Exagereaza sau e doar protector?
Raspunsuri - Pagina 14
andacos spune:
Tot eu!![]()
Kariguld,daca ea a vrut doar ...sa zicem sa i-a pulsul pietzei referitor la perceptzia asupra unei asemenea meserii,te rog sa-i spui sa recitesca inca odata mesajul meu referitor la copii si posibilitatea trecerii lor peste granitza!(pentru totdeauna adica,nu asa o excursie acolo)
Dana
kariguld spune:
am un cumnat, american de origine, este in armata americana ca personal medical. medic dentist, mai precis. de trei ori pe an merge cate doua saptamani in zonele de razboi. si face controale medicale amanuntite, inclusiv testari psihologice de doua ori pe an.
si nu e decat un simplu personaj medical! nu trage cu arma, nimik. de la el stiu, cei care sunt cel putin suspectati de ceva dereglari psihologice, sunt trasi imediat pe dreapta, trimisi la terapie.
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
denizel spune:
Rox, sigur ca nu e vina lui ca imprejurarile l-au facut nefericit.
Si sigur ca nu e vina lui ca toate influentele stau aliniate in asteptarea analizei noastre
.
Dar, este vinovat suta la suta atunci cand se considera indreptatit sa omoare un om ca sa o protejeze pe iubita lui.
Repet, probabil ca niciodata nu o va face, dar eu nu mi-as lasa copiii in prezenta unui om care ar putea sa le insufle asemenea "valori".
Asaaa, daca as fi singura, cine stie, poate as incerca vreo luna sa vaz cum e viata alaturi de James Bond 2
. Dar cum nu sunt...
Si eu sunt optimista si eu cred sincer ca oricine cu creierul neafectat fizic poate fi recuperat.
Dar, in cazul lui, intai recuperarea, apoi eu si copiii mei alaturi de el.
N-am voie sa-mi aduc copiii in aceasta relatie*.
Iar sa dezvolt relatia si sa ma implic intr-o recuperare de asemenea dimensiuni luand din timpul copiilor, parca iar as zice ca n-am voie.
------------------
* probabil ca stii cum e cu traumele imense netratate: se declanseaza un eveniment (poate minor), ies toti "demonii" la iveala si apoi incepe potopul de scuze si justificari "stii, copilaria mea nefericita, n-am vrut sa iasa asa, mai bine mor decat sa se mai intample asta etc". Pana la episodul urmator...
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Eu insist cu examenele alea psihologice regulate! Voi chiar credetzi ca sunt facute asa...ca sa fie facute? Daca omul avea vreun comportament deviat,sigur ar fi fost semnalat!Nu cred ca evaluatorii psihologici din unitatzile militare respective nu cunost tipologia"criminalului"! Acolo nu e examenul psihologic de la scoala de soferi,cred ca toata lumea e convinsa de asta! Dana |
Dana, un sniper este totusi un criminal.
Nu-l omoara pe binladen fiindca s-a enervat ca l-a prins in pat cu nevasta-sa.
Il omoara pentru ca i s-a spus sa-l omoare si i s-a spus sa-l omoare pentru ca el e sniper.
Iar el e sniper fiindca asa a vrut el, nu fiindca i-a pus Bush pistolul la tampla.
Si a vrut sa fie sniper fiindca e capabil sa omoare pe cineva. Cu ordin, poftim.
Iar cel care omoara pe cineva se numeste criminal.
Tu ai fi capabila sa omori pe cineva? Si apoi pe altcineva, si pe altcineva si pe altcineva?....
Iar devierile despre care vorbesti nu se refera la faptul ca, la testarea psihologica, se dovedeste ca un soldat e capabil de crima. Dar de ce ar trebui sa fie capabil???? Ca doar nu de jucat table cu inamicii.
Deviati sunt cei la care se depisteaza placere in a ucide, dorinta de a chinui oameni, agresivitate peste o anumita limita, chestii din astea.
andacos spune:
Deni,deci eu am spus si repet!
Daca Clara nu venea si ne spunea ca are meseria care o are,nu ieseau atitea controvesrse!
Daca de exmplu(ca atzi spus ca e altceva exemplul cu accidentul)el ucisese pe cineva in legitima aparare(deci...tot criminal,pentru ca a luat o viatza,contextul nu-l punem momentan la socoteala),apoi ii spune Clarei ca a fost ...un gest normal,bla,bla,bla,si ca daca cineva s-ar atinge de ea si i-ar face rau,l-ar ucide!Cum il privim atunci pe individ?
Eu bineintzeles ca nu as putea face asa ceva,dar stau si ma intreb daca mi-ar fi copilul in pericol si ar trebui sa ucid,as face-o sau n-as face-o?
As fi apoi o "ucigasa"sau nu?
Eu incerc sa-mi scot din minte meseria lui,si incerc sa analizeze la rece ceea ce face el in relatzia cu ea!
Dana
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Dana, un sniper este totusi un criminal. Nu-l omoara pe binladen fiindca s-a enervat ca l-a prins in pat cu nevasta-sa. Il omoara pentru ca i s-a spus sa-l omoare si i s-a spus sa-l omoare pentru ca el e sniper. Iar el e sniper fiindca asa a vrut el, nu fiindca i-a pus Bush pistolul la tampla. Si a vrut sa fie sniper fiindca e capabil sa omoare pe cineva. Cu ordin, poftim. Iar cel care omoara pe cineva se numeste criminal. Tu ai fi capabila sa omori pe cineva? Si apoi pe altcineva, si pe altcineva si pe altcineva?.... Iar devierile despre care vorbesti nu se refera la faptul ca, la testarea psihologica, se dovedeste ca un soldat e capabil de crima. Dar de ce ar trebui sa fie capabil???? Ca doar nu de jucat table cu inamicii. Deviati sunt cei la care se depisteaza placere in a ucide, dorinta de a chinui oameni, agresivitate peste o anumita limita, chestii din astea. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Exact asa, foarte bine subliniat.
Pe psihologii aia nu ii da pe spate capacitatea de a ucide a unui soldat, doar de aia e soldat si nu ..electrician.
E greu de stabilit o limita la care sa intuiesti unde se va opri capacitatea asta a sniperului. Accidente se intampla, situatii diverse apar...si psihologul nu e mama omida sa vada in viitor.
Sunt incurcate destul itzele psihicului.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui andacos Deni,deci eu am spus si repet! Eu incerc sa-mi scot din minte meseria lui,si incerc sa analizeze la rece ceea ce face el in relatzia cu ea! Dana |
Dana, dar nu poti sa elimini detaliile astea, pentru ca ele formeaza intregul. Cand judeci o problema te folosesti de toate datele, nu? Adica nu faci asa, la modul general o parere generala, ca nu este valida.(parerea mea)
E un amanunt important asta cu sniperul. Pentru ca, ASTA il face pe el sa spuna ca va fi capabil sa ucida intr-o secunda(antrenamentul) si SA NU FIE PRINS pentru ca el cunoaste vezi doamne cum se ´´lucreaza´´ curat.

No, nu poti elimina ´´amanuntul´´ asta cu armata, ca e important. La fel cum nu poti elimina copilaria lui, frica lui, dorintele si sentimentele lui.
andacos spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Exact asa, foarte bine subliniat. Pe psihologii aia nu ii da pe spate capacitatea de a ucide a unui soldat, doar de aia e soldat si nu ..electrician. E greu de stabilit o limita la care sa intuiesti unde se va opri capacitatea asta a sniperului. Accidente se intampla, situatii diverse apar...si psihologul nu e mama omida sa vada in viitor. Sunt incurcate destul itzele psihicului. |
Lady pai pe psihologi nici nu are cum sa-i dea pe spate capacitatea de a ucide a unui soldat,pentru ca in definitiv asta apartzine meseriei lui!
Cind spuneam de examenul psihologic,ma refeream la capacitatea lor (a psihologilor)de a face diferentza intre soldatul si omul respectiv!Daca soldatul ucide,ma rog ,asta e meseria(mey eu stiu ca suna hilar dar ...e adevarat),dar sa nu depaseasca limitele meseriei si sa incurce viatza profesionala cu cea privata!
Dana
andacos spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Dana, dar nu poti sa elimini detaliile astea, pentru ca ele formeaza intregul. Cand judeci o problema te folosesti de toate datele, nu? Adica nu faci asa, la modul general o parere generala, ca nu este valida.(parerea mea) E un amanunt important asta cu sniperul. Pentru ca, ASTA il face pe el sa spuna ca va fi capabil sa ucida intr-o secunda(antrenamentul) si SA NU FIE PRINS pentru ca el cunoaste vezi doamne cum se ´´lucreaza´´ curat. ![]() No, nu poti elimina ´´amanuntul´´ asta cu armata, ca e important. La fel cum nu poti elimina copilaria lui, frica lui, dorintele si sentimentele lui. |
Lady,daca ea venea si spunea ca e doar soldat,nu sniper,cum era situatzia vazuta de restul?Ii mai spuneam "fugi mincind pamintul?"
Dana
marius spune:
Cred ca denaturati notiunea de criminal - crima
Un smiper nu este un criminal daca se afla in misiune si ordinul este de a elimina (omora) inamici declarati.
Criminal - persoana care comite o crima
Crima - Infrac#539;iune care reprezint#259; un grad ridicat de pericol #537;i pe care legea o sanc#539;ioneaz#259; cu pedepsele cele mai mari.
Deci trebuie sa existe (si exista baza legala - prevederile definitiile etc etc - Codul Penal - discutam de fapte prevazute de aceste legi si care sa fie dovedite ca atare in urma unor procese (tribunale) cu toate procedurile prevazute de lege) si care se finalizeaza cu sanctiunile de rigoare prevazute de lege sau cu incetarea urmaririi penale.
Cu alte cuvinte aruncam gratuit si total nefondat catalogari de genul de mai sus "sniper=criminal" fara a avea nici cea mai vaga asociere de termeni.
Cred ca sunt si eu un criminal feroce pentru ca atunci cand eram copil (am fost ucigas feroce) pentru ca omoram furnicile care nu aveau ce face altceva decat sa se dea painea mea unsa cu gem. Mama lor. Eram defapt sniper pentru ca pe post de luneta aveam o lupa.
Ghinionul lui nevasta-mea ca nu i-am spus 15 ani mai tarziu ca nu cred ca se mai marita cu mine si fugea cat vedea cu ochii de un asa criminal in serie si cu deviatii serioase de comportament social. Off offf ce noroc am avut totusi ca nu am spus...
Acuma insa aveti ocazia sa (ma) despicati sa trasati profilul psihologic sa ...sa....sa....
Pentru conformitate semneaza killerul de serviciu,
ala rau.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa