Exagereaza sau e doar protector?
Raspunsuri - Pagina 19
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Stanescu Asa, si ti se pare ca ala care ar sari noaptea la mine in curte ar face-o ca sa imi aduca vreun cadou? Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Nu, ar sari gardul ca sa te hacuiasca pe tine, care esti inchisa in casa si cu telefonul in mana.
Desigur, nu inainte de a-ti sparge usa metalica cu toporul si de a-ti taia cu flexul gratiile de la ferestre
.
Ancuta-Maria spune:
Si voi ati astepta sa vedeti daca hotul e pasnic sau nu? Vrea doar sa fure cu voi in casa? Nu ai prelua controlul? Desigur, e de preferat sa nu moara nimeni, daca il poti imobiliza e perfect, dar daca nu?? Te lasi in mana Divinatii? Da Doamne sa ma lase in pace? Cu copiii in casa? Hmmm... eu nu as putea. Decat eu sau ai mei, mai bine el.
Stanescu spune:
Pai atunci poate imi spuneti voi cand ar trebui sa intre in actiune instinctele mele criminale - cand e in curte, nu, cand a intrat in casa, nici atunci ca poate vrea omu' numa bijuteriile familiei si a avut o copilarie traumatizanta...poate cand imi pune cutitul la gat, poate cand e cu pantalonii in vine?
Si apropo, n-am usa metalica la casa si nici gratii la ferestre - dar poate ar trebui sa pun intru protectia hotului.
maraki spune:
Bine, dca te-ai pomeni cu hotul peste tine in casa, este alta situatie.Dar ce poti face tu ca femeie? Eu in afara de incuiat in camera si urlat la vecini pe geam, nu stiu ce as putea sa mai fac.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Stanescu spune:
| citat din mesajul lui maraki Bine, dca te-ai pomeni cu hotul peste tine in casa, este alta situatie.Dar ce poti face tu ca femeie? Eu in afara de incuiat in camera si urlat la vecini pe geam, nu stiu ce as putea sa mai fac. Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Pai vezi, d-aia mi-am luat caucazian - daca trece de el e clar ca nu ramane taman intact.
Cum adica ce poti face? Nu te supara, dar asta e mentalitate de victima. Poti face orice, orice obiect poate fi folosit ca arma. Te poti folosi de orice obiect contondent, desi unul taios ar fi preferabil chiar daca presupune o apropiere mai mare de agresor . Dar nu cred ca trebuie sa intru aci in amanunte tehnice.
Dar ideea e ca nu trebuie sa fii o victima a imprejurarilor de dragul unor conventii sociale.
denizel spune:
| Poti face orice, orice obiect poate fi folosit ca arma. Te poti folosi de orice obiect contondent, desi unul taios ar fi preferabil chiar daca presupune o apropiere mai mare de agresor . Dar nu cred ca trebuie sa intru aci in amanunte tehnice |
Stanescu, mai, da' ce le ai cu tehnicile astea!...
In tot cazu', degeaba te agiti tu cu obiectele contondente si cu amanuntele tehnice, am o veste proasta: they call them snipers
beshter spune:
Asa a inceput:
Imi spune mereu ca daca cineva indrazneste sa-mi faca rau mie sau copiilor,pur si simplu e un on mort |
Bun, pana aici nimic deviant. Se pupa bine cu ultimele discutii despre violatori carora li se smulg diverse chestii cu diverse chestii.
Asa a continuat:
Mindy,referitor la ce mi-a spus si in ce context.Ex-ul meu ma urmarea aproape zilnic,ma ameninta ca imi rapeste copiii etc.El stie tot,de ce l-am parasit,stie toata povestea.Atunci a inceput sa imi spuna ca daca indrazneste ex-ul ceva,e mort.Ca daca rapeste copiii,nu e loc unde sa se ascunda pe pamantul asta ca il gaseste,are acces la informatii.Azi am vazut filmul "MAN on fire",era vorba de o rapire si mi-a spus-o din nou.L-am intrebat daca chiar ar ucide si a spus ca,daca trebuie,da. |
Asta parca nu se mai pupa cu discutiile pe marginea violatorilor cu chiloti in vine. Adica daca sa-i mierlim sau nu.
Seamana a film prost, asta da. (Sper ca etichete de-astea am voie sa pun) Chiar foarte prost. Insa in filmul asta nu e vorba despre barbatul care sare in apararea sotiei si a copiilor amenintati de hoti/violatori/psihosociopati ci despre un barbat care ameninta cu moartea pe fostul sot al iubitei lui. Simplu.
You cannot both dance and not pay the piper.
ladyJ spune:
mai fetelor, Xenelor
, eu iau discutiile astea asa...pe un ton amuzant(adica cat se poate de amuzant in situatia data)
Pai Stanescu, nu crezi ca e mai sanatos sa PREVII decat sa-ti murdaresti mainile si sufletul? Zic si eu..un caine rau,:-) un sistem de alarma, telefon la indemana, senzori de miscare, camere..spray paralizant eventual...sau bat din ala care curenteaza...
Zi tu, nu e mai sanatos pentru psihic?
Siguranta cu care vorbiti este fantastica! daca doamne fereste, ajungeti intr-o situatie extrema de acest gen, ce sanse credeti voi ca aveti sa va duceti munca la indeplinire cu succesul asteptat?
Pana si premediatrea asta mi se pare fantastica! Usurinta cu care se vorbeste despre crime!
Daca intra hotul in casa si tu suni la politie ascunsa in debara nu se numeste ´´profil de victima´´ ci evitarea expunerii pericolului direct. Ca daca tu iesi din debara cu cutitul in mana, nu te gandi ca intrusul ramane perplex si astepta sa vada ce tehnici stii tu.
Cand esti atacat e ok sa reactionezi, dar o faci din instinct, nu iti faci planuri toata viata cu asta. Si cand reactionezi nu cred ca te gandesti ´´il omor´´. Ca daca gandesti asa inseamna ca ai ceva probleme. Pur si simlu te aperi, vrand sa inlaturi pericolul.
Plus ca, putem vorbi pana maine, in situatiile astea limita actionam uneori total invers- pasiv, extrem de pasiv, paralizati de frica.
denizel spune:
| citat din mesajul lui Mihaelka Seamana a film prost, asta da. (Sper ca etichete de-astea am voie sa pun) Chiar foarte prost. Insa in filmul asta nu e vorba despre barbatul care sare in apararea sotiei si a copiilor amenintati de hoti/violatori/psihosociopati ci despre un barbat care ameninta cu moartea pe fostul sot al iubitei lui. Simplu. You cannot both dance and not pay the piper. |
care fost sot, probabil ca nici macar nu mai e in Romania
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130386
Omul isi vede de treaba lui cine stie pe unde in lumea asta larga, iar partenerul Clarei are cosmaruri ca e impuscat de el si ii promite Clarei ca il face harcea parcea. of, of...
Uite cu ce ma ocup eu la ora asta in loc sa-mi vad de Augie March
.
Stanescu spune:
| citat din mesajul lui ladyJ mai fetelor, Xenelor Pai Stanescu, nu crezi ca e mai sanatos sa PREVII decat sa-ti murdaresti mainile si sufletul? Zic si eu..un caine rau,:-) un sistem de alarma, telefon la indemana, senzori de miscare, camere..spray paralizant eventual...sau bat din ala care curenteaza... Zi tu, nu e mai sanatos pentru psihic? Siguranta cu care vorbiti este fantastica! daca doamne fereste, ajungeti intr-o situatie extrema de acest gen, ce sanse credeti voi ca aveti sa va duceti munca la indeplinire cu succesul asteptat? Pana si premediatrea asta mi se pare fantastica! Usurinta cu care se vorbeste despre crime! Daca intra hotul in casa si tu suni la politie ascunsa in debara nu se numeste ´´profil de victima´´ ci evitarea expunerii pericolului direct. Ca daca tu iesi din debara cu cutitul in mana, nu te gandi ca intrusul ramane perplex si astepta sa vada ce tehnici stii tu. Cand esti atacat e ok sa reactionezi, dar o faci din instinct, nu iti faci planuri toata viata cu asta. Si cand reactionezi nu cred ca te gandesti ´´il omor´´. Ca daca gandesti asa inseamna ca ai ceva probleme. Pur si simlu te aperi, vrand sa inlaturi pericolul. Plus ca, putem vorbi pana maine, in situatiile astea limita actionam uneori total invers- pasiv, extrem de pasiv, paralizati de frica. |
Hai sa stabilim un lucru clar - ce face cineva care isi apara familia si bunurile nu se numeste crima. Se numeste legitima aparare.
Poate sunt eu paranoica, dar majoritatea oamenilor prefera sa gandeasca "asta nu mi se poate intampla mie" . Ba da, orice mi se poate intampla mie sau familiei mele - de la un accident de masina produs de un tembel care abia si-a luat carnetul la o agresiune pe strada, etc. Dar cel putin pe terenul meu, la mine acasa, n-am sa ma ascund sub pres.
S-a ajuns la faptul ca hoti de buzunare - de fapt talhari dupa definitia juridica- tin la respect un autobuz intreg cu un cutit. de ce? Pentru ca oamenii sunt multumiti ca" nu li s-a intamplat lor". o logica elementara spune ca indivizii ar putea rani 3-4 oameni (nu s-ar baga la rani grave ca intra in alta incadrare juridica) iar restul i-ar putea imobilza. Dar nimeni nu o face.
Niciodata nu ni se intampla noua. Si ne miram ca atunci cand ni se intampla nu se baga nimeni.
Revenind la subiect, mie mi se pare ca in situatia in care ex-ul a fost amenintator la adresa Clareim si a copiilor ei, afirmatia actualului e o declaratie de dragoste, chiar daca prost exprimata.