Prietenie sfaramata

Ce facem atunci cand cea mai buna prietena (din ultimii 10 ani )ne paraseste ?Cum suportam o astfel de despartire care desi nu este un divort doare foarte tare ?
Cum iti mai faci prieteni la 37 ani ?
Raspunsuri

ymca spune:
suferim...ne cautam alinarea in familie, in alti prieteni, in munca, in muzica, in lectura si in alte activitati care sa ne tina ocupati.
nu stiu cum se mai fac prieteni la varsta asta...cred ca se poate, dar tine foarte mult de sansa, de rabdare...poate gasesti pe forum oameni interesanti si te intalnesti cu ei...si asa pui bazele unei prietenii. e greu, dar nu e imposibil

Pdelia spune:
Teoretic merge ...practic nu prea ...sufar rau de tot si nu cred ca ma voi apropia de altcineva asa.Spunea cineva acum cativa ani ca nu are prieteni ci doar cunostinte ! Atunci i-am zis ca se insala dar acum consta ca asa e ...toti ne urmam interesele de momet (momente mai lugi sau mai scurte ).Nu stiu cand o sa-mi treaca , sotul meu spune ca exagerez , ca n-a murit nimeni dar a murit o parte din sufletul meu ...asta e ...

ymca spune:
exista si oameni fericiti si norocosi care au prieteni. eu nu fac parte din aceasta categorie. dar scrie la carte ca e sanatos sa ai prieteni...asa ca eu sper ca voi reusi candva, chiar si la 80 de ani, sa-i spun cuiva ca este prietenul meu drag.
ani multi m-am zbatut sa-mi fac prietene...la un moment dat am renuntat si atunci stiu ca am ajuns la extrema cealalata...tragea lumea sa stabileasca relatii cu mine si nu mai doream eu...
acum trec printr-o perioada de nepasare aparenta
dar nici nu pot generaliza ca toti cauta interese de moment...stiu ca sunt oameni care au prieteni foarte buni si ma bucur pentru ei.

kariguld spune:
adevaratii prieteni, cei din viata reala, sunt f putini. se gasesc rar si sunt greu de pastrat, trebuie de ambele parti prietenie si sinceritate.
daca prietena ta te-a dezamagit sau nu mai sunteti pe aceasi lungime de unda, au interveit divergente intre voi, parerea mea e ca nu se maerita sa suferi prea mult...sa incerci sa uiti si sa mergi mai departe.
viata e mult prea scurta si complicata adesea ca s-o mai complicam si noi!
curaj, maine va fi o zi mai buna!Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

ADRIANKA spune:
Acum depinde si de ce "te-a parasit", ce s-a intamplat intre voi. Daca a fost cea mai buna prietena poti sa o provoci la o discutie sa lamuresti situatia.
Daca intre voi a existat o relatie de prietenie adevarata, o discutie de genul asta e menita sa aduca pacea, daca nu...fiecare pe drumul sau, pentru ca inseamna ca ati fost doar cunostinte, chiar daca timp de 10 ani.
Poate ca noi confundam cele doua tipuri de relatii..Suntem capabile, in special noi, femeile, sa consideram ca fiind cea mai buna prietena pe cea careia la un moment dat ii destainuim mici secrete de-ale noastre, care pare ca asculta si e chiar interesata de plangerile noastre cotidiene (o cearta cu sotul, poate un mic flirt cu un coleg de serviciu, o barfa mica despre o colega etc), pe care noi simtim sa le destainuim cuiva si daca am prins pe cineva interesat, gata, o considaram prietena cea mai buna.
Dar nu este asa...poate parem pe aceeasi unda cand impartasim idei despre moda, despre vestimentatie, barbati, dar oare, in caz de nevoie urgenta, ar fi acolo pentru noi, chiar si la 3 noaptea??Daca raspunsul e da, atunci se apropie de titlul de cea mai buna prietena, daca nu...
Pdelia, ar fi bine sa aveti acea discutie lamuritoare, in caz ca nu ati avut-o pana acum, iar daca nu merge, inchde capitolul asta si nu iti face probleme, cunostinte gasesti la orice varsta si poate chiar si o prietena adevarata...Iar daca nu, si sotul e bun de considerat prieten, poate cel mai bun.
Bafta!
Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)
www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Eu sunt licuriciul, sunt un ciob de stea
si vin cu speranta, luminand mereu calea ta...

Pdelia spune:
Din pacate (sau din fericire )chiar am fost prietene bune si ne-am ajutat reciproc atunci cand a fost nevoie si acum ar veni in miez de noapte daca ar fi nevoie dar ceva s-a rupt cand cineva cu bani mai multi si cu o anume influenta s-a lipit de ei (prietena mea si sotul ei )si nu se mai despart pur si simplu m-am simtit exclusa si m-am dat la o parte .Am vorbit cu ea si i-am spus ce simt si....desi imi spune ca nu e asa eu asa simt .Dupa 10 ani in care imi incepeam ziua sunand-o sau sunandu-ma ea pe mine , ani in care ne vizitam cu si fara invitatie acum simt ca sunt a 5 roata la caruta .Nu simt ca as mai putea merge la ea neinvitata si nu am increderea pe care o aveam.Se spune ca prietenul la nevoie se cunoaste dar si momentele fericite se petrec tot cu prietenii nu cred ca trebuie sa sa ne intelnim prietenii doar la spital si la inmormantari ...Cu cine ne petrecem timpul liber ?

ioanaradu spune:
poate ar trebui sa mai lasi timpul sa treaca putin.
tot cu timpul am invatat si eu ca cele/cei mai buni prieteni nu exista chiar 100%.
noi am fost 3 "cele mai bune prietene". eram un trio nemaipomenit. ne intelegem f bine, stiam exact ce vrea una dintre noi, fara cuvinte. chiar si cand am intrat fiecare in cate o relatie, am mentinut aceeasi apropiere. undeva, pe drum, s-a pierdut una dintre noi. s-a distantat, a devenit "alta", am zis noi, celelalte doua. am incercat sa ne dam seama ce s-a intamplat ... de ce? ea ne spunea ca ni se pare. dupa un timp s-a departat si cealalta prietena, de mine. am suferit, n-am inteles, am fost suparata. bine ... eu eram constienta ca fiecare gresim una fata de cealalta. rezultatul? prima, cea mai buna prietena, a "omis" sa ajunga la nunta mea, chiar dc era domnisoara de onoare. a doua ... e la 2600 km distanta acum. am clarificat la un moment dat asa zisele probleme dintre noi si da, este in continuare, si va ramane, cea mai buna prietena.
in timp, mi-am mai facut o prietena, la fostul loc de munca. nu vb in fiecare zi, ne trimitem mail cam o data pe saptamana cu rezumatul ultimelor evenimente din viata fiecareia, si cu bune si cu rele. dar stim, amandoua, ca dc am avea nevoie de ajutor, am apela in primul si in primul rand una la cealalta si apoi la altii.
nu in ultimul rand, sunt fetele de pe DC, mamicile de albinute si nu numai. pe unele am avut ocazia sa le intalnesc, pe altele nu. dar sunt sigura ca la oricare din ele as apela vreodata n-ar ezita sa ma ajute.
deci ... nu e musai sa cunosti un om de 10 ani sau de 10 min, ca sa stii ca te poti baza pe el. chiar tu ai spus, ca dc ai apela la prietena ta, nu ti-ar intoarce spatele. poate ca tu ti-ai creat o dependenta de prietena ta si acum iti este greu. concentreaza-te asupra ta si a familiei tale. timpul liber ti-l poti petrece f bine si in familie si anunta-te din cand in cand si la prietena ta. sau poate ar trebui sa o lasi putin sa vezi dc ea iti duce lipsa, asa cum iti duci tu ei?
o zi buna!

mona72 spune:
si eu stiu un asa episod: prietenia a inceput la 18 ani si s-a sudat bine de tot cu toate ca suntem 2 persoane f diferite.stiam absolut tot una despre cealalta, stiam ca la orice ora putem sa sunam sau sa venim in vizita, sau sa cerem atentie, sau ajutor, sau companie. si a tinut mai mult de 10 ani.
pe ea insa o "curta" asiduu alt grup de care eu nu aveam timp si brusc nu ne-am mai vazut, nu ne-am mai auzit. ca un facut nu ne-am mai intalnit nici macar intamplator, cu toate ca locuiam f aproape. si au trecut asa cam 3 ani in care doar terte persoane mai aduceau discutia si mai veneau cu cate o veste.
pana cand m-am trezit cu ea la usa, bonjour, bonjour, s-a asezat pe canapea, eu am facut cafeaua si firul a reinceput exact de unde ramasese (probabil ca pauza a avut si ea rostul ei)...
...nu se stie ce e maine, nici din partea ei, nici din partea ta

MirelaV spune:
prietena mea cea mai buna "dateaza" din clasa a 2a. acum avem aproape 30 ani amandoua.. deci.. sunt niste ani. am avut si cateva divergente.. confruntari si opinii separate. dar au trecut. am spus ce am avut de spus, civilizat si... le-am depasit.
vorbim zilnic la tel.. insa nu ne mai vedem atat de des. ea ma "acuza" ca-s mereu obosita si nu-mi fac timp de ea. insa.. ii trece repede
cred ca esentialul este sa vrei sa depasesti momentele de "criza". e si ea om ca si tine. poate si tu i-ai gresit..
poate are doar o perioada.. proasta. poate e entuziasmata.. poate.. e obosita si satula de anumite aspecte ale vietii ei.. discutati.. sau.. pur si simplu las-o o perioada sa vezi ce face.
fosta mea diriginta din liceu spunea asa: "un om.. daca e norocos.. in viata.. are 1 prieten adevarat. daca e f norocos.. are 2! niciodata mai mult"
eu am vreo 2

marius spune:
Cred ca am inteles. Insa opinia mea este urmatoarea:
In timp relatia cu prietena ta ai adus-o ca pe un fel de proprietate. Involuntar poate insa dupa cum scrii asta deduc. Poate a fost greu si cand s-a casatorit ceva imi spune ca si atunci ai avut un hop. Au relatii cu alte persoane pe care tu nu le agreezi. Pentru tine sunt intruzive. INSA:
1. Daca ii esti prietena in mod normal ar trebui sa accepti decizia lor si la urma urmei suntem oameni relationam. Nu ai dreptul sa pretinzi in numele prieteniei exclusivitate. Nu ai dreptul sa dai in numele prieteniei rupturi de relatii. Este ca si cum ar fi vorba de copilul tau sau de tine de ce nu. Avem obligatia morala sa respectam spatiul privat, deciziile private, bucuriile si tristetile private. Un prieten va sta alaturi, adica langa uneori chiar in spate dar NICIODATA in fata. Un prieten nu va cumpani nimic el va asculta si va vorbi cand este intrebat. Isi va spune parerea si va accepta viata celuilalt ca un drept al aceleim persoane.
Se va bucura pentru bucuria celuilalt. Eu nu cred in cuvintele: prietenie sfarmata. Asa ceva nu exista. Poate doar moartea (pentru mine nici macar ea) poate atinge o prietenie. Ea este unica si vesnica.
Uite eu cred ca ar trebui sa te impaci cu tine in primul rand. Si sa-i accepti pe cei de langa tine daca nu cu drag, cel putin nu cu dusmanie. Undeva toti suntem la fel dincolo de toate. Si doar de noi depinde cat de bine ne simtim in propria piele. Capul sus, nu te grabi, nu compara si ai sa vezi ca viata este defapt la fel ca inainte. Curaj!
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa