Parinti adoptivi in asteptare..
Raspunsuri - Pagina 19
ioanaalice spune:
yardley, iti trebuie multa determinare, rabdare si forta. Si multa, extrem de multa diplomatie si persuasiune ca sa afli ce copii ar putea deveni adoptabili (parinti care nu se mai intereseaza de ei, sau care au linie-mama linie-tata pe certificatul de nastere etc).
Acu' vreo trei ani, imi aduc aminte de o mamica ce imi spunea ca a umblat din functionar public in functionar public (AS si politist de sector) ca sa se faca rapoartele pentru declararea adoptabilitatii copilului pe care il gasise. Nu stiu daca mai este posibil lucrul asta, si oricum este la limita legalitatii. Si, cel mai important lucru, isi gasise copilul, asa ca era foarte hotarata sa rezolve actele.
simo_75 spune:
Eu oricum nu am sa inteleg niciodata treaba asta cu gasirea copilasului de catre noi,persoane neabilitate sa facem asa ceva.Treaba asta nu este ilegala?
Tin minte ca Panait a avut un interviu pe Protv unde eu am pus intrebarea aceasta :putem sa ne cautam singuri copilasul?raspuns lui :"categoric NU!" si atunci de ce DPC-urile chiar ne indruma sa facem treaba asta????
Si mai mult decat atat: atunci cand gasesc eu un copilas imi spune AS sa nu ma bag ca este ilegal ca nu am voie sa imi caut singura copilasul.
Dar e un sistem bine pus la punct,nu am ce sa comentez,
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
maimutzak spune:
La noi pot sa -ti spun ca nu am avut deloc voie sa cautam noi copilasul, si nici nu am facut asta.DPC-ul a cautat pt noi, Dpc s-a ocupat.
mirelatr spune:
Buna,
am citit asta:
www.evz.ro/articole/detalii-articol/876620/Orfanii-romani-adoptabili-in-cel-mult-un-an/" target="_blank">http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/876620/Orfanii-romani-adoptabili-in-cel-mult-un-an/
sper sa ne gasim majoritatea copilasul dorit intr-un timp cat mai scurt
simo_75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maimutzak La noi pot sa -ti spun ca nu am avut deloc voie sa cautam noi copilasul, si nici nu am facut asta.DPC-ul a cautat pt noi, Dpc s-a ocupat. |
Pai,legea asa spune si sincer au fost unele judete si unele sectoare din bucuresti care mi-au subliniat aspectul asta.Mi-au spus ca incalc principiul confidentialitatii.Au fost insa judete care au raspuns solicitarii noastre foarte frumos,respectos si cu multa intelegere (asa cum trebuie !nu ca altii care iti inchid telefonul ) dar din pacate raspunsul a fost negativ.
Speram ca anul care vine sa fie mai bun pentru noi cele care asteptam si sa ne implinim visul de a deveni mamici.
mirelatr-multumesc de informatie.Am citit si eu si sper sa fie de bine , sa nu ne mai tina atata pe jar.
Bellaiza spune:
Azi am mers la gradinita dupa varsatul de vant. Avem 12 zile de la ultima eruptie. Ce-i drept, nu ne-au cazut toate cojitele, dar nu suntem contagiosi. Asa ca am primit ok de la medic. Va multumim pentru sfaturi. Un pupic special pentru colega mea de liceu si ea mamica adoptiva.
Din pacate, anul acesta serbarea de Craciun se face fara parinti...Nu ne dam cu capul de pereti, dar am fi vrut sa fim cu Stefan...Joi se fac pozele de sezon, noi suntem incantati...foarte. Alta mamica, se arata, dar nu o judec, sa nu credeti asta, plictisita dupa trei ani de gradinita, de atatea poze...Noi comandam poze pentru toata familia, oricum avem restante la daruit fotografii .
Fetelor, am iubit sarbatorile de iarna, am avut mereu brad natural, ce-i drept, plantez cu drag pomi si flori, dar anul asta, cred ca plang cu vorbe, asa sunt de fericita...
si tuturor,
Bellaiza
simona14 spune:
Bellaiza ma bucur pentru Stefan si pentru parintii lui minunati.Sunt sigura ca pentru voi,pentru alti parinti fericiti cat si pentru noi,sarbatorile de iarna asta vor avea alt parfum.Le doresc tuturor parintilor aflati in asteptare sa simta cat mai repede,ce simtim noi acum.
Bellaiza spune:
Se vede treaba ca noptile nedormite din cauza varsatului de vant au lasat urme...Nu intelegeam de ce nu-mi apare mesajul anterior la nascuti din suflet...Pai cum sa apara daca nu l-am directionat corect?
Pana la urma, sper ca nu am suparat pe nimeni. Oricum, va doresc tuturor sa gustati cat mai repede din cupa aceasta a bucuriei de a fi parinte in care fiecare picatura are un alt nume, un alt gust, iti trezeste o alta emotie, dar care intotdeauna - dand sens vietii - te face fericit.
Bellaiza
criadi spune:
Intorc pupicul special la Bellaiza , colega mea de scoala cu suflet mare si copilutului Stefan care si-a gasit o mamica minunata.
Si pentru mine Craciunul a avut intotdeauna o semnificatie speciala dar de cand o avem pe Flori, si asta e al treilea an in care impodobim bradul impreuna, este cu adevarat magic. Privind la ea cu cata emotie priveste pe geam si-l asteapta pe Mosu cu nasucul turtit de geam, cum ciuleste urechea la fiecare zgomot care vine din strada, ajung si eu sa ma uit dupa Mosu in zare. SI cred ca nu exista bucurie mai mare decat sa privesti un copil in ochi cand ii daruiesti jucaria pe care si-a dorit-o, este atata fericire si caldura si emotie incat simti ca-ti cresc aripi si ai vrea sa zbori.
Doamne protejeaza-ne bucuria si impartaseste-o tuturor fetelor care au sau care isi asteapta in curand puiutii acasa.
Si pentru ca ne aflam la cap. Parinti adoptivi in asteptare vreau si eu sa va incurajez fetelor, nu disperati sigur copilul vostru va asteapta, eu sunt una din cele care au asteptat 1 an si jumatate pana cand mi-a fost prezentat primul copil care, culmea...nu ne-a placut la prima intalnire dar pt. ca plecasem de acasa pe principiul "Nu ne alegem copilul" am zis "Da" iar deja de la a doua intalnire am simtit ca ea este "aleasa" si ulterior sentimentul ca daca as fi avut propriul meu copil biologic nu ar fi fost la fel de reusit. Drept pentru care multumesc fetei care a nascut-o si care mi-a facut cel mai frumos dar.
simo_75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simona14 Sunt sigura ca pentru voi,pentru alti parinti fericiti cat si pentru noi,sarbatorile de iarna asta vor avea alt parfum.Le doresc tuturor parintilor aflati in asteptare sa simta cat mai repede,ce simtim noi acum. |
iti multumesc simona14 dar noi cei in asteptare deocamdata avem lacrimi in ochi iar prea curand nu cred ca vom putea simti ce simtiti voi anul acesta de Craciun.
Sa va ganditi si la noi in acele clipe minunate si sa puneti o vorba buna lui Mos Craciun poate pana la anul ne va face un dar minunat chiar daca va fii cu intarziere.