Parinti adoptivi in asteptare..
Raspunsuri - Pagina 18
ioanaalice spune:
...procesul de potrivire este acela in care vizitezi copilul la maternala, banuiesc ca Luminoasa l-a acest proces s-a referit.
...si, da, exista si cazuri de felul acesta. Eu am intalnit o persoana care avea copilul acasa, in urma incredintarii in vederea adoptiei, si s-a prezentat la tribunal ca sa renunte la el/ea.
...cei care sunt in astfel de situatii, nu 'scriu' pe acest forum.
simo_75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui yardley Buna fetelor, Ma adaug si eu la lista aceasta lunga de "parinti adoptivi in asteptare". Asteptam din august... primul(singurul) copil ne-a fost prezentat abia saptamana trecuta. Noi nu suntem pretentiosi, poate sa aiba si 5 ani...dar totusi ni se spune ca nu sunt copii adoptabili...norocul nostru ca inca nu suntem disperati. |
Buna venit yardley!
O sa fie copii adoptabili dar la anul.Speram sa modifice legea adoptiei si sa reusim mai repede.Deja sunt miscari de trupa care ne dau sperante.
am vorbit cu o prietena care a incheiat adoptia acum vreo 6 ani (pe legea veche ) si imi spune ca atunci cand s-a dus sa vada fetita a avut de ales intre 200 de bebelusi!!!.Ma gandeam cum ar fii fost sa fiu eu in locul ei.Cred ca i-as fii luat pe toti!
Imi spunea ca i-a fost atat de greu dar acum e o mamica fericita si are o fata superba.
Ma bucur cand vad oameni fericiti si mai ales cand le vad sclipirea din ochi atunci cand vorbesc de puii lor.Imi spunea ca uneori uita ca nu a nascut-o ea .M-a impresionat de mi-au dat lacrimile si ma gandeam ca o sa vina si ziua asta la mine , la noi cele care inca stam in stand-by.
Totul e sa avem rabdare.Am plans, am fost furioasa dar acum deja a trecut totul si sper la ziua in care imi voi strange puiul in brate.Am avut 6 luni de cosmar,cu dezamagiri ,cu sperante false dar ma gandesc ca trebuie sa merg mai departe si deja sunt uzata de partea negativa care mi-a fost prezentata pana acum de sistem asa ca o vad pe cea pozitiva de care sunt sigura ca nu voi fii dezamagita.
Nimic nu e intamplator,totul vine din partea lui Dumnezeu atunci cand crede el de cuvinta si am incredere in el ca imi va aduce puiul acasa atunci cand stie ca trebuie.
La noi nu vine barza, la noi vine Dumnezeu cu un inger.
va pup
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simi75 spune:
Atunci cand ti se prezinta un copil sau dosarul acestuia, iar tu din diferite motive nu vrei sa il vizitezi, trebuie sa dai o declaratie, ca ti-a fost prezentat, dar din motivul x nu este copilul pe care doresti sa il adopti.Este o modalitate de a tine evidenta copiilor prezentati si a fam carora li s-a prezentat deja.
carmanuia spune:
simo_75 vreau sa-ti spun ca nu ar trebui sa disperi toate vor veni la timpul potrivit, eu scriu f rar dar de citit o fac zilnic, deci iti stiu framantarile. Sa stiti ca sunt familii care asteapta si cativa ani pana sunt sunati pt a vedea un copil. Astazi cand am fost la directie pentru a face o cerere de vizita pt ingerasul nostru am intalnit o familie care au atestat din 2006 si abia acum cateva luni au fost sunati sa vada un copil, asa ca...
Eu va pup duuuuuuulce si sa va intalniti cat mai repede puii.
Luminoasa spune:
Buna dimineata!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Cred ca m-am lamurit.
Simi75, ai inteles foarte bine intrebarea mea.
Da, intr-adevar ma refeream la situatia in care ti se prezinta dosarul unui copil, apoi vezi copilul o data si trebuie sa spui daca vrei sau nu sa-l mai vizitezi (vizitele astea fac parte din procesul de potrivire, nu-i asa?).
Un gand bun tuturor!
yardley spune:
Buna fetelor,
Am doua intrebari la voi:
- ce va aduce nou legea adoptiei care, speram, va fi votata la anul?
- toti copii adoptabili (de la maternale, case de copii si mai stiu eu ce adaposturi pe langa manastiri, etc) sunt luati in evidenta DGASPC-urilor, sau exista sanse sa suni acolo si sa ti se spuna ca da, sunt copii adoptabili? Banuiesc raspunsul la aceasta intrebare dar vreau sa stiu sigur.
Multumesc frumos!
simo_75 spune:
citat din mesajul lui carmanuia simo_75 vreau sa-ti spun ca nu ar trebui sa disperi toate vor veni la timpul potrivit, eu scriu f rar dar de citit o fac zilnic, deci iti stiu framantarile. Sa stiti ca sunt familii care asteapta si cativa ani pana sunt sunati pt a vedea un copil. Astazi cand am fost la directie pentru a face o cerere de vizita pt ingerasul nostru am intalnit o familie care au atestat din 2006 si abia acum cateva luni au fost sunati sa vada un copil, asa ca... Eu va pup duuuuuuulce si sa va intalniti cat mai repede puii. Mamica fericita de IONUT- COSMIN |
tocmai asta spuneam ca nu mai disper dar sincer....nici nu voi sta atatia ani sa astept un telefon.AS a mea mi-a spus ca pot sa caut si eu...asa ca asta fac.Nu as rezista sa treaca atatia ani pana ma suna DPC-ul sa imi spuna de un copil.
Da ,sa ajung sa refac o data atestatul mai merge dar sa treaca peste 3 ani ..NU!
Cred ca aici depinde de fiecare , de cerintele lor.Poate ca au vrut un copil blond cu ochi albastri etc.....si atunci da astepti (am cunoscut familii care doar asta vor).AS a mea mi-a spus ca sunt familii care si-au luat atestatul si de atunci nu au mai dat nici un semn de viata decat cand au venit sa-l reninoiasca.Cand i-a cautat pentru un copil nu erau in tara..sunt"n" cazuri in care se poate astepta atatia ani.
Acum fiecare cu destinul lui.Unii devin mai repede parinti altii cand va decide bunul Dumnezeu..dar la mine si la celelate fete care sunt in asteptare ...sper sa fie mai repede
Va pup si mergem inainte!!!
ioanaalice spune:
toti copii adoptabili (de la maternale, case de copii si mai stiu eu ce adaposturi pe langa manastiri, etc) sunt luati in evidenta DGASPC-urilor, sau exista sanse sa suni acolo si sa ti se spuna ca da, sunt copii adoptabili? |
yardley, e ceva ce nu am inteles din postul tau. Toti copiii de care pomenesti sunt luati in evidenta de DGASPC, dar nu toti sunt adoptabili. E posibil sa suni la o manastire si sa ti se spuna ca exista copii care nu au mai fost vizitati de parintii biologici de ani buni. Asta nu insemna ca este luat in evidenta in vederea adoptiei.
yardley spune:
ioananalice, asa ma gandeam si eu. Dar exista tot felul de oameni care ma bat la cap sa sun la casele de copii si sa merg la nu-stiu-ce schituri ca acolo ar fi copii...Pai daca sunt copii adoptabili, asta inseamna ca DGASPC-urile ii si prezinta familiilor nu ii tin acolo pur si simplu si tb. sa mergi tu sa-i cauti... Sincer, sunt cam bulversata, nu stiu unde ar fi mai potrivit sa intreb.
simo_75 spune:
yardley-din ce stiu eu :la casele de copii am inteles de la AS ca sunt copii care sunt lasati de parinti sa ii creasca statul si dupa un timp ei ii iau inapoi acasa.nu sunt adoptabili.
Eu de ex am sunat la Manastirea Valea Plopului unde am citit ca parintele Tanase (am vazut si o emisiune la TV ) gazduieste copii nedoriti de parinti si am intrebat de copilasi adoptabili.O doamna foarte amabila mi-a spus ca au copii de toate varstele insa nu toti sunt inregistrati la DPc deoarece parintii lor i-au lasat acolo din cauze financiare dar doresc sa ii ia inapoi.Cei care ar fii la DPC inregsitrati de asemenea nu sunt adoptabili.Un drum pana acolo nu strica asa ca o sa ne ducem sa vorbim cu parintele Tanase si poate poate exista vreo sansa.
nu stiu mai multe ,poate fetele cu mai multa experienta sa ne ajute putin.