor lua aceste taxe, DE CE sa ni se mai opreasca din salariu si acele asigurari de sanatate?

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

. multa sanatate tie si copiilor!
mi-a fost dor de tine!

o noapte linistita.

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Copiii intra la scutiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Intrucat happymum ne-a lansat petitia fara sa ne spuna de ce ar trebui sa o semnam sau macar parerea ei despre asta in afara de factorul emotional(ne baga astia iar la plata),m-am dus direct la actul aflat pe site-ul MS,act in dezbatere publica:
http://www.ms.ro/pagina.php?id=401
Primul este documentul propriu-zis ,iar anexa arata cum se procedeaza in alte tari europene( ca sa vezi ce chestie ,mai sunt si altii).Printre altele ,iata ce am aflat:
1.Medicii de familie sunt obligati sa stea la cabinet 7 ore pe zi;
2.Tichetele de sanatate sunt deductibile din impozit si plafonul maxim este de 600 lei pe an,daca ai atins acest plafon nu mai platesti nimic in anul respectiv.Am inteles ca se pot combina cu politele private de asigurare medicale deductibile si acum la valoarea de 200 euro/an.Adica daca ai o astfel de polita nu mai platesti tichetele.
Eu am inteles ca platesti doar da ca mergi la doctor,nu este obligatoriu sa platesti 600 lei /an.
3.Categorii largi de po****tie sunt scutite de la plata tichetelor.
"Categoriile pentru care se propune ca contributia personala aferenta Tichetului pentru sanatate sa fie suportat din alte surse:

#61607; Persoane sarace (conform Legii 416/2001) = 325.000 (sursa CNAS)
#61607; Pensionari sub 700 lei/luna = 3.135.030 (sursa CNPAS)
#61607; Copiii cu varsta pāna la 18 ani = 4.355.156 (sursa INS, 1 iulie 2008)
#61607; Someri = 517.700 (sursa MMFPS)"
4.Veniturile sunt ale furnizorilor de servicii medicale,cu alte cuvinte ale medicilor de familie si in mod normal trebuie sa plateasca un impozit pe aceste venituri.Poate e mai simplu sa scoti 5 lei decat sa dai nu stiu cat spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ariel - multa sanatate tie si copiilor.

eu sunt convinsa de un lucru. de fapt statul isi doreste sa nu mergem la medic, sa stam acasa bolnavi, sa murim mai repede. asa la fel cu pensionarea, care doresc sa o prelungeasca cat mai tarziu. adica sa iesi la pensie undeva pe la 70 de ani. doresc sa lungeasca cat de mult posibil perioada de contributie, dar sa scurteze cat de mult se poate perioada in care statul trebuie sa te plateasca. adica daca s-ar putea sa mori in serviciu, nici sa nu mai apuci sa intri la pensie.
si asta de ce? pentru ca sistemul intreg este bolnav, ca exista niste incapabili pusi sa gestioneze bugetele si sa ia niste decizii bune pt. tara asta si pt. oameni. pentru ca ei nu sunt in stare sa starpeasca economia subterana din care s-ar aduce mai multi bani la bugetul de stat si s-ar rezolva o parte din probleme.
exact ca intr-o firma. cine face treaba buna si e constiincios, aluia i se da si mai multa treaba, iar cei care nu fac sau nu se pricep, nu primesc nici o munca, pt. ca oricum seful stie ca nu s-ar descurca.
asa si aici. se pune biciul tot pe omul de rand, pe contribuabil.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Statul isi doreste sa nu mai mearga toti la doctor pentru ca asa au chef.
La urgente a venit un domn si foarte natural ii spune asistentului ca a venit sa-si faca analizele.
Asistentul il intreaba ce probleme de sanatate are si omul spune
"aaa, nimic , dar am auzit ca daca vin aici mi se fac analizele gratuit".
Discutie intre 2 batrane in statie, auzita de un asistent
"daca te duci la spital si zici ca te doare i piept iti fac aia toate analizele si nu mai ai nici o treaba".
Solicitare ambulanta pentru o femeie rupta de beata care plangea dintr-un motiv idiot. Evident ca nu avea nimic. Ambulanta o consulta , nu o duce la spital ca n-are de ce , concubinul sare sa ii bata pe cei care au venit la solicitare ca nu ii fac nimic prietenei.
Ieri iscutam cu o rezidenta care a fost in State. A spus ca acolo chemi amulancea si daca ai chemat-o aiurea , ca asa ai avut tu chef, iti vine acasa nota de plata.
Ceea ce mi se pare normal.
Ariel , urgentele nu se platesc .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Xio - prea putine sunt aceste cazuri, fapt pentru care nu ar trebui sa suferim toti. nu mi se pare corect. plus ca nu vad ce a avut asa mult de suferit asistentul ala la care a venit batranul care auzise ca se fac analize gratuite. il durea gura sa-i zica cum ca nu-i adevarat si sa-l lamureasca?
insa probabil prefera sa stea degeaba, sa nu aiba nici un deranj.
si cazurile astea cu batai cu doctorii si soferii de Ambulanta sunt exceptii si fac parte din riscul meseriei. nu despre asta e vorba. oricum cand vine ambulanta nu-ti taie chitanta.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

da, e delicata problema, caci exista si bolnavi inchipuiti, insa eu consider ca este mai bine ca sa fie o alarma falsa, decat sa se ignore "semnale" aparent banale, care insa ascund o afectiune grava.
limita intre "banal" si "grav" este destul de firava.
Mama era una dintre persoanele revoltate ca se impuneau acele analize de rutina. Arata perfect sanatoasa si nu pricepea de ce sa mearga la medic "sa se caute". I-am spus ca este obligatia fiecaruia sa isi faca analizele de rutina macar de 2 ori pe an si am luat-o cu mine aproape pe sus si...a descoperit cu stupoare ca are diabet. de mai mult de un an face insulina de 3 ori pe zi. si nu avea niciun simptom, nimic! ca ea sunt sute, mii...

boala noastra, este foarte banala, insa se manifesta agresiv, cel putin la copii. eu am considerat ca este o urgenta ca Teo sa fie vazut de medic. cei de la Bals au zis ca nu, dar nici nu ne-au zis ce ar putea fi. Copilului meu i s-a umflat toata fatza, era desfigurat, in mai putin de o ora. si asta pentru ca la boala lui nu suporta caldura ... atat noi, cat si medicul de la babes am crezut ca este o alergie. i-au facut imediat un antihistaminic. jos palaria . au fost prompti si foarte preocupati de el. de fapt era unul din simptomele bolii, ceva nepericulos.
cu toate ca boala este banala, poate afecta fatul in primul trimestru, in cazul unui contact cu o gravida sau persoanele care sufera de anemie grava. iarasi nu stiam ca aceasta boala este foarte contagioasa in faza de debut si nu in faza de eruptie, cand e inofensiva. asta doar un medic ma putea lamuri, ca sa evit sa fac probleme altora.

tata a fost la urgente la Sp. Sf. Pantelimon, caci avea un ganglion inflamat. O dna dr s-a ratoit la el ca "asta e urgenta? pentru asta ma deranjati?"
Noroc ca i s-a facut sila de ei si a mers la altii si la altii. a batut 3 spitale ca sa se afle ce are.in final a ajuns la unii care l-au pus sa faca RMN si l-au operat URGENT, in aceeasi zi, caci "banalul ganglion" de fapt era o tumora, care crestea foarte rapid si putea apasa pe nu stiu ce artera si astfel se stopa alimentarea cu sange a creierului.
Daca era sa plateasca la fiecare "stationare" cat dadea? ca a vizitat 3 spitale si un medic de familie...
Spaga e in sangele pacientului ca asa a fost "educat". stie ca da spaga si isi cumpara sanatatea.
Chiar am avut meci pe tema asta cu ai mei, caci ma puneau pe mine sa dau "atentia" dr-ei care l-a operat si anestezistei. am refuzat categoric, le-am zis ca eu NU dau spaga, atentie. dar dau din tot sufletul un buchet de flori si un multumesc.
Ieri s-a dus la pansat si si-a luat si plicurile dupa ek. Dr si anestezistei i le-au dat inapoi si i-au zis sa spuna doar "Multumesc", caci ei si-au facut doar datoria si asta nu costa suplimentar. . Azi s-a dus cu cate un buchet de flori, care a fost primit cu drag. ASA DA! SE POATE SI LA NOI!
Eu nu am dat spaga cat am fost cu copilul din spital in spital. Peste tot, mai putin la Bals, s-au purtat ireprosabil cu noi! Mai ales la Babes, unde am fost "abonati" zilnic. Dr. chiar ne-a sunat acasa sa ne zica ce a mai aflat, ce ar banui ca are Teo.
Parerea mea e ca tine de conduita, de devotament. Unii vad aceasta meserie ca pe o sursa buna de banet, altii o fac cu dragoste si pasiune. Respect maxim pt cei dedicati!

Ce inteleg eu, e ca ccc conform acestei "reguli", pt Teo nu as fi platit ca este copil, dar pt mine, care m-am contagiat de la el, as plati, ca nu ma incadrez in categoriile copiilor, saracilor, somerilor, pensionarilor...DE CE? nu ca as considera ca 5 lei e o suma mare, dar pentru unii, care nu au situatia mea, chiar reprezinta ceva banii astia...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

bolnavi inchipuiti sunt peste tot. la ultima vizita la medicul de familie pt o simpla adeverinta, imi povestea printre randuri ca doamne ce tocmai iesise se cauta de boli inchipuite. e caz fericit cand vine o data pe luna, dar batrana era abonata la dr de familie. ba ca o durea undeva si vecina de la 3 care o durea si pe ea in acelsi loc, are boala cutare. chestii de genu. batranii ca batranii....le dai crezare de la o vreme. singuratatea isi spune cuvantul. isi fac singuri de treaba. dar sunt oameni in toata firea care se cauta de boli inventate.
tot de la dr mea de fam am afalat ca se platesc deplasarile ambulantei degeaba. si a patit-o ea medic. a chemat ambulanta pt un caz, un nene in coma alcoolica. si asistenta de pe ambulanta i-a zis ca de ce a chemat ambulanta pt un betiv??? si a pus-o sa plateasca costul deplasarii.
mai de mult, am fost cu nasa la urgente...intrase in soc anafilactic...era tarziu oricum, dupa 23. si pt ca am adus-o cu masina noastra si nu cu ambulanta ne-a zis sa mai asteptam beyy coana asistata care esti...femeia asta moare aici langa mine si tu imi spui sa astept???? am avut noroc ca am vazut o infirmiera care o stiam si a bagat-o in sala de la urgente. nasa e si alergica la multe chestii si fufa aia asistata, ca altfel nu ii pos spune, voia sa-i faca nu stiu ce injectie, fara sa intrebe daca se stie alergica la vreo ceva. noroc ca nasa si-a luat tot dosarul cu ea sa vada orbetele. si cand a vazut asistenta a zis "vai ma scuzati" ei cum sa nu....omoara ca te scuz, ce alta varianta imi mai ramane. si am observat in seara aia, pe putin 5 cazuri de betivi la urgente. unu era legat de pat ca voia sa plece, unu a cazut din pat ca voia sa se dea jos. si mai frumos...aduce si o tiganca beata crupa, statea pe un capat de pod si a cazut...era putin julita pe maini si picioare, dar a venit ambulanta pt ea.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala

Bazar pt Mihaita

ambitioasa

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu stiu cateva cazuri concrete, vazute personal, de batrani, dupa a caror moarte s-au gasit cutii si sertare pline de medicamente. medicamente expirate de ani de zile chiar

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Delfinas, cu tot respectul , dar si betivii aia sunt si ei oameni, cu drepturi egale cu ale noastre...
in cazul celui aflat in coma alcoolica, chiar era necesara salvarea! iar cea cazuta de pe pod putea avea traumatisme craniene sau hemoragie interna...
Dar eu pe astia i-as taxa! si inca rau de tot! ca si-au facut-o cu buna stiinta! pentru astia as pune tarife usturatoare...

Eu as face altceva. daca un betivan este gasit inconstient pe strada, in casa, sa vina ambulanta, sa-l verifice, sa-i dea primul ajutor daca este cazul, apoi sa-l duca la puscarie. sa-l spele, deparaziteze , sa-l bibileasca, sa-l hraneasca. apoi sa i se puna in fatza nota de plata, usturatoare. aaa, nu o poti plati? pai atunci la munca in folosul societatii! la sapat, la plantat copacei, poate asa ai ocupatie si uiti sa mai bei ca porcul. De unde o veni expresia asta, ca eu porci beti nu am vazut ?

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput