O fetita a cazut in fantana

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

total de acord cu ce ati scris, saracia nu este o scuza cand e in joc viata si siguranta unui copil...
mi se pare incredibil de trist si nici nu pot sa-mi imaginez prin ce a trecut micuta....

dar cum arata un put de genul acesta? adica inteleg ca nu e ca un rezervor pentru apa de ploaie, cum scoti apa din el? pentru ca nici eu nu inteleg cum de nu au scos-o de acolo in atata timp

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

putul e facut din dale de piatra cu diametrul de 18 cm
si ea a cazut 9-10 metri
au sapat sa scoata dalele alea, avind grija sa nu cada pamint in put sa nu o ingroape.

eu cred ca salvatorii nu ar trebui acuzati de finalitate. dumnezeu sa o odihneasca, imi pare si mie rau, nici un copil nu ar trebui sa pateasca asa ceva.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui abramburika

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Ce nenorocire...am urmarit de dimineata si speram din tot sufletul sa fie in viata...

Sincer...fiecare isi creste copilul asa cum vrea si va suporta consecintele...ma refer la acea mamica...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Asa este .. imi cer scuze ca mi-am bagat nasul in treburile altuia atunci . Aaaa si mai e si aia cu "cum il cresti asa il ai", nu?

Da clar,si inca o sustin sus si tare.Ca iti place,ca nu iti place...Am atatea exemple in jurul meu...cu oameni mari,ajunsi la 20,30 de ani...dar nu ma apuc aici de povestit...daca vrei in particular...ca tot nu pricepi ce vreau sa spun...

Ariel stiu ca copilul nu e de vina cu nimic...Dar pur si simplu sunt unii parinti care chiar daca le zici ca nu e bine ce fac,lor tot li se pare ca e bine.De exemplu acea mamica care isi lasa copilul singur in camera de hotel,ei i se pare absolut normal...Sau chestii minore...ca ii zic unei mamici ca nu e bine sa tina copilul mic in casa cu caciula,in miez de vara...ii zic o data,ii zic de 2 ori,dar daca nu ma asculta eu ce pot face???De aceea am facut aceasta afirmatie...Fiecare face cum crede,ca face bine sau rau...asta va vedea...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Dumnezeu s-o odihneasca printre ingeri!
Nenorociri se pot intampla oricand si nu presupune neaparat neglijenta parintilor, desi multi nu inteleg asta.
Aveti grija de comorile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Vis-a-vis de ce s-a discutat, simt nevoia sa-mi spun parerea referitor la unele aspecte:

1. Securizarea acelui put putea fi facuta cu costuri aproape zero, deci saracia iese din discutie, vinovatia parintilor este incontestabila, nu exista scuze.

2. Daca fetita ar fi fost salvata, fara indoiala ca toti participantii la aceasta actiune ar fi fost niste eroi, cele 8 ore ar fi fost dovada vie a stradniilor, priceperii si profesionalismului lor, ziarele ar fi scris cu litere mari despre lupta si eforturile tuturor, despre cum au crezut toti intr-un miracol si n-au abandonat lupta. In situatia actuala, totul e privit ca o dovada a incompetentei celor care au condus operatiunea de salvare, ceea ce nu e chiar corect. Oameni buni, traim intr-o Romanie in care oricare dintre noi putem cadea oricand intr-un canal fara capac din centrul oricarui mare oras al tarii, intr-o tara pe care e o aventura s-o traversezi dintr-o parte in alta din cauza drumurilor proaste etc si vorbim de camere de luat vederi si microfoane introduse intr-un put adanc de 10m, scuzati-ma, dar imaginea asta e SF pt lumea in care traim si regret mult ca-i asa. Oamenii aia s-au straduit, mi se pare nedrept sa negam asta.

3. Oamenii care traiesc in mediul rural nu-si supravegheaza copiii asa cum o fac cei din mediul urban si nu pt ca i-ar iubi mai putin sau pt ca nu i-ar dori. Pur si simplu acolo e altfel viata, are alt ritm si alte prioritati, e mai grea, oamenii muncesc din greu pt mancare, nu pt mancare + intretinere + concedii + haine + carti + masini etc asa cum o facem noi. Cand n-ai ce sa-i pui pe masa copilului, imi inchipui ca nu prea-ti vine sa stai la povesti cu el, in loc sa te duci la munca pt cativa bani/zi. Acolo copiii sunt mai independenti de mici, contribuie la bunul mers al gospodariei, au o viata aspra de mici...nu zic ca-i bine, e rau, dar asta e realitatea de generatii intregi si nu se va schimba prea curand. Moromete nu-i doar un personaj de roman. Era o vorba demult "m-a facut mama oltean, da' putea si-american", suna ieftin, dar subliniaza ca sansa la viata/in viata tine si de locul unde te nasti.

4. Vorbiti despre decaderea din drepturile parintesti...eu nu-l cunosc pe tatal respectiv, nu-i iau apararea, judec o idee, un principiu. Eu ma raportez la mine, care sunt, zic eu, o pers responsabila si imi ingrijesc bine cei 2 copii. Daca intr-o secunda se intampla o tragedie, Doamne fereste, pt ca n-am anticipat un pericol sau am reactionat cu intarziere, o sa am sufletul distrus pt toata viata, daca ce o sa traiesc s-ar mai putea numi viata. Probabil as incerca sa ma adun pt celalalt copil, care nu are nicio vina si nu merita sa sufere...dar, care copil? ca tocmai m-au decazut din drepturile parintesti, nu mai sunt parinte, nu mai am copil, eu stau in inchisoare (s-a propus si asta), probabil si sotul ar fi langa mine, ca si el e vinovat moral, iar copilul e crescut de stat, nu sufera nicio trauma ca, dupa ce a ramas fara frate, a ramas si fara parinti. Am exagerat oarecum, dar cred ca ati prins ideea, adica sa nu ne grabim sa dam verdicte si sa condamnam, inainte sa ne gandim ce am face noi, daca viata ne-ar pune in fata unei asemenea nenorociri. Si sa nu fim trufasi sa credem ca nu ni se poate intampla pt ca suntem vigilenti.

5. Cand am citit despre mamica ce fugea 80km la o terasa, am fost tentata sa intreb daca sigur nu-i o pers care doar vrea sa faca valuri. Dar m-am oprit, pt ca mi-am amintit 2 cazuri asemanatoare, pt care bag mana-n foc: primul al unui cuplu care lasau bebelusul de 2-3 luni incuiat in casa si mergeau cu prietenii la o terasa din cartier (prin rotatie reveneau acasa din ora-n ora sa verifice daca s-a trezit) si al doilea al altui cuplu care locuia in acelasi bloc cu parintii, culcau copilul la 9, incuiau usa si plecau la parinti sa manance chipurile, dar se intindeau si la o bere si-o taina pana la 12 noaptea. In antiteza, am avut o colega, in varsta fata de mine la momentul respectiv, pe care viata a pus-o in situatia sa-si creasca absolut singura fetita in primele luni. A nascut iarna, si-mi povestea ca o lua absolut oriunde pleca, chiar si pana la centrul de paine, putea sa fie ger sau viscol, pt ca era obsedata de ideea ca, daca i s-ar fi intamplat ceva, absolut nimeni n-ar fi stiut ca fetita ei e inchisa in casa (statea cu chirie fara forme legale, nu cunostea vecini) si ar fi murit si micuta de foame. Am invatat multe de la aceasta doamna.

M-am intins cam mult. Nu ma pricep la sinteze, scuze.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

chiar daca e mai grea viata la tara, nu e o scuza pentru faptul ca acei copii sint nesupravegheati. tatal era in vecini sa isi duca telefonul la incarcat. trebuia sa ia si copiii cu el, nici nu s-a gindit...

am fost internata in spital si a venit un copil de 2 ani desfigurat de un ciine, avea tot capul bandajat, un ochi umflat, ciinele ii cautase beregata. am auzit o tanti in parc spunind la telefon ca merge sa isi culce fetita si dupa aia da o fuga la magazin. multi copii sufera accidente din cauza ca sint nesupravegheati, din cauza parintilor inconstienti.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

[quote
Da clar,si inca o sustin sus si tare.Ca iti place,ca nu iti place...Am atatea exemple in jurul meu...cu oameni mari,ajunsi la 20,30 de ani...dar nu ma apuc aici de povestit...daca vrei in particular...ca tot nu pricepi ce vreau sa spun...

[/quote]

Nu, nu, stai linistita ... daca tot esti convinsa ca nu inteleg ce spui, ce rost are sa-ti mai irosesti timpul explicandu-mi nu stiu ce din exemplele tale???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

ariel-7000

cat despre mama care-si lasa copilul singur in casa, fara cuvinte, sunt mai mult decat socata. In anul 2009 o persoana educata face asta, citesc si nu-mi vine a crede.
Eu nici macar la masina de spalat nu merg pana nu vine sotul de la servici(fiecare ap. are loc pt. masina de spalat jos intr-o camera in pivnita) iar daca e urgent ii iau pe amandoi. II iau peste tot cu mine si daca ar avea careva tupeu, cum au unii in romania sa-mi spuna 2DA CE CAUTI CUCOANA CU COPII DUPA TINE; LA POSTA SAU IN BANCA2 CRED CA II TUFLESC UNA INTRE OCHI:

O pedeapsa ceva trebuie data, pai altfel nu invata nimeni, e bataie de joc la adresa copiilor. Si cunosc si mamici care inca mai povestesc cum isi legau copii cu o sfoara sau chiar cu lantul de vreun par ceva din curte, iar cand le luai la rost ziceau ca e copilul obraznic.

Eu sunt un copil lasat in casa cu orele, imi amintesc cu groaza de acele momente, cum plangeam la usa singura. Mama inca povesteste foarte detasata cum ma gasea plangand si infometata sau plina de caca si credeti-ma ca-mi vine sa o strang de gat. Deci DA eu as pedepsi astfel de parinti. Copii au dreptul la viata si au dreptul sa traiasca fericiti si cat mai lipsiti de pericole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bertha si eu cred ca oamenii aceia au facut tot ce au putut ca sa o salveze pe micuta...insa cum zicea rufus, fara un plan concret de actiune, s-au irosit aiurea timpul si energia. in situatia aceasta critica, timpul a decis! daca s-ar elabora un plan de urgenta, daca echipele de salvare ar fi mai prompte, daca ar exista in orice cotlon din tara asta sau prin zona...altfel ar sta situatia.
plus ca preventiv se pot lua unele masuri. daca nu de buna voie, atunci impuse! una din ele ar fi securizarea locurilor din gospodarie cu potential periculos: putzuri, sobe, beciuri, magazii cu unelte si substante chimice etc.
asa cum este obligatorie centura de siguranta sau trusa de prim ajutor intr-o masina, asa sa fie obligatorii aceste securizari!
alta masura, la fel de importanta, ar fi obligativitatea unor cursuri de prim ajutor. macar minimum de informatii. ar scadea foarte mult rata mortalitatii datorate accidentelor.

da, nu avem noi dreptul sa acuzam. ar trebui sa existe un organ specializat sa faca asta. sa masoare faptele, istoricul si sa decida. pe baza unei legi concrete, asa cum zicea si anca. insa la noi majoritatea legilor lasa loc de interpretare.
eu ma minunez cum in USA iti iei ditai amenda daca nu te ocupi cum trebuie de un animal, daca nu ii asiguri conditiile optime pentru un trai decent. mai oameni buni, in tara asta sunt copii care traiesc mult mai rau decat animalele "rau tratate" din USA!!!

moromete...nu mai suntem pe vremea lui! nici in epoca de piatra nu mai suntem! am evoluat! si cum in zonele rurale au aparut mobilele, tv-urile, hainele de oras, smacurile si multe altele, ar putea sa se imprumute si din "informatiile" elementare de igiena, alimentatie, sanatate, siguranta si ingrijire a copilului si de ce nu si despre preconceptie, caci unii fac copii fara ca macar sa-si dea seama de unde au aparut!
sunt perfect constienta ca exista saracie lucie in unele locuri! dar tot nu e o scuza!! animalele nu au averi, proprietati, dar isi cresc puii cu devotament si grija!
ca muncesc si nu le arde sa stea la palavre cu plozii...inteleg si asta! nu trebuie sa-i invete arta conversatiei! trebuie doar sa ii tina langa ei si sa-i fereasca de accidente, sa le asigura igiena si hrana, o haina pe ei si macar o mangaiere, un suras, o vorba de iubire...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

ramonella, daca e vb de chestii minore si eu renunt sa imi mai bat gura...o caciula nu e asa importanta ca o fereastra deschisa in fata unui pat din care poate zbura un copil! dar daca vad ca mamica aia nu pricepe, eu sunt mai "agresiva"...ii zic in fata ca e o inconstienta, ca isi omoara copilul si ca nu are cum sa-l lipeasca la loc cu superglue!
poate ca sunt eu mai dura, mai nebuna, insa asa mi-am crescut si copila. i-am explicat clar alexandrei ca mortul e mort de-a binelea, ca mori numai 1 singura data si sa nu cumva sa creada vreodata ca poti gresi "doar de data asta ca nu se intampla nimic". ma refer la lucruri serioase: prize, aragaze, treceri de pietoni, ferestre deschise, jucarele mici pe care le poate lua teo...i-am explicat ce urmari poate avea fiecare greseala, i-am subliniat ce sa-mi semnaleze in caz ca i se pare ciudat...uffff, sper ca mi-am facut temele corect...

claudia, spre deosebire de altii, tu ai experimentat pe propria piele cat de groaznic si umilitor este sentimentul de abandon...altii care au trecut prin asta, aplica acelasi tratament copiilor lor, caci asa au invatat la mama acasa...in acelasi mod se propaga si violenta in familie...copilul care isi vede mama batuta de catre tata, la maturitate, ori isi va abuza sotia, ori va fi un aprig aparator al celor batute!

markydenis...da, sunt nenorociri care nu se pot evita, care nu sunt din vina parintilor...dar de ce pentru un fleac (incarcatul mobilului, plimbatul pe faleza) sa se riste atat? e vorba de viata unui pui de om! un pui care depinde de noi, caci daca ar fi in stare poate si-ar purta de grija mai bine...
cum zicea si bertha, sunt cazuri groaznice, cand din cauza unor accidente neintentinate, care tin de "ceasul rau", se pot intampla nenorociri...cand este vorba de parinti buni si grijulii, care au nenorocul sa fie pusi in situatia asta...
dar cand e vorba de lucruri intentionat gresite, evident periculoase, repetate mai ales, mai poti inchide ochii?
ieri conducea unul si avea un bebe de 1-2 ani in fata, langa el...acum vreo 1 an scriam pe dc cum un dement pe scuter mergea cu fetita lui de max 6 ani, fara casti, fara nimic, in plin trafic...cunosc personaje care se urca la volan dupa ce au consumat alcool si de multe ori au familia cu ei...
eu am zbierat la prietena mea ca am vazut-o pe fiica-sa (2.5 ani) pe geam! si ea calma imi zice ca s-a urcat pe pat sa vada daca vine tati, ca asa face mereu si ca nu a patit nimic pana acum.
i-am demonstrat practic. i-am luat un bibelou (oricum le urasc ) si i l-am aruncat pe acel geam. s-a facut bucatele...si i-am zis ca nici acel bibelou nu a patit nimic pana atunci...i-am luat altul la fel de urat apoi .
cert e ca a inteles si si-a mutat patul din dreptul geamului.

in concluzie, e trist! mai trist e ca nu putem face mare lucru, ca sesizarea unor organe competente e uneori inutila, iar daca se iau masuri, acei copii sunt aruncati in alte medii toxice, ...trist ca in alte tari se poate si aici nu!

si scuze iarrrr mi-e imposibil sa scriu mesaje scurte si sa am multe de zis ... mai las si pt maine

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput