Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(49)
Raspunsuri - Pagina 9
lucialu spune:
Fire
, pt gigelograma http://www.farmaciaortomoleculara.ro/spermotrend-p29.html stiu ca mi-a sarit in oki cercetand foaia de la viusid(cu din asta a facut al meu cura,am obiceiul sa il mai vitaminizez din cand in cand pt ca munceste mult,acum ii dau omega 3 si magneziu cu B-uri si A,C,E,Seleniu si Zinc ca iar mi-e epuizat si a slabit mult
), dar cred ca si Viusidul e bun pt gigei. Stiu ce a spus Bitzy dar ca stiu ca a vb si de ovocite si ati vb de calitate ovocitara in endometrioza. FB INFORMATA!!!
si super explicat
Va pupam pe toate si bun venit Anness!
zincul e ft bun pt sterilitate.
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Ioanatugs spune:
Aerlilian asa e
, acum ar trebui sa te gandesti doar la viitor, pentru ca daca nu am putea uita, am innebuni! Recuperarea psihica depinde foarte mult de tine si de cei care te inconjoara. E important sa nu te inchizi in tine, sa vorbesti foarte mult cu cei din jurul tau(eu asa am trecut mai usor). Finuta mea i-ti trimite o imbratisare calduroasa si-ti ureaza ca data viitoare sa fie totul bine pina la capat.
bytzi spune:
fireyes,din pacate eu am din nou un chist pe ov drept unde a fost cel endometriozic
e de 17mm,de aia a zis Sthromer sa nu se atinga de el...
cind am facut laparo in martie 2006 chistul endo de pe ov drept avea 30mm si cel de pe stingul 13mm dar nu era endometriozic,dr mia umblat la ambele ovare
acum cind am facut eco la dr asta mi-a zis ca ov drept cel cu endometrioza e jale...deci a recidivat
in leg cu FSH in iunie anul trecut era 10 ,acum in martie si iunie 20 ,am lasat sa treaca 3 cicluri de la stimulare deci nu e influentat de hormoni 
in intervalul iunie 2008 -2009 am facut 2 stimulari cu closty si 2 cu gonal...
am uitat sa zic ca mai am si un fibrom de 14mm
sint varza 
merci mult fetelor
bytzi
doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)
aditzaC spune:
Salutare tuturor
In primul rand vreau sa ii spun lui Aerlilian ca imi pare ffff rau pt ce a patit . Iubita sunt alaturi de tine , imi imaginezi prin ce ai trecut si inca mai treci . Ma bucur sa aud ca esti o femeie puternica si stiu ca vei trece cu bine pe aceasta intamplare nefericita . D-zeu sa te ajute !!! 

Ioana
ma bucur ca te-ai mai linistit si v-ati mutat in noua locatie , sa ne spui si noua unde se afla .
Criss
iubita nu mai stiu nika de tine ...ai primit mesajul meu ?
Esti ok ?
Lucia
pup fetele ....mai aveti putin !!! Ai emotii ?
Magditza , Mada , BOO , Alina , Bea , fire, ralu_t ....si restul fetelor nementionate multi pupicei dulcii .....bun venit fetelor noi

Alexia 28
...ce face nasica gravidutza? cum esti ? cum a fost sambata ?
Din pacate eu nu am mai intrat ....sunt f ocupata la munka , colega este in CO si va dati seama ca fac atat munka mea dar si munka ei . Intr-un fel ma bucur deoarece imi trece ziua mai repede si in plus am invatat si lucruri noi
care imi vor prinde f bine. Seara cand ajung acasa nu mai am nici un chef sa dau drumul la calc . In plus am fost f ocupata cu nunta
care a iesit fff bine , ne-am distrat si am fost in centrul atentiei .Am fost fff laudata de toata lumea
, nu imi cresc cornitele , si ma bucur ca in special finii au fost fffffff incantati si fericiti . Ne-am bucurat f tare sa ii vedem stralucind de fericire . Ea este gravidutza si are o burtica asa frumoasaaa
, are 6 luni si o sapt . Pe langa aceste lucruri frumoase am avut parte si de unele mai putin frumoase .....a fost o nunta cu peripetii . Eh ...daca nu era asa nu aveam cum sa o tinem minte , in felul acesta ne vom aduce mereu aminte si bineinteles ca acum vom rade cu lacrimi ........daca doriti va pot povestii ![]()
In rest .....ma simt ok.....urmeaza sa imi vina CM . Abia astept sa intru in concediu mai am 6 zile lucratoare ...exceptand ziua de astazi .
Va pupik pe toate 

fireyes spune:
Lucishor, sa stii ca ai dreptate! citind si eu acum cele 2 prospecte, viusid intr-adevar ar merge la cocktailul pe care oricum il inghite zilnic... sa vad pe unde dau de el prin Buc (sper sa fie la plafar...)
Bytzi... nashpa, ca sa zic asa
... deci endo asta recidiveaza, probabil ajutata un picut si de stimulari, chit ca au fost usoare. Singura veste mai putin proasta e ca daca chistul are numai 17mm, esti OK, nu e imperios necesara indepartarea chistului, doar sa fii cu ochii pe el, sa nu creasca rapid...
Ideea cu chisturile astea nenorocite de pe ovare e ca oricat ar fi de priceput medicul care te opereaza (si direct proportional cu marimea chistului), daca ti-l scoate, tot va trebui sa taie si o bucatica infima din ovar. Si cum pt tine e pretioasa fiecare celula, pt ca de acolo s-ar putea dezvolta foliculul norocos... e de evitat acest lucru (daca nu iti pune sanatatea in pericol).
Bafta, bafta, bafta!
P.S. Despre fibrom nu stiu ce sa zic, ca nu ma pricep...
bytzi spune:
fireyes

oricum nu il voi acoate acum ,dar mi-e frica ca in viitor va trebui sa fac iarasi laparo pt acel chist
mai am o intrebare,daca eu acum nu mai umblu deloc la ovare,caci eu cred ca doar acolo este endometrioza din cite am inteles ,vom vedea acum la laparo ,mai are vre-un rost trat cu dipherelin?
el se face doar in cazul cind sa curatit endometrioza?nu?
am mai citit un pic in urma tot de cineva care a fost exact in aceeasi sit ca mine ,chist endo pe ov ,laparo facuta cu dr Niculescu si ia rec dupa laparo tot diane 35 ,3 luni...si asta contine estrogeni
...
a..s sigur cred ca chistul creste de la hormoni ,caci in iunie anul trecut dr Dracea mi la gasit de 10mm si acum de 17mm,in acest interval am facut 2 stimulari cu closty si 2 cu gonal
bytzi

lucialu spune:
Fire, pe viusid il gasesti in orice farmacie.Aparent ieftin daca iei doze pt BBlaci,dar siropelul nu ajunge decat o sapt aprox.Dar e ft bun,la naiba!![]()
Aditza felicitari pt nasie!Am emotii dar nu neaparat pt ca se apropie,le-am avut in permanenta.
Bytzi trebuie arsa camasa chistului ca sa nu mai recidiveze.Endometrioza se tine de mana cu fibroamele si PCOSul si alte balarii benigne dar totusi dadatoare de dureri de cap.Sunht fete care au avut coctail din afectiunile enumerate si totusi au ramas gravi.Extractele respective sunt ft bune si pt chisturile endo si pt fibroame,cel putin opreste evolutia lor,dar sunt si cazuri cand le-au mai redus...dar trebuie rabdare si multe sticlute de extracte.Si mai ales in cazul tau as face dipherelynul exact cat iti recomanda medicul.Pt endo sunt 3 inje minim, de 3.75 pana la 6 inje doza maxima ca sa nu afecteze osatura.Dupa operatie e cam singura incercare cu sanse mari sa imbunatatesti ceva la burtica si se rec si pt fibroame.Iar Dianele...de ce nu ma mir?
Si mie mi-au dat si habar nu aveau ca am endo si normal ca mi-au facut rau la dozajul de estrogen pe care il contin.Noua ni se recomanda AC pe baza de progesteron in genere,dar depinde si de corp cum raspunde chiar si la el.
Tot ce stimuleaza ovulatia la noi e cu cantec...trebuie sa fii bine monitorizata atunci, cu simt de raspundere.
Va tzuculim!
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
bytzi spune:
lucialu,la prima laparo mi-a extras totul ,camasile le-a dat la AP ...dar uite ca la 2 ani deja a recidivat...si mie diane mi-a dat dr la o luna dupa laparo chiar cu rez de endo in mina 
despre naturiste ce sa zic ,poate voi le-ati incercat si a dat rezultate,dar eu nu mai am incredere in ele am luat si eu mult timp si sotul pt azoo in speranta ca va mai scade un pic FSH si ca va avea loc spermatogeneza sa gasim si noi ceva la biopsie ,dar nimik
nu am rez cu ele...
merci tare mult pt lamuriri
,intradevar daca citeam din urma intelegeam mai bine cum sta treaba...dar nu mai am timp...am citit doar prima pag si ce ati scris voi pe blog 
bytzi

beatrice75 spune:
Fetelor, care este perioada maxima de amanare a tratamentului cu Diphereline?3 luni? Nici nu stiu ce sa fac,am incercat sa vb cu dr., dar are tel inchis. Sa mai incerc o luna sa raman gravida?
fireyes spune:
Beatrice, in unele cazuri merge amanat si 6 luni... dar asta stabileste medicul pana la urma (adica el sugereaza
) insa cu cat este mai aproape de laparo, cu atat este mai eficienta chilarirea leziunilor ramase dupa laparo...