Lucreaza cineva pana la ora 17?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Uite eu lucrez maxim pana la 17. De obicei pana la 16. Intru intre 8 si 9 dimineata, cred ca de fapt stau in firma cam 7 ore. Dar sunt zile in care stau 5 ore. In medie muncesc eficient cam 6 ore pe zi, restul de o ora, o ora jumate beau cafea, stau la "socializare", ma dau pe net, imi rezolv telefoane personale, etc. Daca e nevoie pot lucra si 14 ore fara pauza (am facut-o si nu numai o data) cu cafea multa si sandvisuri pe tastatura. Dar partea cea mai importanta abia acum vine: eu lucrez ca si consultant. Daca nu merge treaba bine, m-am ars, adio proiect, adio banuti.

Inainte am lucrat in ditai multinationala, din aia cu bulshit corporatist la greu pe toti peretii si cu spalare de creier en gros. Salariu mare, middle management, nu m-ar fi dat nimeni afara fereasca sfantu! Dar ...stateam pana la 19-20-21... ca aia sunt obisnuiti sa overwork people. Si cand am ramas gravida cu al doilea, mi-au spus: "inca unul????" de parca femeile pe lumea asta pot avea maxim un copil ...futu-i mama ei de viata...

Asa ca mi-am luat inima-n dinti si uite ca se poate si bani si timp liber (atentie: am spus timp liber, nu munca putina ) doar ca trebuie sa fii eficient, real eficient si priceput. Bafta.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Andries, suna bine, mai faceti angajari?
Si eu sunt consultant (stii tu unde ), dar noi stam pe programul normal, de 9-18, chiar daca clientul are program 8.00-16.30. Nu pot sa spun ca si eu ma rup in 2 de munca, cum te-ai astepta aici, dar asta din cauza proiectului pe care sunt. Sunt alti colegi la birou pe care i-am gasit muncind de zor inainte de Craciun.

Si apropo de multinationala aia, nu stiu daca o stii pe o tipa din CS, (era TL) care le-a facut niste super faze astora, prin '98-'99: a facut primul copil, a stat acasa aproape 2 ani, s-a intors gravida, a mai facut unul, iar a stat acasa 2 ani, si la fel la al treilea. Practic, intre fetele ei e diferenta de 2 ani fiecare, si ea nici nu s-a zbatut foarte tare la servici. Am prins-o ultimele 2 dati cand s-a intors, era putin pe dinafara la ce se intampla acolo, dar nici nu-i prea pasa.
Si m-am gandit "uite o femeie careia ii pasa de viata de familie, si nu da 2 bani pe tampeniile pe care le promoveaza astia aici".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Nu ii judecam Mina, dar mie cel putin mi se pare trist.
Eu am cunoscut oameni care munceau la fel, insa nici o persoana nu era fericita, implinita, din contra..

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Pai nu, eu nu ziceam ca ii judecam noi pe ei. Ma refeream la faptul ca o astfel de persoana se asteapta ca si ceilalti sa dedice la fel de mult timp jobului. ceea ce e gresit. Nah, ca nici eu nu m-am exprimat prea grozav. Intelegi tu

Andries, ai dreptate! Acum realizez ca primul meu job, vorba ta, cu bulshit corporatist, mi-a determinat cursul existentei. Cand in ditai sedinta ni s-a atras atentia ca scopul nostru in viata trebuie sa fie cariera, nu casnicia, ca nu am facut facultatea sa ne exploateze sotul (asta ne-o zicea presedintele firmei, da?)....am simtit ca fac cu capul. Dupa cateva luni se faceau concedieri (nu stiu cum se nimerea, dar cum te maritai, cum te debarcau ) si dupa aceea am mai lucrat intr-o firma mica dupa care mi-am facut firma mea.
Suntem undeva la mijloc, intre project oriented si program fix. Dar cata vreme sunt atenta la problemele oamenilor, si ei inteleg ca uneori stai la birou pana-ti termini treaba.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

Citat:

croco21:
Foarte interesant subiectul! Tare sunt curioasa care sunt firmele astea particulare la care se lucreaza doar 8-9 ore! Eu lucrez 11-12 ore pe zi si drumul imi ia in fiecare zi cam 2 h. E drept ca sambata si duminica sunt libera dar au fost perioade cand am venit si in weekend. Firma de software, post de asistent director :( Pe vremuri am avut cateva tentative de a-mi schimba serviciul dar la toate interviurile la care m-am dus programul nu era mult diferit.

Buna!
Uite eu lucrez la o reprezentanta austriaca si lucrez 9-17, ba mai si intarzii dimineata ca deh..traficul...fara weekenduri niciodata,
peste program f. rar, si nu mai mult de o ora...asa lucreaza si sefa mea care are salariu peste 1 000 euro....deci exista. Si eu am lucrat inainte 10-12 ore /zi si la fel ca tine nu credeam ca exista si servici de 8 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

revin,
postul de asistent director, vanzare mobilier birou de lux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Mersi, Laura. Ma bucur sa aflu ca mai exista si firme cu salarii decente si program normal. Sincer daca as lucra doar 8 ore nici nu mi-ar trebui 1000e, cred ca m-as descurca si cu jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina
Cand in ditai sedinta ni s-a atras atentia ca scopul nostru in viata trebuie sa fie cariera, nu casnicia, ca nu am facut facultatea sa ne exploateze sotul (asta ne-o zicea presedintele firmei, da?)....am simtit ca fac cu capul.

Hi, hi.. imediat cum am anuntat ca ma marit.. m-a chemat seful la tras de limba.. ca el, in ziua de azi, vede ca potrivit sa-ti intemeiezi o familie dupa 35 ani incolo, ca pana atunci sa-ti faci o cariera, blabla. I-am replicat ca nu cred, pt mine nu-i valabil si ca 35 ani (pt o femeie) e cam tarziu pt apucat facut copii.
Apoi era disperat, convins ca sunt deja si ca de-aia ma marit

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mai sunt si la mine oameni care stau pana la 20:00, dar culmea seful nu ii vede bine. Ideea este sa iti faci treaba si sa mearga proiectele bine. In operational de exemplu poti sa ai treaba de Craciun, dar...se lucreaza in schimburi. Dar... exista si un dar in toata povestea asta...ca sa ajung asa mi-au trebut 12 ani de munca peste cei 5 de facultate tehnica grea si practic nu e domeniu de business pentru care sa nu stiu sa ii fac proiecte si infrastructura IT si comunicatii. Am permanent o alta optiune, chiar si acum pe criza asta am oferte. Si am si o varsta...nu zic cat ...dar sincer, daca vine la mine cineva si spune ca vrea sa lucreze pe proiect dar eu sa ii garantez ca nu il chem dupa ora 17...sorry ...nu am cum sa ii promit asta, mai bine sta in operational, program fix, salar fix (si mai mic) si nu il doare capul, la 17 a plecat. Insa oamenii mei stiu ca nu o sa ii chem niciodata aiurea la munca. Tampenia mare mi se pare cand in operational nimeresti un sef/patron tampit care este adeptul statului peste program sau...mai rau...cand unii "colegi" sunt loaze si trebuie sa munceasca altcineva dupa/pentru ei pentru ca seful nu ii da afara/nu are curaj/sunt pile/ling sefu in fund/etc. Atunci e chiar naspa si unica solutie este sa pleci. Mi s-a intamplat ....si am plecat.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Eu lucrez la stat si am program de la 7 la 15 teoretic, dar practic stau pana la 16, fara sa mi se plateasca orele suplimentare sau sa mi se compenseze cu ore libere ca la alti colegi. Totul se datoreaza sefului. Seful meu ma cheama si acu la servici desi sunt in medical dupa o operatie de SEU.

mamica de fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

sper sa ma iertati ca intru la voi pentru cu totul altceva.
Alex, este un copilas de 1 an si 3 luni...dar acre are deja 2 operatii la inimioara si urmeaza a 3a in 9 zile.
La semnatura mea gasiti mai multe informatii.

Va rog, cele care puteti, sa ne ajutati sa-l ajutam pe Alex, acum cand inca se mai poate face ceva!

Multumesc

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput